Hirdetés
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- iPhone topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- PC emulátorral debütált a Red Magic 10S Pro
-
Mobilarena
Invitel (Telefon, IPTV, kábel TV, DSL, kábelnet, optikai)
Aktív témák
-
bozont
veterán
Mi személyesen mentünk be és kb 5 perc alatt el lett intézve az egész (telefont és netet is visszamondtuk). Néhány papírt kell csak aláírni, meg ha esetleg van tartozás (utolsó számla még nincs befizetve pl) akkor azt rendezni kell, az adott hónapra meg egy részarányos számlát küldenek majd. Modemet is bevittem egyúttal.
-
-
pakfong
tag
válasz
Intruder2k5 #6347 üzenetére
Tehát ebben a 26. oldalon.
Felmondást mindenképp levélben kell elküldeni az invitelnek vagy elég ha beballagok egy telepontba a modemmel és a papírokkal? -
válasz
Winner_hun #6346 üzenetére
Lemondás feltételeit az ASZF-ben találod, ami az Invitel honlapján elérhető... Számhordozást a leendő szolgáltatód intézi majd, ezt náluk kell lebeszélni.
-
Winner_hun
félisten
Internetet / telefont hogy kell lemondani, vagy mikor ajánlott? Azt lehet hogy pl. július közepétől nem kérem és akkor addig van számlázás? Vagy hogy van ez? Számhordozással kapcsolatban az Invitelnél vagy a következő szolgáltatónál kell érdeklődni? Vagy mindkettőnél?
-
riki
senior tag
válasz
Intruder2k5 #6344 üzenetére
Hát igen, ezért mondok én is búcsút a jövő hónappal az invitelnek. Míg az UPC követi árban a Digit ,ez az invitelre nem mondható el. Pedig hamarosan lépniük kell ,mert ahol nem csak ADSL van, kiszorulnak a piacról.
-
válasz
NowWhat? #6343 üzenetére
Amúgy nem, én sem T-Com területről (28-as körzet) vagyok, és ajánlottak TabletPC-t. És teljesen igazad van, egy kanyi vassal sem adnak olcsóbban semmit, mint bárki másnak, csak duma ez az "Önnek, mint sok éve hűséges előfizetőnknek..." szöveg! Ebben nekünk, előfizetőknek nincs semmi jó, csak az Invitel-nek!
-
NowWhat?
tag
Egy körkérdés, akiknek tablet pc-t ajánlgattak azok T-comos területen vásárolnak szolgáltatást? Engem ma kerestek meg először a lejáró hűségidőmmel kapcsolatban, a 15 megás adsl-t ajánlották fel 11490-ért, ami alap esetben is ennyi [link]
-
Reag3nS
senior tag
válasz
InvitelGuide #6317 üzenetére
"A csomaghoz tartozó névleges adatátviteli sebességet az ADSL rendszerekben állítjuk be minden Előfizetőnk részére, amit a központ és a ADSL modem a kapcsolat felépítésekor megpróbál elérni. A kapcsolat végül az "elektromos távolságtól" - a rézhálózat frekvencia-átvitelétől, zavaroktól, csillapítástól, egyidejűleg működő szolgáltatásoktól - függő sebességen, a "tényleges" adatátviteli sebességen jön létre."
Kb. egy éve tapasztalom a következőt: 880kB/s helyett 855kB/s -re esett a letöltésem, a feltöltés pedig 54kB/s helyett 42kB/s lett. Mind ezt úgy, hogy a válaszidő jó, tehát elvileg nincs túlterheltség. 8/05-ös csomagban vagyok. ADSL-nél minden kB/s számít az ügyfélnek főleg az előttem szólók által is emlegetett magas ár miatt is. Lehet tudni, hogy miért csíptek le a sávszélességemből? Szomszédomnak a legnagyobb csomagja van és az ADSL technológia adta veszteségeket levonva hozza is neki a max. sávszélességet.
-
napos2600
tag
ha ezt tudom, hogy itt vannak már belsősök is, akkor talán megúsztam volna azt az utóbbi egy évben azt a sok idegeskedést és harcot amit velük vívtam/vívtunk.
összesítve nagyjából 30-50 telefonhívás, hibajelentések, két hivatalos panasz (egyik eset jóváírással fejeződött be ami igen pozitív volt!), egy tarifacsomag váltás, összesen kb. 3-4 nap szolgáltatáskiesés, egy új modem.
megjegyzem, hogy a tarfiacsomag váltással kezdődő parákat egy év után a modemcserével tudták orvosolni.hát nekem kellett volna kitalálni, hogy azzal az egész herce-hurca elkerülhető lett volna?
-
Winner_hun
félisten
válasz
Intruder2k5 #6338 üzenetére
Valami ilyesmire számítottam, de inkább a biztosra mentem
Ettől félek én is -
válasz
Winner_hun #6336 üzenetére
Előfordul... Kicsit belekeveredtem már! Ez a "ne számíts komolyabb áresésre", és a "ha lesz is, ne számíts komolyabb áresésre" keveréke lett.
-
Armahun
addikt
válasz
Winner_hun #6336 üzenetére
ha lesz is, ne számíts komolyabb áresésre.
-
Winner_hun
félisten
válasz
Intruder2k5 #6332 üzenetére
ne lesz is, számíts komolyabb áresésre.
-
-
törölt tag
válasz
Ezzel én például mindig is tisztában voltam, de egyszer besokalltam, hogy a garantált sebességet sem kapom meg, ezért írtam egy levelet, hogy szeretném lemondani a szolgáltatást.
Lehet tippelni, hogy mi következett...
Sorozatos félrebeszélés, hogy hűség alatt vagyok stb... ÉÉÉÉSSSS???? Ha egyszer az egyik fél nem teljesíti a szerződésekben foglaltakat, akkor szerintem már maga a szerződés is érvénytelen.Nah de ez van, Invinek több pénze van ügyvédre, bármit megtehet.
-
válasz
Winner_hun #6323 üzenetére
Egyrészt nem hinném, hogy egy ilyen talán, esetleg, lehetséges, stb... infónak bármi valóság alapja is lenne, másrészt pedig - szerintem legalábbis - ne lesz is, számíts komolyabb áresésre.
-
válasz
Ace Ventura #6322 üzenetére
Hát sorry, de abból amit mondtál, nekem teljesen úgy jött le, hogy ez plusz 2000Ft-ot jelent havonta... Na de ez csak az egyik dolog, a másik az az, hogy nekem erre nincsen szükségem, éppúgy mint a mobilnetre, és az invitv-re sem.
Azt pedig Neked már leírtam privátban, (meg itt is sokszor) hogy nekem olyan telefon + ADSL csomagra lenne szükségem, amiben a jelenlegivel azonos díj mellett gyorsabb sebességet kapok, vagy pedig ugyanezt a sebességet kevesebb pénzért kapom. Ilyet viszont senki nem ajánlott nekem, csak csupa olyan dolgot, amire nincsen szükségem, mindezt azzal a körítéssel, hogy ez most nekem jó, és ezt csak én kapom, mert hűséges előfizető vagyok.
-
NowWhat?
tag
válasz
Ace Ventura #6329 üzenetére
Akkor buktam a dolgot, 15M-ben gondolkodom. Meg a 2+1 év nem buli, főleg ha ősszel valóban csökkenek a díjak. Azért köszöntem az infót!
-
NowWhat?
tag
válasz
Ace Ventura #6326 üzenetére
ADSL előfizetéshez kapcsolódik az eszköz vagy mezei telefonvonalat vállalok be 2 évre az is megfelel?
-
NowWhat?
tag
válasz
Winner_hun #6323 üzenetére
Arról nem volt szó, hogy mennyivel?)
-
NowWhat?
tag
válasz
Ace Ventura #6322 üzenetére
A 2 év alatt lehet csomagot változtatni vagy amivel megkötöm az marad 2 évig? Meg kérdés, hogy olcsóbbra lehet-e, vagy ha esetleg közben csökkennek a díjak akkor szerződő abban a csomagban ragad amiben van? (mert ugye menet közben nem lehet olcsóbbra váltani)
-
Winner_hun
félisten
Na felhívtam ma őket, egy kérdést idén már mindig elsütöttem, 4 ügyintézőt kérdeztem legalább, 4 féle válasz is jött. Össze-vissza magyarázni sokan tudnak, még a mai csávó volt a legértelmesebb
Állítása szerint nyár végén vagy ősz elején lehet lejjebb mennek az árak... nem tudom érdemes-e kivárni
-
Ace Ventura
addikt
válasz
Intruder2k5 #6303 üzenetére
Szia.
Ez az a kütyü, [link] 29-ért nem olyan rossz ez, és nem kell 2000 Ft-ot fizetned, de ezt már párszor elmondtam.A telefonkedvezményt a mostani csomagodhoz kapod.Nem feláras. -
NowWhat?
tag
válasz
Intruder2k5 #6320 üzenetére
Ezt én tudom, csak InvitelGuide-tól szerettem volna hallani.
-
-
NowWhat?
tag
válasz
Tisztelt Invitel!
Elnézést a kérdésért de ez a bekezdés megfogott:
"A csomaghoz tartozó névleges adatátviteli sebességet az ADSL rendszerekben állítjuk be minden Előfizetőnk részére, amit a központ és a ADSL modem a kapcsolat felépítésekor megpróbál elérni. A kapcsolat végül az "elektromos távolságtól" - a rézhálózat frekvencia-átvitelétől, zavaroktól, csillapítástól, egyidejűleg működő szolgáltatásoktól - függő sebességen, a "tényleges" adatátviteli sebességen jön létre."T-comos területen miért jobb mégis a mért sebesség a felhasználóknál? Ott rézhálózat helyett arany vagy ezüst van, hogy nincs veszteség? Esetleg ott nincsenek különböző zavarok a hálózatban? Valamint miért olcsóbb ott a net mikor ugyanarról a cégről és ugyanarról a szolgáltatásról van szó?
-
válasz
"Honlapunkon minden termékünk oldalán megtalálható a névleges és garantált sebesség is"
Ezt ismerjük! Hármas betűmérettel a 6,8Mbps, és harminchármassal pedig a 8Mbps!"A csomaghoz tartozó névleges adatátviteli sebességet az ADSL rendszerekben állítjuk be minden Előfizetőnk részére..."
Nem mintha ez a 4kbps érdekelne, de tudtommal nem 508, hanem 512 kbps járna felfelé, ehhez képest a vonali sebességem mindig 508kbps, pedig maga vonal ennél sokkal többre is képes, tehát ez nem jelenthet akadályt. LINK"és az esetek 80%-ban magasabbnak kell lennie, mint a minőségi célértékként vállalt garantált sebesség"
Igen, ezt nem vitatom, de nem gondolod (vagy gondoljátok ott bent), hogy ha 2Mbps sebességre vágynák, akkor 8Mbps netet rendelnék, és ennyiért fizetek??? Szépen is néznénk ki, ha mondjuk rendszeresen 3Mbps-t tudnék kihasználni a fizetett nyolcból, és nektek az úgy megfelelne... Remélem, hogy ezt Ti sem gondoljátok komolyan ugye? Vagy ha igen, akkor nektek is ilyen kellene otthonra a családnak."Az Előfizető által is mérhető "hasznos sávszélesség" az internetezés során a tényleges sebesség kb. 85%-a, a "veszteséget" az internet alapját képező TCP/IP protokol okozza, amely ilyen értelemben nem kerülhető ki."
Ez viszont csak ADSL esetén van így (mivel információiddal ellentétben nem a TCP/IP protokoll okozza, hanem a PPPoE), kábelnetnél elérhető a névleges sebesség, arról már nem is beszélve, hogy más cégek (pl.T) ezt a veszteséget nem az előfizető nyakába varrja, hanem ő nyeli le."Mindezek mellett az Invitel belső adatátviteli hálózatát, internet kapcsolatait úgy alakítja ki és menedzseli, hogy az még csúcsidőben is elbírja az össz-terhelést mind belföldi, mind pedig nemzetközi irányokba is"
Pedig szerintem az egyes területeken, és csúcsidőben történő, InviTV kockásodás, amit több fórumon is lehetett már olvasni, nem külföldi hálózatokhoz köthető jelenség. -
InvitelGuide
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #6250 üzenetére
Kedves Fórumozók!
Az internetes csomagjaink árával és a szolgáltatás minőségével kapcsolatos bejegyzéseitekre szeretnénk álláspontunkat röviden kifejteni nektek.
Ezúton szeretnénk megköszönni, hogy észrevételeiteket nyilvánosságra hoztátok, ezzel is segítve munkánk azon részét, melyet a jövőbeni csomagjaink, termékeink és akcióink kialakítására fordítunk. Fontos számunkra, hogy első kézből kapjunk információt felhasználóinktól cégünk szolgáltatásaival kapcsolatban, ezért szeretnénk mindenkit biztatni, hogy a továbbiakban is ossza meg a közösséggel véleményét és tapasztalatait az Invitelről.
Honlapunkon minden termékünk oldalán megtalálható a névleges és garantált sebesség is a „tájékoztatás a sávszélességekről” fülön. (Pl. a 10M csomag esetén itt olvashatjátok ezeket az információkat: http://www.invitel.hu/otthonra/ADSL10M ) Kötelezettségeinknek megfelelően minden ügyfél által aláírt szerződésben is szerepelnek ezek az értékek.
A csomaghoz tartozó névleges adatátviteli sebességet az ADSL rendszerekben állítjuk be minden Előfizetőnk részére, amit a központ és a ADSL modem a kapcsolat felépítésekor megpróbál elérni. A kapcsolat végül az "elektromos távolságtól" - a rézhálózat frekvencia-átvitelétől, zavaroktól, csillapítástól, egyidejűleg működő szolgáltatásoktól - függő sebességen, a "tényleges" adatátviteli sebességen jön létre.
A tényleges sebesség azonos vagy kisebb mint a névleges sebesség, és az esetek 80%-ban magasabbnak kell lennie, mint a minőségi célértékként vállalt garantált sebesség (229/2008 Kormányrendelet szerint.)
Az Előfizető által is mérhető "hasznos sávszélesség" az internetezés során a tényleges sebesség kb. 85%-a, a "veszteséget" az internet alapját képező TCP/IP protokol okozza, amely ilyen értelemben nem kerülhető ki.
A internet elérési szolgáltatásainknál minden esetben a "bruttó" adatátviteli sebességet adjuk meg, így pl. az ADSL 10M csomagban az elérhető legmagasabb hasznos sávszélesség 8 500 bit/s, "számítástechnikai" átszámítással /1024 = 8,3 Mibit/s). Az ADSL szolgáltatás tényleges sebessége a kapcsolódást követően nem változik lényegesen, azt leginkább az egy kábelben egymás mellett üzemelő szolgáltatások befolyásolják, vagy olyan hálózati szakaszok, amelyek az időjárásnak jobban kitettek (légkábel).
Mindezek mellett az Invitel belső adatátviteli hálózatát, internet kapcsolatait úgy alakítja ki és menedzseli, hogy az még csúcsidőben is elbírja az össz-terhelést mind belföldi, mind pedig nemzetközi irányokba is, viszont a kapcsolódó hálózatokra, a letölteni kívánt tartalmak elérhetőségére nincs befolyása.
-
-
NowWhat?
tag
Régebbi hír, de minden benne van amiről mi most beszélünk:
Kétszázmilliós büntetést kapott az Invitel
[link] -
NowWhat?
tag
válasz
Intruder2k5 #6313 üzenetére
Kértem én is az imént 2 szolgáltatótól ajánlatot ADSL-re, fizetem a vonalat Invinek a netet meg elviszem máshová. Sajnos itt nálunk nincsen sok lehetőség
-
-
NowWhat?
tag
válasz
Intruder2k5 #6311 üzenetére
Feltételezem, hogy az üzletpolitikájuk miatt menekül mindenki az Inviteltől ahol csak teheti és ezért egyre agresszívebbek...
-
válasz
NowWhat? #6309 üzenetére
Hát ez az... Tettek körülbelül 5-6 féle ajánlatot nekem, de kivétel nélkül mindegyik olyan volt, hogy a hűségidő vállalása mellett többet kellene fizetnem az eddiginél, vagy pedig ami olcsóbb lett volna, ott az engedmény mértékétől nagyobb értékű szolgáltatást el is vettek volna! Ez utóbbi konkrétan annyit jelentett, hogy ha lemondok a 2000HUF lebeszélhetőségről, akkor 1500HUF-al csökkentették volna a díjat, természetesen ezt is hűségidő vállalása mellett. És van pofájuk úgy felhívni emiatt, hogy mindezt nekem, mert hűséges előfizető vagyok!
A T egyetlen egyszer cseszegetett telefonon, hogy vegyek ezt, vagy azt! Most, hogy lejárt a hűségidőm a SatTV-re, megírták egy levélben a számla mellett, hogy mik a további lehetőségeim, és ennyi! Nem erőszakoskodnak olyan dolgokkal, amik ráadásul kizárólag csak nekik előnyös!
-
NowWhat?
tag
válasz
Intruder2k5 #6308 üzenetére
Tehát több mint 100 000 ért vehetsz egy 57 000-os gépet meg 36 hónap hűséget
Ezért aztán tényleg megéri hűségesnek lenni....
-
-
Na látod, nekem még 1000HUF-t sem hajlandóak engedni... Sőt, semennyit sem! Pedig 1000HUF engedményért maradtam volna újabb egy évet! Vagy aláírnám ugyanezért a szolgáltatásért és összegért (azaz a semmiért) az egy évet, vagy csökkentik ugyan a díjat, de elvesznek a szolgáltatásból is, vagy megyek nagyobb csomagba, több pénzért.
-
NowWhat?
tag
válasz
Intruder2k5 #6303 üzenetére
+2000ft-ot kell havonta fizetni? Azt hittem, hogy ennyi plusz lebeszélhetőséget biztosítanak.
2 év alatt úgy is lelakod a gépet, tehát kénytelen vagy 3 évet bevállalni. Ezek szerint (36x2000) + (36x990)= 107640 huf plusz?Amúgy a gép 57ért van most [link]
-
bozont
veterán
Így megy ez sajnos, mi 9eFt-ot fizettünk a 8/0,5Mb-os netért (valós 7/0,4) és mikor felfigyeltem hogy már hogy már van 10/0,5-ös csomag 7eFt-ért megörültem, mondván ha gyorsabb nem is lesz, de legalább olcsóbb. Aztán mégsem úgy jött ki a lépés ahogy gondoltam, mert bemérték a vonalat és állítólag annyit bír max mint az akkori jelenlegi és egy új szabály szerint ha a vonal nem tudja legalább a megrendelt csomag 70%-át teljesíteni automatikusan a kisebb csomagot kapom meg, ami az 5 megás lett volna, mert ugye ami nekem volt már megszűnt. Mivel akkor még nem volt megfelelő alternatíva a netre, újabb egy évet aláírtunk, de csak 1000Ft-ot voltak halandóak engedni, többet nem pedig már sok éve náluk voltunk. Így havi 8eFt + 4eFt a telefon (igazából már csak a net miatt kellett).
Aztán most már itt van a kábelnet, 13/1Mb és azt tudja is mindezt 6e Ft-ért. Aztán meg is szüntettük az Inviteles dolgokat, 6eFt a kézben marad. És itt is lesz voip telefon, még nem tudom mennyiért, bár lehet arra nincs is szükségünk.Arról nem is beszélve, hogy végre normálisan jönnek a videók a Youtube-ról, úgy tűnik mintha az Invitel korlátozná mert más is panaszkodik a lassúságra.
-
válasz
NowWhat? #6302 üzenetére
Ez nálam is szóba került, na de szerinted ebben mi a jó?
1. Fizessek még plusz 2000Ft-ot, amit ugyan lebeszélhetnék, csak az a baj, hogy az alap 2000Ft lebeszélhetőséget sem használom ki legtöbbször, akkor mit kezdjek 4000Ft lebeszélhetőséggel?
2. Két évig havi 990Ft, az annyi mint 24000Ft.
3. A végén mindezért plusz még egy év hűség, tehát összesen 3 év, amit ezért vállalnod kell!
szerk.:
És akkor még nem tudni, hogy milyen távolkeleti TabletPC-ről van szó... Lehet, hogy bemész a boltba, és megveszed 30k-ért.Mellesleg én így vagyok a mobilnettel. Bár egyáltalán nincs rá szükségem, de van akinek "odadobták, hogy nesze", nálam ez fel nem merült, 2000HUF-ért vehetek, ha kell. Szerencsére nem kell!
-
NowWhat?
tag
válasz
Intruder2k5 #6301 üzenetére
Erre nem tudok mit mondani. Azért azon is nagyot néztem az imént, hogy feljebb van akinek tablet pc-t ajánlgatnak a hűségért, nekem(ünk) meg lósz*rt...
-
válasz
NowWhat? #6300 üzenetére
Nekem ez sem bolt...
Az Invitel-nek 2187,50 Ft, a Drávának minimum 1200 Ft az alapcsomagért, az már 3300Ft, és még fel sem vettem a kagylót. A ktv-nél mindezt megkapom 550HUF-ért, szintén VOIP formában. Az mondjuk igaz, hogy a számhordozás egyszeri 5000HUF. Ráadásul megint csak ott vagyok, hogy én ezt az összeget az Invitel-nek a semmiért kicsit irreálisnak tartom! Még ha egy 500Ft körüli díj lenne, akkor talán, na de 2000+, úgy hogy tőlük már semmit sem kapsz...?!
Aktív témák
Hirdetés
- 3D nyomtatás
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- E-roller topik
- Jön az új 80 Plus fokozat az adatközpontokhoz
- Lexus, Toyota topik
- Garmin Edge 1050 kerékpáros óra: mindenből a legtöbbet
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest