- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Mobil flották
- Yettel topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
WaterWawe #2370 üzenetére
Peldaul az enyem szepen megy tuningban de rohadtul melegszik. Egy szlovak haveromnak joval tobb feszt ker a CPU azonos orajelen (4.6 - 4.7 Ghz) de neki huvosebb , peldaul nalam a 4.6 megy 1.215 V-al, neki meg kell 1.3 v csakhat tesztekben nalam a 74 fokot is eleri az ove pedig alig megy 65 fole.
Ez ellentmond a fizikanak, mivel logikusan ha nagyobb a fesz akkor jobban kellene melegednie. Az osszes beallitasok egyformak (nekem Extreme lap neki pedig Formula) es meg a hutonk is (H100i) . -
lotTóni
tag
válasz
WaterWawe #2365 üzenetére
Azért nem kell félteni a toronyhűtést 3930k esetében.A noctua simán megbirkózik a vele.Persze emberi feszültségen.
(#2364) Geza60
Nem vagyok teljesen biztos benne,hogy jobban jársz egy H100i-vel,mint egy bitang léggel.Bár a bitang lég erős árban,ha a H100i-t bestbuy árban csíped el,nem szóltam semmit. -
helkis
veterán
válasz
WaterWawe #2231 üzenetére
[link] 2napja pont csináltam egy szép eredményt egy kis víz, 3930k és egy asrock ex6 társaságában..
én úgy fogalmaznék, hogy egy beginer, vagy egy advanced usernek bőven jó egy asrock lap, aki hardcoreOC-vel foglalkozik annak kell az ahhoz való még jobb lap (ott talán kijön a különbség) +egyetértek 04ahgy-vel, főleg a proci határozza meg a tuningot.. -
04ahgy
nagyúr
válasz
WaterWawe #2231 üzenetére
"az első alaplapom egy Asrock X79 Extreme 4-es lap volt. A processzort 4.4GHz-en sem tudtam stabillá tenni."
Kizártnak tartom, hogy az X79MA-GD45-höz képest jobb VRM-mel rendelkező lapban ennyire ne menjen a CPU. Valami beállítást nem szeretett. Persze nem a te hibád, csak valami nem volt egyértelmű a BIOS-ban, valamire nem gondoltál, amire kellett volna.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
WaterWawe #2229 üzenetére
Nem azt kérdezte:
"Figyeljetek, jól megküldenék 1,5-1,55V-tal egy magas szivárgású, amúgy is melegedős 3930K-t, aggódom, hogy a lap rendben bírja-e, nyugtassatok meg, hogy bírni fogja és nem lesz gond."
Hanem ezt:
"Akinek ilyen lapja van, és 3930k-t hajt benne, megírhatná meddig tudta húzni benne."
A megjegyzésem az, hogy az 5400MHz-es 3930K-m 5400-at ment X79MA-GD45-ben, X79-UP7-ben, Rampage IV Extreme, Rampage IV Formula és Xpower2-ben. Kis eltérésekkel. Az 5100-as meg 5,1GHz felett akármelyik lapban sem ment. A 4800-as meg afelett.
Az i7-3930K tuningja tehát nem alaplapfüggő, főleg nem léggel, ez a konklúzió.
HGyu
-
PPatrik
aktív tag
válasz
WaterWawe #2133 üzenetére
Az látod lehet segítene, mert gyárilag rajta van a 2.20-as bios, de már van 2.90-es is. 2.60-tól támogatja az IB-E procikat. Bár nekem egy nagy bajom van ezzel a lappal.: NH-D14 mellett nem lehet berakni semmit se a felső pci-e x16-os foglalatba. Legalábbis nem kockáztatnám meg. És normális vízre nincs pénzem ( najó ha nagyon kéne akkor lenne, de akkor már inkább veszek annyiból még egy videokarit. ), játékvízzel meg hagyjon mindenki békén.
-
-
04ahgy
nagyúr
válasz
WaterWawe #1979 üzenetére
Nem értem a kötözködésed okát. Hiába más a TIM megvalósítás a két CPU esetén, ha a chipkarakterisztika egyezik. És egy kupaktalanított IB sem viselkedik úgy, mint egy SB, akár pasztázott, akár forrasztott.
Ugyanez igaz az IVB-E-re is. Léggel kevesebbet mennek, mint az SNB-E procik.
Attól, hogy te nem érted a gondolkodásmenetem, még sem az, sem a chipek tulajdonságai nem fognak megváltozni.
HGyu
-
PPatrik
aktív tag
válasz
WaterWawe #1874 üzenetére
Ja hát ez kellemetlen. Őszintén egy zárt víznél nekem sem jutott volna eszembe ilyennel foglalkozni, bár a házból adódóan feljebb került volna a radiátor. ( Házcsere után persze
, mert a mostaniba nem fért volna be a dupla radi, az alá meg nem akartam adni. )
Egyébként akiknek van vele tapasztalata: A pumpa mennyire hangos?BlackSoft: A két deltát ne keverd össze.
A videóban 12-esek vannak, viszont nem redundánsak. Az enyémben ha egy venti meghal, akkor is viszi tovább a levegőt a másik és kb 5cm vastag.
-
Tirexi
addikt
-
Tirexi
addikt
válasz
WaterWawe #1837 üzenetére
Igen a VTT-t azóta belőttem én magam manuálisan. De csak addig mentem el vele amíg még fekete az érték.
Egyelőre nem tudom, hogy stabil-e mert még úgy nem használtam csak Aida terhelés ment rajta 10 percet meg közben Winamp zene.
Akkor BCLK marad 100-on azt nem piszkálom.
Normál használatnál nem fogom elérni a 75-öt mert a konvertálást most már a GPU végzi nem a CPU. Az ilyenkor csak 50%-ig megy el.
Na akkor hamarosan csinálok egy tutorial-t.
-
Tirexi
addikt
válasz
WaterWawe #1833 üzenetére
Ezt nem tudom hol láttad. Itt azt írják ha nem okoz instabilitási problémákat akkor simán használhatod.
Sőt most kb 5 fórumot megnéztem és sehol nem írtak olyat, hogy rongálna valamit is ez. A legtöbben bekapcsolva használják.
Sztem te félreolvastál valamit. A feszültségtüskék ölhetik meg a CPU-t. Az nem ha folyamatosan ugyan azt kapja. Szerintem. -
Tirexi
addikt
válasz
WaterWawe #1826 üzenetére
Ezt az Intel Speedstep dolgot tesztelgettem és igazából nem is olyan rossz dolog... Sőt inkább egész jó.
Ha bekapcsolod akkor a CPU visszaveszi a szorzót akkor amikor nincs terhelés alatt így csökken a fogyasztás és a hőtermelés.
Viszont annó meggyűlt a bajom ezzel az opcióval...
Amikor bekapcsoltam még mellé be volt kapcsolva valami és amikor állítgatta a szorzót, a feszültséget is állítgatta és volt, hogy idle állapotban videó nézés közben kék halál.Most ez már nincsen. Minden C-s baromság Disable-n van és a Load Line is High-on szóval a fesz az mindig ugyan annyi marad nem változik még akkor sem ha a CPU szorzó csökken.
Ez így mondhatni tökéletes.Egy példa:
4.6Ghz 1.32V-on Intel Speedstep ON = Idle 38 fok
4.6Ghz 1.32V-on Intel Speedstep OFF = Idle 45 fokAkarok készíteni Tutorial videót a tuningolásról kéne segítened iWater.
-
Tirexi
addikt
válasz
WaterWawe #1826 üzenetére
Most néztem videókat YT-on és ott láttam, a CPU feszen kívül mindent AUTO-n hagynak. A csávónál 1.38V/4.7Ghz-en a VTT-je 1.24 volt a DRAM-ja meg 1.5V.
Egy másik videóban kapásból 1.44V-ot adott a csávó a 4.8-on járó 3960x-nek bár ott még akkor nem volt megemelve a VTT mert restart után nem nézett bele a BIOS-ba.Meg kéne nekem is néznem ezt mi van akkor ha mindent AUTO-n hagyok akkor mennyi feszt kér a CPU mert lehet ez itt a probléma. Csak jó lenne tudni hogy az a 0.5V-os limit mire is vonatkozik. Ennek még utána kell néznem nehogy megöljek valamit a gépben. Mondjuk a CPU mem vezérlőjét. XD
A többi amit írtál az mind így van beállítva.
-
Tirexi
addikt
válasz
WaterWawe #1823 üzenetére
Akkor ingadozott mert balfax voltam hozzá. A Load line most úgy van beállítva, hogy High-ra van téve és ott a BIOS-ban beállítotthoz képest csak 0.1V-ot vesz vissza terhelésnél.
Tehát most a BIOS-ban 1.32V van állítva de Aida terhelésnél ez lemegy 1.31V-ra.
Szal most nincsen fel-le ugrálás mint annó.(#1824) BlackSoft:
Hát az úgy stabil, hogy Aida és konvertálás stabil. Egy Linx már lehet, hogy megfogná. De olyan programokkal nem szórakozok mert felesleges. Ha megy a konvertálás fagyás nélkül az már nekem bőven elég. Ilyenkor annyit szoktam tenni, hogy még ráteszek 0.05V-ot aztán kész. Annak már stabilnak kell lennie. -
Tirexi
addikt
válasz
WaterWawe #1821 üzenetére
Én az előbb megkíséreltem az 1.43V-ot 5Ghz-el de nem jött össze. Valami mást is emelni kéne mert az nem létezik, hogy 1.43-on nem viszi az 5-öt (még a win boot sem megy). Legalább is ha az arányokat nézem akkor nekem nem az jön le, hogy ennek ekkora fesz kéne.
1.31V-on simán megy a 4.6.
A 4.8-hoz már kevés volt az 1.37V mert már a Win fagyott asztalon.
Mit kéne még emelni? VTT-vel is szórakoztam de annak meg van valami limitje nem? Van valami DRAM/VTT dolog ami meghatároz valami 0.5V-os különbséget.
Vagy nem annál van? Segíts iWóter! -
válasz
WaterWawe #1816 üzenetére
koszonom, meg a fogyasztast nezve nemvagyik kibekulve amit latok teszt oldalakon egy pl 2600k vs 3820 pedig nincs igp es gyakorlatilag akkora kulonbseget nem latok ami ekkora fogyasztas kulonbseget eredmenyezne, de egyenlore ugynezki marad ez a platform csak jolenne ha letudnam downgradelni a 3930k-t
-
válasz
WaterWawe #1810 üzenetére
mik az elonyei ennek a lapnak? eredetileg ugyvoltam maradok a 2500k n de annyit buknek penzben hogy inkabb csak procit valtok, ezalapjan ez lenne a legjobb dontes igy hogy van lapom hozza. Konkretan semmit nemtudok az lga 2011 rol csak hogy az lga 1366 utodja, illetve hogy van quadchaneles memoria
1-2 infot tudnatok irni mik az ujdonsagok?
-
helkis
veterán
válasz
WaterWawe #1796 üzenetére
ha halott volt 2db ramslot akkor miért látta volna quadban?
mindegy, kipróbálom, ha megy ok, ha nem akkor berakom a tri dominatorGT-ket, amig elmennek vagy mire jön a IB-E, addigra csak lesz normális quad ram elérhető árban..
köszi a helpet, nem nyugtattál meg, de most már kíváncsi vagyok! -
helkis
veterán
válasz
WaterWawe #1794 üzenetére
de mégis milyen különbségek lehetnek köztük? csak annyi, hogy elvileg nem 2modul van tesztelve hanem 4modul, ha nem mennek együtt akkor melyikhez választanak másikat?
vagy akkor emelnek az időzítésen, hogy jó legyen? és megy olyan kategbe? ezt még el tudnám képzelni..
de remélem, hogy ez csak egy ilyen közhiedelem.. megpróbálkozom a 2db kittel, meglátjuk, R4E lesz az áldozat.. procit még keresnem kell.. -
Dreamie
őstag
válasz
WaterWawe #1715 üzenetére
Linx alatt nekem 85 fok köré melegszik, de nem arra vettem, csináltam a gépet. Linx extrémen terheli a procit, annyira semmi sem fogja zúzni. 1x néztem meg, hogy hogy bírja, de többet biztos nem engedem rá... Játékok alatt stabilan megy, néztem pár bencset, és kész. Egyébként Subaruwrc, nem tudom jól írtam-e a nevét, (
elnézést, ha rosszul írtamjól írtam!) mondta itt a forumon, hogy a 100 fok körüli hőmérsékletet is bírnia kell a prociknak, gondolom nem folyamatosan, de esetlegesen egy tuning erejéig. Azért kíváncsi vagyok, hogy ők mit mondanak erre az előbbi kérdésedre.
-
subaruwrc
félisten
válasz
WaterWawe #1702 üzenetére
hát vagy simán nem bírja a tuningot
speedsteppel meg lehet ment 3 percet 4600 on. először teszteld újra a beállításokat aztán ha még mindig szar utána lehet elkezdeni keresni hogy mitől lehet az.mod:
akkor félre értelmeztelek. így már árnyaltabb a helyzet, felül kell vizsgálni az egészet, cpu lap ramok, hűtés. -
subaruwrc
félisten
-
peterm711
aktív tag
válasz
WaterWawe #1690 üzenetére
Nem tudom Asrock-nál hogyan van, de nekem a Rampage nem indult el xmp-vel, amig a Turbo Ratio-t nem állitottam "By All Cores"-ra. Valami hasonlónak ott is kell lenni, egy próbát megér. Ha igyse megy akkor érdeklődj a lapod topikjában.
Másik dolog, ez a proci hivatalosan 1600 MHz-ig támogatja a memória modulokat, felette már tuningnak számít.
-
ForRedGlory
félisten
válasz
WaterWawe #1651 üzenetére
Tuto szar... Hiaba nyomkodom a profil valtot a huton, a feny valtozik ahogy kell, de a venti konstans ugyanugy porog.
Ugy indul a gep, hogy kiirja azt hogy cpu fan error es cpu over temperature error...
Holnap megyek vissza vele hardverkerbe. Tegnap vettem, remelem cserelik, vagy inkabb raszanok par ezrest es elhozom a h100i-t.
-
ForRedGlory
félisten
-
ForRedGlory
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Tesla topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Windows 11
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One mobilszolgáltatások
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- További aktív témák...
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest