- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ganz-[HUN]
addikt
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Kovács86 #6328 üzenetére
attól függ. Ati Radoen X800XT-k, vagy HD5850
Annyiért mindenképp megéri.
Mondjuk a procik single thread-be nagyon vékonyak. Fájdalmasan vékonyak.Supermicrot meg mindennél többre értékelem. Mai napig remek support a régi öreg szutykokhoz is, belértve a contact supportot is. Ha van rajta IPMI 2.0 akkor meg pláne elég jó poén az a cuccos.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Kovács86 #6296 üzenetére
Nemrég kitömtem az X79-es deszkát 8*4 GB 1600-as REG ECC ramokkal, megvolt 14k-ból.
pci-e sáv/gen:
sok tesztet láttam, magam is tudok hozzá tenni:
R9 380-as VGA-m jelenleg egy 4 sávval bekötött x16-os slotban teszi a dolgát, és megmaradt az FPS.
igaz, nálam gen 3.0-ás a 4 sáv, matematikailag ez 8 gen 2.0-ás sáv áteresztőképességével egyezik.
4db x16-os slotom van, x8/x4/x4/x4-es a maximális konfiguráció (mind 3.0-ás), a neten fellelhető mérések alapján a 3.0-ás x4-es megoldás számottevően egy GTX 1080 ti-t sem fog vissza. -
zsid
senior tag
válasz
Kovács86 #6296 üzenetére
A számok nem válthatók közvetlenül teljesítményre. Hiába lesz 2x12 szálnyi Xeonod, ha azok a kevés szálat használó alkalmazásokban sokkal assabbak, mint egy új i3/Ryzen3-5 - az átlag user meg kevés szálat dolgoztató alkalmazásokat futtat.
Ezekben a Xeonokban az IMC még csak 3 csatornás, lassú DDR3-at támogat, az újabb Ivy Bridge E5-nél 4 csatornás és gyorsabb (1600/1866) DDR3 is elérhető, amivel már so-so hozni lehet a dual DDR4 sávszélességét. Az öreg X5650-nál az elméleti max 32GB/sec, a duál DDR4 3200-nél már ennek majdnem a duplája..
A zaj kérdésre: qrva hangos lesz, mint az összes ilyen szerverNekem van itthon HP Proliant ML, amiben PCI-E 2.0 slot van csak, és ahogy látom ebben a Dellben is csak az van. Nekem próbaképp egy külső tápot nem igénylő GTX1050 volt benne, amit nem kifejezetten szeretett és egy idő után nem volt hajlandó vele elindulni. Hasonló hibába futottam egy másik PCI-E 2.0-s HP desktop géppel is, csak az azóta egyáltalán nem indult el (amúgy maga videókártya azóta is hibátlanul üzemel). Bár elvileg a 3.0 a 2.0-val visszafelé kompatibilis, azért a PCI-E 3.0-s kártyákkal csak óvatosan, főleg azokkal amik nem igényelnek külső tápot.
Nekem alacsonyabb TDP-s E56xx van a HPban, már azzal sem volt túl csendes a szerver, ha megküldöd a két X5650-et akkor az olyan lesz, mintha egy felszálló repülő mellett állnál
A HDD ma már... ezeknél a QVL-en kívül semmilyen hardver normális müködésére nincs garancia. Nekem Kingmax SATA SSD volt benne, meg SAS HDD és az SSD az szerencsére hibátlanul ment vele.
Ami hátránya ezeknek a szervereknek, hogy napi használatra alkalmatlanok és csak a küszködés lesz velük. Már a POST is egy örökkévalóság egy desktophoz képest. Normál használatra, játékra a szerverek helyett a munkaállomások sokkal jobbak, mert azok "asztali" használatra lettek gyártva. Pl a HP Z sorozatában vannak egy XEON-os és két processzoros rendszerek és hiába ugyanaz a a processzor bennük, mint egy 2U rackserverben. Valami Z420 meg Z620 jelöléssel futottak ezek anno.
A PowerEdge 610 csak 1U magas, abba szerintem normál két slot magas videókártya nem fér bele, csak az egy slotos kártyák:
Én mondjuk azért vettem a HP Proliant szervert, mert kevesebbe került mint 2000Ft és néha el lehet vele mókázni
Nekem csak egy Xeon van benne, ki akartuk próbálni hogy használható-e videórenderelésre, de a második hűtő és légterelő műanyagok arany áron mennek ezekbe ( a hiányzó procihűtő, légterelő együtt legolcsóbban is valami 30 000 körül jött volna ki ), úgyhogy egyelőre pihen
Látom már átirányították a másik topicba, de azért csak itthagyom ha már legépeltem -
-
-
válasz
Kovács86 #6290 üzenetére
Quickcpu-val van egy rakás beállítás energiagazdálkodásra. Egy fogyasztásmérővel érdemes végigmenni pár dolgon.
Alapesetben windows és modern linux jól állítja be.
TDP-t nem érdemes nézni, semmi köze a valósághoz, lehet több és kevesebb is. Limitek vannak turbónál AIDA64 CPUID résznél wattokban mérve hogy mi az ami limitálja a procit de nem biztos hogy azt eléri. -
válasz
Kovács86 #6283 üzenetére
Bocs benéztem az E5xxx széria az s1366 fóruma pedig:
https://prohardver.hu/tema/nagy_nehalem_westmere_topik/hsz_1-50.html
Legjobb ár érték arányú 5670-75 szerintem.
(kevertem az E5-xxxx-el)
Win10 simán fut ezeken.
Videókártyát ki kell próbálni, elvileg kellene mennie benne. -
-
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
Kovács86 #5968 üzenetére
UK-ban élő haverodnak: TESSÉK!
Egy rövid keresés eredménye. Kínai lap és ha jól látom egy E5-2650 V2 Prestonban ami egy köpésre van Liverpooltól. Az ár is korrekt de azért én írnék az eladónak és rákérdeznék a procira meg hogy valóban helyben van e a cucc. -
Kovács86
tag
válasz
Kovács86 #5966 üzenetére
Ezzel könnyűAkkor én is nyugodt vagyok, nem a hw-n fog múlni a csapatmunka.
A sajátommal meg "tutira megyek": duál-t néztem ki 2x2620 kezdetnek, +16GB RAM, ha lemennek az árak (Xeon), -és egyáltalán kell még teljesítmény- , akkor upgrade. Egy Ti650-nel bőven WoT, nem fogom tudni leterhelni
-
Kovács86
tag
válasz
Kovács86 #5962 üzenetére
Home-pub közben
megbeszéltük, hogy asztali PC kb. öt év, és utolérik a mobilok. Ezért egy 2011-es -majdnem mindegy melyik, mert rövidesen a "combosak" is olcsók lesznek-, +sok RAM (8GB, de inkább 16 GB), később (a srácnak) egy használt Ti-1050 erre a kb. öt évre elég. Utána meg???
...vízözön, Armageddon, super-mobil: már most is 12GB RAM, 2k felbontás, 256GB "SSD-HDD".
Mire ez az "új" gépe -és az én 2 CPU-s 32Bg RAM-osom- "kihal, itt a super-mobil-PC...
kb 65$. Qrva olcsó, ha vmi elromlik, 2 másikra futja az újhoz képest.
Az áramot a cég fizeti...és most van időm össze(táv-)rakni, de csak ilyen "...20-40 napot várni..." 2011-es készletet találok:
u.i: ATX; táp-ház(VGA) kompatibilitás
-
válasz
Kovács86 #5962 üzenetére
Rendben. Teljes segítő szándékkal ettől függetlenül megkérdezném, hogy mivel játszik, milyen vga lesz és mennyi a keret alaplap+proci+ram céljára?
Megértettem hogy te lga2011-et javasoltál neki, de hacsak nem számít az utolsó fontsterling is, vagy nem akar valamiért iszonyatosan sok ramot, nem olyan biztos, hogy ez jó ötlet volt.
Az ATX csere mint olyan is megzavart, ugyanis az ATX egy méretszabvány, nem tudom mire gondolsz mikor azt mondod ATX csere lesz. -
-
válasz
Kovács86 #5945 üzenetére
Esetleg ha részletesebben leírnád a felhasználási módot, célt, keretet. Játszani fog rajta? Milyen vga-val, milyen monitorral? Ha jól értelmezem Liverboolban él, tehát ott kellene megvásárolnia/oda rendelnie?
Mi a mostani gépe amit upgradelnie kellene?
Az LGA2011 leginkább hobbisták játszótere. 6-7 éves lapokkal és procikkal szórakozunk, mert tetszik. Ha egy normál átlag usernak kellene hétköznapi felhasználásra akkor én nem javasolnám.
100 alatt megvan egy új ryzen félkonfig fele-harmada áramfogyasztással és fűtéssel, 3 év garanciával. Egy kínai/használt 2011 félkonfig sem sokkal olcsóbb.
Javaslom ha nem ragaszkodsz az LGA2011-hez fáradj át a 'Milyen asztali gépet vegyek?' topikba, írd le mire kell mennyi a keret ott jobban tudnak/tudunk tanácsot adni. -
rup1u5
Topikgazda
-
-
válasz
Kovács86 #5906 üzenetére
Érdekes megközelítés de hasonló eredményt érnél el egy sima NVMe csatolós SSD-vel is. Amit mellesleg kínai lapok támogatnak akár booteszközként. Ott 1-2-3gb/s átvitel van.
Én még a sata2, 3, nvme sebességbeli változását sem éreztem meg windows használat során.
Ramdiks meg nagyon szoftverfüggő, a maximális 50gb/s amit ad a 4 csatorna azt nem hiszem hogy el fogod érni. Kb 20gb/s-el tetőzhet.
Nekem még dual x5675 rendszerre 6x16gb 6 csatornás ramokkal jött ez ki de képtelenség ezt valós helyzetben kihozni:
Konkrétan 24 szálon olvasás/írás. Valós programok esetén ennek kb fele lesz. Gyorsabb mint egy nvme de mondom szerintem nem éri meg. -
-
-
-
válasz
Kovács86 #5888 üzenetére
Turbót emeli de az amúgy is pörög terhelésen. Egy két extrém procitól eltekintve biztonságos. (2699v3 all core max azért sok egy átlag kínai lap vrmjének)
De mondom ez az all core v3-as prociknál és 2011-3-nál van az drágább kategória.
Bck húz magával sokmindent, sata is benne lehet, pcie stb. -
válasz
Kovács86 #5884 üzenetére
A v3-asoknál van olyan hogy moddolt biossal és egy plusz efi driverrel kikényszeríthető az hogy max turbó szorzó ne csak egy magon hanem az összesen menjen. (All core turbo hack) de az másik platform és másik topik
Bck emelés van minimális de nem ajánlott.
V1 és v2-nél unlocosak húzhatóak.
Ezért ajánlott inkább játékra 1620-1650 a v1/v2-esekből. -
válasz
Kovács86 #5879 üzenetére
s2011-nek az az egyik előnye hogy 4 csatornás ramot támogat, azaz kb 2x akkora sávszélt ad mint egy hagyományos kétcsatornás lap. Egyes kínai lapokon spórolás miatt nem kötik be mint a 4 csatornát. Ez mínusz teljesítmény, nem sok de jobb lenne egy eleve 4 csatornás lap.
Az a baj hogy ez egy szintetikus teszt és teljesen ideális környezetet tesztel azaz minden magot csúcsra járat. De játékoknál nem lesz mind a 6 mag és 12 szál kihasználva azaz elég ritka eset lenne. (még)
Játékra legalább 1620-ast vennék nagy órajellel vagy 2643-ast, 2667-est ilyesmiket. Legjobb talán 1650-es nagy órajelű 6 magos!
Nekem most lesz pár 4640-es 8 mag 2.8ghz az úgy ahogy elegendő. De sok ebbe való procim van, még 1660-as és 2697v2-as is.Ja igen V3-ashoz 2011-3 socketes kell azaz egyszerűbb úgy mondani hogy x99-es kell neki, de az drágább platform jóval és nagyrészt DDR4-el megy. (ilyenem is van eladó)
rup1u5
i7 860 az 1156 platform ott nem nagyon van hová lépkedni. -
rup1u5
Topikgazda
válasz
Kovács86 #5876 üzenetére
Ez így nem tűnik túl átgondoltnak. Ennek az "upgradenek" semmi értelmét nem látom.
Ha már van egy LGA1366-os konfigja ismerősödnek akkor inkább az i7-860-at cserélném abban mondjuk egy Xeon X5680-ra vagy X5670-re. Ha valami normális brand lapban van az az i7-860 akkor még némi tuning is beleférhet a 6 magosakkal.Okosabbak lennénk ha ismernénk a teljes konfigot és a keretet is amit upgrade-re szánna ismerősöd.
Még valami! V2 és V3-as Xeonok nem mennek ugyan abban a lapban!
V3-tól LGA2011-3 foglalatú lapok játszanak. -
-
válasz
Kovács86 #5874 üzenetére
Druván számolva (de ez tényleg csak nyers számolás)
2620v2 6 mag 2.4ghz = 14.4
i7 3770 4 mag 3.7ghz = 14,8
Ehhez még hozzájön a 4 csatorna és a nagyobb cache, szóval kb 3770 szint akkor ha minden mag fullra van terhelve.
Játékok alatt meg függ a játéktól hogyan ossza el a magokat, ott nyiván nem fogja elérni ezt a szintet. Tömörítés, konvertálás ott kb igaz lehet.
https://www.cpubenchmark.net/compare/Intel-Xeon-E5-2620-v2-vs-Intel-i7-3770-vs-AMD-Ryzen-3-1200/2051vs896vs3029
Ezt a procit max foglalatvédőnek vagy laptesztelésre használnám. Ezért szerintem felesleges 2011-es platformot építeni. De ezért is kerül párezerft-ba.
Dual lapba kettő esetleg konvertálásra vagy videóvágásra stb ami többszálú oda jó. -
válasz
Kovács86 #5872 üzenetére
Nem összehasonlítható. Egy szálon i3-i5 szint, több szálon ha a program kihasználja akkor akár gyengébb i7 szint is lehet (az akkori szériákkal összehasonlítva). Azzal van a gond hogy eléggé kicsi az órajele, 2.4ghz.
Mai viszonylatban i3 szint alatt. Netezni bőven elég, és gyengébb játékokra is elegendő. Ahol meg ki van hajtva a 6 mag (pl BF1) ott már a használható kategória.
Vicces de használtam nemrég 2620v3-ast és meg voltam vele elégedve, az persze fejlettebb egyel de nem sokkal gyorsabb. (igaz az 3.2ghz all core)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Nintendo Switch 2
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- További aktív témák...
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged