Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Chaser

legenda

válasz Gercsa #2327 üzenetére

Az már a te bajod :P Sztem mértem én már annyi cpu-nál fogyasztást, hogy tudjam mit beszélek. 1.45V-on szted 35W-ot eszik loadon egy ilyen proci? Rendben, fogadhatunk...legyen 50k a tét, mivel a 35W-hoz bőven elég egy gyári hűtő, nyomatsz nekem 2 óra primeot, ha közben nem sül meg akkor kezedbe nyomok 50k-t, ha megsül akkor te adsz nekem 50-et. Áll az alku? ;]
    Annyit megjegyeznék mellé, hogy olyan vga-val ami idle 7-10W-ot eszik, 4G@1.35V környékén 1 vinyóval, 2 rammal 100W körüli volt a 3x-ek fogyasztása teljes gépre vetítve konnektorból, nagy hatásfokú táppal.

"Alapórajelen (VID fesz - 100% load) E3200 - 19.2W E3300 - 20.4V" Alapórajel ált-ban 1.2875V, de az órajel relatíve kicsi, ilyen fesznél a fogyasztás nagyobb lesz, de alulfeszeléssel el lehet érni. Tételezzük fel hogy valós, szted ha erre rádobsz 1.5Ghz-et és a feszültségen is emelsz akkor 35W lesz? Érdekes lenne. Na meg ugye nem csak cpu után fizeted a villanyszámlát, az NB is jóval nagyobb terhelésnek van kitéve. Meg tudom neked holnap mérni, hogy alapórajelen alulfeszelve, és 3.5Ghz közt mennyi a különbség, ráadásul nekem 3.5G-hez csak 1.056V kell, ált-ban itt már 1.2 körül szoktak kérni az E3-ak.

szerk: lajafix: kened-vágod:D :R

• lajafix

addikt

válasz Gercsa #2327 üzenetére

a feszültségemelt és 4 GHZes 60% órajelemelésre értette chaser, ott bizony a fogyasztás nem lineárisan, hanem négyzetesen nő terhelésen. A lenti link pedig alapórajel és alapfeszültségen történő fogyasztást mutatja. A teljesítményt meg kell fizetni a fogyasztásban, csodák nincsennek.

Új hozzászólás Aktív témák