Új hozzászólás Aktív témák
-
lipi67
nagyúr
Évekkel ezelőtt nem arra a célra készült az oldal-topik stb. A 2180-as volt a kezdet, s mindenki húzta ahogy bírta, össze vissza feszeken. Ezért konkretizáltuk a feszeket. Így kezdődött.
A plusz L2 70%-ban nem sok vizet zavar, talán annyit, hogy nagyobb L2 nehezebb tuning. (VTT-lap feszelése). Ezért is van az, hogy kicsipapucs q9550-e ha valóban nagy eredményt akarsz, majdnem uannyi VTT-t kér mint Vcore feszt.
FSB-szorzó: Engem mindíg idegesített az a berögződés, hogy a brutal az magasabb FSB + lacsony szorzó. Ez HÜLYESÉG!!! Vagy 1 hónapig tesztelgettem évekkel ezelőtt uazon confignál és..:
1: Magasabb FSB-n már szinkronban tudod jártani a ramjaidat (ami persze optimális), így nagyobb igénybevételnek vannak kitéve,csökkenteni kell a performace levelt, szarabb a mem olvasás, jobban kell feszelni ramot-lapot, jobban terheli a tápot.
2: Magasabb FSB-n csak az FSB növelése miatt is kell a plusz fesz a lapnak, s így ismét terheled a tápodat
3: Vagy 100 SuperPI tesztet csináltam (cpu+ram függő) és:
MIVEL A RAMVISSZAOSZTÁST NEM TUDOD PONTOSAN SZABÁLYOZNI, ha pl 8x400-on x órajellel megy egy memória és 9X355-ön a memóriát csak 60MHz-cel gyorsabban tudod járatni, akkor a 9X355 GYORSABB. S számos ilyen nüansznyi dolog van..Hidd el, nem olyan egyszerű HITELES teszteket csinálni. -
lipi67
nagyúr
...ha túl sok ez idővel nem "vékonyodik" el - mármint mi?
Ezta pasztázásra írtad? Ha igen: A sok se jó. Én a hűtőt+pasztát felteszem a konvektorra,hogy meleg legyen. Ha a paszta ok már akkor KEVESET EGYENLETESEN elkenek a cpu-n és a hűtő alján is egy picit. Ez azért jó, mert amikor rakod fel, nem csúszkál el a procin a hűtő alja, van bizonyos tapadása a paszának. Sok annyira rossz mintha nem is lenne.Van különbség, persze, hogy van, de nem számottevő. Ha elég a vga-d alá, minek húznád tovább.
-
belaazallat
addikt
Szia!
Nekem is Hyper Z600-am van, nekem 3700MHz-n ugyan ekkora terhelt fesszel jóval alacsonyabbak az értékeim.
Nekem vid 1.,25V terhelve leesik 1,152V/1,168V-ra a feszültség. Biosban Vid=normál beállításon.Korábban linkeltem pár eredményt, most nem tudok linkelni képeket, mert nem otthon vagyok.
Szerk:
Nyáron augusztusban: [link] -
lipi67
nagyúr
Már nem az 58° a baj, hanem az, hogy milyen alacsony feszen!!!
Ha azt a procit úgy 1,325V-tal (valós) megküldenéd, hogy megnézd, mit megy ott (még bőven normális fesz, ) Semmivel se tudnád lehűteni.Nézz egy valós VID-en, max tuningot. Prime alatt nem lenne szabad 60° felé mennie, ha a venti alig pörög, akkor max 65°. 1,168-on az a arendszer 3,6-3,7Ghz-en , 55-60°. Ez lenne normális.
Hány fok van a szobában?
-
lipi67
nagyúr
Ez egy átlagosnál jobb, q9400-es procim.
Vid.je magasabb mint a Te Vid-ed (1,215V) tehát több fesszel ér oda ahova a Tiád, főleg azért is mert ez csak egy q9400-es. Lapot is jobban terheli, hisz nagyobb FSB kell neki, de..
[3,4GHz -nézd a hőfokokat!!!]
[VID-jén -kb nálad is ilyennek kéne lenni, csak vagy magasabb órajel]
[pici tuning..]Mielőtt hűtésről stb szólnál.."SAJNOS" -neked sajnos - ezeket a teszteket direkt nyáron csináltam, ma..ma sokkal hűvösebb lenne..Most (mivel nem kell nagy teljesítmény, lap alulfezelve, proci 1V-on, 2,8GHz-en max terhelésnél 31°..
-
lipi67
nagyúr
Bocs, de ez vagy user error, vagy a világ 1ik leggyengébb quadja!
Saját Vid-jén 3,4GHz..S a hőfokok..68°-73°..
Az egy dolog (nem jó dolog..), hogy 0,08-0,1V a Vdroop, Tedd akkor Bios 1,264V-ra, akkor majd valós vid-jét kapja. (a képen is kb ez lehetett a bios fesz, hisz 1,168V-ot kapzz a procid, de..
Ilyen alacsony Vid-es procinak ( IS!) ezt a 3,4GHz-et alulfeszelve kellen tudni! Ha Bios / Vid-en, valós 1,1008V -1,12V között ilyen hőfokokat produkál..Vszínüleg vagy szarrá lett húzva, vagy nincs rajta csak egy gyári hűtő venti nélkül..
Ehez a 3,4-hez kb SEMMIT sem kell emelned a lapon, se a procin. -
Fücsök007
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest