- Milyen okostelefont vegyek?
- IP59-re szigetelte a Vivo az X Fold5-öt
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- Magisk
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
Új hozzászólás Aktív témák
-
bolcsodal
addikt
válasz
Bubu0074 #18996 üzenetére
"limites 95-100% pörög egy játék alatt"
Miért lenne limites, ha 100%-on pörög?
Vegyél egy Q8xxx-as procit 20-25K-ért és ahová négy mag kell ki fog szolgálni 3GHz közelében...
VGA-t még nem írtál...milyent használsz?
A Wolfi értékét pedig az fogja meghatározni, hogy mit tud tuningban....Vannak még őrültek, akik fizetnek E8xxx-as procikért....
Amúgy meg igaza van a többieknek...AM3+ a nyerő váltás mostanában.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Bubu0074 #19000 üzenetére
nem lehet annyiért eladni. én az übertuningos E8500-jaimat sem tudtam eladni annyiért, jó 1 éve. 22-23-ért mentek el asszem.
nem tudom, mit néztél.
garitól, tuningtól függően 16-22k...lehet kérni 24-et. csak sosem fognak érte annyit adni. habár, ha te is akartál adni +40-et a q9650-re.
tájékozatlan vevő mindig akadhat, de akkor sem ér annyit.... -
szab.tam
nagyúr
válasz
Bubu0074 #18998 üzenetére
nagyon el vagy tájolva a használt árakkal.
itt nézz szét. -
szab.tam
nagyúr
válasz
Bubu0074 #18992 üzenetére
emre-nek elvileg totál igaza van.
viszont nálad más szempontok is lehetnek, ahogy elnézem.
mert nem tuningolsz.p5q lapom 2 is van. a gyengébb a p5qd turbo. azzal sem vagyok maradéktalanul elégedett, a tiéd sajnos annál is jóval gyengébb.
de ha nem tuningolsz, akkor gyakorlatilag tök nyó'c...tehát mivel alapórajelen használod a procikat, így gyakorlatilag az új (4 magot is használó), játékoknál dupla erős lesz a proci.
+40k nagyon sok. a 30 kb. reális lehet, de inkább 27-28.
cpu / vga párválasztás kérdése....
nem egyértelmű, hgo ymikor és mi limites. elvileg a mostani párosod akár még jó is lehetne. a vga limites konfig mindig szerencsésebb, mert ajátékban a vga limitnél legfeljebb vissazveszel egy kis szűrést, és ok. ha cpu limited van, akor szívás.valamelyik játékot elindítod. majd amikor eléggé leesik az fps, gyorsan kilépsz. és visszanézed a cpu görbét. ha az egyik, vagy mindkettő görbéje ki van akadva, és a 95-100%-ot verdesi, akkor cpu limit. ha max 80-85% körül látszik a görbe, akkor biztos nem....
msi afterburner progi, azon belül a beállításokban gpu usage pipa. és játék után visszanézed a görbét. a kettőt összevetve meglátod, mi a limites.
én volt, ghoy e8500@4.5ghz + gtx480 kombóval nyomultam. ott már volt cpu limit. de gtx470-nel még vga limitem volt dx11-ben...
attól is függ, dx9-11-ben játszol? milyen felbontáson? mert nagyobb felbontáson kevésbé lesz cpu limit.
összegzés:
nézd meg a görbéket, és gondolkozz.
ha +30k alatt megúszod, cserélnék. a 40k sok.
egy q9550 kerül ennyibe (se), mint amit a 9650-re szánékszol ráfizetni.
sajnos 3 ghz környékén minden 100mhz nagyon sokat számnít, kiteszteltem dirt2-n.lehet, hog yérdemes venned inkább egy 9550-et, és segítünk kicsit meghúzni. még alapfeszen, ilyen lappal is van benne pár 100 mhz.
mennyi ramod és milyen cpu hűtőd van?
(#18994) emre
ealdja a cuccait (lap + ram + proci, és a hirdetésben lévő 1 gb ram-ot
vesz normál 4 giga olcsó ddr3-at, és szerintem bőven kijön a 40-ből...
esetleg proci hűtő.
de ez tényleg jó kis cuccnak tűnik. nehogy valamelyik 775-ömet beáldozzam. (van pár...) -
emre
veterán
-
emre
veterán
válasz
Bubu0074 #18992 üzenetére
A 40k különbözet nekem egy kicsit soknak tűnik.
A probléma az alaplapod. Normális lapban minimum 3,6-3,8Ghz körül lehet hajtani az E8500-öt, és ilyen órajelen nem hiszem hogy gond lenne. Ebbe a lapba én nem tennék bele egy 9650-es procit.
Inkább add el az egészet, tedd hozzá a 40000Ft-ot, és vegyél egy am3-as, vagy 1366-os konfigot.Csak viszonyítás végett, a napokban adtam el egy QX9650-et 46-ért.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Bubu0074 #18990 üzenetére
hi!
a kérdésed a válaszadáshoz nagyon információszegény.
a 8500-at húztad, vagy alapon használtad?
a q9650 tervezed-e húzni?
mert ha nem tuningolsz, akkor a magok duplázódása miatt kb. 2x olyan erős lesz ott, ami kihasználja 4 magot.
de ha tuningolsz, és a 8500-at 4.2 ghz-en hajtottad, de ezt pl. csak valamiért 36.-on tudnád, akkor lehet alkalmazás, ahol visszavetne. pl. 1-2 magot használó játékok.mire használod? (pontosan, nehogy azt írd, hogy kicsit játékra is...)
milyen lapod van egyáltalán?
és megéri-e? honnan tudjuk? attól is függ, mennyit kell ráfizetned.
mintha azt kérdeznéd, hogy a 8 éves benzines astra-t megéri-e lecserélni egy 6 éves, td bmw-re?
vagy igen, vagy nem....
tehát a kérdésed így feltéve gyakorlatilag megválaszolhatatlan.
azért kis támpont: többen hajtottunk már végre ilyen, vagy hasonló cserét, és szerintem kevesen bántuk meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest