- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lipi67
nagyúr
válasz
Bernyó84 #21049 üzenetére
Nem. Ha nincs tuning akkor alapból 100MHz-cel gyorsabb a Q 8300-as, és újabb, kevesebett fogyaszt , csak 45nm-es.
A 6600-as "csak" 2,4GHz (mondjuk 100MHz semmit sem jelent), régebbi technológia, s a fogyasztása is nagyobb.Ha van tuning..1: Mit megy a tiéd?
Mert a q6600-nak az lehet (ne) az előnye, hogy nagyobb a szorzó, kisebb FSB-n jobban hajthatod, csak..tudd hűteni!
Viszont összességében..sztem teljesen felesleges a csere, sőt..talán egy q8300-ast később jobban el is tudsz majd adni. -
bolcsodal
addikt
válasz
Bernyó84 #20870 üzenetére
Nálam 7x444-en futkos. Bár én nem sajnálom...kb. 1.28V-ot kap, ami drop-pal éppenhogy magasabb, mint a VID-je.
Szeritnem ne aggódj, adj kb 0.1V-ot a proccnak és a MCH fesznek, vegyél vissza a szorzóból, oszd vissza a RAM-ot és emeld az FSB-t. Ha megvan a stabil FSB akkor lődd be a RAM-okat hozzá.
3GHz-nél többet nem nagyon fog menni a CPU komoly fesz emelés nélkül, erre számíts. Az én példányom sem egy tuningbajnok...
A Vdrop-pal mindenképp számolj tuningnál...
-
válasz
Bernyó84 #20868 üzenetére
System memory multiplier, a 333Mhz-es FSB értékhez tartozó szorzóval bűvészkedj!
De (gondolom 1600-as Ramod van) amíg nem megy gyári érték fölé, nincs gond.
A feszültségtől pedig nem kell beszarni: NB-nek adsz egy-két osztás pluszt, illetve esetleg fsb terminationnek ugyanígy és szépen el fog indulni.
PciE fixalva van 100-on?? -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- EAFC 25
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Metal topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bontatlan SteelSeries QcK 3XL egérpad
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest