Új hozzászólás Aktív témák
-
Kami11
őstag
válasz
Kami11 #11948 üzenetére
Megtaláltam a plusz két magot!
A hiba nem a BIOS-ban, nem is a Winben volt.
Ez igazi User error, bár ez sem teljesen igaz!
Szóval a lényeg az, hogy olvastam egy cikket, leírást, vagy valami hasonló irományt, amiben leírták, hogy hogyan gyorsíthatunk a Win boot idején. A művelet a következő volt:
Az msconfig.exe fájlt elindítva a rendszerindítás menüpont alatt a speciális beállítást választva a processzorok számánál ha megadjuk a meglévő magok számát, akkor a Win indulásnál használja őket. Én ezt lelkesen be is állítottam kettőre anno, és így is maradt. Most, hogy eszembe jutott és kivettem a pipát egy restart után meg is javult, látszik mind a 4 mag és használja is a rendszer.
Szóval minden happy, köszönöm mindenkinek a segítséget! -
lipi67
nagyúr
válasz
Kami11 #11946 üzenetére
1:Elindítod a prime 95-öt, kijön a "menüje" ahol 4 magot akar tesztelni Bled-en. Elindítod.
2:Elindítod a feladatkezelőt a ctrl+alt+dell -lel.
3.A feladatkezelőben a folyamtok-nál kikeresed a prime 95-öt és egér jobb klikk-kel a legördülő menüből az affinitást. Ott majd látod, hány mag van megjelölve, mennyi dolgozna, ha..hagynád (vagy lenne..)Más: Cinebench R10-nél csak elindítod az X mag tesztet és látod rögtön, hogy hány nyomja a melót.
asszem lépek, reggel korán kellen kelnem..
Ha nem vszolnék..elaludtamJoccakát!
-
lipi67
nagyúr
válasz
Kami11 #11943 üzenetére
"A kérdés: Hová tűnt Damon Hill" - kár, hogy hosszú az előzmény, mert ez aláírásba való!!!!
Nézd. Procija válogatja. Pl ha csak az előző q9400-et veszem, az Vcore éhes volt és 1,34-körüli VTT-n tudta a maxot, de ette a feszt.
A mostani..1,4-es Vtt alatt (vagy inkább 1,44) esély sincs 4,6GHz-re, cserébe nemhogy 1,8v, 1,5v se kell neki hozzá. Ha a Vtt meg 1,48 és a fesz 1,53v körül van..már 4,7 felett vagyok.A kérdésedre a választ nem tudom, de..Én először a cpuZ-t nyomnám le, wint hagynám. Ja!
Indíts már el egy prájmolást s közben a feladatkezelőnél keresd ki és az affinitásnál nézd már meg, hány mag aktív -
Joachim21
őstag
válasz
Kami11 #11904 üzenetére
Win fissítés alatt azt értem, hogy telepítésnél elviekben 2 opciót kínál fel, frissítést, amikor megmaradnak a fájljaid, és teljes újratelpítést, amikor elveszik minden az adott winchesterről.
A csere után nálam ment a +2 mag, de a windows 2-t E8400asnak, 2-t pedig Q9550esnek látott, én inkább újraraktam az egészet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest