- Milyen mobilnetet vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- One mobilszolgáltatások
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
polonic
félisten
válasz
proci985 #16477 üzenetére
Nem terveztem, nem akarok tuningolni egyelőre.
Megjegyzem ezeket az infokat!hermanyi
Kitaláltam hogy kéne egy 9650-es proci. Elkezdtem nézelődni és láttam QX-et és Q-t is. De ahol a QX-et árulják ott volt beszámítás, a másik helyről, ahol a Q van, eddig még nem kaptam választ. Csupán azért hajlottam a QX felé mert be tudom számíttatni a mostani procimat. De most, hogy leírtad, a másik helyen is van beszámítás, így egyértelműen a Q-t szeretném megvenni.
-
polonic
félisten
válasz
proci985 #16458 üzenetére
Köszi!
A bios már most is a legújabb.
A tápnak kettő 12 V-os ága van. Az egyik 14 a másik 15 A-es.
Egyébként max fogyasztásnak a 150 W-ot jól tippeltem? Mert ha jól tudom az intel a TDP-nek nem a maximumot adja meg, igaz?
És idle-ben mennyit fogyaszt ez a proci?
Persze, tesztelni kell így is, ezt én is gondoltam. -
hermanyi
addikt
válasz
proci985 #16450 üzenetére
Ha játék akkor szerintem Battlefield: Bad Company az az 1 játék van ami a legjobban és legegyformábban terheli mind a 4 magot .
Intel burn test pedig a legjobban fűtő program még a Prime nél is nagyobb hőfokokat képes létrehozni .
Tesztelni pedig muszáj , én fél óra Prime után azt mondtam stabil a gép ,de kiderült ,hogy, legalább 50 perc kell szerintem
-
válasz
proci985 #16439 üzenetére
Nem értek hozzá, de hogyan lehetséges az, hogy egy nagyobb teljesítmény(W) felvételű proci jobban melegszik mint a kisebb? Nem úgy lenne a logikus, hogy az a hűvösebb, amelyiknek kevesebb a kevesebb hőt kell eldissziplálni? Kevesebb hőt pedig elvileg az termeli, amelyik kevesebbet fogyaszt/kisebb a teljesítmény felvétele.
-
Lipton
őstag
válasz
proci985 #12463 üzenetére
A 333-as fsb-t azért nem emeltem ki, mert láttam, hogy annyin hajtod a mostani processzorodat is. Persze ha ezt is tuningolni akarod, akkor itt magasabb lesz az fsb mint 333MHz.
A nagyaobb cache alapesetben nem érezhető, pl általános felhasználásnál gyakorlatilag mindegy, hogy 8 vagy 12 mega.
Szóval gyorsabb, kevesebbet fogyaszt, hűvösebb, jobban júzható meg minden, de én amúgy nem cseréltem volna le a Q6600-at. Arról inkább i7-re érdemes váltani, cask az "kicsit" nagyobb kiadás.Már nem megyek vissza többet, nincs aki odakössön.
-
Lipton
őstag
válasz
proci985 #12461 üzenetére
Hát win alatt nem olyan egetverő a különbség, szóval nem ugrik sokkal jobban a gép mint a Q6600-as procival. Talán egy kicsit gyorsabb, de általában alapórajelen használtam a Q6600-ast, meg ezt a Q9550-t is, de ugye van köztük 433MHz különbség.
Jobban tuningolható és kevésbé melegszik mint a Q6600 (nekem B3 van), viszont így, hogy mind a kettő alul van feszelve nem fogyaszt kevesebbet. Gondolom ez a 12 mega L2 miatt van. Nekem monitor nélkül a komplett gép idle fogyasztása 90 Watt.
Én nem cseréltem volna le a régi procit, csak adódott egy lehetőség és így jött ki a lépés. Megvan mág a Q6600 is, csak másik gépben.Én is kint laktam 4 évig.
Hej da!
-
dangerzone
addikt
válasz
proci985 #12452 üzenetére
Szeva.
A tápra lett kötve egy p4-es csatlakozó. Meg lett frankón forrasztva.
Az alaplapon meg inkább kicseréltetem az aljzatot, mert úgy drágábban el megy .Azért elég elrettentő az az egybeolvadt, kormos "képződmény".3dmark alatt érezhetően. A játékokat meg mostanában telepítem fel, mert 2x is win reinstall volt.
Azért a q6600 is erős volt 3,6ghz-n . Viszont fogyasztásban meg melegedésben tényleg hatalmas különbség van. Ez 1,328V-tal prime alatt max 55 fokos. Az alacsony VID-es q6600-am ekkora fesszel már 83 fok volt.A magasabb vides is 72 körül.
Majd ha feltelepítettem a többi alkalmazást, akkor majd beszámolok róla, hogy mennyire érzem. Úgyis vannak elmentett benchmark eredményeim is ( Stalker cop, cs)
Aggregátor: Árban mindenképp.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen mobilnetet vegyek?
- Nintendo Switch
- Iqos cigaretta
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Amazon Kindle
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Macbook White 13" unibody
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest