Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
Új hozzászólás Aktív témák
-
zack
nagyúr
Úgy néz ki 465fsb (4185Mhz) lesz a normális keretek között tartható 24/7 használat.
Már csak az a kérdés hogy kell e neki az 1,256V, vagy be fogja e érni kevesebbel is. -
zack
nagyúr
válasz
mindkilla
üzenetére
P45 azért tök más...X38 szerintem jóval melegebb, ami az északi hidat illeti. Nálam tök normális az 55-58 fok közötti hőmérséklet, főleg ilyenkor nyáron. De ugye a hűtési rendszerem se mindennapi.

Fater:
Reméltem, hogy jó lesz.
Kiderült hogy azért volt lassú a 3. mag, mert a hőtől minimális maglassulás lehetett. Most visszavettem CPU-Z 1,256V-re 460fsb mellett, és a hőfokok nagyon barátiak lettek. 69-72 fok között, és a magok együtt mennek ismét hiba nélkül! Nem vagyok maximalista, tehát a mostani 1,256V-hoz fogom belőni az fsb-t. Nem akarok túl meleg magokat, az a pár Mhz meg semmit se számít. Szerintem még így is menni fog 465-öt, de majd meglátjuk.
Az biztos hogy 4140Mhz tud 1,25V-on, ami szerintem nagyon jó. Tehát legrosszabb esetben is maradni fog ez. Ennél már csak több lehet. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A te procid is nagyon jó példány! Kifogtad te is!
-
keIdor
titán
Na az zsír, csak sikerült jó darabot kifognod.

A Maximus Formula elég jó lap btw, nem érdemes a Gigabyte X38, X48-aihoz hasonlítani, Asusok több FSB-t mennek.
Egyébként nekem ilyen Q9550-em van, és ez a LinX amiről beszéltünk. -
zack
nagyúr
válasz
Speed®
üzenetére
Minimál feszt még nem néztem. Sajnos 470 fsb-nél a tesztek után fagyás volt, miután pár percre otthagytam. Visszavettem 465fsb-re, ezen viszont 1,3V mellett eddig hiba nélkül megy a Prime. MCH-t 1,49V-re állítottam kezdettől. PLL 1,5V FSB Term 1,4V.
Azt nem tudjátok mitől lehet, hogy Prime-ban a 3. mag nagyon lassú 465fsb mellett? 1,2,4 a test 18-nál jár, míg a 3. csak test 10-nél. Hiba viszont nincs. 450-nél együtt ment mind a 4 mag.
-
zack
nagyúr
470fsb.[link]
Annyira nem lesz ez rossz!
Bíztam a lapomban és a jó prociban. 
-
zack
nagyúr
válasz
darál0w
üzenetére
Sajnos azon a feszen kék halál volt Prime alatt. Kevés volt neki, de lehet az auto beáll, és a LLC auto is bekavarhatott.
Mielőtt olvastam volna már elindítottam egy Prime smallFFT-t... LLC on, proci feszt 1,3V-ra tettem, de még így is droppol minimálisat 1,288-1,296V között. Itt úgy néz ki menni fog, mert már a 8k tesztből a test 15 megy, tehát kecsegtető. Hőfokok eddig max. 77-73-74-74.
Ha ez lemegy, visszább veszem a feszt, és megnézem mennyivel tudja minimálisan a 4Ghz-et.
-
darál0w
Jómunkásember
mivel 1.16Von megvan a 4050mhz minek is akarnád 1.3Vra?

LLCt bekapcsolhatod...mérsékli a droppot, de csak Vcore 1.3Vig lehet használni.
először szerintem a lapnak kellene megkeresni a végét...tehát CPU szorzo le és emeled az FSBt...és minden feszt fixálj normal értéken kezdetben

14587) mindkilla én 1.4Vnál többet nem ajánlok...azonban ha van hűtésed, akkor az 1.5V is belefér..
-
zack
nagyúr
válasz
darál0w
üzenetére
Szerinted hogy csináljam?

Lőjjem be BIOS-ban 1,3V-ra a procit, és addig emeljem az FSB-t amíg bírja ezen a feszen? Load Line Calibration-t bekapcsoljam?Speed(R):
Köszi a bátorítást, remélem menni fog 450fsb felett is...

470x9 feljebb nem is nézném. Annyi bőven elég lenne.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Speed®
titán
Auto értékeken loadban durván adagolhatja neki, szerintem nézzél rá

Sajnos a Q6600 tuning semmi sem jelent, nem húzható rá a 45nmesekre.
LLC nem árt, egy bizonyos határig, de az idle feszt magasan tartja sajna.
Állíts be terhelt 1.2Vot első körben szerintem, aztán 1.25, 1.3, így tovább.
Ha minden jól megy, 1.3 alatt megleszel a stabil 450el, a laptól függően..mindkilla
A 4 modul miatt ne csodálkozz a magas MCH igényen. Mondjuk picit sok.
Nálam is 4 van (igaz, 2x1+2x512 csak), P35ben, és 1.35el 466on jól bírja. -
mindkilla
tag
Hozzám is beparkolt egy Q9550, ugyhogy előre is sorry a várhatóan sok béna kérdésért.
Elsö körben: mennyire egészséges, hogy 470es fsb-hez már 1,36v mch-t kíván a lap? (4x2 giga memoria) -
zack
nagyúr
válasz
darál0w
üzenetére
Köszönöm az infókat!

Pont most búútolt 450x9-en...
Prime95-öt még nem néztem, de stabilnak tünik, és feszt még nem is adtam neki, ill. auto-n hagytam.CPU-ZA hűtéssel nem hinném hogy gond lenne...Chieftec Dragon ház +TRUE 120-al hűtöm + van rajta 2db 126m3/h Noiseblocker venti. Ezen kívül pedig még 5db TT állítható fordulatszámú házventi, amit 1200-5500rpm között oda tekerek ahova jólesik.

De persze ez még semmit nem jelent. De az talán ad némi reményt, hogy ebben a lapban a Q6600-tal 478fsb értem el 24/7.
-
Speed®
titán
válasz
darál0w
üzenetére
Tud, nem egy eredményt találni, hacsak googlebe beírod, akkor is. Nyílván meg kell majd kínálni fesszel, de azt lehet értelmes mértékkel is csinálni.
P35re is 450 körüli wallt írnak yorkkal, és mégis a 2. lapom ami 480at bír..
466on már 1.3 MCH/1.35core&VTT mellett is stabil, csak a VTT sok picit..
Mondjuk relatív a sok, hiszen gyárilag 1.2875VID/1.2VTT..ez ilyen jóféle ;p -
darál0w
Jómunkásember
hali...
sztm nem fog menni a 4ghz...
sajna nem a legjobb választás yorkfield alá az x38 sőt az x48 sem...még a ~450FSB sem megy nekik
így meg nem lesz meg a kívánt orajel sajna...NBnek mehet 1.5V, persze ha bírod hűteni...FSB term 1.4V, PLL 1.5V, magának a procinak pedig 1.45V.
ezek 24/7es értékek....de persze mind mellé komoly hűtés is kell.
-
zack
nagyúr
Sziasztok!
Mától Q9650 tulaj vagyok!

Némi segítséget majd lehet hogy fogok kérni a tuninghoz, bár Q6600-ot sokáig használtam 3,7Ghz léghűtéssel ebben a lapban, ill. E8600-ot 4,45Ghz-en, tehát nem idegen tőlem a maximális 24/7 tuning beállítása. A 4Ghz-et minimum el szeretném érni, de a 4,2Ghz-nek már nagyon örülnék.

Nem vagyok a maximális tuning híve, még csak kíváncsiságképpen se, szóval 24/7 fogok törekedni, és ahogy beállítom, nem fogom piszkálni.
Azzal is tisztában vagyok, hogy nem lesz egyszerű beállítani, de most több időm lesz pepecselni vele.Maximus Formula lapom van, és ha tudnátok abban segíteni milyen max. feszültségeket lehet adni neki, azt szívesen venném (PLL,FSB Term).

-
Chainsaw
tag
Közben sikerült lefrissítettem,F5-re!
Hasznos progi ez a Gigabyte Bios Utility!Köszi mégegyszer!
-
Chainsaw
tag
Hello!
A következő lenne a kérdésem!Vettem egy Q9550-t a lapom Giga P35-S3G most F2-s bios van rajta!
A proci mellé F3-t kellene fel flash-elni,csak ez az anya szómoritó W7 ultimate 64 -bit nem engedi,mert ennyire új az anya 7 szenvedísít!

A mostani F2-vel fel fogja ismerni a procit,aztán tudok rá telepíteni majd Wista-t,hogy felrakjam az F3-t!Ennyi lenne a kérdésem,s milyen megoldások vannak,még!
A válasz sürgös lenne!
Üdv
Skacok!
Chain
-
aya
addikt
Az SB core, nálatok 1.5v vagy 1.6v?
Van valami jelentősége? -
aya
addikt
Sikerült P43-as lapból 414-es fsb-t kifacsarnom, 1.35v 3100mhz.
Ettől a szar laptól nem is vártunk többet. De legalább 24/7 stabil és nem rossz a teljesítménye sem. -
CyberJedi
tag
Sziasztok, nincs valakinek 1 eladó Gigabyte P45-UD3R vagy UD3P-je?
06 70 600 5012 -
Zso Ro
senior tag
válasz
DigitXT
üzenetére
Szia!
Igazabol csak azert emlitettem a neved,mert tamadasok szemszogebe kerultem,mikor a kozeli/tavoli jovorol irtam le gondolataim,ecsetelve a processzorom tovabbi tuningolasat.Jelenleg 3200Mhz-en megy,tokeletesen elegedett vagyok a teljesitmenyevel es a homersekletevel egyarant.Nem emlitettem soha,hogy 4Ghz-en vagy felette jaratnam,sztem nemi felreertesek tortentek ez ugyben.Teged,mint peldat hoztalak fel,mint a topic 4Ghz feletti tuningosa.

-
DigitXT
félisten
válasz
Zso Ro
üzenetére
Szia!
Valóban nem járattam tartósan annyin, noha tudta azt, sőt 4500-on
is lehetett vele kísérletezni... (4,2-n még IBT stabil is volt a cucc, de
nem volt értelme, mert annak a játéknak, aminek plusz "erő" kellett
volna nem segített, mert nem a proci fogyott el az AC2 motorja alatt,
hanem a memória alrendszer. Ezért váltottam i7-re: ez pont annyival
"erősebb" memóriakezelés terén, hogy azt a 15-20 FPS lemaradást,
ami a "röccenésmentes" játékélményhez - értsd fix 60 FPS - kellett,
be tudta hozni.
) Egyébként karaj proci volt, és ütős rendszer.
A dolog mellékhatása, hogy az AC2-t hajtó motorra épülő új POP is
csodálatosan fut a konfigomon, egyszer nem röccent meg. Jó játék,
gyönyörű grafikával, nagy mennyiségű kaszabolható ellennel, stb.
Üdv,
DigitXT -
Speed®
titán
válasz
darál0w
üzenetére
Dehogyis, nem a hő sok, a ventik forognak lassan ;p
3x12cm/1000rpm, elöl-hátul és a Freezer Xtremeben.
Ahhoz képest, hogy tetőtér és van vagy 25°C, ez jó..
80°C fölé nem szokásom engedni, erre odafigyelek..
Egyedül a lap PWMje van felette, terhelve 90et veri.
De ha egyszer 140ig van hitelesítve..nem aggódok.Azért nem rossz a 480 P95re egy ~10ks IP35Etől.
Szerinted dolgozik a 400as Libertym a 4850X2vel?
Ennyit a 600+W tápokról..ez meg épphogy langyi. -
Speed®
titán
válasz
darál0w
üzenetére
Na azért nem adom én olyan könnyen fel
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Jelenleg épp 7.5x480@1.4V Core/VTT/MCH..
Részemről szeretem a P35 lapokat, bírják ;p -
Zso Ro
senior tag
válasz
fagy53
üzenetére
Nem szandekoztam 4Ghz-en jaratni a procit,mert a 8-as szorzom miatt annyi plussz feszt kene adnom neki - ha nem utkozik CPU wall-ba - hogy sztem azt a tulhuzast mar nem eri meg.
En csak multizok,igy nekem foleg az FPS szamit.Azert irtam ,hogy ha 5850-em lesz/lenne,talan meg emelnek az orajelen,mivel akkor a grafikan is huznek picit,de tovabbra is az FPS szamok dominalnanak.
A MA-ban van egy Metro2033-unk,a HOLNAP-ban meg egy masik Fps jatek,ami ismet tulzott rendszerkovetelmenyeket ker.daral0w: A hirdeteseben is feltuntette.(4,2Ghz-et ha jol emlekszem alacsony feszen)
-
fagy53
nagyúr
válasz
Zso Ro
üzenetére
Innen:"Jelenleg 3,2Ghz-en,mivel egy 4850-es van alatta.Varom a napot,mikor az 5850 realis aron fogjak kinalni,mert a mostani az nem elfogathato.
Akkor johet a kovetkezo lepes az orajelek tekinteteben." ha elírtad volna akkor bocs..
A multi az egyetlen, ahol az elvárt magas FPS-ek miatt van létjogosultsága a magas CPU órajeleknek, én azonban csak a játszhatóságra gondoltam a magam botor módján követve azt az elvet, hogy mindenki magából indul ki!

A játszhatóságot a Q bármely tagja 3GHz környékén és bármelyik játékban teljesíti, ha nem ezt tapasztalod, akkor ott más baj van.
-
Jacek
veterán
egyebkent ud3-at neztem
A dilemmam az hogy most egy giga X-48-DS5 van szep meg jo csak a budos eletben nem epitek CF-et
es azert a tuning nem egy leanyalom
fsb persze..Q8400 benne most 1.28-as viden megy 3.5ghz van meg foljebb csak meg nem volt idom, en ezt eleve olcson vettem most kb siman szor a szorben elmenne egy UD3P-re nade a franc tudja
az x-48-ban 3.6-nal nem valoszinu hogy tobbet megy.. -
Zso Ro
senior tag
válasz
fagy53
üzenetére
Ha nem erted,akkor nezz szet a jatektesztelesek soran elert CPU limitek okozta falutkozesekbe.Nyilvan a jatekosok minel szebb grafikan akarnak jatszani,de egy "lovoldozos-FPS" jatekban sokat szamt a "megjelenitett-FPS" szama,es en inkabb butitom a grafikat,mint 25 FPS korul jatszak.
Nem tudom honnan vetted,hogy 4Ghz-en szeretnem huzni a procim,miutan 5850-es kartyat veszek,de majd biztosan megvalaszolod.Ui.: Elozo procim Q8200 volt.Azert megneznem hogy jatszol alaporajelen a mai jatekokkal.
A kepalkotasrol szolo esszedet pedig koszonom.
daralow: A 4Ghz-es klubnal azt feltetelezem azok az proci tulajok tartoznak bele,akik elertek es/vagy meghaladtak ezt a sebesseget.Azaz nem 4Ghz-es szethajtasrol beszelek,hanem azon tul.
De igazabol mindenki ugy erti,ahogy akarja,csak gondoltam,akkor mar en is leirom a velemenyem. -
fagy53
nagyúr
válasz
Zso Ro
üzenetére
Én csak azt nem értem, hogy mi köze van a CPU tuningjának, a VGA milyenségéhez?

Ha az a szerencsétlen proci már alapon is elég a mai játékokhoz, miatta nem akadnak a játékok és a min FPS is 25 felett van, 3GHz felett meg pláne, akkor hogyan jön ide a VGA?
Mivel a képalkotás első fázisában a CPU számol, így eleve meghatároz a teljesítménye egy másodpercenkénti képszámot / FPS /, melyet növelni már nem, de rontani lehet és ezért kell a minél erősebb VGA, hogy ne sokat rontson ezen a bizonyos sebességen.
Ennek ismeretében még mindig muszáj 4GHz fölé vinni a yorkit az 5850-nél?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
Zso Ro
senior tag
válasz
darál0w
üzenetére
Persze,hogy az.De Ti irtatok hogy teljeskoru tagja a topicnak csak a fent nevezett lapokkal lesz az ember.Hat en meg irom,hogy na ne mar

dangerzone: Jelenleg 3,2Ghz-en,mivel egy 4850-es van alatta.Varom a napot,mikor az 5850 realis aron fogjak kinalni,mert a mostani az nem elfogathato.
Akkor johet a kovetkezo lepes az orajelek tekinteteben. -
darál0w
Jómunkásember
válasz
dangerzone
üzenetére
akadnak azért kivételek...

asszem fel is DFIben tolta...

meg akadt 1-2 asus is

de a többség tényleg gigában nyomul...én is azzal toltam

-
darál0w
Jómunkásember
válasz
dangerzone
üzenetére
vagy asus p45 felsőbb kategoria, netán biostar p45 vagy a DFI lapok is jol mennek még

-
Jacek
veterán
Szisztok
P45-bol melyik lapot erdemes megvenni ha tuning az elsodleges? 4 magos yorki tuninghoz?
-
hfrankee
senior tag

-
darál0w
Jómunkásember
-
djxp01
senior tag
Köszi szépen: Zsolti, Ruder, Daráló
-
djxp01
senior tag
1.Milyen 4 magos Intel procit ajánlotok Gigabyte P35-DS4-es lapba, ami 45nm-es, és nagyon jól tuningolható, és nem túl drága?
2.Hozzá az egyik lehető legerősebb léghűtés mi lenne? 4Ghz körül lenne a cél.
Sok helyen kérdeztem, de nagy a kuss

-
In1ruder
csendes tag
Még egy kérdés kisebb teljesítményű táp okozhat ilyen problémát?
-
In1ruder
csendes tag
Egy olyan kérdésem lenne a q8400 esetében, hogy összeraktam a gépet még csak gyári Intel hűtő van hozzá az újat még nem hozták meg. Bekapcs BIOS-ba be és nézem a hőmérsékletet másodpercenként 0.5fokot emelkedik és 100 fokig meg sem áll. Na már most mi lehet a gond?
-
fagy53
nagyúr
válasz
hfrankee
üzenetére
Eldöcög az jóval kevesebb fesszel is alapórajelen! A 30-32°C meg ebben a melegben amúgy is vicc, de köztudott, hogy a 40nm egyik nyűgje az, hogy gyakori a fals hőmérsékletmérés.
Gondolj bele, hogy a házban biztos 30°C körüli hőmérséklet, ha ez így van akkor a CPU szinte semmi hőt nem disszipál, holott az általa felvett energia hővé alakul!
Idle kb 10-15W-ot fogyaszt a proci, ez azt jelenti, hogy ebben a nyári időben a tok hőmérséklete aligha kúszik 40°C alá, ha korrekt a mérés, de sajnos nem mindenkinél az...
Új hozzászólás Aktív témák
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- ÉV ELEJI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 1TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Már csak az a kérdés hogy kell e neki az 1,256V, vagy be fogja e érni kevesebbel is.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

így meg nem lesz meg a kívánt orajel sajna...

egyebkent ud3-at neztem