Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S26 - szeret, nem szeret
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
lipi67
nagyúr
válasz
dangerzone
üzenetére
Ezt? Miért nem embert?
(#12887) Sziszifeca: Én is most rendeltem ventiket..jön a nyár. Jó lesz ez szerinted? Ok, hogy nyomja a lapot rendesen, de hátul kell vagy 3 120-as ami ki is nyomja belőle. Előlről hátra, nem lenne jobb?(#12889) paprika: Bocsi, de ebből nem sok minden jön át..Primeblend+everest(ramfesz)CpuZ nem ártana..
-
Speed®
titán
7végén kap egy új esélyt a Gene..sajna anyagi okokból megint Q8200, de új ;p
Annyi változás van, hogy most van nálam egy 1066os Kingmax kit is..hátha
Ha megszalad az FSB 500 körülre, amint lehet, beszerzek egy Q9400at végre.Coming soon, meg ilyenek..ha valakit még érdekel egyáltalán ez a "csodalap"..
-
kasa85
őstag
Nos itvagyok.Sajnos mint mondtam kapom az ívet a magas vid miatt muter tól meg a áramszolgáltatótól 3napig leállt a net

A procinak sajna 1.3V már alapból a vid-je és 1.3v vcore fesz en max 3.4ghz ig stabil.3.4ghz-3.6ghz ig 1.335v vcore elég.3.61ghz-3.7ghz ig max (436fsb) már 1.3750v vcore kel.3.8GHZ(450FBS)már 1.425V vcore kell.Ezek mind bios beállítási értékek ígyis 1.42v fesz nél terhelés nélkűl valós cpu-z álltal mért max 1.392v terhelve már le esik 1.3760-1.34v fesz re cpu-z szerint. -
fLeSs
nagyúr
Üdv emberek!

Lenne egy kérdésem.
Egy, a jövőben esetlegesen elkészülő teszthez kellene vhonnan szereznem egy Q9400-et, a kérdés pedig az, hogy lenne-e közületek vki, aki a sajátját kölcsön tudná adni egy napra? Valójában még egy nap sincs, mert de. ideadnád, du.-estefelé meg visszaadnám.
Ha van ilyen ember köztetek, akkor plz privizzen rám, előre is köszi!
Segítsetek, hogy a PH-n jó tesztek jelenhessenek meg!
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Úristen mekkora propeller!

Átmérője hány centi? Fordulat? Hang?
Csak azoknak ajánlott akiknek nincs otthon kisállat.
Nimfáimat tutira beszippantaná ha ott kolbászolnának körülötte.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
dangerzone
üzenetére

-
BeLucZ
addikt
válasz
dangerzone
üzenetére
kezd elzombulni a topic

-
rup1u5
nagyúr
válasz
dangerzone
üzenetére
4Ghz szép kerek szám!

Akarod a 4Ghz-et! -
válasz
dangerzone
üzenetére
De mért nem? Ha a cél hogy minél rövidebb idő alatt végezzen, akkor csak előbbre van 4 Ghz-el mint 3.6-al.
Persze ha úgy nézzük, akkor i7 5Ghz-n se elég semmire... -
paprika
aktív tag
Linkelem a képet ami jelenleg megy 24/7 ben. Nem kapnak sokat a cuccok?
Az mch ref az 1.220V mellé 0.812V tartozik csak a Tune valamiért rosszul mutatja. Melegedéssel abszolút nincsen problem emrt a proi vizes a lap meg kapja a 12 Centisről a levegőt. Elmennék 3.8 ig ha lehet csak egyenlőre nem merem jobban tolni neki. Mit merre próbáljak feltolni? köszi
[link] -
kimi02
őstag
-
Lipton
őstag
válasz
dangerzone
üzenetére
Ha 3.6 nem elég akkor 3.6 se lesz elég?

Végülis semmi se elég, mert mindig várni kell. Persze minnél kevesebbet, annál jobb.
-
dangerzone
addikt
válasz
Lipton
üzenetére
Nem csak játékban gondolkodom. De ha neked 3,6 ghz renderelésre nem elég egy q9550-től,akkor valószínűleg a 3,6 ghz -sem lesz az.
xwlr: Programfüggő, felbontásfüggő, gépfüggő.
Pl ahol csak 2 magot használ a program, ott elég már egy E8xxx 3,6ghz-n, nagy felbontásban.
Viszont ha mondjuk csak 1 gb ram van a gépedben, felesleges a 4 mag megint. -
xwlr
csendes tag
Egy 4870x2 nek szüksége van Quad processzorra ahhoz, hogy kihajtsa rendesen?
-
Lipton
őstag
válasz
dangerzone
üzenetére
Nem csak játékban lehet gondolkodni, én pl soha nem játszom a gépen.
Renderelni kell, és arra bizony sose elég semmi. Most is van, hogy sokat kell várni egy képre. -
törölt tag
válasz
darál0w
üzenetére
Komolyan érdekel?
Egy rakás matematikus, egyetemi csoportok és egyéb fanatikus próbálja becserkészni azt a két millió dolláros díjat. Tudom ajánlani a Yahoo Groups-on az eternity_two topikot. Jó kis logikai fejtörő. A megoldásához olyan matematikai problémá(k)ra kellene hatékony megoldást találni amiről ugyan elméletileg nincs bizonyítva, hogy lehetetlen de a gyakorlat mégis mást mond.szerk.: Na meg vannak egyéb pénzes mutatványok is, pl.: prímszám kereső projektek, titkosítás feltörés, stb. ahol szintén nem elég a világ összes CPU-ja sem.

-
rup1u5
nagyúr

Tetszik ez az épületes társalgás!
Ne vicceljetek már! Méghogy elég!
Semmi sem elég! Hát nem erről szól a világ mifelénk?
Egy Yorkfield menjen 24/7 4Ghz-en és slussz-passz.
Aki mást mond vagy nem ért egyet azt falhoz állítjuk! -
törölt tag
válasz
dangerzone
üzenetére
Már több mint egy éve túl is adtam rajta...
Már több mint egy éve túl is adtam rajta... -
törölt tag
válasz
dangerzone
üzenetére
Larrabee-t akartam, de Intel törölte az idei tervből.

Egyébként úgy látszik nem értetted amit írtam. Szívesen lefordítom. Azokat a programokat amiket a felhasználók túlnyomó többsége használ eleve olyan gépekre írják amelyeket a felhasználók túlnyomó többsége használ.
-
dangerzone
addikt
válasz
üzenetére
Olyan programokra gondolok, amit a felhasználók túlnyomó többsége használ.
Szóval ennyi erővel most a 3dmark cpu pontszámot is felhozhattad volna....Vagy hogy ha majd meganimálod az avatar 2-őt, oda is kevés lesz.Ha nagyon élvezkedni akarsz a kirakódon ,akkor vegyél 6 magos i7-et. Aztán cseréld évente gyorsabbra.

-
törölt tag
válasz
dangerzone
üzenetére
Ha olyan alkalmazásokra gondoltatok amihez elég egy Quad, akkor ahhoz tényleg elég.

-
törölt tag
válasz
PH-User
üzenetére
Mondjuk lenne itt egy kis feladat. Az Eternity II puzzle. Mindössze 256 darabos és egyszerű, színes oldalú négyzetekből áll. Szeretném kirakni számítógéppel, de még nem sikerült. Mondjuk tény, hogy optimális esetben is kb. 10^43 lépést kellene megtenni.
szerk.: Egy másodperc alatt kb. 10^9 járható be egy Core2Quad procival. Ez egy év alatt 3*10^17. Egy milliárd év alatt 3*10^26, stb...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
barnam_
üzenetére
Tuningolni nem szoktam. Alapon használnám.
Esetleg feszültség csökkentés, mert szeretem ha keveset fogyaszt.
Nem lenne gond a hűtőcsere, csak nem akarom kiszerelni az alaplapot, meg most, hogy látom, milyen kis szart csomagolnak mellé teljesen világos, hogy behűti a jó öreg Zalman. 
-
Lipton
őstag
válasz
dangerzone
üzenetére
Bárcsak elég lenne mindenhez.

-
Abu85
HÁZIGAZDA
Skacok ... van itt olyan elvetemült, aki Zalman CNPS7000B AL-CU-val hűt egy Q9500+-os Core 2 Quad-ot? Érdekelne a tapasztalat, mert nincs kedvem hűtőt cserélni.
A Zalmi meg már nem frissíti a támogatott procik listáját. 
-
BeLucZ
addikt
Én is bekapcsoltam most a C1E-t most hogy igy mondtátok és tényleg visszaveszi a cpu orajelét meg a feszt is, netezéshez valóban felesleges a kakao!
Mondjuk az én Asus lapomnál c1e-t találtam csak, des, eist-et nem meg semelyik másikat!
Ja meg a speedstep de az eredetileg enabledre volt állitva és nem vette vissza, szal a c1e hozta meg a kivánt eredményt -
paprika
aktív tag
Feltoltam Ud3 P re az új F10 Biost és tudok állítani 8.5 es szorzót
persze utána nem bootol 
-
zeeland66
tag
Sziasztok
a problémám a következő,biosban 7.5 a szorzó,de a coretemp szerint csak 6x,ezért a gyári 2.5Ghz helyett csak 2Ghz a procim sebessége,bios F14
minden defaultra állítva,kérlek segítsetek -
rup1u5
nagyúr
kasa85:
Valóban hasznos lenne ha beírnád a konfigodat az adatlapodra a "cuccok" alá. -
NFree
addikt
válasz
kasa85
üzenetére
Mien lapban tolod ilyen mocskosul szegény procit?
Retentő sok a fesz amit kap szegényke, nem akarok beleszólni de szinte mindegyik quad alapfeszen (vid) független , hogy alacsony vagy magas, mennie kell kb 450 fsb-t. Ha zet nem teljesíti akkor egy nagyon antitunig procit fogtál ki, amit a hellyedben el is adnék gyorsan ,s vebbék egy másikat tele van az apró.
Komolyan mondom szörnyen nagy feszekkel operálsz, megnézted egyébként mennyit megy alapfeszen, vagy egyből nekiugrottál?
Nincs ott a környéken egy rendes kolléga a ki kitesztelné szegény jószágot?
Ha olyan lapom lenne mint Lipi mesternek ennyi fesszel 4.6-on kéne mennie a mostani procimnak, a régi prockóm ment bios 1.4 v-al 4.25ghz-et.
Sok sikert neked de ez már kínzás , szerencséd , hogy nem melegedős fajta , külömben már égne az egész lakás. -
kasa85
őstag
válasz
darál0w
üzenetére
Majd egyszer talán szükségem lesz rá.A rendszert max akkor cserélem mikor jön majd a 6magos core i 9 cpu és társai+hozzá a játékok amik kihasználják 1.5-2év múlva .Addig meg kitudja milyen csúcskártyát veszek és szeretném ne a proci legyen majd a hátránya a gépemnek, meg a gta4és csipázza pl a 4ghz és fölötte.Jelenleg egy HD5870 karim van azt is kihajtja ful HD-én 3.6GHZ felett,de 1600-as felbontás alatt már nem mert oda már proci kell majd,de szeretek előre tervezni teljesítmény arányában meg gondoltam milyen jó lesz majd 4ghz felett döngetni a szekeret,hát sajnos az élet igazságtalan mint mindig
. -
kasa85
őstag
Sziasztok.Végre a beállítások álltal amit fent linkeltem normálisan üzemel minden.Egyre lennék még kiváncsi tudom hogy a vtt max 1.35v lehet,mch core 1.4v,pll1.5V.De amire kiváncsi lennék,hogy mivel a procim elég droppos 1.3v vid-je van mekkora lehet a maximális amit a procinak adhatok Vcore feszt?Mert egyszer majd valamikor szeretnék majd tovább menni,és tudni szeretném medig feszelhetek majd.Tudom,hogy a procinak magas a vid-je(1.3V),de mivel ekkora a vid azt jelenti,hogy mondjuk tovább tudom majd feszelni biztonságosabban pl:1.45V-ra mint akinek 1.17V a vid je van és ő is 1.45V ra szeretné tuningolni?Sajnos pl, a 3.8GHZ már Vcore1.42V Bios kér, és cpu z valós Vcore 1.3920V.Olvastam már minden félét a vcore fesz el kapcsolatban de nemtudom melyik az az érték amit max megadhatok anélkűl,hogy bekrepálna a proci hosszútávon természetesen.
-
kimi02
őstag
Csináltam egy tesztet Q9550@24/7 Prime 4h 30min.
De megpróbálom majd még kevesebbel is mert lehet , hogy menni fog

-
paprika
aktív tag
Az nagy gáz lenne ha a refeket auto-n hagynám? mert most h autón van alapfeszen elmentem 3.4 ig amúgy csak 3200.
-
kasa85
őstag
válasz
rup1u5
üzenetére

Gondoltam a sok segítségért valahogyan meg kell,hogy köszönjem sok ilyet kívánok az életben
+mindeninek. Szerettem volna a legtöbbet kihozni a prociból legalább 4ghz et mert volt egy e6750 es procim azt is idáig húztam gondoltam a sok teszteket látva lett volna rá lehetőségem ,de salynos szokás szerint beletrafálta a legnagyobb vid es prociba.Majd mutertól kapom majd az ívet hóvégén
Ráadás

-
rup1u5
nagyúr
válasz
kasa85
üzenetére
ááááá
nem vagyok képes a seggen kívűl mást is nézni a képen!
nagyon szépen kihagytad a helyet a csajnak!
Köszi az élményt! 
Paint-el ne szarakodj!
Ha megvan a három kép és kivágtad a lényeget akkor csak kicsinyítsd le 400 pixel max szélességre és egyesével töltsd fel hozzászólás írásakor és illeszd be egymás alá. Ennyi.(#12816) kasa85:
Ja! Azt nem mondtam hogy állíts be 4Ghz-et is! Bocs!
Én azt hittem nem stabil még nálad a 3.8Ghz és ezért javasoltam az MCH ref emelését.
Hogyha így most stabil nálad akkor mit szeretnél még? Mert nem igazán értem, hogy most mi is a probléma. -
-
rup1u5
nagyúr
válasz
kasa85
üzenetére
Ugyan úgy csinálom én is mint te csak nem telefonnal, hanem fényképezőgéppel.
Három fényképet csinálok a biosról. Abba nagyából minden lényeges belefér.
Utánna fogom a három fényképet és kivágom Irfanview-ban a lényeges részt (crop). Uánna átméretezem a képeket úgy hogy a szélessége maximum 400 pixel legyen. Ez azért jó mert ide a fórumba maximum 400 pixel széles képek illeszthetők be úgy hogy ne lógjanak ki a hszből. Amit a linkelt hsz-emben látsz a biosomról az 3db kis kép amit egymás alá tettem be. Igazából ez tök egyszerű és gyors. Irfanview meg egy könnyen használható képszerkesztő -
kasa85
őstag
válasz
rup1u5
üzenetére
Sorry!Tényleg jobb a te linked,nem tudom hogyan kell ilyen képet csinálni mert én sajnos telóval tudtamezt megcsinálni gondolom a képeket össze illesztetted valahogy ugye?Mert én több darab ban tudtam megcsinálni.Akkor irány a teszt majd írok mit sikerűlt elérnem mégegyszer

-
rup1u5
nagyúr
válasz
kasa85
üzenetére
Ha az a 30pass-os IBT ami a képen látszik lefutott hiba nélkül akkor az már stabilnak minősül. Jobb lenne egy letisztult kép és nem az az ömlesztett káosz.

Nem azért hogy magamat fényezzem
de nézd meg én hogyan linkeltem a beállításaimat és a tesztről készült képemet a (#12608)-ban!
Ha valami ilyesmit prezentálsz nekünk akkor könnyebben tudnak neked segíteni itt az emberek mert átlátható az egész.
Tesztnél látszódjon egy Everest a feszültségekkel, CPU-Z kétszer elindítva és a másodikban a memóriáid időzítése, egy Coretemp és Prime-ban a blend teszt ami éppen fut minimum 20-30 perce. És nyugodtan kivághatod a képet, hogy csak a szükséges dolgok látszódjanak. Bár nagyon szép seggek szoktak lenni a desktopodon
de a fölösleges részeket hagyd le nyugodtan.
Részletes beállítást senki nem fog tudni mondani neked a procidhoz mert ahány proci-lap, annyiféle variáció. Ezeket neked kell kisakkoznod. Megkönnyíted a dolgunkat azáltal hogy rendezetten, átláthatóan tálalod a beállításaidat és így hamarabb kapsz te is értékelhető segítséget.MCH ref : 0.916v
Ezt kipróbáltad már?
Semmi mást ne állíts át egyelőre az elöző beállításaidból, csak ezt tedd 0.916-ra!
Addig ne is gyere vissza amíg nem futtatsz le így egy tesztet a kért programokkal és nem varázsolsz ide nekünk egy pofás hozzászólást a beállításaiddal a mellékelt minta szerint!HAJRÁ!

-
kasa85
őstag
válasz
rup1u5
üzenetére
Hali.Nos amit fent a képen látsz az a bios beállításom balra fent meg a intel burn teszt megy
és van két cpu z a bal mikor terhelem ráírtam paint ba hogy (load) 100% terhelve.Jobb oldalt
a cpu z (Ide) lefutott a teszt utána fényképeztem le és ráhúztam a teheléses paint-os kép re( vagyis a load on kívűl terheltem a procit azért voltak az értékek magassak).Léci ha tudsz kűldj részletes beállítást mit állítsak ami neked volt mert MCH refnek 0.916v-kívűl is kéne szerintem állítani valamit.?A bios átállítottam Vcore-t eggyel följebb mert fagyott 1óra prime 95 el.Új kép -
paprika
aktív tag
Most nézegetem az Intel oldalát. Azt írják hogy a Q9450 nek a max Vcore 1.3625 a max. Ez 24/7 re adható vízzel? Valamint mikor vegyem le az LLC-t ? 1.32 felett?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Filmvilág
- Vezetékes FEJhallgatók
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Nos igen, ilyen is lehet egy notebook…
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- PlayStation 5
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Horgász topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Samsung Galaxy Tab S9+ 256GB WiFi 5G tablet garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- iPhone 17 Pro Max Kozmosznarancs - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Lian Li LCD-s 360mm-es vízhűtés akciós áron eladó!
- HP EliteBook 755 G5 15,6" Ryzen 3 pro 2300U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Kíváncsi leszek rá!
A procinak sajna 1.3V már alapból a vid-je és 1.3v vcore fesz en max 3.4ghz ig stabil.3.4ghz-3.6ghz ig 1.335v vcore elég.3.61ghz-3.7ghz ig max (436fsb) már 1.3750v vcore kel.3.8GHZ(450FBS)már 1.425V vcore kell.Ezek mind bios beállítási értékek ígyis 1.42v fesz nél terhelés nélkűl valós cpu-z álltal mért max 1.392v terhelve már le esik 1.3760-1.34v fesz re cpu-z szerint.