Új hozzászólás Aktív témák
-
raus
aktív tag
Nalam is felmerült ilyen jelenseg a Rampage Extreme-ben. Amikor tuningoltam, sokszor elöfordult hogy reszeteltem a hatso reset gombbal a BIOS-t ha nem akart butolni ugye. Ekkor egy gyari beallitas töltödik be ami megfelel az auto ertekeknek. Hat nalam az auto feszültsegertekek bizony 2.5V Vcore, azt hiszem 3volt Vnb, meg 2V körüli FSB Termination-re alltak be. Döbbenetes, de bebutolt a rendszer es tulelte. Azonnal tapot le! A lenyeg hogy ez nalam BIOS bug volt mert sok minden fele hardvert tettem mar a lapba. Gyakorlatilag csak egy teljes reset segitett, amit az ASUS Member Forumban irt le es magyarazott el egy moderator. Ami tudni illik csak procicserevel valosul meg. Tehat az egy darab ramon es a procin kivül semmi ne legyen a gepben. Ekkor csinaltam egy clear CMOS-t, majd inditas, bejön a BIOS kepernyö es all mert nincs but eszköz. Termeszetesen leallitottam a lapot a power gombbal 4 masodperces nyomvatartassal. Majd kivettem a ramot es butolas, BIOS persze nem jelentkezik be hanem sipol a ram hianya miatt. Leallit. Ekkor kivettem a procit is es minden nelkül butoltattam a lapot.
Szegenykem elindult egy pillanatra persze, felpörög de utana leall. Na ekkor nullazodik le minden beallitasi regiszter a BIOS-ban. Tehat a "configuration data" törlödik. Ezutan elem ki es a CMOS kapcsolot vagy jumpert reset allasba tenni es fel oraig ugy hagyni. Majd a kapcsolot vagy a jumpert a müködesi allapotba visszaallitani majd az elemet visszatenni. Ekkor visszatenni a hardvereket a lapba es butolni. Igy mar garantaltan nem "emlekszik" ra a lap hogy milyen hardverek voltak benne. Mert ez a BIOS müködesenek lenyege, a butolas soran atnezi a buszokat es az interfeszeket, es a csatlakoztatott eszközökröl listat keszit amit a "configuration data"-ban eltarol es beallitja az eszközöket. Azert hogy a legközelebbi butolaskor minden eszköz konfiguralva es beallitva müködhessek. Persze mialatt a POST zajlik, a BIOS azert tovabbra is atnez mindent ujra hogy van-e idegen csatlakoztatott eszköz, vagy hogy a korabban beallitott eszközök a helyükön vannak-e.
Remelel segithettem vagy otletet adhattam neheny BIOS problema elharitasara. Az ASUS-szos emberke szerint egyebkent minden fö hardver elem cserejekor (proci, ram, vga, pci vagy pci-e bövitökartyak) erdemes ezt vegigcsinalni.Azota a REX-em reszeteles utan is szep "zold" auto feszültseggekkel butol, ahogy az meg van irva a nagykönyvben.
-
ADAM1337
nagyúr
Persze esélye meglehet de írtó kicsi, hogy ezzel kelljen riogatni mindenkit.
Én prime-oltam anno az e8500-el még se volt semmi baja miután eladtam se.
Jelenleg mondjuk a fogyasztás miatt se erőltetem a komolyabb feszes tuningokat, most 1.16v 3.8ghz-n hajtom ugyanúgy true-val mint te. -
Speed®
titán
Korrekt DMark eredmények..majdnem 5kt rámversz 06ban, a proci miatt.
Vantageban már alig ~2k az overall különbség, -1500GPU/-3500CPU
Részemről beérem ennyivel, a vidkari-proci duóm került egyben ~60ba ;pZso Ro
9450et anno nézegettem én is, de úgy voltam vele, nekem nem ér +10kt a megnövelt L2..egy 6MBos Q9400al is ugyanolyan jól el lehet lenni 3.6 körül.
Tényleg jó procik, korrekt a fogyasztásuk, ez tart vissza az AM3tól még..
Sajnos az 1156 zsákutca, az 1366 meg nem az én pénztárcámnak való.. -
Speed®
titán
Freezer Xtreme van rajta 1000rpmre leszabályozva..most, tetőtérben ;p
1.2875 VIDes Q8300, nincs benne annyi cache mint a nagyokban, nem fűt.
Egyébként csak tesztekre használtam így és a P35 miatt kér ennyit ehhez.
24/7re bőven elvagyok 3GHz@1.2Von, vagy ha kell a kakaó, 3.5GHz/1.352.
DM06ban megugorja az 5k cpuscoret, azt hiszem 23ért jó vételnek számít.
2x ennyiut kiadva is max. 500MHzel és 8MB cacheel lennék gazdagabb ;p -
F e Z o
veterán
Ilyen árban ment el lipi67 exq9550-e is, ami véleményem szerint a ph legjobb core 2 quadja volt.
Egyébként AMD cserén nem gondolkodtál esetleg?Aki XQ procit vesz, az vagy nagyon tele van, vagy úgy van vele, hogy az aláirásban milyen jól mutat a X a Q előtt. Az esetek 90%-ban itt a ph-n igy van.
-
Zso Ro
senior tag
Rendben,én sem 2 hónapra vettem az enyémet.Na de mi van,ha csak 3,9Ghz-en megy?
Hol érzed a különbséget meg?A bolti árhoz pedig nem viszonyítok már azóta,hogy 60k-ért vettem anno,még menő Prescott-om újonnan.(soha többé ennyit prociért)Mit csinálsz a procival,hogy ennyire nem mindegy az a 2-300Mhz?
-
keIdor
titán
Na az zsír, csak sikerült jó darabot kifognod.
A Maximus Formula elég jó lap btw, nem érdemes a Gigabyte X38, X48-aihoz hasonlítani, Asusok több FSB-t mennek.
Egyébként nekem ilyen Q9550-em van, és ez a LinX amiről beszéltünk. -
darál0w
Jómunkásember
mivel 1.16Von megvan a 4050mhz minek is akarnád 1.3Vra?
LLCt bekapcsolhatod...mérsékli a droppot, de csak Vcore 1.3Vig lehet használni.
először szerintem a lapnak kellene megkeresni a végét...tehát CPU szorzo le és emeled az FSBt...és minden feszt fixálj normal értéken kezdetben
14587) mindkilla én 1.4Vnál többet nem ajánlok...azonban ha van hűtésed, akkor az 1.5V is belefér..
-
Speed®
titán
Auto értékeken loadban durván adagolhatja neki, szerintem nézzél rá
Sajnos a Q6600 tuning semmi sem jelent, nem húzható rá a 45nmesekre.
LLC nem árt, egy bizonyos határig, de az idle feszt magasan tartja sajna.
Állíts be terhelt 1.2Vot első körben szerintem, aztán 1.25, 1.3, így tovább.
Ha minden jól megy, 1.3 alatt megleszel a stabil 450el, a laptól függően..mindkilla
A 4 modul miatt ne csodálkozz a magas MCH igényen. Mondjuk picit sok.
Nálam is 4 van (igaz, 2x1+2x512 csak), P35ben, és 1.35el 466on jól bírja. -
darál0w
Jómunkásember
hali...
sztm nem fog menni a 4ghz...
sajna nem a legjobb választás yorkfield alá az x38 sőt az x48 sem...még a ~450FSB sem megy nekik
így meg nem lesz meg a kívánt orajel sajna...
NBnek mehet 1.5V, persze ha bírod hűteni...FSB term 1.4V, PLL 1.5V, magának a procinak pedig 1.45V.
ezek 24/7es értékek....de persze mind mellé komoly hűtés is kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Precision M6500 i7-920XM I 32GB I 1TB I 17,1" WUXGA I FX3800M I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest