- Yettel topik
- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- HMD Skyline - jó szerelés
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
szika87
aktív tag
Valakinek van tapasztalata a pcsx2 emulátorral kapcsolatban hogy egy g630-as cpu (2.80Ghz-en megy) megbirkózik vele?
Mert eddig egy Amd X4 950-es volt benne,meg gyengébb vga mint jelenleg és teljesen jól futottak a játékok az emulátor alatt,most pedig legalább egy jó 10fps-el rosszabbul mennek.
Hiába próbálkozok bármilyen beállítással.
Valakinek ötlet?köszi
-
törölt tag
Google első találat.
-
Nem3sys
tag
Üdv
G840-m van. Hol érhető el a legfrissebb intel hd akármilyen driver rá?
-
Tarill
őstag
hello! penti g840-nek meg lehet valahogy emelni kicsit az órajelét? bármi módon?
-
r3dsnake
nagyúr
Sziasztok!
Az intel oldalán próbáltam már keresni, de ott sem találtam pontos információt. Milyen grafikus vezérlő van a G860-nál? Köszi!
-
fenergie84
addikt
Szerintem a hangsúly a rászánt összegen van
Itt írd meg mit szeretnél és mire használnád, valamint, h mennyit szánsz rá és tuti a legjobb lehetőséget fogják neked összesakkozni.
Egyébként kb. 1 hónapja raktam össze az adatlapomon lévő irodai gépet, itt az apróból szedtem össze (lap+cpu+ram+táp), az egész kijött 25e-ből. -
tick
aktív tag
Nincs lap, csak a perifériák és vinyó+ssd maradt meg
És pont ezaz, hogy egy HD2000 szintű IGP-re szükségem van (de inkább felette) jó fogyasztással.
-
A G630T biztos, hogy kevés lesz a 7750 mellé. Nekem G540-as volt egy 7750-s mellett egy darabig, érezhető volt, hogy CPU limites. Most G850-es van mellette, itt már nincsen cpu limitem. Egyébként mindennapi használathoz a G540-es is elég volt még ha nem volt mellette videókártya sem hanem csak IGP-vel használtam akkor is simán mentek vele a Full HD filmek is.
-
tick
aktív tag
Sziasztok!
Véleményetek szeretném kérni: eddig i5-öt használtam, viszont egy idő után már nem tudtam kihasználni. Egy g630t-t szemeltem ki 7750 (passzív) és SSD mellé. Keveset játszom régi játékokkal, így ez bőven megteszi a jó alacosny idle fogyasztás miatt.
1. CPU limit lenne-e?
2. Mindennapos használathoz (5-6böngészőablak, köztük youtube, fb, illetve akár javascript-el bőven megszórt oldalak és néha a szokásos idegesítő flash reklámok mellett) nem kevés ez a "kis" 2x2,3Ghz? Ahogy elnéztem kb. notebookos i5 szintjén van, ami elég bíztató. -
madkiller
őstag
Nekem a kilométer hosszú 8800gt-től ment fel, az alapból ilyen 55fok körül megy 30-35%os venti fordulat melett,
terhelésnél 65fokra melegszik 50-55%os venti mellett.
Amúgy állítólag még a sata meg ilyen-olyan kábelek elrendezésével is lehet nyerni vagy bukni pár fokot attól függ , hogy vannak elrendezve. -
Közbe ma este szétszedtem a gépet és leszedtem a hűtőt majd újra visszaraktam. Most már idle 33 fok, terhelés alatt meg max. 46-47. Szóval valószínűleg a hűtő volt rosszul feltéve.
-
Elechie
csendes tag
Bocs telefonról vagyok lemaradt az eleje. Hogy nekem is ilyen procim van és nekem is 38 fok körül mozog.
-
Elechie
csendes tag
Egy 7750-en van mellette csak. Szerintem a ház is jól szellőzik; mert a kártya csak 30 fokos idleben.
-
válasz
fenergie84 #621 üzenetére
Hát nekem terhelés alatt közeledik a 60 fokhoz.
-
fenergie84
addikt
Nekem a G840 gyári intel (i5 750 rézmagos) hűtővel 1090 rpm-n 35-36 fok volt alapon, terhelve meg +10 fokot melegedett.
Az apróból vettem egy CM Hyper 212+ Coolink Swif2 120p-vel (olcsón) és így alapon 27 fok, terhelve max 40 fok, úgy h a venti nem lépi át az 1000 rpm-et(képek)
-
madkiller
őstag
Nekem a G540-esem produkált ilyeneket miután betettem egy hatalmas 8800 gt-t a gépházba.
Előtte 28-29fokon ment.
De ez a legkisebb venti fordulat amit a gyári hűtője tud,
mármint az 1200as fordulat, max pedig 3200-3300as fordulat.
Pár órával a bekapcs után felmegy 38fokra de innen nem melegszik tovább, netezés közben.
Most is ugyanez a helyzet, de úgy hogy az új hűtő csak 960-at forog.
Meg amúgy 69 fok-ot bír a proci, ezzel a hőmérséklettel nem lesz bajod, viszont lehet nyáron feljebb kell tekerned a fordultatót.
Ha beállítod mondjuk 50fokra a megengedett hőfokot( alapból is azon van) magától feljebb tekeri a ventit az adott hőmérséklet elérése után.
Nyáron lehet beszerzek egy még komolyabb hűtőt, attól függ mennyire fog zavarni a hangja.
Most elég csendes a gépem, vinyó bent a leghangosabb, ha bekapcsol. Persze netezés közben.
Játéknál más a helyzet, de azt meg elnyomja a 2.1 -
Asrock H61M-HVS, 1.10-es BIOS. Fogalmam sincs hány fok lehet a szobában, kb. 24-25. Nekem meg épp a hőfok ami sok. Ezelőtt egy G540-sem volt az inkább 30 fok alatt volt. Hát a hűtő szerintem normálisan a helyén van, vagyis gondolom mivel nem vettem észre hogy mozogna vagy ilyesmi.
-
8th
addikt
Üdv. Alaplapod? Bios verzió? Hány fok van a helységben ahol a gép van? Hűtő jól van felrakva bepattant rendesen mind a négy lába? Nem is igazán a hőfokot sokallom, bár a közel 40°C nem kevés üresjáratban hanem a hozzá tartozó ventilátor fordulatot. Aztán az is lehet, hogy ez ilyen vagy épp az alaplapod ad rossz értéket. Volt régen egy nForce3 alaplapom ami játék alatt többször is lelőtte a gépet mert szerinte túlmelegedett a proci. Bár a hűtő tényleg elég meleg volt közelében sem volt a határértéknek ami be lett állítva. Egy bios frissítés megoldotta a problémát.
-
Üdv!
Érdekelne hogy akinek G850-ese van és gyári hűtővel használja nála milyen hőfokok vannak. Mert nekem 1200-as fordulaton 38-39 fokos idleben.
-
madkiller
őstag
válasz
dangerzone #612 üzenetére
Half-Life 2 is futott nekem maxon 1280x960-ba celeron g540 gpujával,
crysis 2 1280x720ba alsó/közepes beállításokkal miután 1450 Mhz-re felhúztam az órajelét, (+0,16voltot adni kell neki ) olvastam olyat, hogy 1600-ra felhúzták, de az gyári hűtővel nem lehetséges, nekem 1500 Mhz-en 20 perc után fagyott egyet és vissza vette magától az órajelét. -
gabo9201
senior tag
A legkisebb A4-5300 ezt produkálja Single Chanell 1600-as rammal alapórajelen (dualba ~egy ezressel többet kap):
Játékokat nem nagyon néztem, mert kevés volt rá az idő, de a FarCry 3 720p-ben (alacsony-közepes beállításokkal) teljesen játszható.
Ez 10.500Ft volt, igaz a tuning ebből is ki lett ölve, mint Inteléknél, kár érte/tük. -
fenergie84
addikt
válasz
dangerzone #611 üzenetére
Köszönöm!
-
dangerzone
addikt
Futtattam 3dmark 06-ot is.
A korábbi eredményeim:
SM2: 708
SM3: 845Most:
SM2: 928
SM3: 1170Ennyit ér a win 7 által felrakott driver, meg a normális inteles, na meg persze, hogy most 1100 helyett 1300 mhz-re volt húzva a vga.
-
dangerzone
addikt
Erőre ugyanaz, csak a hd2000-hez képest sok fícsört nem támogat.
fenergie: Itt a link.
-
fenergie84
addikt
válasz
dangerzone #608 üzenetére
Melyiket szedted le? nincs linked véletlen?
-
Eagle16
addikt
válasz
dangerzone #608 üzenetére
Furcsálltam is, ekkora különbség nem lehet köztük
A Sandy-s i3-ban ugyanaz a HD2000 van.
-
dangerzone
addikt
Szedtem le hozzá új drivert az intel honlapjáról, most már frankón megy szaggatás nélkül az előbb említett 2 játék.
-
Eagle16
addikt
válasz
dangerzone #605 üzenetére
Az integrált VGA az sajnos gyenge, de legalább van...arra jó, hogy ad képet, meg állítólag HD filmekkel is boldogul. Nekem pont ennyi elég is, bár HD7770-esem van, ha esetleg valami lenne vele, akkor jól jön, ha van mivel beindítani a gépet.
Akinek ennél több kell, az vehet olcsó VGA-t mellé, vagy vesz AMD APU-t. (most volt róla PH!-s teszt nem is régen)
-
dangerzone
addikt
A proci erő, az egyértelmű volt, hogy nyerő. Viszont az integrált vga-tól picit többet vártam. Amíg i3 2100-zal pl a warcraft 3 simán futott max beállításokon, g620 esetén minimumon játszható csak. Aztán most wantedet (a régi, igazit) is kipróbáltam, de 640x480-on, minimum grafikán is kb 10 fps.
-
Eagle16
addikt
válasz
#41635072 #603 üzenetére
De még a kis kétmagos Celeron-ok is elég jól mennek azért...[link]
Nekem G860-asom van, közel feleannyiba kerül most is mint egy i3, és éppen hogy lassabb. Csak a HT miatt valahogy nem volt kedvem kétszer annyit fizetni...
Ha meg már 4 szál, akkor i5, ne szerencsétlenkedjünk itt HT-val.
Költséghatékony megoldás, persze BF3 64-es multira nem ilyet kell venni
-
törölt tag
Nem csak netezésre jók..
Egy G645-öt vettem játékra, mert nekem elég.
A legfrissebb játékok med-high beállításokkal futnak 1680x1050-es felbontásban. -
gabo9201
senior tag
válasz
dangerzone #599 üzenetére
Netezésre jók ezek az alsó kategóriás Intelek is, de ebben a szegmensben szerintem jobb egy AMD A4-5300.
-
madkiller
őstag
válasz
dangerzone #599 üzenetére
Celeron G540et használok, netezésre, filmnézésre, közbe egy kis Autocad is befigyel.
Nagyon jó, egyáltalán nem lassú (most is számtalan ablak több program van megnyitva egy időbe) bár az élményben vszeg az ssd-nek is van része.
Először a gpujával használtam, nem volt vele semmi gond viszi a fullhd-t. -
fenergie84
addikt
Irodai gépnek összeraktam az apróból egy konfigot:
Gigabyte H61M-S2V-B3+G840+2x2Gb 1333Mhz Kingmax+Stb...
Most használom itthon egy darabig, h az alkatrészek rendben vannak-e és közben pozitívan nyugtázom, h milyen kis korrekt proci ez a G840Netezem, filmet nézek és nem érzem, h az i5 750-el szerelt konfigomnál lassabb lenne. Nyilván más területen előjönne a különbség, de úgy sem használnám másra...
Szóval jó kis proci ez -
dangerzone
addikt
Sziasztok!
Otthonra kellene apumnak netezős, filmnézős gép. Procinak egy g620-at gondoltam. Ez mennyire alkalmas erre a feladatra? Konkrétan a gpu-ja miatt vagyok bizonytalan.
-
Eagle16
addikt
válasz
madkiller #597 üzenetére
Soha nem használtam a gyárit, úgyhogy nem tudom
Az enyém fix 1800 RPM-en megy, nincs különösebb hangja, max. egy enyhe kis szélzaj. PWM-es amúgy, de ezen az ASRock alaplapon hülyén van megoldva a vezérlés...olcsóság ára.
Az olcsó AC hűtők is jók, nem hűti jobban a procid mint a gyári, de sokkal halkabbak, valamint elképesztően megbízhatóak, az enyém most lesz 5 éves, ha letakarítanám akkor eladhatnám akár újként is...ennyi idő alatt sem lett hangosabb.
Szóval jó alternatíva a GT is, ha fontos hogy halk legyen, akkor megéri.
-
madkiller
őstag
Akarok venni nyárra egy CPU hűtőt, most 2esen megy(kb 1400as fordulaton), de vszeg feljebb kell kapcsolnom nyárra és 5ösön már nem tetszik a hangja. 10es szinten 3200at pörög.
CPU Collerednek milyen hangja van a gyárihoz képest?
Vagy egy Arctic-Cooling Alpine 11 GT Rev.2 gondolkodom 2800ból kijönne ez mennyire csendes szted?
Tuning ugye nem játszik. -
madkiller
őstag
válasz
madkiller #594 üzenetére
U.i: Tesztelgettem a gépet, de most már biztos vagyok bent, hogy gyorsabb lett.
Olyan hiba jelenséget produkált, hogy ha szólt a youtube és megnyitottam egy csomó lapot hirtelen vagy elkezdtem bezárni a lapokat egy pillanatra megakadt a rendszer.
Ez most gördülékenyen megy akadás és várakozási idő nélkül.
Szerintem nagyon jó proci ez a G540 ennyi pénzért, nekem is az volt a véleményem, hogy celeron szar meg nem lehet rajt játszani aztán egy ismerős úgy adta elő, hogy ez olyan mint a c2d és láss csodát nagyon fain proci. Lehet, hogy fullHD videó vágásnál 3D rendelerésnél megadná magát, de ilyeneket nem csinálok. (Kb a felhasználok ezerleké foglalkozhat ilyenekkel.)
AutoCad 2013, Photoshop CS6 gond nélkül sebesen megy rajt
Valószínűleg az SSD is jelentősen közrejátszik az élményért.
i3 árából kijön egy G540+SSD és sokkal gyorsabb szvsz, mint önmagába az i3 a hétköznapi használat során. -
madkiller
őstag
Nekem is olyan ramom van, mint neked, de Celeron G540-nek 1066Mhz az fsb-je így a ramom 1066on megy.
1066Mhz esetén a ramom 7-7-7-20 as időzítésű és ezt vettem le 6-6-6-18 -ra.
Te megpróbálhatod levenni 8-8-8-22 re, ha nem indul el a gép elem ki majd be, de ha megy is valószínűleg csökken a ram élettartalma. -
Eagle16
addikt
válasz
madkiller #592 üzenetére
Miféle RAM az, hogy olyan szoros időzítéseken megy?
Az enyém egy lassú 1333Mhz-es, 9-9-9-24-en megy.
Amúgy valószínűleg csak placebo hatás, a RAM időzítések minimális gyorsulást hoznak csak, annyit meg biztos nem hogy a Windows gyorsabb legyen. Főleg a tömörítőprogramok profitálnak belőle csak.
-
madkiller
őstag
Celeron G540et használok Asrock H61-HVS deszkával már vagy 4-5 hónapja sztem egyáltalán nem lassú, azonnal bejön minden kivéve a nagyobb cad programok de azok is 8-10 másodperc alatt betöltődnek.
PS CS6 4sec kb.
Egyes véleményekkel ellenben lehet vele játszani. Lehet a fullHD az új nagy címeknél problémás lenne, de hd-ba vagy 1680x1050be lehet vele magas fps-el szaggatás nélkül játszani.
(fullHD--t sajnos nem tudtam tesztelni, monitor hiánya és megfelelő vga kártya miatt)
Most tuningoltam kicsit a ramon 6-6-6-18 ra állítottam az elérési időt és észrevehetően gyorsabb lett a gép szinte mintha friss windows lenne rajt. Ez lehet így, vagy csak bebeszélem magamnak? : -
Eagle16
addikt
200Mhz...egy-két ezrest megér pluszban, de amúgy elhanyagolható a különbség. Én is azért vettem G860-at, mert a G850-től csak egy ezressel volt drágább.
Ezekhez a játékokhoz HD7770-et vagy GTX 650 Ti-t vennék, mondjuk nem tudom hogy mennyi pénzt akarsz erre költeni, de gondolom nem olyan sokat, hogy ha prociból is ezeket az olcsóbbakat nézted ki.
A 7770-es Radeon kb. 30k körül kapható, a GTX 650 Ti meg 38-40k. Az 1Gb-os éri meg az árát.
Ha olcsóbban gondolkozol akkor HD7750 24k körül, vagy GTX 650 28k-s áron, de ezeknél azért ne számíts rá hogy minden menni fog max. grafikán. Nem gyengék az árukhoz képest de azért mégis csak belépőkategóriás videokártyák.
-
Cz.A
csendes tag
Értem köszönöm a választ!G840 és a G860 között teljesítményben van észrevehető különbség,vagy nemérdemes pár ezressel többet kiadni érte?A többi hardverem ezek :Gigabyte Z68P-DS3 lap,6GB Adata 1600Mhz ram,1T WD Caviar Black sata2,Gigabyte superb 550p táp.Játékoknál Bf3,Cod Mwm3,Gta IV.Nem max felbontásban gondolkodok.
-
Cz.A
csendes tag
Sziasztok!Tudnátok segíteni nekem!Cpu vásárlás előtt vagyok,egyenlőre ez jöhet szóba: (G840 vagy G860) Teljesítményben nem tudom mekkora videokártyát tudnának kihajtani.Illetve milyen játékok mennének akadás nélkül!Előre is köszönöm!
-
newest
csendes tag
Valóban összekevertem HD2000 van benne!
amúgy látom jobban otthon vagy a témában.. én annyit tudok amennyit utána olvasok mert hobbiból érdekel a hardver téma..meg amennyit saját tapasztalatból mert most már sajnos nekem is ilyen procim vangyárilag 1600Mhz re rakta és XMP vel megy 2133mon én arra értettem azt hittem előttem szólók úgy értették hogy nem lehet 1333 fölé rakni mert nem megy de ez hogy is van pontosan hiába rakom másra csak 1333on mennek és akkora sebességgel mintha csak 1333 as lenne
-
newest
csendes tag
Nekem G840-em van miért írja mindenki hogy nem lehet 1333MHz fölé rakni a ramokat mert nem kezeli..Nekem 2133MHz-n mennek a RAMOK a G840 mellett
a G840ben HD2500
-
gabo9201
senior tag
Üdvözletem!
Ezekben az olcsóbb Intel CPU-kba (G540, G645 stb...) milyen GPU van? HD Graphics 2000?
Esetleg valami tesztet tudnátok linkelni, ahol összehasonlítják más megoldásokkal (valami olcsóbb diszkrét VGA-val vagy AMD FM1; FM2-vel)?
Mod.:
Ja igen!
Ezek a HD Graphics-ok gyorsítják a flash-t? -
Eagle16
addikt
válasz
dragonfx #578 üzenetére
Nem is kell rá jobb, ha neked nem hangos a gyári.
Én is majd i5-re váltok innen, valami 3330-asra vagy ilyesmi, de bőőven ráér még.A G8xx sorozat maximum 1333-on hajtja a memóriákat.
Lehet screenshot-ot a bios-ba?? Mi a fene
Én arra gondoltam, hogy lefényképezed a monitort a proci beállításainál.
-
dragonfx
veterán
Amig nem melegszik meg ugyse tudok tuningolni nem veszek jobb hutot.
ja g860 lett,nincs penz most egyszerre jobbra,meg ahogy neztem eleg sokat er ez is,majd i5ot veszek ha lemegy az ara.na jol van akkor pasztaval nincs gond.
de a pentium g csak 1333ig viszi a ramot nem? Ja lattam lehet scrennshotot biosba,de azt hova menti?csinalok holnap.;-)
-
Eagle16
addikt
válasz
dragonfx #576 üzenetére
Üdv.! Látom akkor nem i3-ast vettél
Az energiagazdálkodással kapcsolatos funkciókat érdemes bekapcsolni. C1E, EIST, meg a hasonlókat. Alaplaptól is függ hogy mit hogy neveznek, szóval csinálj a proci beállításokról egy képet és akkor pontosan meg tudom mondani.
Így 1600Mhz-en fog menni a tied is terhelés nélkül, valamivel 1 volt alatti feszültségen.
G870 szint az 3100Mhz...saját vélemény, de 100Mhz miatt nem éri meg vele semmit se csinálni, nem lesz érzékelhető a különbség a teljesítményben.
Igen, ami az alján volt, az a paszta. Teszi a dolgát az is, nekem mondjuk volt még itthon egy kis AC MX-2-es pasztám és azzal használom, de nem is gyári hűtés van rajta.
-
dragonfx
veterán
Sziasztok
tegnap lettem tulaja egy G860nak.
lenne par kerdesem.
milyen technoligiakat kell es erdemes az alapon bekapcsolni rajta?
van ertelme teljesitmenybe G870 szintre huzni?
nem kaptam hozza hutozsirt de a huto aljan volt ilyen gumiszeru szurke paszta szeru valami, 3 formaba.ez lenne a hutopaszta? -
Eagle16
addikt
A HD4000 az kb. egy 7600GT / 8600 GT szinten mozog, szóval ha így nézed akkor az integrálton is mennének úgy a dolgok mint a 7600GS-en, talán még kicsit jobban is. Viszont a GT440 vagy a GT630 még így is lényegesen erősebb (szigorúan a GDDR5-ös ramokkal szereltek), mert ezek valahol a 320mb-os 8800GTS szintjén vannak.
Gazdaságosan építettem a saját gépemet is, szóval én ezeket az alkatrészeket ajánlanám neked is, mert használom is őket és idáig tökéletesen működnek.
Alaplapból az Intel B75-ös chipset ami új, olcsó és jó is ilyen célokra, ezen belül is az ASRock ami elég korrekt áron adja az alaplapjait. ASRock B-75 Pro3 illetve Pro3-M közül választanék a helyedben, az M-es mATX-es, tehát kevesebb rajta a bővítőhelyek száma, de amúgy ugyanazt tudják a lényeges dolgokban. Nekem Pro3-M van, ezidáig nem volt vele problémám, sok mindent tud: [link]
Ami nincs rajta, az a RAID, nem tudom kell-e, de ha igen, akkor más kell neked, pl. valami H77-es alaplap.
Memóriából valami 1600Mhz-es kell, ami a G860 mellett csak 1333-on fog menni, de sokat nem vesztesz vele. Az i3 tudja 1600-on is hajtani őket.
Nekem a G860 mellett 2x4Gb Corsair 1333Mhz-es RAM van, összesen 7800Ft volt. (Corsair Valueram, de van ilyenje a Kingstonnak is, Kingmax-nak is...)
Ha Win7 lesz akkor 4Gb az kelleni fog minimum, 2x4Gb a hosszútávra is optimális és akkor dual-channelben is fognak menni. Nem tudom hogy a CAD mennyire memóriaigényes, de ha nagyon, akkor 2x8Gb-on is lehet gondolkodni vagy a bővítőhelyek miatt akár 4x8Gb-on is
-
NoNick
tag
Értem, köszi!
Hát a CAD mindig attól függ, hogy mennyire bonyolult az aktuális feladat. Az átlag dolgok elég jól elmennek a jelelegi P4/7600GS-en, de ha évente egyszer beesik egy 1000 alkatrésznél nagyobb összeállítás, az a melós gépen (i7-950/HD6800) is szaggat. Valójában integrált VGA-n CAD-del dolgozni még nem volt szerencsém, de amit eddig láttam, az mind f@s volt.
Milyen alaplapot-memóriát választanál ezekhez, az eddigi gazdaságos vonalon mozogva? Windows7 lesz rajta. -
Eagle16
addikt
Szia!
Az i3-3225 jelenleg ugye 34k körül van. G870 nagyon nem éri meg, túl sokat kérnek +100Mhz-ért a G860-hoz képest, a G870 20k most az iponban, a G860 meg csak 17k, 3 ezer forint 100Mhz-ért...nem jó üzlet. A G2120 is drága ahhoz képest hogy mennyi pluszt nyújt egy G860-al szemben.
Tehát az árkülönbség 17k, a G860 és az i3 között.
Erre a netezés, filmezés, ritkán CAD-re szerintem megfelelő a G860 is.
17k-ból kijön mondjuk egy GT440-es kártya is, pl. ez: [link]
Vagy az új 6-os szériából egy GT630, pl. ez: [link]
GDDR5-ös mindkettő.
Ez jóval erősebb mint az integrált HD4000 lenne, tehát ha a G860 + VGA-t választod akkor lesz egy kicsit gyengébb processzorod, de jóval erősebb vga-d, mint az i3-mal és IGP-vel.
Nem tudom a CAD mennyire izzasztja a vga-t igazából, nem használtam még soha, ha eléggé, akkor inkább vegyél G860-ast és külön videokártyát szerintem.
-
NoNick
tag
Sziasztok!
Némi segítségre lenne szükségem. Szerintetek melyik választással jutnék jobb teljesítmény (CPU+GPU) / ár arányhoz? Egy i3-3225 magában a HD4000 integrált videóval, vagy egy Pentium G870/G2120 valami alap Nvidia kártyával? Nem játékra lesz, netezős, filmezős, nagyon ritkán CAD-re használt gépet szeretném kicsit feljavítani, tuningról rég leszoktam.
Lehet, hogy nem jó topicban kérdezem, bármilyen tanácsot szívesen fogadok. -
Eagle16
addikt
Ipon-os teszt: [link]
-
Eagle16
addikt
válasz
lollipop #564 üzenetére
Én ezt találtam róla: [link]
Szóval ez egy notebook processzor, Sandy Bridge alapon. 16x100Mhz-et tud, 2Mb L3 cache-el, 17W-os TDP-vel.
A P8400 meg 2.26Ghz, 3Mb L2 cache-el, 25W-os TDP-vel.
Így ez alapján én azt mondanám hogy a 997-es elég arra amiket írsz, a P8400-hoz képest viszont nem hinném hogy észrevennéd a különbséget. Ezt csak így az adatok alapján írom, de szerintem a P8400 és a 997 kb. egy szinten lehet, tehát ami jól ment a P8400-on, az kb. ugyanolyan jól fog menni a 997-esen is.
A notebook-os/netbook-os topikban is rákérdeztél? Mert lehet hogy ott jobban tudnának segíteni. Én se értek a mobil procikhoz, csak próbáltam valamennyire segíteni
-
lollipop
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni... nem biztos, hogy ide illik de másik topicban semmi választ nem kaptam és fontos lenne, így megpróbálom itt...Intel Pentium Dual Core 997 1,60GHz típusú processzorról szeretnék a lehető legtöbbet megtudni.
Első sorban mire is elég ez a processzor ( full hd filmek, zenehallgatás, internetezés 15-20 tabbal ) lenne elsősorban használva...Csak viszonyítás képpen milyen játékokkal lehet vele játszani és a legfontosabb, hogy mit tud egy Intel Core 2 Duo P8400 2,26 Ghz es procihoz viszonyítva ?? ( ilyenem van jelenleg tehát ehhez tudom hasonlítani)
És természetesen érdekel minden egyéb észrevétel tapasztalat stb stb ...
Segítségeteket előre is köszönöm !! -
Eagle16
addikt
A legolcsóbb i3 20k volt amit láttam (új). Használtan meg nem veszek hardvert. Lehet hogy valahol van eldugva 18k-ért új...de akkor vak vagyok, nem láttam.
G840 valóban van 12k-ért is akár, talán az még jobb ár/teljesítmény arányban, de most emiatt nem verem a fejem a falba
Később talán jobban eladható lesz mint a G840, ha váltok i5-re.
Na meg ezeket nem lehet túlhajtani mint az E szériát, ezért nem is úgy gondolkodtam mint régen. Ott megvettem a legkisebb E2140-est és 2,66 Ghz-en járattam alapfeszültségen...ez 66%-os OC. Amúgy még a 3 GHz-et is bírta egy kis extra krafttal.
Feszültséget ezzel a voltage offset-tel lehet lentebb venni ugye? És a speedstep nem kavar be neki? Tehát ha mondjuk offset-nél beállítom hogy -0,1 V, akkor ez lesz a maximum fesz. (1,1V), de a minimum az marad 0,976?
-
Eagle16
addikt
Üdv.!
G860-ast vettem, E2140-et cseréltem le vele.
Csak játékra kellett, 15.990-ért sikerült beszerezni egy új dobozos verziót 1 év garanciával.
Ez nem tudom volt-e már berakva:
Ha csak játékra veszi az ember, akkor ezen jól látni a dolgokat. i3-ason is gondolkodtam, de +5 ezer forintot nekem nem ért meg a HT és 100Mhz...minimum FPS számban látszik az előnye, de ott is csak 15% pluszt ad, miközben az árkülönbség kb. 32%. Az árkülönbözetből inkább vettem még 4Gb RAM-ot.
Sajnálatos hogy nincs tuning lehetőség, E2140 után hiányzik
De úgy látom elég komoly teljesítménye van alapórajelen is, legalábbis az E2140-est ami 2,66Ghz-en ment, otthagyja elég simán.
Innen majd egy i5-re ugrok ha lemegy az ára a tűrhető kategóriába, i3-ra fölösleges, nem látnám a különbséget szerintem.
Egy AC Freezer 7 Pro van rajta, ami az előző procin volt, tehát 775-ös foglalatot támogat csak, viszont az ASRock okosan megoldotta, és 775-ös furatokat is rakott az 1155-ösök mellé. Igaz hogy így egy kissé ferdén megy fel a hűtő, de tökéletesen érintkezik a hőátadó felület és a proci teteje. És így megspóroltak kb. 3 ezer forintot is a hűtőventi cserén.
1,2 V-ot ad neki az alaplap teljes terhelésnél, így kb. 53 fokig mennek fel a magok hőmérsékletben. Megmondom őszintén, én kicsit kevesebbet vártam, mondjuk hogy megáll 45 körül, de gondolom nem minden a 32nm, más tényezők is befolyásolják a melegedést.
A speedstep be van kapcsolva, de a C1 és a többi nincs. Terhelés nélkül 16x-os szorzóra veszi vissza az alaplap a procit, tehát 1600Mhz-en működik 0,976V feszültség mellett, ilyenkor 36 fokosak a magok.
Nem tudom mennyire lehet hinni az AIDA64-nek a proci kiírt fogyasztási értékénél, de így terhelés nélkül 13W-ot kér a CPU. Terhelésnél pedig 49W-ot ír.
Ár/teljesítmény arányában szerintem jól jártam vele, tesztek alapján olcsó, játékos konfigba jó választás.
-
attiati
veterán
1. Láttatok teszteket g640-850 + hd6670-el? Jó lenne látni hogy teljesít fogyasztásban és játékokban Llano-val szemben.
2. 1866 DDR3-al hajlandó elindulni a proci?
-
peti_s
addikt
válasz
djculture #550 üzenetére
Köszönöm, amúgy sem szerettem volna még lecserélni az E3200-t. Kíváncsian várom kb. 2 év múlva akkor a Haswell Celeron-t.
Ám, engem zavar csak, hogy nagyon szegényesek az 1155-s alaplapok még 20000 Ft körül is?
Toyone, köszi, látom akkor szerinted is az E8400-al van egy szinten.
-
peti_s
addikt
Üdv.
CDC E3200 tulaj vagyok, kb. ehhez képest mennyivel jobb egy u.így 2,4 GHz-s Celeron? Illetve, nem tudjátok, h az Ivy Celeron mikor jön?Köszi előre is.
-
Goatman
aktív tag
Hello!
Érdeklődnék normális-e az, hogy a G530-amon lévő Intel gyári hűtő állandóan 100%-on pörög indítástól leállításig? Hiányzik valami energiamenedzsment driver, esetleg BIOS-beállítás, vagy egyszerűen ennyit kell pörögnie? (Bőven a hőségroham előtt vettem a gépet, akkor is mindig maxon ment..)
-
lajafix
addikt
válasz
szabeska #542 üzenetére
Az integrált gpuk nagyon messze vannak a diszkrét videó kártyáktól. ilyet kell tapasztalnod Valszeg nincs nálad hiba, ez annyit tud.
-
szabeska
addikt
Sziasztok! Van nekem egy i3 2100-as jelzésű procim, és a benne lévő integrált gpu-val használom, mivel a radeonom elszállt. Jókat olvastam erről az integrált cuccról, de nálam nem szuperál valami jól, mintha nem is lenne videokártyám, kb... Legfrissebb driver van fent hozzá. Néhány régi játékkal próbáltam, és csak alacsony felbontáson, minimum grafikán futnak el, épphogy... 1920x1200-as monitorom van, de ebben a felbontásban szaggat minden, értelemszerűen. Vajon lehet hibás a gpu a processzorban? driver vagy egyéb hiba? Átlagosan milyen teljesítményt kellene nyújtania ennek az integrált gpu-nak?
-
yolan
őstag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy ezeknek az olcsóbb Celeron/Pentium SB prociknak az Ivy Bridge procikhoz hasonlóan csak pasztázva van a mag és a kupak, vagy forrasztva?
-
lajafix
addikt
-
thunder1991
tag
válasz
djculture #535 üzenetére
Hát én ezt sajnos nem tudom hogy jobb-e vagy sem és ha igen mennyivel...
Mert nekem csak G-es CPU-m van azelőtt meg E7200-esem volt HD4870-es VGA-val most meg G840-esem van beépítettel,hogy más téren gyorsabb-e másolás stb...azt se tudom annyira nem méregettem az ilyeneket. -
djculture
félisten
Azért ne vicceljünk már a q6600 fényévekkel jobb a g-s penyóknál, g850-et vett az egyik srác mert tönkrement a régi q6600 s775 gépe, másnap hozta vissza hogy minden amivel dolgozik 40% al lassult minimum.
-
lajafix
addikt
válasz
thunder1991 #532 üzenetére
persze a quadot lehet húzni, +1 ghz, különösen az áramszolgáltató fog örülni.
-
lajafix
addikt
válasz
thunder1991 #530 üzenetére
200 MHZért nem érdemes váltani ugyanazon architektúrán belül, max ha nem kerül semmibe...
A G840 vs q6600
Ahol a 4 magot ki lehet hajtani képfeldolgozásban/tömörítésben, ott jobb kicsivel néha a régi quad, sőt talán a min fpsek is jobbak lehetnek néha de különben felejtős... A 4 év különbség szépen látszik 2x gyártástechnológia váltás, 1x processzor . -
thunder1991
tag
Üdv mindenkinek !
Én nemrég szereztem egy G840-es CPU-t azt szeretném megkérdezni hogy a G860-as igaz csak pár Mhz-el nagyobb mennyivel lenne az jobb? (Mert most azt is tudnák szerezni xD)
A Másik meg az hogy adni akarnak egy Q6600-ast a G840-esért,nekem meg kellene 755-ös CPU de nem hiszem hogy megérné mert az régebbi is,és letöltő gépbe nem kell Quad,de szerintetek egy Q6600-os hol lehet egy G840-eshez képest? -
Smani
senior tag
a G530 képes a HD izével normálisan 1080P-t lejátszani? Olvastam valahol hogy valami képfrissítést nem támogat. Ha tényleg így van htpc célra veszek valami AMD-t HD4290-el... ?
-
djculture
félisten
válasz
Vesztor87 #526 üzenetére
Passzív kártyák eleve legtöbbször drágábbak plusz még gyengébbek is mint a sima. De amúgy amivel el lehet játszogatni passzív verzióban az Sapphire Radeon HD6570 Ultimate 1GB 128bit DDR3 PCI-E Videokártya. Ennél gyengébbek játékra maximum agyonbutítva a grafikát alkalmasak.
-
Vesztor87
senior tag
A g530-hoz lehet kellene nekem is egy rendes vidkari, most az a kérdés, hogy milyen kártyákat tudtok ajánlani ehhez a procihoz a különböző árszinteken:
-5-7e
-9-11e
-14-16e
Ha azt akarom hogy passzív legyen, vagy legalább is hangtalan legyen.
Ne zabáljon sokat (mostani konfig fogyi mérő szerint eszik valami 60-70 wattot, terhelve 80-at).
Köszi! -
-
szabeska
addikt
Sziasztok! Valaki segítene nekem, gyógy kérdés lesz tudom, de nem találtam használható leírást neten. i3 2100-as procim van, amit most alaplapi vga-val nyüstölök. A kérdésem, mit jelent a gpu a processzorban? Gondolom az csak az alaplapi vga-nak segít teljesítményben, és nem önálló vga-ként van jelen...
köszi!
-
g@bo
nagyúr
üdv urakl
g530 megér 10700 bruttót? ipon-ba venném, kell egy proci az ivy bridge-ig.
egy alaplapot is lestem - bár nem ide tartozik - asus p8z77m 25+fa, ok márva vag yinkjább msi v gigabyte?
-
djculture
félisten
-
djculture
félisten
válasz
Vesztor87 #501 üzenetére
Én nemtudom miért akarod magadat szivatni amúgy
4-5 ezerért veszel a gépbe egy 8600gt-t és azon megy minden 10 szer jobban mint azon a hulladék intel graphics-on.
Fogyasztása se durva.
Pár napja néztük az én lapomon lévő hd 3200 is ég és föld az intel förmedvényéhez viszonyítva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12RAM 1024GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garanciával
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- Designer 4K Monitor - BenQ PD-2700-U
- MacBook Pro 14" M3 Pro 18GB RAM 512GB MAGYAR BILL 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3034, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest