Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Eagle16

addikt

válasz NoNick #573 üzenetére

A HD4000 az kb. egy 7600GT / 8600 GT szinten mozog, szóval ha így nézed akkor az integrálton is mennének úgy a dolgok mint a 7600GS-en, talán még kicsit jobban is. Viszont a GT440 vagy a GT630 még így is lényegesen erősebb (szigorúan a GDDR5-ös ramokkal szereltek), mert ezek valahol a 320mb-os 8800GTS szintjén vannak.

Gazdaságosan építettem a saját gépemet is, szóval én ezeket az alkatrészeket ajánlanám neked is, mert használom is őket és idáig tökéletesen működnek.

Alaplapból az Intel B75-ös chipset ami új, olcsó és jó is ilyen célokra, ezen belül is az ASRock ami elég korrekt áron adja az alaplapjait. ASRock B-75 Pro3 illetve Pro3-M közül választanék a helyedben, az M-es mATX-es, tehát kevesebb rajta a bővítőhelyek száma, de amúgy ugyanazt tudják a lényeges dolgokban. Nekem Pro3-M van, ezidáig nem volt vele problémám, sok mindent tud: [link]

Ami nincs rajta, az a RAID, nem tudom kell-e, de ha igen, akkor más kell neked, pl. valami H77-es alaplap.

Memóriából valami 1600Mhz-es kell, ami a G860 mellett csak 1333-on fog menni, de sokat nem vesztesz vele. Az i3 tudja 1600-on is hajtani őket.

Nekem a G860 mellett 2x4Gb Corsair 1333Mhz-es RAM van, összesen 7800Ft volt. (Corsair Valueram, de van ilyenje a Kingstonnak is, Kingmax-nak is...)

Ha Win7 lesz akkor 4Gb az kelleni fog minimum, 2x4Gb a hosszútávra is optimális és akkor dual-channelben is fognak menni. Nem tudom hogy a CAD mennyire memóriaigényes, de ha nagyon, akkor 2x8Gb-on is lehet gondolkodni vagy a bővítőhelyek miatt akár 4x8Gb-on is :)

• Eagle16

addikt

válasz NoNick #571 üzenetére

Szia!

Az i3-3225 jelenleg ugye 34k körül van. G870 nagyon nem éri meg, túl sokat kérnek +100Mhz-ért a G860-hoz képest, a G870 20k most az iponban, a G860 meg csak 17k, 3 ezer forint 100Mhz-ért...nem jó üzlet. A G2120 is drága ahhoz képest hogy mennyi pluszt nyújt egy G860-al szemben.

Tehát az árkülönbség 17k, a G860 és az i3 között.

Erre a netezés, filmezés, ritkán CAD-re szerintem megfelelő a G860 is.

17k-ból kijön mondjuk egy GT440-es kártya is, pl. ez: [link]

Vagy az új 6-os szériából egy GT630, pl. ez: [link]

GDDR5-ös mindkettő.

Ez jóval erősebb mint az integrált HD4000 lenne, tehát ha a G860 + VGA-t választod akkor lesz egy kicsit gyengébb processzorod, de jóval erősebb vga-d, mint az i3-mal és IGP-vel.

Nem tudom a CAD mennyire izzasztja a vga-t igazából, nem használtam még soha, ha eléggé, akkor inkább vegyél G860-ast és külön videokártyát szerintem.

Új hozzászólás Aktív témák