- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- MIUI / HyperOS topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
djculture
félisten
Azért ne vicceljünk már a q6600 fényévekkel jobb a g-s penyóknál, g850-et vett az egyik srác mert tönkrement a régi q6600 s775 gépe, másnap hozta vissza hogy minden amivel dolgozik 40% al lassult minimum.
-
djculture
félisten
válasz
Vesztor87 #526 üzenetére
Passzív kártyák eleve legtöbbször drágábbak plusz még gyengébbek is mint a sima. De amúgy amivel el lehet játszogatni passzív verzióban az Sapphire Radeon HD6570 Ultimate 1GB 128bit DDR3 PCI-E Videokártya. Ennél gyengébbek játékra maximum agyonbutítva a grafikát alkalmasak.
-
djculture
félisten
-
djculture
félisten
válasz
Vesztor87 #501 üzenetére
Én nemtudom miért akarod magadat szivatni amúgy
4-5 ezerért veszel a gépbe egy 8600gt-t és azon megy minden 10 szer jobban mint azon a hulladék intel graphics-on.
Fogyasztása se durva.
Pár napja néztük az én lapomon lévő hd 3200 is ég és föld az intel förmedvényéhez viszonyítva. -
djculture
félisten
Ja hát kb dupla erős.
Faith
Ja hát kicsit kiakadtam ráAmúgy 2 magoshoz képest nem rossz. Keveset fogyaszt és annak bőven elég aki nem multizik újabb játékokkal. Aki viszont akar az felejtse el inkább az g850 de még jobb ha i3-at néz. Singlében meg inkább a vga számít, nincs olyan nagy szintű mesterséges intelligencia meg egyebek ami leterhelné a cpu-t.
-
djculture
félisten
-
djculture
félisten
Na annyit beszéltünk már erröl lelett tesztelve passmarkal a athlon2 x2 270 vs g620 gép:
tuning nélkül mindkettő:
Összeségében itt is előjött hogy gyengébb a g620, nem én álmodtam. -
djculture
félisten
válasz
Vesztor87 #456 üzenetére
Rendes videokarit nem fogod tudni megfizetni 2 generáció múlva. Azután szépen lassan elfognak tűnni. Már most is elég durvák az árak a forint helyzetétől függetlenül. Egyre kevesebben igénylik a külön vga-t, ezért jöttek be az apu-k. A cpu meg a megjelenítő jövőben egy elemként kezelendő. Nem lesz olyan hogy kevés a vga-m és majd kicserélem. Ha lesz is még különálló vga, aranyáron lesz mert csak a pro-k fogják venni. Mindenki másnak marad az apu. Lehet ezt szeretni nem szeretni, de elég sok gyártó vázolta már fel ezt a történetet pl az nvidia is efelé fordult.
-
djculture
félisten
válasz
Vesztor87 #454 üzenetére
A win8 és az utána következő windowsok és alkalmazások már nem a cpu erejére fognak csak támaszkodni hanem bejön a homogén programozás technika. Nem ilyen gyerekszinten amilyen most van hogy a gpu segéd erő. Az Intelnek meg sehol egy értelmes gpu-ja így bajba lesz. Nem hiába kezdték most azt fejleszteni az ivy-nél de még mindig harmatos szintű. Részben örülök ennek a folyamatnak részben meg nem, mert nekünk vásárlóknak is kevesebb önállóságunk lesz a hardverek terén. Folyamat első része már beindult jöttek az apu-k és a különálló vga-k elkezdtek drágulni.
-
djculture
félisten
válasz
Vesztor87 #452 üzenetére
Á egyre többen foglalkoznak a tuningal, legtöbb drága lap eleve úgy kezdi csinál egy automatikus tuningot.
Magyarán aki nemért hozzá már annak is lehet tuningolva a gépe ha nem a legolcsóbb alaplapot veszi. Amíg nincs feszültség állitás addig nincs is evvel baj.
Egyébként nem vagyok intel meg amd hívő se, mindig azt veszem ami olcsóbban ad akár tuningolhatóan is több teljesítményt. 40-50k procik nekem nem alternatívák. Régen vettem én is ilyet, elég volt. 1 év múlva aprópénzt se ért.
win8 érával amúgy megfordulhat az intel szekere is. -
djculture
félisten
válasz
Vesztor87 #450 üzenetére
Ja csak a s775 celeronhoz meg drága a ram, mert a ddr3+s775 viszonya az elég kókány még most is. Az igazi az lenne ha g-s cuccokat lehetne tuningolni. Remélhetőleg jön valami konkurens termék vagy elterjed az apu és az intel kínjában meglépi megint a szorzólock elvetését.
-
djculture
félisten
válasz
pockhome #446 üzenetére
Eleve a legtöbb új játék amúgy két maggal minimum fps-ben eléggé lemegy, ha 4 mag/szál van kétszer akkora lesz a minimum fps. Ezt nagyon jól leirták már itt a ph-n is Oliverdáék nem egyszer.
Persze x4 en gyári hűtővel húzol eleve 4-500mhz et és g850-et is utóléri amin 150mhz et lehet tuningolni max... Hiába erős alapjáraton ha ott van ellenfelének egy olyan proci amit vétek nem tuningolni. Én vettem egy xilence hűcsöves hűtőt a pcx töl pár ezerért és 4ghz felett hajtom az x2 270-et, sehol nincs mellette egy g-s proci se így...
Magyarán nagyon jó-k a g-s intel procik egy irodába, nem játékosoknak készültek.
Elmuzsikálnak, megbízhatók jó a teljesítményük de túlértékelni őket nem kell.. -
djculture
félisten
válasz
Vesztor87 #443 üzenetére
G620 az tuti egy hulladék, hiába hoz benchmarkokba nagy eredményeket mikor odaül az ember fia elé játszani és csak azt veszi észre hogy a kedvenc multis programjaiba a minimum fps felére csökkent. Nálam ez volt. g840 g850 et is próbáltam az már tényleg kemény. De az árukat nem érik meg már azok,nem sokkal drágább akkor már egy i3 ami 4 szálas.
-
djculture
félisten
válasz
pockhome #440 üzenetére
Havernál msi9600gt van meg egy x2 250 4 giga rammal, minden ment neki eddig. Mondom egyedül a bf3 nál mondta hogy kicsit állitani kellett mert megröccent néha a kép.
Igazság szerint ezek csak dx10 kártyák így nem is terheli le őket annyira egy játék mint egy gyengébb dx11-est. Viszont nem sok játék van aminél azt mondja az ember hogy dx11-es módba sokkal jobban néz ki. -
djculture
félisten
-
djculture
félisten
Veszel egy 9600gt-t 8k ért használtan avval el lehet játszani mindennel médiumban, bf3 árt meg neki kicsit már de levéve ezt azt az is megy. Ez alá ne menj vga-ban, integráltat meg felejtsd el ha játszani akarsz. A legerősebb integráltnál /apuban lévőnél is/ erősebb egy 5k-ért beszerezhető 8600gt... Ha nagyon nincs kess akkor már inkább vegyél használtan egy olyat.
-
-
djculture
félisten
-
djculture
félisten
azért van 1mega plusz kess meg némi frekvencia a különbözet is... Gyakorlatilag 7-8% al jobb a mérések szerint.
+5k-t nemér meg az biztos. De igazság szerint az g530 se ér 5 ezernél többet, normális világban annyi lenne újonnan. Ennél már csak az a jobb hogy az egy magos g440-460 is 10k körül van. Tuti hogy amúgy amd módra készülnek ezek a nyavaják. Amibe hibázik ez vagy az azt letltogatják, emiatt is elég sok az idle fogyasztásuk. -
djculture
félisten
oem cuccoknál hd7 sorozatban is lesz átnevezett 6-os
-
djculture
félisten
válasz
ExtremeClock #338 üzenetére
"GeForce 9800 GT, ami szintúgy nem váltotta meg a világot. A nagysikerű 8800 GT átnevezett, Hybrid SLI támogatással ellátott változatáról van szó.."
-
djculture
félisten
válasz
ExtremeClock #334 üzenetére
Jó nagy procilimit lesz vele
-
djculture
félisten
Gyakorlatilag már most is gondok vannak vele mert 4 fizikai mag kötelezővé kezd válni, a ht meg jópár játékban óriási hibákat okoz pl bf3. Nerm adnék ki pénzt egy két magos cuccért. ht jövője meg olyan mint a p4 időkben. Egyik pillanatban optimalizálták rá a játékokat azután hirtelen elvetették a francba és az újabb játékok csak egy magos prociként kezelték.
-
djculture
félisten
Ilyen szintű húzás kb a p3 időkben volt
-
djculture
félisten
válasz
Vesztor87 #301 üzenetére
Nem kell hozzá még másolni se. Raid nélkül nállam egy 1,5 mega/s való letöltés egy nagyobb méretű rar csomagolással egyszerre kinyirta a rendszert. Bármilyen más program elinditása percek kérdése volt és csigalassú ha épp nem fagyott ki. Most mellette dvd-t irok netezek és még nézek egy hd filmet.
-
djculture
félisten
válasz
Vesztor87 #297 üzenetére
Nekem 250mega körül ír olvas a raid kötet de hiába ha a háttértár terás vinyó csak 140 körül és azt is csak addig mig kb fele meg nem telik. Utána már 100-90 körül kínlódik.
ssd-nél úgyanez a baj.
Hiába pattog a rendszer ha aza adatokat a lassú hhd röl kell lebányászni.
Van erre egy murphy törvény is : Az adat amivel dolgoznánk mindig a leglassabb vinyó leglassabb részén található. -
djculture
félisten
válasz
ExtremeClock #295 üzenetére
Ha csak 1hdd van magába akkor tényleg sokat dob, de én pl a raid után nem estem hanyat tőle mikor volt. Most megint 4hdd-s raid 0 van inkább.
hwsw-n irta egy srác szintén raidról váltott:
"Egyébként nem estem hanyatt most sem. A raid0-hoz képest kicsit gyorsabb minden, de felhasználói élmény szempontjából már alig érezni.
A win boot, egyszerre 10 progi elindítása, a telepítések. Mind gyorsabb kissé, de egyik sem az, amire úgy éreztem szükségem volt. 3-5db progiig a raid0 is nagyon pattog, még ha az ssd jobban is." -
djculture
félisten
válasz
ExtremeClock #291 üzenetére
Év végére feleződni fognak az árak ssd szinten, de cserébe gányabbak is lesznek .
Majd akkor veszek én is 1 év gari ugyis lesz rá 3-4 hónap után úgyis befog dögölni nálam /napi minimum 100giga olvasás írás/. Ergó adtak mindig újat helyette.Ph-n is irták feleződni fog...
-
djculture
félisten
válasz
ExtremeClock #289 üzenetére
40ezret 256 gigárért fizessen ki akinek két...
-
djculture
félisten
válasz
ExtremeClock #287 üzenetére
Leirtam.. 500gigás ssd-vel már lehetne mit kezdeni. De igy ráfér az oprendszer meg pár progi és szevasz, a hd filmeket játék telepitéseket amik már pár darabnál is 100giga+ a lassú hdd- röl lehet kinlódni. Én pl arra várok hogy normalizálódjanak a hdd árak és csinálok egy raid 0+1 vagy raid5 1-2T vinyókból adattárnak mert már unom.
-
djculture
félisten
válasz
ExtremeClock #285 üzenetére
Ja királyság addig amig semmi mást nem akar az ember csinálni. Nekem nincs ssd-m de ma is anyáztam egyet mikor a raid 250 megát tudó kötete helyett a lassú 2 terás vinyórol kellett adatokat mozgatni.
-
-
djculture
félisten
válasz
Vesztor87 #228 üzenetére
Win7 élményindexe nagy baromság
Nekem előtte 4 gigával egy 1333-as modullal több volt mint most
Ja plusz ha a proci húzható lenne mint az s775 celeronok
Azért 2 mag 3ghz legyen azért bármennyire erős elkél ma a legtöbb proginak. Sokszor nem is azért meg 100% terhelik a magokat hanem mert így vannak leprogramozva.
Régen a half life 2 lost coast ban is hiába volt jóval erősebb amd 3200+ xp procim ő 2500mhz et követelt magának emiatt letiltott jó pár dolgot. -
djculture
félisten
válasz
ExtremeClock #162 üzenetére
Mindenképp mert ha valami olcsó és használható, atrra van igény is.
Jó pár éve 40-50 ezerért vettem mindig procit de egy év múlva 10k se ért. Na ezt nagyon meguntam és ha veszek is nagyobb procit 1-2 hét és továbbsózom. Ezekkel a kis procikkal is el lehet lenni simán, bukni se annyit bukik rajtuk az ember -
djculture
félisten
válasz
Alister71 #154 üzenetére
Azért nem hiába találták ki, a drágább lga2011 kategóriában a " # of Memory Channels 4
Max Memory Bandwidth 51.2 GB/s " memória kezelést. Egyik programozó srác vett ilyet, egy kódolás hatod annyi idő alatt végig megy az előző 2600k-s konfigjához képest ha megvan a négy csatornás memória kezelés. Igaz megfizethetetlen/fölösleges kategória azoknak akik nem termelik ki az árát. -
djculture
félisten
-
djculture
félisten
Jó lenne valami verziószámban megállapodni tényleg amúgy, ha már tesztelünk
-
djculture
félisten
válasz
ExtremeClock #114 üzenetére
Alapon a másik gépben lévő e3400-nak 11029 a cpu queen, nem mondanám gyengének.
3300-on meg 14000 körül ad rá.
Igazság szerint túlvan ez misztifikálva, az előző széria ha tuninghoz ért az ember és pénze sincs még mindig jobb .A celeronhoz lap se kell, a leggagyibb gigabyte lapomon viszi a 3400 at. -
djculture
félisten
-
djculture
félisten
válasz
Alister71 #89 üzenetére
Ja az áruk is hasonló így nemcsoda.
Amúgy ma hoztak hozzám is egy g630-as procis gépet, hát nemtudom de nem valami topp cucc. Battlefieldbe pl jóval kevesebb fps-em volt multiba ugyanazon kártyával /1db 5850/ mint az athlon2-n. Gondolom 850 az már csak befogná esetleg túl is lépne rajta.
-
djculture
félisten
válasz
ExtremeClock #87 üzenetére
Ja most az egy halványan
Bár azt kell mondjam nem olyan rossz ez a 270 es proci ha húz még rajta az ember 500mhz et, mondjuk előtte a fx8120 jobb volt
-
djculture
félisten
válasz
ExtremeClock #85 üzenetére
Majd holnap felteszem most csak a legújabb 3dmark van fent
-
djculture
félisten
válasz
ExtremeClock #83 üzenetére
3dmarknak maximum a cpu tesztje lehet mérvadó de abba is szokása belemérni a vga-t ami nálam cf-ben 2x hd5850 es most. Winrar-t mindjárt megnézem.
Winrar 1251 KB/s
-
djculture
félisten
válasz
ExtremeClock #78 üzenetére
DualCore AMD Athlon II X2 270, 3416 MHz (17 x 201)
Queen 12381
Photoworx 12625
Zlib 83,6
Aes 18790
has 1127 -
djculture
félisten
passmark bőven elég, össze lehet hasonlítani egyből az eredményt több ezer másikkal.: [link]
-
djculture
félisten
válasz
Dr. Student #50 üzenetére
Havernak a legolcsóbb asrock lapban megy i7 2700k proci, csóró lap ide vagy oda üt mindent a gépe gtx580 3 gigás vga-val
-
djculture
félisten
válasz
Dr. Student #52 üzenetére
Jobban is jársz. Nálam nagy cpu limit van most, de simán játszom a legújabb címekkel is úgy hogy fellököm az összes csúszkát meg beállításokat köszönhetően a hd5850 kártyának.
Épp a syndicate játékot hagytam abba, elég érdekes egy cucc. -
djculture
félisten
válasz
ExtremeClock #43 üzenetére
Régen se érte meg a s478 as korszakba erre az asus egyes lapjainál kihozott egy biost amibe szorzóállítás 14x be állitás működött. Akkor még innovatív cég volt nem ilyen egyen kaptafa termékeket csinált. Igazság szerint az alaplap gyártók is elég rendesen megfogyatkoztak a verseny majdnem nulla. Az asrock cégnél tapasztalom még hogy néha próbálkozik ezt azt kifejleszteni, a többi ül a babérjain.
-
djculture
félisten
válasz
ExtremeClock #41 üzenetére
Persze erről van szó a tuning hiánya a gáz ennél csak. Gondolom ez már így is marad az intelnél. De legalább az alaplapgyártók kitalálhatnának rá egy trükköt mint régen az asus a szorzó állításra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- nVidia GeForce GTX 1070 / 1070 Ti / 1080 (GP104)
- Spórolós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen program, ami...?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Battlefield 6
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5-8600K 6-Core 3.6GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.30 GHz) Processzor!
- Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- AMD Ryzen 5 3600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Fotó állvány eladó
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3044
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest