- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hito
nagyúr
Nem lenne rossz, de semmi nem lehet tökéletes.
Egyébként a TV előtt van külső hangfal, ami eddig csak dísznek volt ott, legalább most értelmet nyer a létezése. Jack-kel rákötöm és probláma megoldva. De még egy T410-et sem tartok kizártnak. Meglátjuk, most nem sietek annyira, hagyom pár napot érlelődni a dolgot magamban.
-
hito
nagyúr
válasz
FoxiestFox #57824 üzenetére
-
hito
nagyúr
A beszólogatás az megy
Na majd csak figyeld meg, hogy ez a gép nálam fog lebomlani. Most tényleg maradós gépet választok, mert itthoni lesz, azt meg leszarom, nem cserélgetem csak jó legyen. A sajátomat cserélgetem, ami perpill a P Vaio, de az most szintén úgy néz ki, hogy megmarad. Nincs alternatívája súlyban, méretben és az igényeimnek megfelelő használhatóságban. De még el kell adni az itthoni HP 2230s-t és a másik P Vaio-t (mondjuk ahhoz nem ártana meghirdetni, talán úgy előbb elviszik
).
-
hito
nagyúr
válasz
lakkusjj #57811 üzenetére
Na várj! Most jövök csak rá (miután elolvastam a T400s-sel kapcsolatos hsz-eket a topicban), hogy ez a hiba nem csak az érintőképernyős készülékeket súlytotta. Mivel arról beszélgettünk, így azt hittem, hogy csak a TS-nek ellátott darabok szériahibája. Így most elbizonytalanodtam. Mondjuk az is igaz, hogy az év 365 napjából kb. 300-on itt lenne az asztalon fedélnyitogatás és csukogatás nélkül.
-
hito
nagyúr
válasz
lakkusjj #57804 üzenetére
T400s vs. T410s témában szívesen veszem a véleményeket még. Ha valakinek van magvas gondolata ebben a témában, ne tartsa magában
Eddig odáig jutottam, hogy a T410s drágább és gyengébb az akksija. A többlet kraft nem kell. Esetleg van valami nyomós érv T410s mellett?
lakkusjj: mondom, én is letettem róla. Annyival nem nyújt többet, amennyivel nehezebb a beszerzése és drágább.
-
hito
nagyúr
válasz
lakkusjj #57797 üzenetére
Ez nagyon nem szeretem, amikor valaki megpróbálja ráeröltetni a véleményét és a felhasználási szokásait másra. De ha ragaszkodsz hozzá:
- win8.1-et használok, volt már vagy 6-8 windows-os tabletem, baromi kényelmes a win8.1 érintőképernyővel megtámogatva
- rengeteget használom a gépet képnézegetésre, semmihez nem fogható a kétujjas nagyítás
- böngészőben való scrollozás szintén baromi élvezetes ha nincs egér a közelben, de még ha van is, akkor is jobb a TS
- rajzolgatni is lehet vele, vannak már egész jó kapacitív tollak
Szóval atól mert esetleg Te nem érted, még lehet másnak nagyon jó és hasznos
Tikakukac: már nem gerjedek annyira rá. Problémás a beszerzése, nem éri meg a vesződség. T400s vs T410s téma van most terítéken nálam
-
hito
nagyúr
válasz
lakkusjj #57794 üzenetére
Egyelőre nem keresek érintőképernyőset, mindenesetre merészségnek tartom megkérdőjelezni a létjogosultságát, értelmét
Hidd el, nagyon sokszor nagyon jól jön.
Most inkább T400s és T410s között vergődök. Nem sokminden szól a T410s mellett, hacsak nem az, hogy drágább és kevesebbet bírja 220 nélkül
-
hito
nagyúr
válasz
Sensei #57792 üzenetére
Igen, most már kezdek rájönni 15perc böngészés után. Viszont van hozzá multitouch panel e-bayen 36eFt-ért. Kérdés, hogy utólag bele lehet-e tenni, vagy a nem touch-os változatokról hiányzik az alaplapről egy csatlakozó (már amennyiben ennél a panelnél nem egy csatlakozóban van a kettő).
Egyébként érdekes, hogy azt az e-bayes panelt az eladó T410s-hez és T400s-hez is ajánlja. Megnéztem, T400s-ból is volt érintőképernyős (bár ez biztos csak nekem újdonság). Még a végén egy T400s-t veszek és intézek bele egy ilyen panel, ha utólag bele lehet applikálni.
-
hito
nagyúr
válasz
Sensei #57788 üzenetére
És honnan tudom meg e-bayen, hogy melyik az? Ugyanis nem tüntetnek fel mindig mindent. Van valami egyéb tulajdonsága is a TS-es változatnak? Teszem azt 2 videókártya, vagy bármi más ami megkülönbözteti egyértelműen a két változatot?
Bár a notebookchecken teszteltben is 1 videókártya van.
-
hito
nagyúr
Most akkor minden T410s érintőképernyős?
Csak mert akkor rendelek kintről egyet. Nevetséges árakon kínálják ezt a remek gépet e-bayen.
-
hito
nagyúr
Már amikor elcseréltem tudtam, hogy 14-es lesz belőle.
És így legalább ezt is meg tudtam vizsgálni. Mivel rohangálósnak marad a P Vaio, így otthoninak kevés a 12.1". Úgyhogy T sorozatból keresek valami jó példányt, nagy felbontású panellel. Minimális ráfizetés esetleg megoldható.
-
hito
nagyúr
T410-ről mi a véleményetek (pl. erről)? T420 lenne az ideális, de sajnos az elég borsos még. Illetve a T420-at is nézegettem, meg T410s-t is. A T410s nem jobb annyival, mint amennyivel drágább, a T420 sajnos szintén drágább, mint az én X201s-em, ráfizetni meg nem szeretnék.
-
hito
nagyúr
"még se kopik akkor a kapcsoló."
Azért szerintem ennyire bálványozni, vigyázni rá már nem helyes. Az egy kapcsoló, ami azért van, hogy kapcsolgassuk, ha kell. Nehogy már mi legyünk a notebook-ért és nem a notebook értünk
Én is vigyázok a cuccaimra nagyon, de a kímélgetés oltárán nem fogom feláldozni a szó szoros értelembe vett használatot.
-
hito
nagyúr
válasz
audi100td #57710 üzenetére
Dehogy vettem annak
Csak nem voltam képben.
Tim82: nem tervezek ilyet venni, nekem nem lenne hasznomra. Gondolom ezt is szét lehetne barmolni, úgy mint az X200-at, hogy szeresse az mSATA-t, de nem lenne szívem hozzá. Olyan állapotban van, mintha most hoztam volna ki a szalonból.
-
hito
nagyúr
válasz
audi100td #57707 üzenetére
Nem hinném, hogy nem lehet megoldani. Biztos vagyok benne, hogy aki akarja az be tudja kábelezni. A lényeg, hogy a sim foglalat ott van, innentől kezdve szerintem már csak egy kis fantázia és kézügyesség kérdése. Vagy nem ennyire egyszerű? Végülis nekem mindegy, nem használok notiba mobilnetet (egyelőre).
Egyébként akkor a másik foglalatba mi(ke)t lehet tenni? Mert ugye mSATA-t nem tudja. Ilyen microSD olvasó és társait?
-
hito
nagyúr
válasz
audi100td #57700 üzenetére
De bizony, hogy be van drótozva
Mondjuk azt furcsálottam, hogy egy fehér kábel van mindösszesen szabadon és WWAN-nál kettő szokott lenni, nem?
A többi képet majd délután teszem fel, körbelőttem a gépet. Olyan mint az új és ráadásul elég jó felszereltségűt sikerült kifognom, mert a notebookcheck-es tesztben lévőben még FP sincs.
-
hito
nagyúr
válasz
MrSealRD #57672 üzenetére
Engem most az exkuzivitása fogott meg ennek a gépnek, meg nekem kevés volt az 1366x768. Nem bántam meg. Mindenesetre az X220 naprakészebb gépnek tűnt. A változtatások abszolút a javára váltak így visszagondolva.
Tikakukac: olyanhoz nem volt szerencsém, de elhiszem, látva a rajongásod
-
hito
nagyúr
válasz
Tikakukac #57670 üzenetére
Tolok fel nemsokára.
Viszont láttam ma AFFS X200s-a az én IPS-es X220-am mellett és nem voltam elájulva. Jobb volt az IPS a tulaj szerint is. Ez meg színekben ugye nem az igazi, de a felbontás odaver. Nekem a 3 közül az AFFS jött be legkevésbé. Ezeket sikerült ma egymás mellett megtekinteni: X200s AFFS, X220 IPS, X201s 1440x900-as panellel. Kellett volna fotózni.
-
hito
nagyúr
Srácok, megvan az X201s és eddig nagyon nem bántam meg. Ami e rövidke idő alatt feltűnt: sokkal melegedősebb, pedig 25W-os benne a proci, míg az X220-ban 35W-os volt (valószínűleg csak tele van mocsokkal a hűtő). Minőségre nincs sok különbség, ez még jobban idézi az X200-as korszakot. Könnyebb valamivel a gép, a panel valami elképesztően jó szerintem. Ami hiányozni fog az a displayport, a webkamera, az mSATA és a nagyobb touchpad. Ami jó, hogy megint van retesz. Szóval eddig jól megértjük egymást
-
hito
nagyúr
Nincs sajnos. Ez az emberünk az apróból, aki 15O-ért hirdeti a gépet. Már épp elköszöntünk, amikor bedobtam az X22O cserét és érdekelte. Kp-ra ő is tudja, hogy soha nem fog elmenni annyiért, de olcsóbban meg nem akarja adni, inkább megtartja. Mivel én 15O-ért tettem volna fel a gépem, így egyikünk se panaszkodna ha összejönne a csere.
-
hito
nagyúr
SSD-t gond nélkül, HSDPA + GPS necces. Ha találsz hozzá modult e-bayen akkor igen, de tű a szénakazalban. Furcsa cucc kell hozzá. Egy nyákon van rajta a modem és a sim-slot és az megy rá az alaplapra egy 1000 lábú téglalap alakú csatlakozóval. Sima mini-PCIe modemmel nem bővíthető.
xcds: ne is mondd, mert sajog a szívem, sajnos nem.. Akkor lenne csak az igazi.
-
hito
nagyúr
Hardveresen kaki, office-re és netre kell csak, meg néha filmezni (fHD videókat GPU-ból megoldja).
Az enyém, ami megmarad: Z540 (1.86GHz), 2GB ram, 64GB SSD, GMA500, wifi, BT, HSDPA, GSP, SD és MS kártyaolvasó, webkamera, 6-7órás és egy 2-3órás akksi, port replicator, rajta LAN és VGA.
Amit eladok: ugyanez, csak Z520-as proci (1.33GHz), 80GB HDD, no HSDPA és GPS, egy darab 2-3órás akksi. Ezen kívül mindenben ugyanaz, annak is 1600x768-as panelje van.
-
hito
nagyúr
Hadd ne mondjak árat, mert nagyon pimasz
Gombokért jutottam hozzá, ráadásul 2akksival (normál és egy extra teljesítményű, mind2 gyári, alig használt) saját dobozában, minden tartozékával. Még a recovery DVD-k is megvannak, mert valami win7 upgrade DVD is.
De most felteszek majd a napokba egy ilyet (kettő van most és az egyiktől megválok) 40-ért az apróba. Pici szépséghibás, de műszakilag tökéletes állapotban, csak töltővel.
-
hito
nagyúr
válasz
btudos #57625 üzenetére
Most egy kicsit bizonytalan vagyok, hogy 12.1"-os kell-e nekem, mert rohangálósnak vettem egy P series Vaio-t. Gyenge fos, de pöcökegér (és nem is rossz, sőt) van rajta és a felbontás (8"-on!!!) 1600x768. És ami a lényeg, hogy kényelmesen befér mellé a töltött káposzta a táskába
Pöcökegér a'la Sony. Az egész berendezés 630g.
parkasz: köszi, mindenképpen írok róla minilog-ot ide
Tim82: az a baj, hogy ha szemet vetek valamire, akkor a gyógyszer elgurul és hülyeségekre is képes vagyok.
auti100td & Tikakukac: ez viszont nem jó hír. Megnézem élőbe és ha nem jön be akkor kirándultam egy jót max. Természetesen ő fizet rá és az X220 IPS i7-es.
-
hito
nagyúr
Elvileg holnap cserélem az X220-am az 1440x900-as X201s-re, meg 50eFt-ra. Remélem nem bánom meg. Az eladó elmondása alapján sokkal jobb ez a panel már, mint amivel anno az X200s-ekben lévő 1440x900-asok. Mondjuk attól csak jobb lehet, ha lehet hinni annak a jó néhány ember véleményének.
Annyira különleges és ritka az a gép, hogy nem tudtam neki ellenállni
-
hito
nagyúr
válasz
scarbantia #57559 üzenetére
12.1-en meg nem biztos, hogy nyerő a fHD. Nekem bőven elég lenne egy 144Ox9OO 12.1"-on.
-
hito
nagyúr
Hol laksz?
Egyébként igen, sajnos ritka. Én mint minden ilyen, fel is verik az árát rendesen ha tudatában van az eladó ennek. Engem csak az 1440x900-as panel miatt érdekel, meg azért, mert elég vékony és könnyű. De amúgy nem egy nagy etwas, én is túldimenzionálom a dolgot, mert most épp ez tetszett meg
-
hito
nagyúr
válasz
Robo sapiens #57450 üzenetére
Ha találok méltó utódot, akkor igen
-
hito
nagyúr
Árul itt egy tag egy X201s-t és eléggé rágerjedtem, de valami gusztustalanul drágán adja. Core i7-es proci van benne, és ami a lényeg: 1440x900-as panellel. Viszont az ára 150eFt
Akksi meg 40%-os elhasználódásnak örvend. Szerintetek mennyi ennek a gépnek a reális ára?
-
hito
nagyúr
válasz
donjohnson #57392 üzenetére
Befektetesnek se lett volna utolso. Gyorsan lehetett volna keresni rajta 15eFt-ot. De en mar kinottem ebbol, meg nem is erzem korrektnek. Remelem egy olyan embere lett, aki kispenzu es mindig ilyen gepre vagyott, nem pedig egy kereskedoje, aki meg majd egy kispenzu ilyen gepre vagyo emberen keres 15eFt-ot.
-
hito
nagyúr
Ha valakit érdekel, van egy T420 az apróban bomba áron (85eFt). Megvenném kíváncsiságból, de nincs FP és alacsony felbontású a panel benne, így én kihagyom.
-
hito
nagyúr
válasz
scarbantia #57351 üzenetére
Ebből egy kurv@ szót nem értek (háttértudás hiányában), de a legszebb, hogy semmit nem is tapasztalok
És a hab a tortán, hogy pont a legalacsonyabb fényerőn bántja a szemem legkevésbé. Mindig le is veszem minimumra, fullon kisüti a retinám.
-
hito
nagyúr
válasz
franc0 #57333 üzenetére
És az nem lesz eretnekség? Csak mert azért elég lehangoló véleménnyel volt itt mindenki az X230-ról. Nekem mindig tetszett (szigetes bill szerintem nem az ördögtől való, halál jól elvoltam vele az X121e-men is), de egy tulaj itteni beszámolója miatt letettem róla. Kb. 1 hete írta, hogy felejtsem el. Nyeklik-nyaklik, reped, törik.
Na az viszont már nem elfogadható. Mindenesetre nagyon kíváncsi vagyok a véleményedre, tapasztalataidra. Kellőképpen kritikusnak ismertelek meg, remélem ha szar meg is mondod, nem csapod be magad, meg minket is
-
hito
nagyúr
válasz
Giovanny #57324 üzenetére
Nincs belőle sajnos
De várj! Most X1-re vagy X1 Carbon-ra gondolt a Lenovo-s csóka? Mert a sima X1-es 1366x768-as volt (13.3"), viszont az X1 Carbon 1600x900 (14").
Mod: X230-nak semmi értelme. Ott is csak 1366x768 a max. felbontás, igaz az 12.5"-on. X240-től van fHD IPS és még TS is.
-
hito
nagyúr
válasz
Giovanny #57247 üzenetére
Határozottan az U miatt. A széria leggyengébb és legértelmetlenebb tagjának tartom. Nincs ODD és ezáltal ultrabay hely sem, akksi üzemidő is gáz, panel felbontás gyenge. Szvsz úgy rossz ahogy van.
xcds: ha így lenne, akkor itt mindenki kapna egy neki tetsző Thinkpadat. Úgyhogy nem, ebből kifolyólag csak én kapok
Egyébként félretett pénzből űzöm ezt mindig. Van amikor felgyűlnek itthon a gépek, de mindig csak egy marad, sose tartok meg többet. Végigszaladok rajtuk és az éppen leginkább hozzám közel állót tartom meg.
-
hito
nagyúr
Alfa feltett egy T430u-t apróba. Gondoltam utána nézek milyen cucc is ez. 100-assal olcsóbban se kéne a hirdetett árnál
-
hito
nagyúr
válasz
FoxiestFox #57202 üzenetére
Nekem bőven jó úgy. A fényerőt nagyon ritkán tekerem fel, zavar a vakító fényerő. Wifin csak itthon vagyok. Tanulásra és jegyzetelésre használom legtöbbet. Felmerülhet a kérdés, hogy akkor miért nem elég egy X200s. Na ez az amit még én se tudok
Egy nagyon nyomós érv szól az X220 mellett, és az az mSATA + HDD.
-
hito
nagyúr
válasz
franc0 #57185 üzenetére
Végre itthon, tudok linkelni. Itt egy teszt. Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de szerintem nagyon szexi kis dög
-
hito
nagyúr
Nezegettem az X230s-t, mert veszettul bejon. Kivancsi voltam az arara, sehol nem lelek, meg e-bayen se nagyon van. Ennyire uj meg? Vagy ki se jott, mar megbukott?
-
hito
nagyúr
válasz
cadeyrn #57161 üzenetére
Ez akkor botrany. Pedig milyen szep, a merete meg maga a tokely.
Tim82: csak ne lenne annyira ritka. AFFS meg ugy ahogy e-bayrol levadaszhato, de 12.1-es 1440x900 panel egen-foldon nincsen. Lehet, hogy kalibralgatas utan egesz elfogadhato kepet ad szembol. Na majd szoljatok ha lattok 1-et aproban valahol
-
hito
nagyúr
Most mar Chaser a masodik, aki csunyan lehuzza az 1440x900-as panelt, ugyhogy asszem hallgatok a szep szora es az okosokra es nem rendelem be kintrol. De ha itt aproba feltunik egy, akkor lecsapok ra, ha jo arban van. Sajnos X300-amnal is azt tapasztaltam, hogy hiaba a viszonylag nagy felbontas, ha a kepminoseg vallalhatatlan. Gyenge, fako szinek, betekintesi szog mint olyan nem letezik, maximum 1.
Ma feltettek ide az aproba egy X1-et, egesz baratsagos arba. 150eFt, de letettem rola, rosszul jarnek a cserevel. Leginkabb uzemido es hattertar fronton, sajnos nincs benne mSATA.
-
hito
nagyúr
válasz
FoxiestFox #57146 üzenetére
Még nem árulom el, bevárok még 1-2 tippet
Chaser: nincs nyafogás, tessék tippelni. Mikroszkóp alá ne tegyem Nekem?
-
hito
nagyúr
X200s (SL9400, 4GB, 160GB, FP, stb...) 1440x900-as panellel megér 70eFt-ot? Megnéznék nagyon 12.1"-on egy ilyen felbontást. Csak külön a panelt egyébként nehéz beszerezni?
-
hito
nagyúr
Esetleg tud valaki eladó (bontott, de új is érdekel jó árban) X220 magyar, vagy német billentyűzetet?
-
hito
nagyúr
X220-nál telepíteném a fingerprint drivert és szoftvert. Lenovo honlapjáról letöltöttem a win7-hez valót, mert win8.1-hez nincs és sajnos nem működik. Eszközkezelőben felismeri, de nincs hozzá driver. Illesztőprogramot automatikusan frissítettem, most azt írja, hogy Touchchip Fingerprint Coprocessor (WBF advanced mode), de ha elindítom a Lenovo szoftverét, azt írja, hogy:
to use this product, windows biometric framework must be enabled
Mi a teendő? Mit hiányol?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ASUS TUF Gaming A17 FA707NV - 17.3"FHD 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 16GB - 1,5TB - RTX 4060 - Garancia
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- ZBook Firefly 14 G11 14" FHD+ IPS Ultra 7 155H 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest