- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Egy rövid ideig még féláron tudsz hirdetni, előfizetni!
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
A beláthatót nyilván nem tudom saccolni, ha adott gép ritka vagy abszolút nem éri meg behozni akkor abból mondjuk nem lesz.
Belül gépet leharcolni nehéz anélkül, hogy kívül ne látszana, ezek a cégek nem szerelnek át több száz gépet, ami kívül okés, azt esélyesen belül sem törték ketté billzet alatt.
Ha olcsón akarsz akkor megoldod magánba gari nélkül, ha gari kell akkor számlás boltból ofc.
-
Tikakukac
titán
Feltételezzük, hogy minden piacon ugyanazt a konfigot, ugyanolyan garival és természetesen azonos adótartalmakkal néztél. Feltételezzük, hogy lekérted SN-re az adott gépet, hogy itthon is megkapod-e honosítva a teljes garit és, hogy belraktál minden felmerülő egyéb költséget ami a becibálással jár. Plusz a kinti gépeket lemagyarított billzettel is meglőtted, ha amcsi, akkor legújabb hóbort szerint topcase csere is erősen beficcenhet. Ugye, ha már mindenképpen elemzünk akkor legyünk pontosak.
Valóban kicsi a piac. Ez igaz minden olyan gépre aminek a vásárlóit egy közepesen menő kiskerben is fejben tudja tartani egy aranyhal.
Áresés persze, hogy lesz. Amint ezeket megindítják a lomisok a nagyobb multiktól lesz belőlük egy raklappal és letörik az árakat. Ez is igaz minden hasonlóra, TP workstation ára pölö mindig sokkal magasabb a Dellnél, mert mondjuk utóbbit kiverte az Audi itthon is és hegyekben állnak.
A vezető nyugati techújságok pont annyira érdekelnek, mint a fazekasság. Szerencsére van/volt betekintésem a talán legnagyobb dajcslandi ójságra, hogy miként mennek a dolgok. Egészségükre.
Ezt a hitvitát is megspórolhatjuk most itt, csak mondom.
Akkor be kell írni az Apple és az Air topikba ha van külön és lehet nyáladzani a betonkemény billzetre, a nagyjából 5 évvel ezelőtt is vérciki kijelzőre és az olyan RAM meg SSD opciókra, amennyiből egy hónapig kaviárt eszek. Hogy hogyan tartja az árát nem nagyon érdekel, ha üzleti befektetést keresek akkor tudok jobbat, ha laptopot arra is. Ha értéktartó, de nem túltolt változatot akkor az is megoldható.
Ha értesz hozzá, akkor nyilván olyan notit veszel ami neked tökéletesen megfelel. Én nem sajnálom rá a napi minimum 4 órát, hogy túrjam a dolgokat és úgy moddolgassam eleve a cuccaimat ahogyan azt max a fizika korlátozza. Nerd réteget kivéve ez azért nem sokakat érdekel még a használtas TP vagy akármiket vásárlóknál sem.
Szóval @Titakukac, miért akarod, hogy én legyen kb. azon 10 ember egyike, aki (a magasabb magyar alapáron) megveszi magának az új (igazából tavalyi) X ThinkPadet?
*k
Valamint dehogy akarom, hogy itt vedd meg. Te pénzed, te döntöd el mit veszel és honnan. Elviekben ezért van az Unió, okosabbja jó helyen adózik, telepezik, vásárol, amit gondol. Más kérdés, hogy mennyire összehasonlíthatóak az egyes piacok.Nem én leszek az és kész, mert nem nem tartom racionális üzleti döntésnek, semmilyen körülmények között. Béke.
Fegyvert nem nyomtam a fejedhez, én jobban vagy rosszabbul nem fogok élni emiatt, tehát igazándiból nem is érdekel
Tudom, aksit szállítani macerás a rá vonatkozó szabályok miatt, de elég valószínűnek tartom, hogy közös megegyezéssel szervizelésre inkább aksi nélkül küldjem. Azért leszedhető még ezeknek a modelleknek az aksija.
Kibonthatod, nyilván, le is beszélheted a kintiekkel, hogy gépet így küldenél vissza. Mondjuk ha használt, akkor akksival kell küldeni, mert 99%, hogy cserélik az egész gépet vagy pénzvisszázzák, ha új akkor meg nyilván nem kell kiküldeni, mert itthon is megeszi a szerviz.
Elég offos amúgy, mert nagyon picit TP-s a dolog, részemről befejeztem
Ha meg ON legyen: bemész random boltba, ami tetszik és van akármilyen gépük. Ha azt mondod neked ebből egy patika kell, hoznak. Nyilván árában is olyan lesz, de nem véletlenül nincsenek A+ gépek tömegével. Egyfelől mert már kint lerúgják őket, másfelől, mert filléres a magyar és 2-3 karcot inkább bekap, mint 10k-t.
-
Tikakukac
titán
Nagyon ráfeszültél a témára, tipikusan az a baj ezzel a megközelítéssel, hogy ha egy mekdöncis órabért megkeresel akkor az ilyen felesleges dolgokkal elmegy annyi pénzed, amennyiből megveszed itthon a csodát.
Német, osztrák és angol területen vagyok. Onnan a tapasztalat.
Van reputációja, nem is kicsi. Az egyik bolt konkrétan a legnagyobb forgalmazó új fénygépekből az UK-ban.
SerialNumber
Ezt ne velem beszéld le hanem a bolttal. Én még ilyet nem találtam. Értékbiztosítva egy 2-3 kilós, akksis küldemény 1 menetben is raklap pénzek.
-
Tikakukac
titán
A város országon belül és az ország az sajnos tud betenni dolgokat. Volt, hogy rendeltem én a boltból és a kinti haverom. Nem gyengén más lett a hang amikor én kértem újra számlát SN-el és amikor ő.
Ha baja lesz a gépnek akkor pedig kalapom megeszem ha egy boltnak belefér ezekre a futár bevallalása. Elég gyorsan elfogyna a profit akkor.
-
Tikakukac
titán
válasz
antihero0112 #92708 üzenetére
A kecses és a vékony nem feltétlenül jelenti a szemetet. Szinte dekára annyi az elitebook is, viszont ötöd annyira nem kopik és horpad. Főleg nem recseg.
Én esküszöm ha kiszereled vagy küldesz képet műanyag zsanérpárról 840 G1-ben, megeszem a kalapomat. Ez egy 840 G1-ből van, nekem ugyanolyannak tűnik, mint az enyémben lévő, ez pedig erősen mágnesezhető is, ergo nem lehet műanyag
ehuneSokat nem teszek velük, telibe integrált rajta minden. Volt lapcsere amiatt, mert a rugó a SIM tálcában megbolondult és lőtte ki a kártyát néha. És igen. Ez alaplapcsere.
Privátban 840 G2 alaplapos gépem van, elég erősen átépítve más gépek alkatrészeivel
Mirr Murr: Ezt mindenkire rábízom mit tesz. Én ennyit tudok.
otps: What? És ott mi az olaszos egy csutka angol névben?
Egyébként nem, nem róla van szó, és igen, azért van ködösítés mindig, mert úgy rádengednek egy pert és kivágnak az oldalról, mint a sz@rt, ha elkezdesz sztorizgatni és linkelni neveket. Igen, ez részben érthetetlen de ez van. Bolt nevét is azért írtam le, mert ott mint mezei ember voltam és tényleg irgalmatlanul látszott, hogy ha bepuszulnék se érnék el eredményt. Így futhattam a pénzem után.
-
Tikakukac
titán
válasz
antihero0112 #92706 üzenetére
Hát kinek mi. Én mondjuk erősen Dell szerviz és bolt körül vagyok, E7440-ről ne beszéljünk. Nekem is volt sok. Láttam is sokat. Alaplaphibás volt az összes gépem, gumi dolgok ocsmányul kopnak, alubetét hátul megint. Nono.
És akkor ugye ha híresen recsegős T430 terminátor akkor előtte meg mik voltak? Betonkocka. És el is jutottunk oda, hogy 3 gen alatt lement a francba a minőség, de hát azért faszaság. Túróst. És ezek nem egyedi dolgok, mindre kereshetsz, ezek tök általánosak, szerintem találsz darabra annyit bejegyzásből, mint palmrestes x200-at.
Egy 840 G2 meg itt van előttem, ami karosszériában 1:1 G1. Fém zsanérja van, nem tudom milyen gép volt nálad.
T450s-hez hozzértem és ennyi. Ahhoz túl új nekem.
-
Tikakukac
titán
válasz
antihero0112 #92704 üzenetére
Az anyagminőség nincs rendben, egy 150k-s probooknál igen. Dupla és tripla ennyiért nem, nincs.
Plusz imádnak ropogni. Első gépeket néztük pont alfánál anno, ott sírtunk, hogy mivé lettél te szerencsétlen brand.Nem tudom mi ment szét, de amikor vasvillával takarítják kifelé az adott szériát és kezdik beérni a régebbiek árát, akkor annak oka van. Jelen esetben az, amiért én sem vettem, pedig rakat lehetőség volt rá. Annyi szerencséje van, hogy Dellből és HP-ból alig van a placcon.
Hát ha a régi TP szintű megbízhatóság és minőség nem számít, akkor nyilván lehet ennek is örülni. Inkább szomorú
-
Tikakukac
titán
-
Tikakukac
titán
Mondjuk hardverker és az itteni olaszos nevű kolléga összefonódásából amiben játszik egy másik szintén nagyon-nagyon nagy arcú kolléga tudok frankó sztorikat. Egyet magam is megejtettem. Sohasem üvöltöztem boltban és főleg nem telefonban (tekintve, hogy a másik oldalon is álltam nagyon sokat már, tudom kezelni a dolgokat). Illetve nem vettem elő azt a mélysötét, suttyó szabolcsi énemet, ami nagyon ritkán, de mint Hulk zöldülése kitör belőlem. Itt megesett. Van, amikor hülyének néznek, van amikor ki is mondják és van amikor kikérik maguknak. Na itt mindenki eljátszotta a részét rendesen. Azóta aprós árusoktól semmit, amit nem magam nagykerezek semmit. Pont annyit ér a szó és a sajtpapír aláírással meg pecséttel mint a nullnapos reges újoncoké.
-
Tikakukac
titán
Alapból ezen gépek többsége ugyanonnan van. Azt már a kereskedő dönti el, hogy miylen konstrukcióban veszi meg a készletet és utána hogyan adja tovább.
Használt gépekre olyan boltot, ahol 100%-ra biztosan nem lesz bajod nem tudok. Szomorú, de ez van, baráti körből 3 olyan gép is van ami eddig általam tutira mondott helyről van és csak szenvedés van a cserével-garival-mutyizásról nem beszélek, mert ez az SN mosás, Win matrica leszedegetés, utólag konfigolgatás majd vállrángatás igen idegesítő.
-
Tikakukac
titán
válasz
thomasvold #92642 üzenetére
Pontosan.
-
Tikakukac
titán
válasz
Dave Crank #92573 üzenetére
Az a kérdés, hogy a "néha" mit jelent. Ha tartósan így van és pörög a gép akkor azért melegszik. Ha áll és így akkor hűtő.
-
Tikakukac
titán
válasz
Dave Crank #92568 üzenetére
Nagy jóstehetség nem kell hozzá, hogy maga a hűtő rossz, ha a gyári ezeréves paszta már lekerült.
Feltételezem össze rakva jól lett és van kontakt a hűtőnél.
HSM: Azokat már nem babusgatom. Panel miatt eDP csati előtti gépem használatra már nem lesz
-
Tikakukac
titán
válasz
bigrock #92562 üzenetére
Ha akksin vagy eleve szigorodnak a dolgok, turbo órajeleket vág a gép, esetleg el is hagyja. Igen szigorúan vágja magát vissza, amennyire lehet. Nyúlhatsz bele utólag ha akarsz, egyébként felesleges, mindig annyin fog menni a proci (feltételezve, hogy a program amit hazsnálsz nem szemetes) amennyi épp elég.
-
Tikakukac
titán
válasz
SUPREME7 #92557 üzenetére
Nyilván ezért van/volt visszahívás is rájuk, mert mindenki állat módjára dobálta és nyitogatta.
Ja, nem, visszahívni nem szoktak fizikai behatásra tönkremenő paneleket, csak azt ami foscsi
A fórummal meg lehet van ilyen baj, szerencsére nekem van saját statom is, ami dettó ezt igazolja. Csak akkor érdekes következtetéseket tudunk levonni, ha mégis a negatívot leírjuk a többi csendben van. Pölö: valamiért akkor csak az IPS tulajok verik a gépüket állat módjára
Én tényleg örülök a vidám kezdésnek. Csak ahogy mondani szoktam a másik topikban mikor valaki mondjuk beleugrik a szériahibás zsanértörős gépekbe is: amikor az ajtóban áll és a legmutyisabb opció is arról szól, hogy a piaci áron már csak 50k-s gépére 35k-t kell költeni és ebben nekem nincs benne még 1 sör sem a munkadíjamra és szenvedésemre, hogy megtaláljam azt az embert aki szerez nekem alkatrészt, akkor is legyen vidám és rakja a zsetont örömmel.
Ugyanez igaz erre is. 16k meg aztán megint egy kijelzőből lesz egy rendes kijelző plusz még maradt volna fagyira is pár hétig. Olcsó húsnak nem mindig híg a leve. Döghúsból viszont erősen tendálunk affelé, hogy megfekszi pocakot
-
Tikakukac
titán
válasz
SUPREME7 #92555 üzenetére
Utána lapozol egyet, mert szerencsére van bőven írás, és meglátod, hogy a legutolsó kopp ugyanilyen eset nincs egy hónapos sem
Mit ad Isten, pont ugyanezek a gondok merültek fel megint. Meg merül fel mindig. Több tucat ilyen panelt adtam el, hidd már el nekem az ég szerelmére
A tökéletesítés az a fejekben van elméleti szinten maximum
Egyébként az optimizmusodat irigylem tőled, bár ne lenne nonstop annyi rossz tapasztalatom ami ezt megöli.
-
Tikakukac
titán
válasz
SUPREME7 #92553 üzenetére
Hirtelen már csak a csík szóra már dobta Tim panelját szép nagy képpel az oldal alján
Meg sok mást is.
Nem, neki az elviekben leválogatott, műgondos panelekből volt és halt meg x hónap után. Most szerzett első vonalast itthon. Utóbbira gondoltam, nyilván. Nem véletlenül mondtam nemet 4-5 ilyen kijelző beszerzésre, pedig hidd el, nem terem a pénz a fán nálam sem. Egyszerűen hiába fizeted ki a jóval több pénzt is az elviekben rendes panelért a kínainak, ugyanúgy kampó. Jobb eset ha cserébe a plusz delláért van olyan jó arc, hogy küld egy másikat és nem kell visszapostáznom, mert akkor a 16k-s panel az 30k-s lesz. Annyi, amennyiért tuti kihoz neked bárki garival egy beszállítói minőségűt, helyben, megbízhatóan.
-
Tikakukac
titán
válasz
SUPREME7 #92551 üzenetére
Akkor a keresővel vannak bajok vagy nem tudom, nekem most kidobott képpel illusztrálva is 200 találatot a csíkos panelekre
Az utóbbi 2 hónapban legalább egyszer beszéltünk erről, Tim, Fungi és még ki tudja hányan is leírtuk, hogy hogyan szarnak be, hogy nem azt küldik amit és eleve szart stb.
Hát szerintem meg tudod állapítani, hogy a hivatalos szervizből mit kapsz. Azt kapod
-
Tikakukac
titán
válasz
SUPREME7 #92548 üzenetére
Első hiba: nem tájékozódunk.
Második hiba: hiába írtam és írtuk le elég sokan miért nem rendelünk ilyesmit, illusztrálva rendesen, csakazértismertmiértne.
Harmadik: szerencsére bízni dolgokat. Azt a kaszinóban kell, az IT-ben ha szerencse kell valamihez régen ég ház.
Amúgy ha 22k egy gyári FHD IPS panel 14"-ra akkor kontaktfüggően, de 30k-ból azért elég szépen kihozzák neked a gyári panelt is. Jogos amúgy, te pénzed. Csak ha garihoz csere kell és vissza kell küldeni, na akkor lesz instant dupla drága a kijelződ.
-
Tikakukac
titán
válasz
Pistiboy88 #92533 üzenetére
Adapterezve lehet. Natívban az érdekes lenne.
-
Tikakukac
titán
-
Tikakukac
titán
válasz
_Petya_ #92451 üzenetére
Azt oszt' azt meg hogyan. Hát akkor meg valami más kapta meg azt ami ebbe való, géphez van társítva az alkatrész.
Human nálam kopi eddig jó volt, igaz, én már előre jeleztem, hogy mi a helyzet, el szoktunk szórakozni ha kijönnek néha.
Gondod nem lesz, lesz az cserélve. Most nem tudom hogyan van, Delleseknél van visszajelző form amit mailben küldenek.
-
Tikakukac
titán
válasz
Pubszon #92406 üzenetére
Ezt csak ők tudhatják miért. Lehet pénz, technológia, bármi.
Az ilyen nagyon határos dolgok mindig szarul sülnek el. 15,4"-os LED-es panel, 16"-os gépek, brutális panelek, amikhez spéci kábel, fedlap és zsanér kell stb. Egy tonna ilyen csodabogarat tudok aminek a birtoklása biztosan jó egy nerd számára, ellenben csak úgy használni már szívás, kín és ha gond van az életben nem lesz hozzá semmi. Én is szeretem az ilyen dolgokat, de amit használok, az forgóban van. Minden sajna nem megy. De a legfőbb tényező mindig a pénz, azt bedobva a legtöbb projekt kukázódik.
-
Tikakukac
titán
válasz
Pubszon #92403 üzenetére
Egyszer sikerült valamit kikukázni ha nem tévedek (de egyébként lehet), de ott is beszerezhetőség/ár volt a gond.
Alapvető csapásirány: bármit is akarjon az ember csinálni úgy általában technika és IT fronton, ha adott dologra kellően célirányosan sincs semmi vagy ha van is, akkor mondjuk kínai only és fórumon kint is egy ember csinálta meg, aki éppen villamosmérnök és a Szilikon-völgyben dolgozik, az felejtős. Főleg, hogy jellemzően itt nem szobrot állítanak az emberek, hanem hobbiznak és "csakazértis" üzemben mennek. Ott pedig nem számítanak olyan dolgok amik itt igen: pénz, idő, tanulás. Elég kevés ember fog nekiállni FHD-s paneleket itthon is berakni 20-as vagy 30-as gépbe, csak mert IPS-t akar. Rahedli pénz kell hozzá, saját vagy megfizetett szakértelem és nyilván idő. 1-2 helyen anno is írtak nekem, hogy milyen dolog az, hogy instant javaslom valakinek, hogy dobja ki a gépét és vegyen másikat helyette, mert azzal jobban járna. Pedig ő csak xy procit, vidkarit, kijelzőt, random bármit akarna.
Ismerem ezt az érzést. Csinálom is. De őszintén: hány hétköznapi halandó fog csupán célból fél évig gépeket kukázni, száz panelt átnézni és felhívni 20 évfolyamtársat a VIK-ről, hogy mikor ülünk össze egy sör közben whitelistet ütögetni?
Nem sok. Nekem még hobbinak is elég volt. Úgy, hogy azért van kapcsolati háló, meg nem kapok frászt olyan dolgoktól, hogy behúzzak az asztalim hűtésébe is 120m vezetéket, mert annyira komplex az egész.
-
-
Tikakukac
titán
válasz
SUPREME7 #92385 üzenetére
Van ez is olyan szar, hidd el
22k most a buli legalja ha nem fogja meg senki a postán, TN panelt utoljára 6k-ért bírtam eladni. Ha megéri, akkor csináld, tényleg az a baj, hogy a gép ára kezd belecsurogni a kijelzővel és ha beüt a villám, ami sajnos úgy néz szeret, akkor gyatra lesz az ár-érték arány.
És igen. A gond az, hogy kegyetlenül hullámzik a panelek minősége. Én becsületesen kifizettem anno egy rakat plusz pénzt azért, hogy ne olyanokat küldjenek ami a sorról éppen leesik és lehetőleg azonos kódokkal is jöjjenek, ne első genesek stb. Látod, ennek ellenére ott vagyok ahol a part szakad, ezek is lehalnak. Gyári panel talán jobban van ellenőrizve, de én is gariztam egy rakat x220-at meg x230-at, nem csodaszer az sem.
-
Tikakukac
titán
válasz
SUPREME7 #92382 üzenetére
A TN? Hát az elég fapad. IPS-t berakni ezy mode, max 3 perc, olyan panelt bezerezni, ami után nem lesz rossz szájíze az embernek, na az karcosabb. A legrosszabb, hogy elment a dollár is, így a kínai random panelek is kezdenek olyan árban lenni, hogy egy 2k-s haszonkulcs és egy 2k-s berakás kiteszi lassan a gép árát.
x230-ból ha találsz garisat IPS-el, akkor okosban le kell garizni a kijelzőt és utána elviekben 2-3 évig nyugi van. Most ezt mondanám tutira.
-
Tikakukac
titán
válasz
spuros #92331 üzenetére
1 helyről kérdezz: a gyári szerviztől, ahol van helyben 1 év gari és ha tiprod instant vissza lehet vinni. Ott talán van egy olyan minőségellenőrzés ami többet ér, mint a random rendelt panelek. Csak saját érdekedben szólok, 2-3 tucat panelt én is beszereltem ebből és nem akarom, hogy te is úgy b@zdmegelj, mint én mostanában.
-
Tikakukac
titán
válasz
csubuka #92323 üzenetére
Érzésre IT-ben nehéz adni. Van rakat program ami mutogatja és logolja az órajeleket és minden más adatot is, leginkább HDD lehet itt még érdekes. Na ha az megvan és kielemezted utána jöhetnek az elképzelések. Érzésre volt nekem atopm lassú 4 magos i7-es gépem is asztaliban, aztán csak kiderült, hogy az eleve gyatra HDD kezdett lehalni.
-
Tikakukac
titán
válasz
yodamastah #92319 üzenetére
Azt te nem látod, ez benne a buli. Én E7*** gépekből sem egyet gariztattam panelra. Húgom E5440-e is ment
-
Tikakukac
titán
Ugyanaz a panel, ugyanaz a hiba. Nekem az első 2 X230-am 1 hónapon belül ment csíkkal/folttal gariba.
Nem inverter, nem kábel. Ha kitartóan masszírozod menni fog az. De ezt tudta nálam egy E7450 is, meg egy 450 G2 is. Meg egy raklap TP is, nyilván mert nálam abból van sok.
-
Tikakukac
titán
válasz
donjohnson #92301 üzenetére
Hát ha megnézem mennyiért van angolban akkor nem. Plusz ez egy szálkás konfig. Ebből mire gép lesz sokkal többe fog fájni mintha megvetted volna egyben, garival.
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #92293 üzenetére
Ha nem száradna ki, az lenne a baj. A krémes állag addig kell amíg nem veszi azt az alakot amihez idomulnia kell. A gyári paszta más tészta, az eleve sokkal kisebb hőátadási együtthatóval rendelkezik és mire cserélődik 3-4 év után legtöbbször valóban kuka. Én tudok olyat aki 6 havonta cserél pasztát, csak nem tudom minek. Asztaliban sokkal nagyobb hőtermelésnél sem lesz gond évek után sem, van aki azonos vízhővel és áramlással, azonos szobahővel 2 év után is simán visszamérte a gépét ugyanúgy. És jellemzően nem játékprocikra rakunk ilyen rendszereket.
-
Tikakukac
titán
A por ami inkább itt gonoszkodik, de pasztázni hacsak nincs hűtőcsere 2-3 évente ha kell. Önmagában a paszta keménysége nem gond, azért olyan krémes, mert az oldószer nem párolog ki amikor felkened egyből. Hővezetésae utána még jó, sőt, jobb. Nem véletlenül csinálja az okos teszteket úgy 1-2 oldal, hogy ráhagy egy adott időt, hogy ne a frissel teszteljenek. Víznél ez pölö elég margós kérdés szokott lenni, mert nálunk azért már erősen a paszta is határol.
-
Tikakukac
titán
válasz
spuros #92253 üzenetére
Amit a szerviz ad ki ha kérsz alkatrészt. Nyilván esztelenül drága lesz. Anúgy olyan 25k körül van a kínai megoldás is.
yodamastah: Ez örvendetes, csak sajna tényleg sok volt a macera velük, azért is hagytam.
tamas.nick: Én jelenleg nem tudok olyat ami 100%-ig biztosan hozza a szintet.
-
Tikakukac
titán
válasz
spuros #92250 üzenetére
Megéri, lehetésges és nagyon egyszerű. Forrásom elárulta, hogy gyáriban olcsót elérni okosban már nem lehet. Így marad az, hogy lekéred az árlistából ami a gépeddel lesz egyenértékű esélyesen. Vagy marad a kínai rendelés, ami meg totális random, egyszerűen képtelenség megmondani milyen lesz amit küldenek és mennyi ideig bírja majd.
-
Tikakukac
titán
válasz
Cingáriusz #92191 üzenetére
Hát ha ott sem megy, ráadásul egy rakat eszközzel és kábelellel sem, akkor a megoldást te is sejted
Bár most olvasom megint, hogy egyszer megy. Hát az pedig még mindig beállítás akkor. Egyébként hasonlót tud a 840-em is, néha DP porton elszáll a kép, alvóból, mondjuk 20-ból egyszer. Majd jön dokk és megnézem azzal is. Még engem annyira nem idegelt.
aDamker: Nekem egyetlen lehalt akksim és alaplapom sem kért indokot meg engedélyt, meghaltak azok úgy is
-
Tikakukac
titán
válasz
Cingáriusz #92189 üzenetére
Én azért azzal kezdenék, pontosan catalyst miatt. Ha úgy sem megy akkor ott valami furaság van. Kábel, idióta monitor, kotlós gép.
-
Tikakukac
titán
válasz
Cingáriusz #92184 üzenetére
Rávaló rendszer, ráírt driverrel megnéz: ha jó akkor megoldva, ha nem, akkor ott addig csiholni mindent, amíg nem működik. Lehet Win10 nácinak kiáltani engem, vagy Win8-nak is, de diagnosztizálni nem szokás úgy, hogy nem teremtjük meg az egészséges alapfeltételeket, hanem beleküldjük az egészet a zavarosba.
Rolly: Istenem, anno én mennyit néztem T431s-t. Mikor megláttam mi mennyi hozzá és mennyire szét van sírva a kinti fórum rohantom előle. Sima T430 tulaj haveromnak is most van 3. köre, annyi kijelző meg műanyag pörrent bele a gépbe ami kb. csak az asztalon áll, hogy ihaj. Van baj ott is, 40-eseknél meg tyuhuhu.
aDamker: 1 akksival lemérsz mindent és megnézed. Ez egy akku csere lesz érzésre.
-
Tikakukac
titán
Hát akkor nem javaslom a gép atomjaira bontását és biztik méregetését meg hasonlókat, 1-2 hónapja sült el egy sztori úgy, hogy az amúgy hibátlan lapot csak sikerült megpukkantani. Ha van egy rendesebb szerviz ami elektronikával foglalkozik, vidd be, 5k körül kimérnek neked mindent utána meg lehet akksit rendelni. Hogy honnan na az faja kérdés, én évekkel ezelőtt is vért izzadva bírtam összekaparni az EU-ból az akkukat.
-
Tikakukac
titán
Annak, hogy milyen konfigos a géped semmi köze hozzá.
Nálad esélyesen inkább az akksi szar, de teljesen ott a kalap arra is, hogy töltésvezérlő kihalt. Nálam már nincs ilyen régi gép de akinek a topikban van és útba ejted esélyesen 2 sörrel szegényebben de meg tudod nézni. Van más lehetőség is, de gondolom ha felmerült ez a kérdés, akkor nem ez a szakterületed.
-
-
Tikakukac
titán
válasz
Chaser #92001 üzenetére
Hát nem tudom ebben mi a fura, az elmúlt x db nagy procis noti mind szépen sormintázott minimum. Jó, mondjuk nekem ezek nem fura dolgok, mert rengeteg új gép is van nálam, de megnyugtatlak, rohadt nehéz rendes akksi időt kihozni a 4 magosokból. Ha nagyon szeretnéd előtúrom az Excel táblákat, 4 féle méréssel tudok szolgálni.
-
Tikakukac
titán
válasz
Chaser #91989 üzenetére
Hát ha alma-körte akkor tényleg felesleges az egész
Azonos gen. mellett egy U procis gép duplázza az üzemidődet úgy, hogy 2-3 generáció óta kraft is van, ha kéred. Ha maximális teljesítmény kell akkor el kell fogadni, hogy az alapjárati fogyi is sokkal több lesz.
Akksi gépfüggő, nálam retesz el, akksi pöcök kiold, akksi ki, be és alsó vissza. Megoldva
-
Tikakukac
titán
válasz
Chaser #91958 üzenetére
Nem mindegy, hogy a számegyenesed hol kezdődik. Jó dolog a 3,5GHz-es proci. Meg az 5GHz is. Csak mindez nem érdekel a laptopban, engem az érdekel, hogy bőven turbo nélkül is megoldok mindent, cserébe míg egy Q procis gépbe a 3. akksit rakod bele, itt elég egy. Ez a nem mindegy.
Nyugodtan vissza lehet osztani az órajeleket is, húsvétkor is azt csináltam -
Tikakukac
titán
válasz
#49682432 #91935 üzenetére
A rendes 4 magosak mai napig zabálnak. Teljesen mindegy mit csinálnak velük, idle is úgy esznek, mint egy U-s netezés alatt. Ez van, én sem várom el, hogy 100W-ból rendereljem az asztalim. De azt sem, hogy elvihessem a hónom alatt passzívban 50 fokos procival. Mindennek meg van a helye.
-
Tikakukac
titán
válasz
havri1 #91869 üzenetére
Lassan kezdődik a családi vacsi így a nagyon kibogozás elmarad.
Röviden: nincs olyan része a programnak, de szerintem olvasható egyéb helyen sem, ami eltárolja mennyi a maximális fordulatszám adott ventinek amihez tudja társítani a többi értéket %-os arányba.
Amikor ezt használod akkor az origi ventivezérléssel játszol, hiszen ez volt a célod.
Utóbbi kérdés emiatt okafogyott is.Magába az értékekbe kell belenyúlnod és akkor lesz maxos, de már írták.
-
Tikakukac
titán
válasz
havri1 #91866 üzenetére
Mert nem öntanuló, hanem fix értékek vannak ott, te meg mivel ugye az eredeti vezérlést már megbizgeráltad, így a gép az szépen le is olvadna ha beakad valami és épp nem figyelsz rá.
Átírod a maxot, vagy szépem RPM jelet leakasztod felpörgésnél, aztán ár tudod is mit kell mívelni és mire. Szoktam volt mondani: okosan, mindent csak okosan.
-
Tikakukac
titán
válasz
Pubszon #91759 üzenetére
Tükrözz rendszert aztán kezdheted buherálni.
Win10 frissítés mágus voltam, mikor jött a buli tízesével kellett csinálni. Az biztos, hogy ha elsőre, másodjára és többféle módszerrel sem megy, akkor valalmi olyan bibi van, ami után elgtöbbször kiokádta magát a Win az erőltetésre, tükör legyen tehát. Utána meg hajrá, log alapján mondjuk nekem semmit nem hozna, 2in1 gépeknél lesz előny.
-
Tikakukac
titán
válasz
thenameless #91748 üzenetére
Össze lehet hozni, kérdés hány milla áll rendelkezésre, hogy foglalkozzon vele egy csapat infós
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Vezetékes FEJhallgatók
- BestBuy topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Autós topik
- Bluetooth hangszórók
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 512GB 14" FHD magyarbill 1 év garancia
- HP ZBook Studio 8 WorkStation i7-11850H 16GB 512GB Nvidia Quadro T1200 15.6" FHD IPS 1 év garancia
- ThinkPad T14 Gen3 14" FHD+ IPS érintő i5-1250P 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- HP ZBook Studio 8 WorkStation i7-11850H 16GB 256GB Nvidia Quadro T1200 15.6" FHD IPS 1 év garancia
- Nitro AN17-41 17.3" FHD IPS Ryzen 7 7735HS GeForce RTX 4050 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Jótállás: 2027.02.16.-ig
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Epson Expression 12000 XL A3 síkágyas fotószkenner
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / 32GB DDR4 / RTX 3060Ti 8GB / 500GB SSD
- Eladó karcmentes Realme 8 4/64GB / 12 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest