- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gondwana
addikt
válasz
audi100td #13790 üzenetére
Így állt a hűtő az Ati9600-as T42-ben is, az a két csavar a palmrestet fogja alapvetően.
WiFi: amikor az X31-ből rámoltam át az X32-be, az Atheros WiFi volt az egyedüli, ami nem ment egyből: moddolt, whitelist-mentes BIOS óta nincs vele gondom (mondjuk, a Fn+F5 nem kapcsolja ki-be, de X31-ben még ez működött)
Szerk.: a GPU az egyszem heatpipe alatt lakik. Az a hűtetlen chip a T43-ban lekerült a touchpad alá, ahol fűtött is rendesen, amihez utólag lehetett hűtőt moddolni, ami a hőt a PCMCIA keretre vezette. T42-ben tudtommal nem vészes a melegedése. -
-
Gondwana
addikt
-
ixtom
tag
válasz
audi100td #13744 üzenetére
Wifi nekem is bolond, ha akksin használva kikapcsolom akkuidő növeléshez, utána nem tudom visszakapcsolni sehogy. Újra kell rakni a drivert...
Nálam is néha lagolt a rendszer. Valamiért nem szereti a fesz és szorzó visszavételt. Így inkább fix MHz-en megy, de alulfeszelve. RMClock nélkül is csinálta, filmnézésnél kb 10 percenként (sima XviD).
Most csak annyi a gondom, hogy nagyritkán akadozik a 720p-s HD, pedig simán vinnie kéne. Lehet hogy a 1,5 GB Ram kevés Win 7 alatt vagy kéne egy SSDEbben is volt kijelzőcsere, akkor az enyém is frankenpad.
-
-
Cyberpunk
félisten
válasz
audi100td #13738 üzenetére
Na ilyen nálam nincs. Csak böngészés alatt fordul elő ha például rányomok egy linkre van amikor csak fél perc elteltével reagálja le és néha nehezen akarja betölteni az oldalakat.
Ilyenkor hiába nyomok bármire semmi. Viszont nincs fagyás mert simán be tudom zárni
Jó nálam fut vírusirtó meg egy rakás egyéb program is a háttérben. -
-
Gondwana
addikt
válasz
audi100td #13725 üzenetére
Linux alatt a lm-sensors csomag ki tudja olvasni a GPU-hőmérsékletet is, a sensors-applet pedig kipakolja gnome panelra. (T42/Ati 9600, X32/Ati7000, T60/X1400 működik, de mivel linux alatt nincs normális power management, a Windows érték alacsonyabb kellene, hogy legyen)
-
Cyberpunk
félisten
válasz
audi100td #13722 üzenetére
Grat hozzá
Az IPS kijelző meg külön jó pont bár olyan lenne az X60s-ben is
Mikor leülök a nagy gép elé mindig szörnyülködök egyetde kitudom kötni rá a notit ha kell
De most kéne nekem egy 4 cellás akár totál halott akku asztali használatra. Nem alkarom a jó akkumat kinyírni
-
Tim82
félisten
válasz
audi100td #13673 üzenetére
Nekem PCMCIA-s HSDPA van, de mostanában szinte mindenhol van wifi, ahova vinni szoktam magammal. (Vettem a barátnőmnek egy TP-Link WR941ND-t.
)
Itthon néha bedugok egy Linksys WPC300N-t, ha kevésnek találom a G-s sebességet, de ilyenkor úgyis töltőről megy.
-
Tim82
félisten
válasz
audi100td #13671 üzenetére
Igen, nekem is egészen használható volt még a vinyóval is a tableten a Win 7 (már 2 GB-os modullal, utólag nem tudom, számított-e bármit is az SDHC mint ReadyBoost).
Ja, a fogyasztásról még annyit, hogy jelenleg egy 16 GB-os Class4-es SDHC van a kártyaolvasóban, mint extra tárhely, gondolom, pár percet ez is rövidít az akkuidőn. Class4 ide vagy oda, a kártyaolvasó nem egy gyorsvonat - nem SD-ről fogok filmeket nézni, mert oda másolt DivX filmek szaggatnak VLC-n. Marad a külső vinyó, azzal nem tapasztaltam ilyet.
-
Tim82
félisten
válasz
audi100td #13665 üzenetére
Utóbbira szavazok, szerintem Win 7 alatt nem az igazi a Power Manager. Ami engem nagyon bosszant, hogy egy 8 cellás, 70%-os állapotú X41 tablet akkumulátorból - Win 7, PM telepítve, Lenovo SSD - nem tudok 3, jó esetben 3,5 óránál több üzemidőt kihozni. Azt hiszem, hamarosan neki fogok rugaszkodni a CPU undervoltingnak, nagyon örülnék, ha stabil 4 órát sikerülne kisajtolnom vele.
-
Antonio
senior tag
-
Gondwana
addikt
válasz
audi100td #13548 üzenetére
Annak, hogy "hamarosan" csak ultrahangos anyagvizsgálattal tudsz utánajárni, de annak, hogy jelenleg van-e, bekapcsolt (lehetőleg terhelés alatt valamit bőszen számoló) gépet az asztaltól legalább 15cm-re felemeled, és határozottan billegteted (kb. amolyan zűrhajóskiképzéses mindeniránybahirtelen billegtetés, az APS úgyis vigyáz a HDD-re, ha fel van telepítve). Ha fél perc mozgatás alatt lefagy, örülj inkább a két X41-nek.
Ja, és az örökös első ellenőrzés: BIOS, jelszó - de ezt úgyis tudod... -
Cyberpunk
félisten
válasz
audi100td #13542 üzenetére
Igen néztem már azt is. Hát megfontolandó amit én néztem ki az viszonylag a közelben van
és hát ez döntő tényező a vásárlás előtti megnézés. Zsákbamacskát nem szeretek venni.
Most jövőhéten megyek megnézem a gépet egyik nap mikor ráérek meg az illető is és akkor ha tetszik elhozom. -
^Clown
addikt
válasz
audi100td #13539 üzenetére
Amúgy is csak 3Gb ramot kezel az X60/X60s, szóval szerintem felesleges lenne 64bites op. rendszert használni.
Cyberpunk: akkor szerintem X60s-t keresgélj, mostanában már elérhető áron vannak. Néhány hónapja még pofátlanul magas árak röpködtek, emiatt nincs most X60s-em.
-
-
Tim82
félisten
-
emitter
őstag
válasz
audi100td #13327 üzenetére
mi ez a 2010 hiba? nem hallottam még róla. Amúgy nekem is majdnem ilyenem van, R50e.
Év elején olyat kezdett csinálni, hogy megjelentek 1px széles függőleges színes csíkok a kijelzőn, most már 8-nál tart a számuk :-/ némelyik szaggatott és mozog is felfelé.. gondolom ez videokártya hiba, mert bootoláskor is látszik már. Viszont ha projektorral vetítek, ott nem jelenik meg...
-
Gondwana
addikt
válasz
audi100td #13312 üzenetére
Viszont akksirol vajon miert nem csinalja?
BIOSban van egy opció, miszerint akkuról Display Brightness: Normal/High
A normal a default, azaz akkuról a max. fényerő kevesebb, mint drótról. A hiba azért nem jelentkezik, mert az inverter túláramvédelme kapcsolja le a kijelzőt, viszont, ha BIOSban Normalra van állítva, akkor még pont nem éri el a lekapcsolási határt.
Mindez csak spekuláció addig, amíg legalább egyszer meg nem nézi valaki, hogy amikor így "lekapcsol" a kijelző, belevilágítva van-e rajta kép.
Tudtommal a BGA-repedés fagyásokkal is jár. -
Gondwana
addikt
válasz
audi100td #13308 üzenetére
Az ilyen nem mozdítom a gépet, de egyszer csak kikapcsol a kijelző azaz valójában csak a kijelző háttérvilágítása (szerintem még nem ellenőrizte a tulaj, hogy belevilágítva van-e rajta kép), az IdTech gyártású IPS panelek háttérvilágításának típushibája - elöregszik a fénycső és kikapcsol/kiég. Fénycsőcsere gyógyítja.
Az USB-pestis forrása pedig állítólag statikus kisülés (a villamosszék kistesója) szokott lenni, mint anno a Palm m505-öknél is (ott a hosszú kábelen összegyűlt elektrostatika az USB chipen keresztül kisülve csak az RS232 szinkronizáció lehetőségét hagyta meg - chiptervezési hiba). -
Tim82
félisten
válasz
audi100td #13300 üzenetére
Az USB-gebasz az adott Intel chipset-re épülő alaplapok típushibája, mindkét szériát egyformán érintheti. (Más gyártók notijainál éppúgy előfordulhat.)
A VGA-elválós probléma leginkább a Radeon Mobility 7500-zal ellátott modelleket érintheti elvileg, gyakorlatban mindegyik 855PM/855GM chipset-es és dedikált ATI VGA-s modellnél előfordulhat.
A T43(p)/R51e/R52(/X41/X41 tablet) más chipsetre épül már. [link] [link]
Ghandi: igen, ár/érték arányban kifejezetten jó.
-
Tim82
félisten
válasz
audi100td #13294 üzenetére
R50-ből, R50p-ből és R51-ből van IPS-es. Azt nem tudom, hogy összefügg-e a panel + az alaplapi VGA típusa, de a dedikált ATI VGA-s R50(p)/R51-eket (kivéve R51e) ugyanúgy érinti a VGA-elválós típushiba. Az R50 és R51 ezen felül a megszokott USB 2.0 -> 1.1-re visszaesés hibajelenségre is érzékeny.
-
Tim82
félisten
válasz
audi100td #13290 üzenetére
Legjobb tudomásom szerint nem érintettek.
Ghandi: az SL szériát szokás "nem igazi Thinkpad"-nak bélyegezni ebben a topikban, mert sok szempontból alatta marad valamivel a szolgáltatáskínálat és az anyagminőség a T és X szériás modellekének, de igazából még nem láttam elégedetlen SL tulajt nyilatkozni.
-
-
hankpoke
tag
válasz
audi100td #13166 üzenetére
Leginkább levelezés, net, tervező, diagnosztikás és mérőműszeres progik, film, minimális konvertálás RAW-ból, kb ennyi.
200(1)-as erre elvileg elég, lényeg az, hogy cipelhető legyen, és ne hulljon szét a "világ végén" se(kikerül a vas több hónapig Dél-Amerikába)
Sokat agyalok a 2 ajánlaton, amit fentebb raktam be, egyiknél a 3G modem és a kikönnyített váz, másiknál a modernebb vas a vonzóbb...SSD-re én is gondoltam, pár hónap múlva lehet hogy belekerül egy 64/128Gb SSD
-
vikcsi
senior tag
válasz
audi100td #13149 üzenetére
Egyelőre annyiért nem adom, legfeljebb ha sürgősen kellene a kp. Jelenleg is használom és eléggé a szívemhez nőtt a kicsike
Elképesztő, hogy milyen csendes, meg profi módon összerakott, támogatásokról nem is beszélve... csak a kijelző lenne szélesvásznúÖrök darab lenne
-
Sipi
addikt
válasz
audi100td #13122 üzenetére
Ja, erre emlékszem. A thinkpad-acpi, ami kezeli a gomb-eseményeket, alaposan át lett gyúrva. Egy ideig játszottam vele, ha nem értesz hozzá, inkább ne vacakolj. Az van, hogy Linux alatt két módon hozza a rendszer tudomására, hogy pl. volume up esemény történt: egyik a standard ACPI-n keresztül (ehhez kell az acpid démon), a másik pedig a modernebb event layeren keresztül.
Valamikor sikerült átállni a kernelben ÉS a thinkpades csomagokban egy keverék meódusra, amivel sokat tököltem én is. A probléma az, hogy a thinkpad események egy részét ACPI-n, más részét event layeren, egy részét meg a kettőn egyszerre adja át a rendszer. Ergo ami figyeli ezeket, csak egy részét fogja érzékelni, mert vagy ACPI_t, vagy eventet szoktak érzékelni.
Elég régi és szar a thinkpad kernel modul, ami ezt csinálja, egy ideig szórakoztam vele, aztán meguntam. Maradtam a tpb-nél, ami ocsmény és kicsit lassú, és tényleg zabálja az akkut, de legalább mindenen működik. Ha játszani akarsz vele, a betöéltendő thinkpades modulok paraméterezésével kell játszani, hogy milyen módon jelentse a gombnyomásokat. De ha átállítod, akkor lehet, hogy a kijelzés oké lesz, viszont az erre épülő műveletek fognak lehalni. Pl. nem lesz többé suspend, képernyő kikapcsolás.Mert pl. átállítod, hogy minden esemény érzékelése menjen event layeren keresztül. A volume és thinklight események hardveresek, amikor ezeket megnyomod, a gép maga nem csinál semmit, hanem a BIOS végzi el az állítgatást. Ezért ezek mindig működni fognak. De a kijelzéshez a gép nézi, meg lettek-e nyomva. A gép az event layeren keresztül nézi ezeket. Ha átállítod, hogy event layeren át jelentse a gombnyomást, a kijezlzés oké lesz. Viszont pl. a suspend megnyomásához az ACPI-ben van definiálva, hogy mi történjken. Mivel átállítod event layerre, semmi nem fog történni suspend nyomásra...
Megoldás az, ha minden gombeseményt megírsz vagy ACPI-re, vagy eventre, de ez macera, nekem pl. nem sikerült mindegyiket megcsinálni.
Sipi
-
Gondwana
addikt
válasz
audi100td #13103 üzenetére
Ja, hogy XP: arra nem sok esélyt látok, mert XP nem megy "removable drive"-ről. CF kártyák vannak olyanok, amiknél vudubabákkal meg egykézenállva teliholdkor át lehet állítani, hogy a kártya, ha IDE buszra van kötve, ne removableként mutatkozzon be (SanDisk), illetve olyanok, amiket ha IDE-re kötsz, saját eszüktől tudják, hogy fixed diskként kell bemutatkozniuk (Transcend 133x és 300x széria biztosan ilyen, olvastam olyant, hogy egyik-másik Kingston is, ezt nem tudom biztosra mondani) - de ezt SD kártyánál esélytelennek látom. (Léteztek valami moddolt driverek eredetileg IBM/Hitachi microdrive-okhoz, de, hogy USB drive-ot is elfogadjanak, azt kétlem).
A linux persze nem ilyen érzékeny minden apró hülyeségre
Ha valami XP-szerűség is megfelelne, akkor nézz szét mindenféle PE-builderek között (én is kutakodok mostanában ilyesmi témában, de az egy biztonságtechnikai/videorögzítős project része) -
törölt tag
-
Gondwana
addikt
válasz
audi100td #13034 üzenetére
Ha tényleg eredeti, hivatalos, bontatlan, meg minden, amit ilyenkor beírnak rá az apróhirdetők, akkor gyárilag 40-45%-ra van töltve, tehát mehet a hűtőbe. Arra figyelj, hogy +4 alatt elkezd kristályosodni a víz az elektrolitban és ezzel rongálja a lítium "habosra kiképzett" felületét, tehát addig még véletlenül se hüljön le, pláne tartósan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- OHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 16/512 FHD IPS Iris Xe Magyar
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged