- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Tim82
félisten
-
azbest
félisten
válasz
Francia91 #34865 üzenetére
A type szám ugyanaz, a hivatalos lenovo bios letöltő oldal kiadja. Csak az zavar kicsit hogy két félét is le lehet tölteni, a wide-ra van 1.19, a tied és az ővé is wide. Szal elvileg jó rá, csak az akksi méretében különbözik a két gép. DE garantálni nem tudom.
Más:
Jé, most látom, hogy a 14.1" T61-hez jött ki nemrég új bios 2.30-1.08 02 Apr 2012 . Na ez ugyan mit tud és van-e modbios már hozzá. Egyébként ez A Support, 4 éves géphez még jön ki frissítés.
"- Added support for the new Conexant audio chip."
bár ezt nem értem, talán újabb cserealaplapokon más hangchip lenne? -
azbest
félisten
válasz
Francia91 #34861 üzenetére
Hát nem tudom, a lenovo support oldalán beírva a te géped típusát 2.27 -es bios verziót ad ki, de a 8741-CYJ gépnél cask az 1.19-et. Valami kavarás van. Esetleg a fórumon ahol linkeltem tedd fel a pontos típust és linket a hozzá való biosra. Pedig nagyon hasonló gépek.
ThinkPad T60p (8741-CYJ)
T7600(2.33GHz), 2GB RAM, 120GB 5400rpm HD, 15.4in 1680x1050 LCD, 256MB ATI FireGL V5250, CDRW/DVDRW, 802.11abg wireless, Bluetooth/Modem, 1Gb Ethernet, UltraNav, Secure chip, Fingerprint reader, 6c Li-Ion batt, WinXP ProThinkPad T60p (8741-C4G)
T7600(2.33GHz), 1GB RAM, 100GB 7200rpm HD, 15.4in 1680x1050 LCD, 256MB ATI FireGL V5250, CDRW/DVDRW, Intel 802.11abg wireless, Bluetooth/Modem, 1Gb Ethernet, UltraNav, Secure chip, Fingerprint reader, 9c Li-Ion batt, WinXP Pro -
azbest
félisten
válasz
Francia91 #34827 üzenetére
Úgy látom
ez lesz az, szerk: hopp neked a szélesvásznú válatozathoz való kell. Megnézem megtalálom -e.Azt hiszem ez lesz az: [link]
Előbb az eredeti bios ezen változatát tedd fel (link is van rá). És persze ellenőrizd le, hogy tényelg ez-e az.
-
buherka
addikt
válasz
Francia91 #34285 üzenetére
Memória kártya olvasónak a helye. PL. SD. kártya.
T500-on így néz ki. -
Gondwana
addikt
válasz
Francia91 #34205 üzenetére
Azért a 20°C külömbség a CPU és a GPU között ilyen egybenhűtőnél nagyon gyanús!
Két eset lehetséges:
- Volt egy elég nagy széria, ahol rosszul volt betanitva a kicisájgaóccókiszkínai, aki szerelte össze a gépet, mert nem szóltak neki, hogy a hűtőről a gap-padről egy műanyag védőfóliát le kell húzni becsavarozás előtt
- illetve állítólag van néhány T60-as, amelyikben a GPU hőszenzor pont 20°C-kal el van kalibrálódva (nem a megfelelő ellenállású, ezért mér 20-szal többet)
Amikor újrapasztáztad, már tudni fogod, hogy mi is a helyzet.
(Infrás contactless hőmérővel, ha ki tudsz mérni ekkora hőkülömbséget a borda/hőcső ekkora rövidke szakaszán, akkor tegyél be oda egy hőelemet és töltsed róla az akkumulátort, ekkora hőkülömbség már termelne annyi delejt, hogy gazdaságos legyen) -
Tikakukac
titán
-
Chaser
legenda
válasz
Francia91 #34197 üzenetére
Alulfeszeled a cpu-t az rmclock nevű sw-rel. A gyári feszültséghezt képest az esetek 90+ %-ában jóval kisebb feszültséggel is beéri a cpu, ált-ban a legkisebb adható legkisebb órajelhez adható feszültséggel is, ez a legtöbb c2d notebook cpu-nál 0.95V. Max órajelhez lehet szükség van 1.1.05V-ra. Többi órajelhez viszont elégséges a 0.95V is. Ennek eredménye kisebb fogyasztás, kisebb hőtermelés.
Az én T2400-esemgyári fesz 1.2625V
-
Tim82
félisten
válasz
Francia91 #34181 üzenetére
Márpedig a FireGL V5200/5250 drivereket nem igazán játékra írták, szóval simán elképzelhető, hogy jobban szenved velük, mint pl. egy moddolt Radeon X1600/X1700 driverrel tenné. (Technikailag a V5200/V5250 nem más ugyanis, mint a Mobility X1600/X1700 CAD-re kihegyezett változata.)
-
-
Chaser
legenda
válasz
Francia91 #34128 üzenetére
Ha terhelve akkor reális. 90nm nagyétvágyú vga, ezért is nem vettem többek között saját használatra T60p-t.
audi100td: Vásároltál már ettől az eladótól? Én most hidden esata+usb3-at rendeltem, az is egész olcsó volt. Sokan panaszkodtak hogy megszívták az olcsó vezérlőkkel, eddig még nem volt gondom, kopp-kopp.
szerk: Van egy kis problémám. W7 alatt ha olyan alkalmazást indítok ami pl natív 1024x768, akkor valós 1024x768-ban jelenik meg, nem a teljes képernyőre "nyújtózik ki". BIOS-ban van erre egy opció, de csak XP alatt működik, 7 alatt nem. Jelenleg csak maga az ati vga drivere van fenn, elképzelhető hogy ccc-ben lenne a megoldás?
-
lapa
veterán
válasz
Francia91 #34044 üzenetére
nagyjából erről van szó.
de figyelj arra, hogy a tévéd tudjon RGB jelet fogadni. jellemzően a(z egyik) scart foglalat fölött-alatt ki is van írva RGB. ésvagy nézd meg a tévé leírását.
ha a tévéd nem tud rgb-t, akkor a kábellel se sokra mész.
meg lehetnek cifrázások, hogy a tévé esetleg csak bizonyos másodlagos feszültség esetén kapcsolt RGB módba. ehhez kellhet még elem, kapcsoló meg ellenállás.
-
lapa
veterán
válasz
Francia91 #34040 üzenetére
gondolom a tévéden van scart is, ha az tud RGB jelet fogadni akkor egy d-sub - scart barkács kábellel messze jobb eredményt kapsz, mint s-video vagy pláne kompozit kábellel. abban nem vagyok biztos, hogy gma950-nél is műx-e, hogy a d-subon 720x576@25i jelet adjon ki. az atinál megy.
olyasmire keress rá, hogy "rgb scart", itt a logouton is volt már róla nem is egy cikk.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Francia91 #34035 üzenetére
s-video eleve nem továbbít hangot, jack-rca kábellel lehetne megoldani vagy pl. scart átalakítóval
-
Tim82
félisten
válasz
Francia91 #33932 üzenetére
Bármekkora tárolókapacitást kezel. Én kettő 500 GB-osat használok rendszeresen caddy-ben: az egyik állandóan a dokkolóban van, a másik pedig néha bekerül az optikai meghajtó helyére.
Azt nem tudom, hogy az újabb, vastagabb HDD-k (12,7 mm vastagsággal) beleférnek-e fizikailag a caddy-be. Elvileg a belső helyre nem, de oda a mostani divat szerint úgyis mindenki SSD-t pakol (én is
).
-
Tim82
félisten
válasz
Francia91 #33520 üzenetére
Az Everest ebben nem mérvadó.
Itt nézd meg: "Vezérlőpult -> Rendszer és biztonság -> Rendszer -> A RAM mennyiségének és a processzor sebességének vizsgálata".
Ott olyasmit kellene látnod, hogy "Telepített memória (RAM): 4 GB (használatban: 3,2 GB)". (Vagy 3,4 GB, de annál semmiképpen sem több.)
Ha nincs zárójeles megjegyzés, akkor készséggel elhiszem, hogy a teljes 4 GB RAM-ot meg tudja címezni (ergo ki tudja használni a rendszered).
Mellékelek egy screenshot-ot is arról, pontosan hol kellene nézni (nekem tényleg 3 - 2 + 1 - GB RAM-om van).
Előre is köszönöm, ha megnézed és ha mégis a várakozásaimmal ellentétes eredmény jön ki, feltöltesz róla screeshot-ot.
-
brd
nagyúr
válasz
Francia91 #33520 üzenetére
Nézd meg jobban (pl. a feladatkezelőben a fizikai RAMméretet), mert a chipset max. 4GB-ot kezel (az OS számára -HW-ek címei), ráadásul a Lenovo BIOS 3GB-ra vágja a max. használható RAM-ot. Pár havonta felbukkan a téma, és mindig leírjuk, hogy ez ennyi, de mindig jön valaki, aki hozzáértés nélkül mantrázza az "Win7x64 kezeli a 4GB RAM-ot"...
-
Gondwana
addikt
válasz
Francia91 #33317 üzenetére
(Legutóbb 210EUR volt egy hasonló gép Beogradból, dokkolóval, két töltővel, új Pana 6C akkuval, szinte új = 150nit kijelzővel - meg persze zúgós ventillátorral. Ez alapján a 70 sok. Ha viszont a jelenlegi itteni kínálatot nézem, nem annyira sok, persze, ha még nincs túl elgyengülve a kijelző háttérfénye. Egy ilyen gép jócskán túlélheti a korát - gyakran én is Remote Desktop kliensként használom a T60-at)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPhone topik
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- iPhone-t használók OFF topikja
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- OHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 16/512 FHD IPS Iris Xe Magyar
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- Update 06.18. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest