- iPhone topik
- Magisk
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
audi100td
nagyúr
A zsanér holtjátéka típushiba, de 1cm az említett egyéb hibák mellett azért kicsit sok 75e Ft-ért, szerintem vidd vissza.
Torry: A 8530p szintén nem egy rossz gép, de használhatóság terén elég messze van egy ThinkPad-től. Lehet inkább visszakérném az árát és vennék egy normális T500-at, normális áron.
-
audi100td
nagyúr
válasz
pandor #54659 üzenetére
Szerintem ezeket inkább hagyd, nagyon kiforratlan vezérlővel szerelik őket, még a gyári vinyó is jobb, legalább nem laggol.
Szerintem amúgy nem érdemes már ezekbe a régi gépekbe pénzt ölni, sajnos a hardver már annyira kiöregedett, hogy általános otthoni használatra is csak korlátozottan alkalmas, inkább eladnám és hozzáraknék 15e Ft-ot, amiből kijön pl. egy X60 vagy T60.
Vagy ha nagyon a szívedhez nőtt a gép, akkor Tim82 előbbi javaslatát érdemes megfontolni.
-
audi100td
nagyúr
Ok, így már érthető.
-
audi100td
nagyúr
válasz
cadeyrn #54333 üzenetére
Windows-t lehet már róla futtattni, vagy nem érkezett még rá megoldás?
oleee: Az X220 mSATA portja csak SATA2-es, azaz 3Gb/s az elméleti max átvitelisebessége. Nekem is ez a dilemmám a T520-al kapcsolatban, vajon mennyi lehet az előnye gyakorlatban a SATA 6GB/s-nek egy mSATA SSD-vel szemben?
-
audi100td
nagyúr
válasz
ielektros #54325 üzenetére
Köszi az infót és Win8.1 alatt (én is ezt használok) nem volt gond az SSD-vel? Gondolok itt olyanra mint kékhalál, belassulás, stb. Sima SATA2-es Crucial M4-el voltak hasonló gondok nálam még W8 alatt, igaz kb. 1 évvel ezelőtt.
sutszi: Így már világos, köszi.
kraftxld: W8 alatt már tűrhető a TVSU, gondolom várni kell még míg 8.1-hez is megcsinálják.
W530?
-
audi100td
nagyúr
Üdv,
van valakinek tapasztalata mSATA SSD-kkel? Érezhetően lassabb egy SATA3-as meghatónál? T520-ba szeretnék, amiben még SATA2-es az mSATA foglalat.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #50528 üzenetére
Igen, azért van fejlődés szerencsére. Nem tréfa volt, 1,5-2 héttel ezelőtt még drágábban árulták, nekem 24k-ra jött ki. Ha azt nézem, hogy pár hónappal ezelőtt Németországból lehetett csak beszerezni kb. 37-k-ért illetve (nem ebay-es) kínai shopban hasonlóan drágán, akkor szerintem még így is megérte.
-
audi100td
nagyúr
Ha valaki esetleg T510/T520/T530-ban gondolkozik erősen ajánlott egy gyári AUO FHD kijelző beszerezése, most már Hongkong-ból megvan 21-22k-ért (amikor én rendeltem még 108$ volt
).
Az enyém ma érkezett meg, elképesztő milyen szépen adja vissza a színeket, már-már AFFS/IPS színvonal, egyedül a betekintési szögekben gyengébb, de TN panelek között ebben is messze a legjobb. Olvasásnál sem okoz gondot a felbontás, Win 7/8 + Chrome 125%-os nagyítás mellett.
-
audi100td
nagyúr
-
audi100td
nagyúr
Legyen így, részemről nem igazán érdekel már, magamban mint otthoni rendszert jelenlegi formájában leírtam. Csak ne kellene hallgatni a siránkozást, hogy szar a gépem, közben valamelyik linux disztró alatt nem viselkedik úgy ahogy kellene. És azért írok általánosságban, mert eddig egy disztrót nem találtam ami notebookra valós alternatívája lehetne egy Windows-nak vagy OSX-nek. Szerver az megint más, de otthonra nekem amolyan félmegoldás és túlzottan körülményes.
Hozzátenném, ez a Win8-ra is sajnos egyre inkább jellemző, túl sok vele a nyűg...
-
audi100td
nagyúr
Kb. 2 évvel ezelőtt volt egy olyan probléma, hogy frissebb linux kernelek mellett egyre inkább nőtt a fogyasztás. Nem tudom ezt sikerült-e azóta orvosolni, de van egy olyan érzésem, hogy nem, ez meg nem igen függ a disztrótól. Nem először olvasom, hogy panaszkodnak userek, hogy linux alatt kevesebbet megy akksiról a notebook, az ellenkezőjéről még nem igen hallottam.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #49856 üzenetére
Chrome-nál nálam is ok, de kifejezetten IE érdekelne.
szerk: Driver-ből nem igen tudok válogatni, HD Graphics-nál az van amit win update vagy sys update felajánl. Intel honlapjáról nem lehet leszedni. Amúgy szerintem a Trackpoint driver nincs rá optimalizálva, vagy fordítva.
-
audi100td
nagyúr
Használ valaki IE10-et? Trackpoint-tal a scroll kicsit darabos, nincs erre valami megoldás? Külső egérrel minden OK.
Az Office gombok grafikai hibáját megoldotta egy Win7 install, maradok is ennél a rendszernél, ezen a konfigon valahogy gyorsabb, problémamentesebb.
-
audi100td
nagyúr
Ezzel sem tudok egyetérteni. T510i-m van, ami a szérián belül a legolcsóbb kivitel volt, mégis NMB bill van benne és panasonic DVD író. Tapiból meg nem hinném, hogy több féle van, synaptics mindegyik. A kijelző sima HD, nyilván gagyi, de annyiba is került, kap majd egy FHD-t és akkor minden ok. A legtöbb komponensből kb. egy beszállító van, eddig csak kijelzőnél, billentyűzetnél, HDD/ODD-nél és korábban a zsanéroknál (mindkettő épp olyan tré volt, T61, T400/T500 stb) találkoztam eltérő beszállítókkal. Ez többnyire más gyártóknál is hasonlóan működik. És ennek nem hiszem, hogy az ár az oka, hanem ha egyik beszállító nem tud szállítani, akkor nem álljon le a gyártósor.
szerk: Az akksi maradt le, kb az tud lenni a legnagyobb szívás. Most Sanyo-t fogtam ki (legalább japán cellást, mindössze 32cc van benne, eddig ok), de ez sem a gép árától függ, simán belepakolják a legdrágább kivitelbe is.
-
audi100td
nagyúr
Le lehet írni, de az, hogy a legolcsóbb és legócskább cuccok kerülnek egy TP-be egyszerűen nem igaz. Össze lehet hasonlítani egy 80-150k-s notival, elég nagy a difi. Egy negatív tendencia érzékelhető, de ebben a formában ez azért erős túlzás. Főleg ha azt is figyelembe veszzük, hogy van ami viszont minőségileg javult a korábbi szériákhoz képest, pl. zsanérok, repedező műanyagok az IBM időkből, egyre jobb kijelzők, stb.
szerk: Egyébként ha eltörik egy gomb, biztos vagyok benne, hogy simán cserélik gariban, ettől független gáz az tény.
-
audi100td
nagyúr
T510-ről tudok nyilatkozni, aminek nagyon hasonló a váza. Érzésre legalább annyira masszív mint a T500, a zsanér nem lazul ki, a műanyagok kevésbé hajlanak és nem annyira recsegősek. A billentyűzet is halkabban jár, részemről abszolút pozitív csalódás.
A szigetes bill meg olyan amilyen, nem volt még hozzá szerencsém, de rengeteg véleményt olvashatsz róla ha bepötyögöd a keresőbe. Nem egy példát olvastam arra, hogy egyeseknél letörtek gombok, szóval a béna kiosztás mellett valószínűleg a minősége sem a legjobb...
-
audi100td
nagyúr
Találkozott már valaki ilyen grafikai hibával? 01 02 ("fájl" gomb körüli halvány téglalap)
Chrome-ban gyors görgetéskor meg egy szürke-fehér kockás minta villan fel egy pillanatra.
Először a különböző gyártmányú RAM modulokra gyanakodtam, de egy modullal is ilyen.
A gép egy T510i, HD Graphics-al, Win8 Pro X64 a rendszer. Vajon szoftveres hiba lehet, vagy adjam be szervizbe?
-
audi100td
nagyúr
válasz
donjohnson #49369 üzenetére
így részemről sajnos felejtős, hiába a jó ár/érték arány
-
audi100td
nagyúr
Klónozott már valaki Win8-at másik meghajtóra?
Nem igen akar összejönni, az UEFI hiánya lehet a gond? (T61)
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #49180 üzenetére
Nem lehet, hogy hálózatfüggő a 3g modemed? Biztos, hogy gyári van benne (FRU a kártyán?). Szerintem sim nélkül nem biztos, hogy világítania kellene.
Intelligencs: "Ugye ilyenkor a szerviznek kell írni, csatolva a számla szkennelt másolatát, és akkor módosítják a neten is a garancia dátumát?" Igen, elvileg így van, de amúgy is a számlán szereplő dátumnak van prioritása.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #49101 üzenetére
"már más billentyzete van mint T400-nak, tehát jóval nehezebb bele találni"
Miért? Ugyanezzel a billentyűzettel szereltek egy csomó más gépet is (T410(s)/T420(s) T510/T520, W510/W520, X220). Az akksi más és hiába 6 cellás, mindössze 44Wh kapacitással rendelkezik, ultrabay-el elvileg további 3 cellával bővíthető. A HDD/SSD is csak 1,8"-os, de szerencsére normál 9,5mm az UB.
Annak éri csak meg ez a gép, akinek valóban fontos az alacsony súly és a hordozhatóság, egyébként ár/érték és bővíthetőség szempontjából mindenképp jobb a T400.
-
audi100td
nagyúr
Lehet én belenyúltam, de engem nem győzött meg a T410. Igp-s volt, mégis hallatszott a venti rendesen, ott is inkább a magas frekis mellékzaj volt zavaró. Igp-s T61, de akár a quadro-s változat nálam halkabbnak bizonyult. A másik negatívum, hogy közel sem bírja olyan sokáig akksiról mint a T400. Ha valakit ez nem zavar, persze egyáltalán nem rossz választás. Igaz a T510-et szerintem sokkal jobban eltalálták, járt nálam 2db (dedikált nV) és egyik sem zajongott, alig volt hangosabb a T500-nál és a hőfokokkal is minden rendben volt.
szerk: Aztán lehet idővel kiadtak egy javított hűtőt (T410), amelyiknél már nem jelentkezik ez a mellékzaj, nem tudom.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #48679 üzenetére
Szerintem hamisítvány ez is, egy az egyben úgy néz ki mint azbest által bemutatott "gagyi" T61 venti.
-
audi100td
nagyúr
válasz
scarbantia #48640 üzenetére
Nem lehet, hogy az egyik mag halott benne? Igaz procihiba nagyon ritka, de kizárni nem lehet.
-
audi100td
nagyúr
válasz
scarbantia #48596 üzenetére
Elvileg Rev 3-as alaplap is kell hozzá, előfordulhat, hogy a tiéd ennél régebbi.
szerk: Egyébként mindössze a nagyobb cache miatt van egyáltalán értelme a műveletnek? 64bitet úgy sem lehet kihasználni ebben a rendszerben.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Francia91 #48565 üzenetére
Igen, alapból SATA2. Nem tudok igazából semmilyen típushibáról, ritka jó széria volt. Viszont a zsanér holtjátéka idővel itt is növekszik, mint T61-nél. Én már ezzel nem is foglalkozom, ha veszel is bele újat fél-1 év alatt megint ilyen lesz.
Chaser: Ezt nem tudtam, eddig mindenki azt mondta, hogy csak AHCI-vel van TRIM, ezek szerint mégsem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Precision 7520, 15,6" FHD, I7-7820HQ, 16GB DDR4, 256GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11
- Dell Precision 3551, 15,6" FHD, I7-10750H, 32GB DDR4, 512GB SSD, P620 4GB VGA, WIN 11, ÚJ
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 440 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 470 G5 - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 17,3" FHD I Nvidia I W11 I Cam I Garancia!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest