Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Ice&Lime

veterán

válasz Taoharcos #31958 üzenetére

Szia!
    Most nem tudom megnézni, hogy milyen a chipset benne, mert itt vagy a másik laptopos fórumban leírtam, hogy mi a helyzet az xp-vel jelenleg.Most nem enged belépni sem ameddig nem aktiválom és azt nem tudom, mivel nem volt időm rátenni a wifi és lan driveket, ezért nem tudja aktiválni és nem enged be, úgy hogy újrahúzás lesz belőle, dejó...
    Már 90%-ban biztos vagyok benne, hogy 940-es és hogy csak egy magos procikat támogat, ezért 2 magosat nem vennék bele, mert nem akarok 2 magos procit viccből 1 maggal használni. Olyan egy magos kellene, ami legalább 2x gyorsabb, mint a celeron M 410 vagy 3x, de gondolom ilyen meg nincs, úgyhogy lehet ezért nincs is értelme.
    Sajnos van tapasztalatom a gép "gyorsaságát" illetően. Még régebben használtam. 1,5GB ram van benne. A win xp netezésnél, amikor betöltök 2 ablakot a procit 100%-ra döngeti és van hogy beakad egy ideig, jó tudom a flash tartalom eléggé megterhel minden processzort, de hát akkor is. Aztán van hogy antivirus pl. avast vagy microsoft security vagy éppen eset teljesen leterheli indulásnál és sokáig kerreg a winyó és a proci is van hogy sokszor 100%-on.
    Kipróbáltam egyszer kb 2 éve win7-tel, ami jó rövid ideig volt rajta, mert szinte élvezhetetlen volt vele dolgozni, pontosabban nem tudtam vele, lehet mert megszoktam az én gépemet, de azért van egy határ, de apukámnak még megfelel.
    Neki jó, akkor nekem is, win xp lett kifizetve, ő még nem akar ráfizetni win7-re külön, pláne hogy nehezebben ment vele, mint az xp, egyébként a rendszerkövetelményei az xp-nek és a win7-nek azért elég különbözőek, erősebb gép kell a win7-nek, mint xp-nek.
    Az xp így marad, gondolkodtam egy ssd-n, az nagyon megdobná, egyébként nekem is az van, de sajnos az xp nem támogatja a trimet, idő előtt nem akarjuk hazavágni az ssd-t, úgyhogy marad így.
    Berendeltem egy lemezt a hp-tól, majd meglátjuk tudta -e küldeni egy értelmes lemezt hozzá, ja és még az is ki fog derülni, hogy pénzbe fog -e kerülni, mert nem mondtak összeget sem erre utalást.

A t7200-as tutira két magos, azt a gép meg nem támogatja, csak az egy magosat.
    Ha egy magosban a celeron m 450 a leg-leg csúcsa, akkor az nem hozna nagy áttörést, szerintem 2x nem gyorsabb, mondjuk durván 1,5x csak.

Új hozzászólás Aktív témák