- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Yettel topik
- Szinte játékpénzért megvehető a Honor Play 10C
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Benőke
őstag
válasz
#28054016 #54123 üzenetére
Valószínűleg a HP a ludas ebben az ügyben.
Bár az MS -t ismerve nem tudom azt mondani hogy na ott minden rendben van ebben a tekintetben. Még ha látszólag minden is rendben van.
"PRT SC" gomb sok W10/W11 gépen nem megy. Új featur -öket nyaltak rá meg ki be kapcs, és az eredmény egy káosz lett aminek köszönhetően bizonyos gépekre a megváltónak nem lehet bekapcsolni. Van ezer képlopó meg egyik másik ilyen olyan de hogy egyetlen gomb lenyomásával az aktuális állapot lementődjön egér kurzorral együtt arra nincs semmi normális megoldás, csak sok kattintásos vackok.
Szóval az MS is bele tud nyúlni még ha tiszta jó szándékból is tették.Egyébként az insert gomb és funkció nekem működik
SHIFT+Insert nek is van hatása, csak nem a megszokott.
Egészen pontosan kiüríti a vágólapot. Nem beilleszt hanem töröl a vágólapról... -
Benőke
őstag
válasz
#28054016 #54121 üzenetére
Most hogy mondod...
Sose használtam, de nekem se megy. Mondjuk csak W10 van közelemben másik gépen azon megy. Nem HP gépek.Nekem úgy tűnik hogy ez egy elég régi HP história, így rákeresve 2011 -es bejegyzéseket is találtam HP témában.
Sokan a "prt sc" gombot mondják hogy az működik, de nekem nem megy azzal sem.
Shift+Insert úgy tűnik HP gépeken nem szeret működni ahol nem dedikált a gomb, ahol dedikált ott megy...
Power Gombot átdobhatták volna máshova, vagy egy plusz funkció gomb sor, és a rendes gombokat meghagyhatták volna...W11 sajna elég tré minden szempontból.
Több nyelvet még mindig nem tudja normálisan kezelni a 21 században... ÉS ezer nyűg nyavalya... W7 sokkal használhatóbb és átláthatóbb volt, ez van... Nincs más Win only eszközökre... -
Benőke
őstag
válasz
#28054016 #54116 üzenetére
Nem hatalmas a különbség hőtermelésben. 16GB kell. Forrasztott memória, szóval válogatni sem tudsz hogy 1x16 legyen csak. Egyébként ad annyi előnyt a 2x8 hogy azt érdemes választani. Fogyasztásban is több a 2 modul mint az egy
Mondjunk még ilyet?
16GB -t al vedd.7-10 év után eléggé elavul a proc akkor is ha erősebbet veszel.
Van itt egy 8 éves i7 mellettem 47W verzió. Érezhetően jóval gyengébb mint a Ryzen 5 5600U 15W -ra folytva. Milyen ez az i7 a mindennapokban? Elmegy, meg a 4K is, csak a venti állandóan zajos, melegszik, pedig most lett kipucolva és újrapasztázva. Megöregedett.
1-2 generációban nincs hatalmas ugrás hétköznapi használatban...3-4 nél már érezhető.
I5 vagy R5 elég hosszútávon, nem ad jelentős különbséget alapfelhasználásban egy i7/R7, ha ugyan annyiba kerül egy akcióban akkor megéri amúgy nem sok értelme van ilyen felhasználás mellett.
Anno mikor az I7 kellett akkor a gépben elérhető legerősebb CPU kellett... Nem volt lényeges a többi szempont. Melóban egy hordozható erőgép kellett. Ezért lett az ami. -
-
-
válasz
#28054016 #54112 üzenetére
Az 5-ös is jó, nem csak a 7-es. Mint a BMW-knél
Nyilván minél erősebb a proci, annál jobb, de egy átlagfelhasználót rendesen kiszolgál a Ryzen 5 is, akár 8GB rammal is. A 16 jó ha van, de ilyen felhasználásra nem létszükséglet. Viszont többet fogyaszt és jobban melegszik majd a gép tőle. Ez is egy szempont.
-
Benőke
őstag
válasz
#28054016 #54107 üzenetére
Szia ha nekem érkezett a kérdés akkor sajnos nem tudom megmondani hogy egy Pavilion mennyire lesz képes 7-10 évet kihúzni.
Nem igazán erre készültek szerintem. Envy vagy a Spectre amik jobbak, vagy a ProBook esetleg EliteBook ez utóbbiakra azt hiszem lehet 5 év garanciát is kérni. Pavilionra max 3 év van. Ahonnan veszed ott lehet még 1-2 évet kötni.1, Gőzöm sincs mennyire gond ez, nekem működik. Rádiója a kisebb gépeknek gyengébb.
Nehezebben fogják a wifi jeleit. Nekem ez a tapasztalatom ezzel a pavilion aero 13,3 -al. sima vagy 360 verziókkal mi a helyzet nem tudom. 14" Probook is gyengébben fogta a wifi -t mint egy 15,6" os.2, Memória ügyében ha a gépben csak alaplapra forrasztott memória van akkor szerintem tilos 8GB -al venni. Nem a nagy fileok kezelése a gond. Mit jelent a nagy fileok kezelése pl office csomagokban nagy fileok. Nem igazán nagy gond. Jövő biztosságban fontosabb a 16GB. Elmegy 8 -al is volt is erről vitám, de én jó szívvel manapság sem tudom senkinek a 8GB -ot javasolni. Most jelenleg elmegy alap dolgokra. 16 -ot javaslom mindenképpen a jövőre nézve.
CPU tekintetében R5 5600 (nem keverendő az 5500 -al) vagy jobb cpuval nyugodtan vehető. Hogy 7 év múlva mi lesz? pf gőzöm sincs. R7 5800 tól felfelé megint csak lehet venni.
Ilyen kis méretben nem jelent nagy különbséget sebességben hanem hőtermelésben.
Maximalizálták 15W -ban a kicsi ház miatt a maximális teljesítményét a gépnek.
Alap dolgokra használom jelenleg és nem vettem észre semmi problémát. Soha nem volt olyan hogy kevés lett volna a CPU. 4K -t gond nélkül viszi. Az még az R3 5400 nak sem okoz gondot.3, Fentebb ahogy írtam ha nincs bővítési lehetőség akkor szerintem még gondolkodni sem szabad a 8GB os gépen csak 16GB. Csak jövőt állóság miatt. 7-10 év alatt bármi lehet. Nem lehet belecsattintani utólag egy új modult akkor megette a fene. Nem gondolnám hatalmas árkülönbségnek.
Amit a kis gépekben szeretek hogy könnyűek, és ha hozod viszed a lakásban, az nagyon kényelmes, a kanapén levelezni, megírni ezt azt. De asztalon is szuper. Ami a hátránya a kis méretben kevés csatlakozó tud lenni illetve a gyengébb cpu vagy a magasabb hőterhelés miatt egyébként is visszaveszik magukat. Viszont a kicsi 13 - 14 " körüli gépeknél jó ha 16:10 a képarány, ez nagyban megnöveli a használhatóságát egy kis gépnek is. Hiába 13,3" a kis gépem függőlegesen egy kicsivel nagyobb a kijelző mint egy sima 14" de 16:9 es gép esetében. Érdemesebb lehet 16:10 verziót keresni. Envy 14" sima nem 360 -as pl szuper kis gép Szerintem, ha még kapható, de drága. Pavilion ból USA -ban már kint van a 14 Plus ami negint csak nagyon jó, de még nem nagyon kapható, árától lehetnek kétségeim a mostani árfolyamok mellett, de szerintem 400 k alatt lesz, bár ki tudja.
Ami még odafigyelős a kijelzőn hogy a 360 gépek kijelzője fényes. Tükröződik. Bent használva hát elmegy, kültéren vagy világosabb helyeken jobb ha nem a sima 220-250nites kijelző van hanem egy legalább 300 de inkább 400 -as.
7-10 évre én csípőből üzleti gépet mondanék. ProBook vagy Elitebook ha HP.
-
Lalikiraly
addikt
válasz
#28054016 #54107 üzenetére
Szia, ha nem is HP specifikusan de a Ryzen 5 és a 16 GB ram jól jön, ha ilyen hosszú távra tervesztek. De legalább 5 vagy 6 os szériás rizsa legyen benne. Szerintem. 8GB ram ilyen hosszú távon, sőt már most sem sok egyáltalán.
Ami fontosabb hogy 2x8GB legyen, főleg ha később nem akarjátok bővíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Goddess of Victory:Nikke
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Kés topik
- Filmvilág
- Robogó, kismotor
- Androidos fejegységek
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Garanciás ASUS TUF A15 gamer laptop/FHD 144Hz/Ryzen 7 7735HS/RTX 4050/16GB DDR5/1TB M.2/beszámolok
- Dell Latitude 5480, 14" FHD, I5-6440HQ CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Dell Latitude 5430 12. generációs i5, 16GB RAM, 512SSD Kiváló ár/érték
- Lenovo ThinkPad T490s - i5 8365u I 16GB I 256GB nvme SSD I 14" IPS FHD I HDMI I Cam I W11
- Dell Latitude 5490, 14" FHD IPS, I5-8350CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3027
- Huawei P20 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3111
- 10 GB-os RTX 3080 OEM
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest