- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Netfone
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lasersailing
senior tag
válasz
Pyttawrx #54428 üzenetére
Talán még sose szedtem szét, azaz a wifi antenna kábel felcserélése kizárható.
Telefonnal ugyanannyi a jel (érzésre) mint régen, ezért nem a routerre gyanakszom. A lakásban nem volt semmi olyan átalakítás, átrendezés, ami indokolhatná a jel gyengülését. (a környék terheltsége sem lehet a gond, még egy router látszik, azt is szép messzi csatornára tettem és ott is van (szomszédé)).
Egyértelműen látható, hogy a telefon mindig erősebb jelet észlel, mint a laptop + a laptop gyengébbet észlel, mint régebben.
(sajnos a különböző távolságból sebességmérés nehézkes: a laptop akksija 1 másodpercet sem bír ki)
A linux 70-80%-ot ír ki, de ezt a -50 dbm-mel én nem tudom összehasonlítani...most kb. 60 cm a router és lapos távolsága:
speedtest Linux alatt: 62.5 / 46.3 / 75 ms
speedtest windows alatt: 20.8 / 40 / 48 ms
(sajnos a kifü szerverére csatlakozott, ahogy látom az nem a leggyorsabb)
speedtest windows alatt: 106.3 / 61.5 / 3ms (antenna hungária) -
Lasersailing
senior tag
válasz
Pyttawrx #54426 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
linux-ot megnézem, ott milyen programot keressek?
kábel: milyen kábel? A WLAN kártyából kijövő két vezetékre gondolsz (antenna?). Ha igen, azok a helyükön vannak (bár nem tudom miért van két vezeték)
Ha bedugom az ethernet kábelt, azon kimérem a gigabitet (1000/300) (ha erre gondoltál) -
seneca07
tag
válasz
Pyttawrx #54385 üzenetére
A notebook-ot Intel Optane Memory+SSd-vel vásároltam, de nem vagyok vele megelégedve. Lecseréltem benne az ssd-t egy Samsung 980 pro-ra, a Bios Advanced beállításokban lehet az Intel Optane szolgáltatást letiltani. A neten kerestem megoldást, ilyen-olyan billentyükombinációval lehet feloldani, de nálam nem müködött.
-
Tomika86
senior tag
válasz
Pyttawrx #54358 üzenetére
Szia!
Tegnap visszakaptam, bekapcsoltam amikor kivettem a gls automatából, hát jól át volt hülve. Valami drivereket telepített még, de jött is a kékhalál.
Hazavittem, vártam vele kicsit és nekiálltam a teszteknek.
2óra memtest
8óra prime95
4óra furmark
minden hibátlanul lefutotott, és azóta nincs kékhalál sem.Lehet csak visszaakart térni hozzám?
-
Tomika86
senior tag
-
válasz
Pyttawrx #54332 üzenetére
Külső kijelzővel nem próbáltam. Másik ram-om nincs, a benne lévőt ki-be tettem párszor, úgyhogy meg lett mozgatva. Egyelőre jegelve a téma, a zasszony visszavitte reggel a suliba. Vagy megcsináltatják, vagy kap egy másikat, tudja a fene mi lesz. Ahogy az iskolák állnak manapság, simán benne van a pakliban hogy nekem kell megcsináltatni, úgyhogy majd akkor visszatérünk rá.
-
válasz
Pyttawrx #54327 üzenetére
Úgy, úgy, sulis.
Megcsináltam amit javasoltál, leszedtem a hátát, kivettem az aksit és töltőről kapcsoltam be, majd vissza az aksi, de így sem indul. Világít a kijelző, ventillátor forog, ennyi. Kivettem az ssd-t is (sandisk 256 M.2 van benne), betettem helyette egy hdd-t (nem-e esetleg az ssd szart be), de azzal sem indul el. Az én kompetenciám ennyire terjedt ki, mást nem tudok vele kezdeni, szóval szerelő... Köszi! -
-
Sándor -P20-
senior tag
-
Sándor -P20-
senior tag
válasz
Pyttawrx #54250 üzenetére
Háát igen.
A cső a lemez minden ép, sérülés mentes, deformálódás nincs.
Ha rányomom, nem löttyen, nem érezni hogy billegne, nem emelkedik el a cső a bordával, STB..
De ha óvatosan megnyomom, az egész hóbelevanc mozdul, igazodik... Alaplapostól, mindenestől. Erre írtam hogy nem igazán tartom stabil konstrukciónak.
De ha ez így jó, akkor ennyi.
Max megpróbálok rendelni kínából Gap padokat, és meglátom azokkal milyen hőmérsékleteket produkál. -
-
-
-
-
válasz
Pyttawrx #54160 üzenetére
Igen, 20-at mondott a szerelő is, használt lcd-vel természetesen. Szerinte érdemes megcsináltatni, de most jegelem a projektet, amíg a másik hibátlan. Ebből kiindulva a hibátlanba át is tettük a hibásban lévő 4 GB ramot, így az ssd-re váltás mellett a Kbali által javasolt RAM-bővítés is megvalósult.
-
-
válasz
Pyttawrx #54087 üzenetére
Egyébként nem értem ezt
Mi fog vele történni, mitől fog elromlani? Itt van az asztalon, nem is lesz horcolva sehova, böngészés és letöltésen kívül semmit nem igazan csinálok vele. Szóval tényleg érdekelne. Elég szomorú, hogy 260-270 ezer Forintért belépő kategóriát kapni
-
-
bugsyonic
tag
-
Benőke
őstag
válasz
Pyttawrx #54007 üzenetére
Lemaradtam milyen telepítős szolgáltatások vannak.
Fixen feltesznek pár progit. Hát... na.
Ha még 10k ért segítenének belakni azt értem.
Lehúznak 7k -t egy ninite -képfile telepítésért, amiért nem kap semmit az ügyfél kb.
Értem hogy szolgáltatás és pénzbe kerül, de akkor adjanak érte valamit.
Odaírják hogy 15 percenként 2-3k, azt értem, és elfogadható, de ez...Linux -ot azért nem szeretik mert más. Ember a megszokások rabja, és utálják a változásokat. De ha van változás akkor a kisebbet fogják választani.
Egy rakat program meg win only. Alternatíva meg nem mindig van ami jó. -
-
mrbego
aktív tag
válasz
Pyttawrx #54003 üzenetére
Még ha valami zug gsm bolt lenne...
Tavaly mikor új telefon után néztem, akkor valami gsm bolt honlapján is volt olyan, hogy +5e Ft-ért bekapcsolják helyettem és a kezdeti lépéseket megcsinálják és telepítenek rá pr appot.
Sajnos az az érzésem, hogy erre is van egy szűk vevői réteg -
Benőke
őstag
válasz
Pyttawrx #53992 üzenetére
Vezetékes egér... De egér nélkül is csinálja.
Shifteset még nem próbáltam megnézem. THX#53993 Kbali
Hibrid alvás miatt lenne? Hmm, elvileg ez csak hibernálja egy részét a rendszernek és nem használ extra energiát.
Kikapcsolom megnézem. Mondjuk nem vagyok nagy hive de kényelmes nem piszkálni a rendszert -
csubuka
addikt
válasz
Pyttawrx #53953 üzenetére
Nézegettem a routert, a 2.4GHz a problémás, 5GHz-n megy szépen a HP. 9-es csatorna elvileg minden eszköz által emészthető kéne legyen (nem úgy mint a 13 vagy mifene)
WPA2-re vissza van véve a szekuricsi, WIFI 5 kompatibilitás kapcsolva van (ax-es router), de se azzal se anélkül nem jó. MiMo ki van nyomva. Más kütyü nem problémázik vele...
Na mindegy, köszönöm azért. Lehet egy újrahúzás sima Win10-re is elég lenne neki, egyelőre inkább akkor maradok az USB vevőnél, ha épp olyan messzi vagyok, hogy nem jó az 5GHz
-
kw3v865
senior tag
válasz
Pyttawrx #53925 üzenetére
Igen, én is valószínűsítem, hogy az SSD tönkrement. Az pedig egyértelmű, hogy ez a DriveLock számlájára írható. Olyan véletlen nem lehet, hogy pont akkor sz*rja össze magát, amikor aktiválom a DriveLock-ot. Korábban semmi baja nem volt. HD Sentinel szerint is okés volt. Azóta nem tudtam ezzel megnézni a kondícióját (másik gépben nem volt akalmam beüzemelni), de partíció helyreállító progikkal nézve, kettő is badsecotorsnak mutatta az egészet, bár nem futtattam ezeket végig (napokig tartott volna).
-
kw3v865
senior tag
-
kw3v865
senior tag
válasz
Pyttawrx #53918 üzenetére
Ilyen gépről van szó: [link]
Az SSD pedig ilyen: [link]
A DriveLock beállítása (100%-ig biztos, hogy nem BitLock) óta egyszer sem kérte a jelszót és azóta egyszer sem tudtam hozzáférni a tartalmához. Beállítottam a DriveLock jelszót (mindent jól csináltam, a kezelési útmutatót is megnéztem most, igazn nem is nagyon lehet elcseszni elvileg), majd újraindítottam, hogy mentse el a BIOS beállításokat, és azóta mintha üres, particionálatlan SSD lenne. A jelszót egyszer sem kérte azóta, tehát soha nem is működött. Levenni se tudom a DriveLock-ot, mert csak annyit ír, hogy Drive locked, de nem kéri a jelszót.
Ezt követően próbáltam a DELL gépembe betenni, ott már kéri, de nem fogadja el a jelszót.Azóta visszagondoltam, és megvan a valószínűleg gyári HDD-je, ami működik is. Kíváncsiságból megpróbálhatom, hogy ha azt DriveLock-olom, vajon annál működni fog-e utána a dolog... 320-as vinyó, nem nagy érték ma már, sok vesztenivalóm nincs.
-
kw3v865
senior tag
válasz
Pyttawrx #53914 üzenetére
Most kipróbáltam külső billentyűzettel is a DELL gépembe betéve az SSD-t, de hiába. Egyébként csak kisbetűket és egy 7-es számot tartalmaz a jelszó. A "z" betűre is gondoltam, de "y"-nal se fogadja el. Arra gyanakszom, hogy az lehet a gond, hogy nem a gyári HDD-t lock-oltam, mert ezt már később vettem hozzá (a gépet is használtam vettem, de már akkor is egy SSD volt benne). Talán emiatt nem is kéri sehol a jelszót, nem ismeri fel a gépindítás után, hogy DriveLockos vagy ilyesmi.
Végül is a fontos adataimról volt mentés, de azért az SSD is ért vagy 20 ezret.Tanuljatok a hibámból: SOHA, SEMMILYEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT NE AKTIVÁLJÁTOK A DRIVELOCK-ot HP GÉPETEKEN!
-
petya1985
tag
válasz
Pyttawrx #53881 üzenetére
Igen ij,volt rajta win 11 pro ,de go doltam ujrahuzom a sajatomra. Na bebootoltam pendrivrol ,formaztam ,particionaltam es elkezdte telepiteni. Mikor felteszi es elsonek ugye ujraindul utana jon a kekhalal.
Mar mindent probaltam,ki es bekapcsolva a secure bootot is,tobb fajta win verzioval,masik pendrivval de mindig ugyan az. Sot csokkentet modot se hozza be,ugyan az az uzenet jon ki mint telepites utan.SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED
Ha jol tudom ez vmi videovezerlos hibauzenet,de telepitobe ezt ugye nem lehet orvosolni...
Szal tanacstalan vok.
Par kepet mellekelek.
-
válasz
Pyttawrx #53856 üzenetére
Köszi. Azt jól látom, hogy az Intel 3168NGW Dual Band Wireless-AC 3168 PCI-Express 802.11ac WLAN Bluetooth 4.2 WiFi Card G86C0007K310-ot tudnám AX-esre cserélni? Csak, mert a nagyobbik routerem AX-es, a telefonom AX-es, lényegében csak ez az AC-s.
A Coolert holnap kitakarítom.
-
atomanti19
aktív tag
-
-
-
-
mexel
veterán
-
mexel
veterán
válasz
Pyttawrx #53772 üzenetére
Van egy alapwin ami tökéletesen telepítve, beállítva van. Ezt macriummal lementettem és ezekre a gépekre ugyanazt teszem. Szóval mindkét gépen kb bitre ugyanaz a rendszer van rakva, ugyanolyan driverekkel stb. Klónozott. Tehát a rendsze nem lehet más. A proci, venti típus stb ugyanaz. Még a hőfokok is ugyanazok, kb ugyanúgy is hűlnek vissza.
Hmm . Lehet hogy megvan. Coretempnél a VID, a proc feszkója a halkabbnál idle módban max 0,83V a másiknál 0,86V, az előző max 2W teljesítményt ír a másik 2,4-2,9W teljesítményt. Érdekes hogy a hőfokok ugyanazok pedig.
-
mexel
veterán
válasz
Pyttawrx #53770 üzenetére
Mindkettőn megy pl egyszerre a feladatkezelő, ugyanazok az értékek, ugyanaz a terhelés, hőfok, és az egyiken mindig megy alapon a venti a másikon nem. A 2 rendszer ugyanaz, klónozott. A "jobbikon" ha el is indul a venti, hamar leáll. A másik hiába hűl le ugyanaddig, megy tovább. Ugyanaz a bios és az energiagazdálkodás is. Más alaplap lenne és máshogyvezérelne? Nem hiszem, mert a biosnak kell vezérelnia alapból és a win avatkozhat bele elvileg
-
mexel
veterán
válasz
Pyttawrx #53759 üzenetére
Igyen, az hogy hányW-os az rendben van, melyikhez kell a nagyobb. De ugyaniolyan wattszámmal van 18,5 - 19 és 19,v-os is.
Azzal eleve soha nincs baj ha nagyobb teljesítmányű tápot hazsnálunk, az nem árthat, de a feszültség már igen. Tehetek akár 200W-os tápot is mellé, azzal semmi gond, de 30V-osat már nem -
mexel
veterán
válasz
Pyttawrx #53753 üzenetére
Basszus
Ezt az oldalt nézegettem, de ott ahol PowerSupply-t írják ott csak a W van. Lejjebb van hány voltos, de eddig azt nem láttam. Hogy milyen egy birka vagyok
Köszönöm! ( pedig többször is megnéztem,. de lehet hogy a 8560p-ét és lehethogy ott nem volt, majdmegnézem azt is megint)Dhampir: itt viszont máris azt írják hogy 18,5V-os a gyári
-
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Pyttawrx #53697 üzenetére
előző gépem egy 4k zenbook volt 7500U és MX950el. imádtam.
a numpados touchpad meg zseniálisnak tűnik a jelenleginél.nem volt könnyű a régi zenbook, mert full fémház, de perpillanat csak a DP port és a HDMI2.0 az előrelépés. sebességben konkrétan érzésre semmivel se jobb a 6 magos ryzen, mint a régi 2 magos i7..
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Dune: Awakening
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Futás, futópályák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Asus VivoBook S15 S513 OLED (S513EA-L12917) Fekete - Garancia 2026.06.22.
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest