Új hozzászólás Aktív témák
-
kw3v865
senior tag
válasz
SeniorTilla #53933 üzenetére
Igen, de a business ügyfeleknek mindig van backup-ja. A biztonság elsődlegesen azt jelenti, hogy semmiképpen ne kerülhessen illetéktelenek kezébe az adat, minden ennek van alárendelve, esetleg az. A lényeg, hogy a tolvajok ne férhessen hozzá a gépen tárolt fájlokhoz. Esetemben valami ismeretlen ok miatt hiba csúszott a gépezetbe és szépen elkúrta az SSD-t. Nem egyedi - bár valószínűleg elég ritka - eset. Találtam még néhány ilyen fórumbejegyzést, köztük egy magyart is, fel is vettem vele a kapcsolatot, ő is feladta, pedig nagyon sok mindent megpróbált, a Kürt Kft. 250+áfa áron vállalta volna 5 évvel ezelőtt, nyilván nem fogadta el, végül nem csak az adatai, az SSD-je is ment a kukába...)
-
kw3v865
senior tag
válasz
Pyttawrx #53925 üzenetére
Igen, én is valószínűsítem, hogy az SSD tönkrement. Az pedig egyértelmű, hogy ez a DriveLock számlájára írható. Olyan véletlen nem lehet, hogy pont akkor sz*rja össze magát, amikor aktiválom a DriveLock-ot. Korábban semmi baja nem volt. HD Sentinel szerint is okés volt. Azóta nem tudtam ezzel megnézni a kondícióját (másik gépben nem volt akalmam beüzemelni), de partíció helyreállító progikkal nézve, kettő is badsecotorsnak mutatta az egészet, bár nem futtattam ezeket végig (napokig tartott volna).
-
kw3v865
senior tag
-
kw3v865
senior tag
válasz
kw3v865 #53921 üzenetére
Na, kiderült, hogy a WB Black-kel (ami lehet mégsem a "gyári" HDD-je a gépnek, mert WD-vel elvileg nem szerelték) tökéletesen működik a DriveLock! Ugyanazt a jelszót adtam meg. Újraindítás után azonnal kéri a DriveLock-os jelszót, még mielőtt a BIOS-ba be tudnék lépni.
Mindegy, a lényeg, hogy ez kiderült. Tovább gondolva azt lehetne még kipróbálni, hogy vajon a DELL elfogadje-e ennek a HDD-nek a jelszavát, ha beleteszem. Bár nem nagyon látok rá esélyt, hogy az SSD-mről bármi adatot le tudnék szedni valaha is... Mindenesetre tény, hogy én mindent jól csináltam, ez bizony magától b*szódott el, vagyis a HP hibája. Kár amúgy, hogy szoftveresen ilyen szar a HP. Nagyon szeretem ezt a gépet, pedig már lassan 10 éves lesz, iszonyat strapabíró, ebben még van anyag. Azóta se találkoztam még ilyen jól összerakott notebook-kal. Nyilván nem dobom ki, veszek bele egy új SSD-t, aztán használom tovább.
A tanácsom továbbra is él: ne próbáljátok ki a DriveLock-ot. SOHA! -
kw3v865
senior tag
válasz
Pyttawrx #53918 üzenetére
Ilyen gépről van szó: [link]
Az SSD pedig ilyen: [link]
A DriveLock beállítása (100%-ig biztos, hogy nem BitLock) óta egyszer sem kérte a jelszót és azóta egyszer sem tudtam hozzáférni a tartalmához. Beállítottam a DriveLock jelszót (mindent jól csináltam, a kezelési útmutatót is megnéztem most, igazn nem is nagyon lehet elcseszni elvileg), majd újraindítottam, hogy mentse el a BIOS beállításokat, és azóta mintha üres, particionálatlan SSD lenne. A jelszót egyszer sem kérte azóta, tehát soha nem is működött. Levenni se tudom a DriveLock-ot, mert csak annyit ír, hogy Drive locked, de nem kéri a jelszót.
Ezt követően próbáltam a DELL gépembe betenni, ott már kéri, de nem fogadja el a jelszót.Azóta visszagondoltam, és megvan a valószínűleg gyári HDD-je, ami működik is. Kíváncsiságból megpróbálhatom, hogy ha azt DriveLock-olom, vajon annál működni fog-e utána a dolog... 320-as vinyó, nem nagy érték ma már, sok vesztenivalóm nincs.
-
kw3v865
senior tag
válasz
Pyttawrx #53914 üzenetére
Most kipróbáltam külső billentyűzettel is a DELL gépembe betéve az SSD-t, de hiába. Egyébként csak kisbetűket és egy 7-es számot tartalmaz a jelszó. A "z" betűre is gondoltam, de "y"-nal se fogadja el. Arra gyanakszom, hogy az lehet a gond, hogy nem a gyári HDD-t lock-oltam, mert ezt már később vettem hozzá (a gépet is használtam vettem, de már akkor is egy SSD volt benne). Talán emiatt nem is kéri sehol a jelszót, nem ismeri fel a gépindítás után, hogy DriveLockos vagy ilyesmi.
Végül is a fontos adataimról volt mentés, de azért az SSD is ért vagy 20 ezret.Tanuljatok a hibámból: SOHA, SEMMILYEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT NE AKTIVÁLJÁTOK A DRIVELOCK-ot HP GÉPETEKEN!
-
kw3v865
senior tag
válasz
SeniorTilla #53912 üzenetére
Hát akkor ez jól elb*szódott. Egyszerűen nem kéri a jelszót sehogy se, így nem tudom feloldani.. Mehet a kukába az SSD... Az olvasottak alapján többnyire az ilyen módon lockolt SSD-t leformázni se nagyon lehet olyan egyszerűen....
-
kw3v865
senior tag
Sziasztok!
Van egy EliteBook 8470P típusú notebook-om. DriveLock-ot állítottam be (magyarán lejelszavaztam) BIOS-ban, azóta nem tudok hozzáférni az SSD tartalmához. Mintha egy formázatlan meghajtó lenne. Számos partíció helyreállító progival próbálkoztam, de hiába. nagyon sokat gugliztam, de hiába. Egész egyszerűen nem kéri a jelszót és a DriveLock-ot se tudom leszedni róla, mert azt írja le van zárva, de ekkor se kér jelszót. Lényegében ugyanez történt velem, mint vele: [link]
Próbáltam egy Dell Latitude gépben is, érdekes módon kéri a jelszót, de nem fogadja el (100%, hogy nem tévesztettem el, csak angol betűket és egy számot tartalmaz a jelszó, elvileg akármilyen kiosztású is a billentyűzet, ugyanott vannak ezek a gombok),Találkoztatok már ezzel a problémával? Esetleg egy próbát megérhet egy másik EliteBook-ba tenni az SSD-t, és megnézni, hogy azon elfogadje-e a jelszót?
-
kw3v865
senior tag
Sziasztok!
Elitebook 8470P és Elitebook 840 G3 között az összeszerelés minősége, anyaghasználat és tartósság, illetve strapabírás szempontjából van észrevehető különbség? A 840 G3 vajon jobb ilyen tekintetben?
-
kw3v865
senior tag
Sziasztok!
Új gépet tervezek vásárolni. A HP ProBook 450 G2 és ProBook 650 G1 közül lesz valamelyik. Mik a különbségek köztük a CPU, RAM, HDD, VGA-t, kijelzőt leszámítva? A ház miben különbözik (csatlakozókat most ne nézzük)? Minőségben van köztük észervehető eltérés? Mindenképpen egy megbízható és tartós géept szeretnék venni, ezért fontos számomra a minőség, hogy jól egyben legyen a gép.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Dell Precision Munkaállomás 7750 17.3" i7-10850H/32GBRAM/1TBSSD/RTX3000/WIN11PRO
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest