- Yettel topik
- Külföldi SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lasersailing
senior tag
válasz
bogabi #54436 üzenetére
Szia,
Ellenőrizd, hogy jó típust linkeltem-e, de szerintem igen!
[link]Szerk:
Ez érdekes: a videó felett "15-eg"-t ír, de a linken "15-eh" a típus. Nem ismerem a HP névadói logikáját, de én ellenőrizném a kinézett verziót a linkelt oldal elején látható specifikációkkal.Ill. úgy látom, hogy itt ők tudják bővíteni, akkor biztos lehet bővíteni:
[link] -
Lasersailing
senior tag
válasz
Pyttawrx #54430 üzenetére
Ma reggel bementem a szobába a lapossal, ahonnan eddig vidáman lehetett netezni, most meg már win alól nincs net. Linux alól sincs net, azaz szerintem a SW hibát kizárhatjuk. Rendelek wlan kártyát, aztán meglátjuk, hogy mire jutok...
Köszönöm az ötletet, hogy linux alól is nézzem meg: így most már a win hibát is kizárhattam, én mást nem nagyon látok, mint valami HW hibát... -
Lasersailing
senior tag
válasz
Pyttawrx #54428 üzenetére
Talán még sose szedtem szét, azaz a wifi antenna kábel felcserélése kizárható.
Telefonnal ugyanannyi a jel (érzésre) mint régen, ezért nem a routerre gyanakszom. A lakásban nem volt semmi olyan átalakítás, átrendezés, ami indokolhatná a jel gyengülését. (a környék terheltsége sem lehet a gond, még egy router látszik, azt is szép messzi csatornára tettem és ott is van (szomszédé)).
Egyértelműen látható, hogy a telefon mindig erősebb jelet észlel, mint a laptop + a laptop gyengébbet észlel, mint régebben.
(sajnos a különböző távolságból sebességmérés nehézkes: a laptop akksija 1 másodpercet sem bír ki)
A linux 70-80%-ot ír ki, de ezt a -50 dbm-mel én nem tudom összehasonlítani...most kb. 60 cm a router és lapos távolsága:
speedtest Linux alatt: 62.5 / 46.3 / 75 ms
speedtest windows alatt: 20.8 / 40 / 48 ms
(sajnos a kifü szerverére csatlakozott, ahogy látom az nem a leggyorsabb)
speedtest windows alatt: 106.3 / 61.5 / 3ms (antenna hungária) -
Lasersailing
senior tag
válasz
Pyttawrx #54426 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
linux-ot megnézem, ott milyen programot keressek?
kábel: milyen kábel? A WLAN kártyából kijövő két vezetékre gondolsz (antenna?). Ha igen, azok a helyükön vannak (bár nem tudom miért van két vezeték)
Ha bedugom az ethernet kábelt, azon kimérem a gigabitet (1000/300) (ha erre gondoltál) -
Lasersailing
senior tag
Sziasztok
HP Probook 430 G2-es laptop wifija gyengélkedik. Jelenleg a routertől ~60 cm-re van az inSSIDer program szerint ennek ellenére a wifi jele -50 dbm és -60 dbm között ingadozik. Mobilon a wifi analyzerrel -25dbm és -30 dbm között van a "térerő", attól függően, hogy eldugom a laptop mögé, vagy router és laptop közé teszem.
HP support assistant-ot futtattam, nem talál wifivel gondot, mindenféle frissítést futtattam, az sem segített. (win10 van amúgy). 1 hónapja még nem tapasztaltunk semmi gondot a laptop használata során, volt térerő mindenhol normálisan.A laptopban Intel 3160HMW típusú wifi kártya van. Ugyanilyet látok is a neten, rendeljem meg, vagy van jobb ötletetek, hogy mit kellene még megnézni?
Esetleg van jobban ajánlott wlan kártya, ami passzolna ebbe a gépbe?
szerk: egyáltalán biztos, hogy ezzel van a gond? (mondjuk a router hibát másik laptoppal ki tudtam zárni)Köszönöm a válaszokat előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Új Lenovo LOQ - i7 13650, RTX 4060 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Újszerű Anker 778 12 in 1 Thunderbolt 4 Docking station dokkoló (Windows, MAC OS)
- Asus TUF Gaming A15 FA506 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB SSD - RTX 3050 -3 év gari
- Legion 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Samsung Galaxy S22 Ultra , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest