- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Yettel topik
- Magisk
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
Honda topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
AXisBOLD
addikt
"Viszont most jutott eszembe, hogy bár kisszervizet irtál, de mikor volt utoljára szelephézag ellenőrzés, esetleg Egr takarítás? Hűtő folyadék csere?"
ezt nem nekem akartad?
egyiket se találtam a számlák között.... , szelephézagot talán néztek 2023-as kisszervíz alkalmával, de nem mernék rá megesküdni. esedékes lenne ezek közül bármelyik?
Gyertya téma: ezt látom a számlán a gyertyákhoz: DILZKR7B11GS (118.000km-nél) --> ha a Google nem hazudik, ez irídium lesz
#73879 Kicsipampam: váltóolaj: köszi, akkor itt az évek nem számítanak? mert 120-nál megvolt, a 200.000km meg még legalább 1,5 év múlva lesz.
[ Szerkesztve ]
Aurea mediocritas
-
David888
tag
Ha még aktuális, akkor én azt mondom, hogy ez az utolsó szégyen, amit az angliai gyárban összepakoltak. 8 genről akartam váltani, de mikor beültem, akkor full csalódás volt. Gyenge, liha belsőtér. Minden ropogott amihez hozzányúltam. A kárpit meg az igazi olcsó műanyag. A motor viszont sokkal nyomatékosabb volt az 1.8 szívóhoz képest Kinek mi az elvárása, de szerintem a 6,5-7 millió forintos árszegmensben találsz sokkal jobb felszereltségű és anyaghasználatú autót.
-
D55
aktív tag
Megromlás viszont tudtommal a túl magas bioetanol arány miatt szokott az E10-eseknél előfordulni. Illetve azt hiszem konkrétan az a baj, hogy az etanol növeli a kopogástűrést, de egyben gyorsan (úgy fél év környékét szoktak mondani) le is bomlik és akkor effektív a "romlott" benzinnek alacsonyabb oktánszáma lesz. E5 esetén viszont nagyobb arányban játszik az összetevők között más, kevésbé romlékony/bomlékony oktánszámnövelő összetevő, ezért nem annyira jellemző azoknál a jelenség.
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
Itthon van az E10 abban egy alap adalekcsomag van a nevesebb kutakon. Van premium 95 (ami meg mindig e10) de joval utosebb adalekcaomagot kapnak. Van az 100-as oktanos abban az utosebb adalekcsomag van magasabb koncentracioban.
Hogy nalatok hogy van azt passzolom. Eleve nalatok nem urali koolaj van hanem az adriai ami egy jobb minosegu cucc. Szoval mar az alapbenzin is jobb (pl sokkal kenszegenyebb).
#nincsbennetarcsi
-
Micsurin
nagyúr
Most voltam dekarbon témán dízellel 240-ért, autósban megtalálod a képeket. Nem ezen fogsz eret vágni nyugi.
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
hdanesz
őstag
Nekem 1.0-ás volt. Így bármi másban tudok segíteni, csak a motorral kapcsolatban nem.
Lapos....nagyon lapos. Erre készülj fel. Most 41 vagyok, de anno 34 évesen is néha elég volt kikászálódni belőle. A kocsi hátsó részére nagyon vágja fel a vizet és a koszt. De lehet csak azért éreztem így, mert az enyém gyöngyházfehér volt.
A pohártartó használhatatlan. Bármit teszel bele...akkor útban lesz a váltásnál. A 'C' oszlop baromi vaskos, így elég nehéz ott kifigyelni. Persze tolatókamera segít hátrafelé, de oldalra elég szegényes a kilátás. Az ülések kárpitja eléggé fura tapintású.
Nekem sajnos csak 9 hónapig volt meg, így hosszabb távon nem tudom milyen. 27 ezer km alatt nem volt vele gond. 1.0-val keveset fogyasztott és szépen lépett is ahhoz képest. Stabil, jó útfekvésű autó. A kormány áttételezése brutál. Picit figyelni kell, annyira direkt a kormányzás. Meglephet.
-
Qru
MODERÁTOR
-
Piftuka
veterán
Nagyon köszönöm az újabb info-kat mindkettőtöknek!
Ránézésre jó áron vásároltál meg minden szükséges alkatrészt.
Viszont ami a fékbetéteket illeti... Nem úgy van, hogy mindegyik tárcsa a gyári (márkaazonos) fékbetéttel működik a leghatékonyabban?
- Nálam közben a kéziféken állított a szerviz, így egyelőre jó. A hátsó fékeket már keresgélem, csak a pontos típus nem realizálódott még.
Mindenképpen az ATA-Zimmermann-TRW "tengelyen" maradok, de melyik az a modelljük, ami hátul a legjobb fékerőt biztosítja? Méretben hátra a 282 mm külső átmérő a maximum?
- Az első tengelyen mekkora méret használható a nyereg cseréje nélkül? 320 mm? Egyáltalán van értelme gondolkodnom a szinte új Brembo szett lecserélésén (ha jól emlékszem, ez a 305 mm-es tárcsa ment fel, hozzávaló betéttel), vagy az maradhat, és csak a hátsó szett cseréjére fókuszáljak?"Aquila non captat muscas."
-
félisten
-
Piftuka
veterán
"Én pont most estem ezen túl, elől hátul komplett csere, előre ATE, hátra TRW került, mert más prémium nincs a kocsihoz, azaz van, az EBC, de az csak hűtött."
Nagyon köszönöm a választ Neked & Qru-nak is! Igen, jól emlékszel, 8. generációs Accord 2.0 benzines az autó.
Neked mennyibe került összesen a fent említett komplett csere, kérlek?
Nekem a Brembo tárcsák és betétek ára 125.000 forint volt. Ennél sokkal többet nem költenék most a hátsók cseréjére, ha egy mód van rá.
(Mert sajnos úgy jártam a vásárlással, mint Micsurin fórumtársunk! Inkorrekt kereskedő... Szóval a rejtett hibák javítására igen jelentős összeget kellett és kell még költenem... )Úgy nézem, a TRW szett nagyjából a Brembo szettem árában van...
(Amúgy utóbbit a szerviz választotta. Én annyit kértem, hogy cseréljék a féktárcsákat, betéteket, de valamiért a hátsó szettet nem tartották fontosnak cserélni.)A kéziféket pedig azért nézetem most meg, mert teljesen kioldva is már többször kiírta a fedélzeti, hogy engedjem ki, illetve behúzva már több alkalommal a napokban alig tudtam kiengedni. Nem lehetett lenyomni a gombját.
Szóval gondolom a kézifék bovden cserére szorul. És akkor a kézifék betétek is, ugye?
Ha úgy adom le az autót a szervizben, hogy "rossz a kézifék", a szerviz vajon tudni fogja, hogy mi mindent kell cserélni azzal kapcsolatban?
(Nem márkaszerviz, hanem egy nagyon jó hírű, korrekt szerviz, családi vállalkozás, japán autó rajongó és japán autót vezető tulajdonossal.
Ezért váltottam nemrég hozzájuk, mert az őszi, vásárlás utáni Accord szervizemet végző, a korábbi családi autónkat évekig szervizelő vállalkozással nem voltam maradéktalanul elégedett. )u.i.: Miért probléma a hűtött féktárcsa?
[ Szerkesztve ]
"Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
"Na király, örülök, hogy végre sikerült "
A vásárlás utáni nagy szerviz megvolt még ősszel.
Viszont a szerviz akkor a hátsó fékeket nem cserélte ki. Ők nem találták rossznak. Én viszont látom, és érzem, hogy nem annyira acélosak, mint illene.
Csikorog fékezéskor, és nem áll meg olyan gyorsan az autó, mint szeretném. (Vagy elvárnám, egy ilyen nagy, nehéz, sport szedántól.)
Mivel a kéziféket is javíttatnom kell, egyúttal kicseréltetem a hátsó tárcsákat és betéteket is.
Milyen jó minőségű, a hőmérséklet ingadozásnak kiválóan ellenálló, rozsdásodásra nem hajlamos, erős hatású (akár lyuggatott, sport) fékek jöhetnek szóba?
Az első tengelyre Brembo szett került.
Milyen hátsó fékszetteket javasoltok, kérlek?
Köszönöm előre is a használható ötleteket!
"Aquila non captat muscas."
-
félisten
Hat odaadom, mert nekunk jott ceges az uj Scross melle.
1 evre adom at, biztositast kifzettem mar elore, megvolt olajcsere, klima tisztitas, most generator javitas.
Aztan tankolni kell nekik, meg ha barmi van (buntik stb), ennyit kertem. Aztan terv szerint ha bejon nekik atvehetik az autot (szivem szerint ingyen odaadnam, de ugyis lesz valami jelkepes osszes, amit majd visszaadok babakotvenyben).
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
Gömbike
senior tag
Szia!
Az ajtók be lettek kézzel “ állítva”. Kb. 4 perc volt a két első ajtóval való foglalkozás.Nos, ma reggel jöttem dolgozni, 120 km-t az M5-ön, szembeszél volt.
Nem süvített be a szél a kéder gumiknál és a légterelő sem volt zavaró.
Sokkal, de sokkal csendesebb lett.
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
Biqci
aktív tag
Vissza az egész, semmi gond a Yellowstuff-fal, kivéve, ha nem CR-Z-hez keres az ember. Ott ugyanis nem engedélyezett...
Akkor Uraim, ki mit ajánl? CR-Z, első fékbetét, sportos, de nem pályára feltétlenül. Zimmermann nincs, ATE Ceramic nincs, EBC max a Greenstuff engedélyes, a többi non street legal...
"For those about to rock" - "azok számára, akik sziklani készülnek" - Google Translate ... Én már nem iszom, lehet alkoholista lettem... Peter Griffin
-
Gömbike
senior tag
De, most hogy mondod…….
Kb. 2 hónapja van fent, de már akkor hangos volt, mikor megvettem a kocsit tavaly.
A lányoméktól vettem át, kérdeztem akkor tőle, hogy ennyire befütyül a szél? A válasza, hogy ez ilyen volt már, mikor ők is vették 19-ben.
Köszönöm válaszod, majd beszámolok, hogy az ajtóbeállítás eredményessége milyen lett. Pénteken újból pályázom pár száz km-t.
-
Gömbike
senior tag
Szia!
Köszönöm a választ.
Igen, 8. gen. Accord.
Beszéltem egy karosszériással, aki több évig a Mercedes gyárban dolgozott és a feladata az ajtó beállítása, “ megtörése” volt. Ma reggel beszéltünk, csütörtök reggel megcsinálja a pontos beállítást.
-
Gömbike
senior tag
Nagyon fütyül a szél pálya tempónál az ajtóknál. A kéder gumi csere megoldás lehet erre, van aki hasonló “ cipőben” járt? R20A3 motorkód, 2010 aut.
Köszönöm!
Biqci, bocsi, nem neked lett volna válasz, légyszi nèzd el. Új kérdésként szerettem volna felvetni.
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
A gyári is TRW érzésre nincs különbség köztük de nem is forszíroztam a dolgot. Mert a fék tudjuk kiknek való...
#nincsbennetarcsi
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
hdanesz
őstag
Konkrétan mi a gond? Beesett a piros gomb? Vagy nincs ami 'ráfogjon'?
Nekem volt ilyesmi anno off topic autóval. Olyan volt mint ha alsó állásban maradt volna az elengedő gomb (persze látványra a helyén volt, de maga a mechanizmus akadt be) .De már nem emlékszem hogy oldottam meg.
-
félisten
-
félisten
-
tvamos
nagyúr
Nem, ez csak 1 db. Ehez meg jon egy csomo firlefranc...
(#72302) tboldi
Nem, azt mondja a szerelo, hogy a felujitas nem opcio. Nincs nagyon osszerohadva, csak pont ott, ahol bajt csinalt a rohadas.[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Micsurin
nagyúr
Kérdés az felújított-e, írtam a németeknek és a jóképességű Andrea rómániából válaszolt is, hogy refurb.
Jó volt a két pont nincs feltüntetve állapot... nem véletlen.
Fékmester az újra már nekem is 95-110 közt mondott árat, Kauffer dettó. (Már ha tudnak rendelni mert pl nem mindig tudnak.)
---
Jazz esetén ez IS karbantartás mert jómagyarparaszt hajtja és tankolja csak végtére is egy Jazz sose megy tönkre nem? Legmegbízhatóbb használtautó há a kopasz is jólmegaszondta ezt!
[ Szerkesztve ]
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
Micsurin
nagyúr
Vályi is elmegy ám a jó büdösbe.
Ahogy a Visegrádi motoros ügyhöz és Dodorhoz hozzáállt úgy benzint szerető ember nem reagál le ilyen szituációt. Lehet vele egyetérteni vagy nem egyetérteni de benzinvérű nem bagatellizálhatja el egy egy részcsoport problémáját.Azóta nem igen tudom komolyan venni a csávót.
-
dgyuri0123
nagyúr
Ja, hibrid, csak ugye ez "kizárólag" villannyal hajt. Ha kampó az aksinak, akkor megáll és annyi. Lágy hibridnél meg annyi történik, hogy kicsivel megnő a fogyasztás és némileg kevesebb lesz a nyomaték, de kb. ennyi. Én meg vehetek 1-2 millióért aksit....
Mondjuk ezen korábban kellettt volna lamentálni, nem mikor már megvan.
Bízom a Honda mérnökeiben, hogy legalább Prius tatósságot elér a Jazz ehev is és akkor nem leszek túl nagy slamasztikában. De legközelebb lágy hibridet veszek, mert az "megnyugtatóbb" technika az én "meglátásom" szerint...ha addigra egyáltalán lesz még olyan, hogy lágy hibrid."csak a zene van"
-
Saccco
nagyúr
Ne is emlegesd... nekünk is cserés az egyik! Nem merem szétszedni, mert félek minden törik a hidegben. Bezzeg az Octaviá-ból 1 perc alatt kint a lámpa és lehet cserélni.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
ilyen_85
senior tag
Köszi inkább vettem (remélhetőleg) normálisabb cuccot, egy autó ápolási boltban. Remélem lehozza a ragasztó maradványt és a még meglévő küszöbvédő-t is.
#72095 tboldi
Én is inkább eredetit vennék, de 92 eFt azért húzós, ehhez én túl olcsójános vagyok...Egyenlőre megrendeltem a 20 eFt-os változatot, meglátom milyen, ha nagyon vacak max visszaküldöm és akkor gyűjtök a gyárira.
Mióta megvan az autó igy is elköltöttem már rá 300 eFt-ot (kötelező, casco, pár apróság) és kb csak a garázsban áll mióta megvan.
A 4 gyári elegance szőnyeg 33 eFt-ért viszont nem rossz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem szakmai témák megvitatására: Honda OFF topik
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest