Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz
D1Rect #19925 üzenetére
Annyi a trükk hogy a ledek helye gyárilag is megvan és nem kell átfurkálni a garis ventiket csak simán behúzni 2 huzalt és az 5 milis szabvány ledeket betolni a helyükre. Gondolom az öntősablon ugyanaz mindegyikhez csak valamelyiket gyárilag ledezik, valamelyik pedig mentes ettől. És személy szerint nem kedvelem a gyári ledeseket mert fesz szabályzásra rengeteg meghalt már ismiknél, így meg feltolom őket kapcsolóra és én döntöm mikor világítsanak.
Amúgy meg az előlap szinte totál kitakarja őket szal nem sok értelme van esetemben ledezgetni, de lehet a második előlapomat kivagdalom és rácsozom majd eldől -
Gorneck
legenda
válasz
D1Rect #19593 üzenetére
Lesz...közvetlen a venti felett egy 12es venti hely van...onnét folyamat kap friss levegőt...érezni így is, hogy szívja be a házba a levegőt...pedig van vagy 3-4 centire és porszűrő is van...ha közelebb lesz a nyíláshoz az csak jó...
QDre is ezt mondtád...2 év után is hibátlan a benne tárolt vinyám...amúgy nem közvetlenül a szivacson lesz...hanem fél centivel felett...4 csavar tartja most is távolt a fém "talajtól"...
-
Gorneck
legenda
válasz
D1Rect #19589 üzenetére
Ami még hátra van:
- A cpu ventije még kap egy 9->12 átalakítót, hogy a bordára rendesen fel lehessen rakni...[link]
- HDD kap majd egy keményebb szivacsot...azon nem fog tudni már elmozdulni. Most csak a fémen van.A két főkábellel nagyon nem tudtam mit csinálni...az egyik a táphoz lett kötegelve...elfér és nem akadályoz semmiben. A 12Vos ág kábelén még gondolkodom...de lehet így marad már...kár, hogy őket nem tudtam úgy elvezetni, mint a kisebb tápkábeleket...valszeg az előlapot nem tudtam volna a helyre rakni, mert ezek a kábelek már túl vaskosak neki...
-
Fecniii
tag
válasz
D1Rect #19542 üzenetére
Köszi mindenkinek, igyekeztem! A SATA kábeles ötlet jó a 90°-sat fogom oda rakni az talán elfér, és akkor a vinyót is oda tudom csavarozni.
Stirbi: ahogy Osynho mondta a HDD-ket a kábelek elrejtése miatt raktam úgy, nekem így jobban tetszik, az előlapot pedig 2 mp leszedni nincs csavarozva csak le kell pattintani.
Valószínüleg az alsó vinyót átteszem 5.25-ös helyre és akkor a fenti vinyót eggyel feljebb tudom rakni, úgy már el fog férni rendesen.
-
-
W.
tag
válasz
D1Rect #19288 üzenetére
Az eleje az nagyon durva volt
hát nemtom, én ilyen letisztult szép házat nem találok sehol kicsiben, de kérdezd meg Cthulhu Dawn-t, ő nemrég dobott egyet a kukába, eséstől gondolom összement(legalábbis nekünk azt tanították hogy ha magasból gyorsan esik le valami akkor összemegy)
-
Tomi_Sci
őstag
válasz
D1Rect #18107 üzenetére
Van a Dremelnek az un. SpeedClick technológiája, ami gyorsabb fel/le vételt biztosít, és nem tud elfordulni a korong. Ehhez speciális korong és tüske kell. Én nem szerettem volna mert a tüske 2k a korong meg 30%-kal drágább. (Sima tüske 200ft) Úgyhogy rendeltem a legfullosabb korongból SpeedClick nélkülit. Erre hoztak nekem SpeedClickeset. Pedig már jól ki volt tervelve a karácsonyi gépépítés. Nembaj, a nagyobb reszeket megcsinálom Flexxel, addig is amíg megjön az új tüske.
2.: Van valakinek tapasztalata üvegszálazásban? (anyag beszerzés is)
3.: Az alaplapi LED kivezetések hány voltosak? -
scope2007
addikt
válasz
D1Rect #17987 üzenetére
D1Rect: jelenleg 7HDD van a gépben
ADAM1337: már majdnem a végén vagyok...még 1-2venti hiányzik a helyéről
Tomi_Sci igazából 700Wosat akartam, de azon fele ennyi csatlakozó volt.. meg +6ezerbe került a 700w képest, és mivel 1x kell csak megvenni azért esett a nagyobbra a választás
Stirbi köszi
az egyelőre marad is... elsőnek a 4-in-3 Device Modulet töltöm meg... már 3van benne
-
Tikakukac
titán
válasz
D1Rect #17999 üzenetére
Még az is beleférne, mert régen kocsikat is fényeztünk, de inkább rábízom ismire, ő már jópár éve autófényező szerintem ő profibban fújna mint én vagy fater pláne hogy a tökéletes munkához fullos alapozás, szórógittezgetés, tapaszolás kell majd. Színben pedig fullos matt feketére gondoltam, esetleg valamilyen nyers acél színre. Végső gondolat az airbrush, de egyik oldalt plexi, felül tripla radi, másik oldalt világító fej, szerintem felesleges.
Daemon09: Az biztos, szó szerint véremet adom érte, mikor az Alfa házat lemezeltem, csiszoltam, szegecseltem, kábé mint aki a darálóba nyúlt, esténként már enni nem tudtam a kezemmel. Azóta semmi sem változott csak a fájdalomküszöböm emelkedett
Holnap le kéne gyártani az ODD takaró lemezeket meg filózni az alaplap világításon kicsit, bár azért egy szentestét is be kéne iktatni
-
Tikakukac
titán
válasz
D1Rect #17994 üzenetére
Azon a képen már lényegében be vannak töltve a lyukak folyékony epoxi ragacssal faternak se tűnt fel de mikor hozzányúlt kőkeményen kopogott a lyuk
Elöl leragasztottam a lapot, majd hátulról betöltöttem a ragasztóval utána jött a sima epoxi majd a gitt és csiszolás. A bekapcsoló gomb mivel bazinagy abba epoxi rudat gyurmáztam telenyomtam vele, majd sima epoxival lekentem, gitteltem és csiszoltam. A felső zárba pedig egy gumi kört vágtam ki majd ragaccsal ragasztottam, aztán epoxi, gitt csiszolás, majd hátulról is feltöltöttem ragasztóval miután teletömtem a gyurmával. Így a sok nyitogatás, becsapáskor sem lehet akkora baj hiszen a belseje nem egy nagy tömb. Hátul pedig aprólékosan kicsiszoltam a ponthegesztést és estére leöntöttem a kötőanyaggal. Ez durván egy fél napom volt
-
Daemon09
őstag
válasz
D1Rect #17956 üzenetére
És hol láttad?
Még nem, de megpróbálom.
Amint ismerősömnek lesz ideje szétszedem az egészet és lefujatom feketére a belsejét, meg újraharisnyázom a kábeleket legalább a 24-est egyesével. Azonkívül még nem jött meg a DVD íróm, CPU hűtőm és nincs VGA-m, úgyhogy 64Mb-s PCi-os VGA-val tolom még.
Lesznek még ledek benne és ledes ventik. Nem neonozok már, túl világos a fénye.ADAM1337 : Nincs semmi baj annak a színével.
-
Tikakukac
titán
válasz
D1Rect #17925 üzenetére
Sajna előzmény az maga az Alfa Dragon ház, amit szétrobbantottam felcsiszoltam és összeraktam ismét. Az ő és Béta ház elemeiből fog megépülni a vas maga. Az inspirációt az elmém adja (nomeg a temérdek vázlat az uncsi órákról), a maximális hűtési teljesítmény, a "clear" optika és az extrém elemek keveréke lesz a ház. Majdnem száz kisebb-nagyobb skiccem van eddig, ami eszembe jut lerajzolom, 8 év képző után ez ilyen beidegződés. Komplett tervem pedig nincs és nem is akarok, feleslegesnek tartom. Például eddig felülre semmilyen ventit nem akartam, de aztán jött az ötlet hogy menjen egy tripla radi oda is. A szivattyú egyedi konzolon lesz a táp felett, erről is lövök majd képet még ezt is csak úgy hipp-hopp csináltam. Belül még lesz hangszigetelés, egyedi cable management, UV neonok és ledek. A ház alsó felében ahol a lap lesz, semmi mást nem rakok be, a légcsatorna elvét követem majd. Elöl beszív a 2 14-es venti hátul lyuggatott takarók és két 92 milis venti szív majd ki. A felső traktusban pedig 1 9,2-es szív ki, és 3 darab 12-es fel. Hátulra megy egy tartály, oldalt a megvilágított kivágás, a külön boxban pedig még 1 egyedi radi, hőmérő kijelző, neon, szabályzó és valszeg lefalazom az előlapot és a kapcsolók is odakerülnek majd. Úgy kb. ennyi jutott eszembe hirtelen.
-
válasz
D1Rect #17906 üzenetére
ÁÁÁ Már rég szétkaptam. A burkolat megy annak akinek anno a belsejét eladtam.
Egy darabig az asztalon lakott de behalt az msi lap most gar alatt van. Aztán shteer-jól lakattam egy 1650xt és egy p5k pro lapért ha érted mire gondolok
És beraktam a gépet egy asus nemtom milyen házba. vízhűtés nélkül.
Ha minden megvan csak akkor rakom be az új házba amit most csinálgatok. -
válasz
D1Rect #17904 üzenetére
Ha minden jól megy 2hónap és meg van az enyim is készen! de mé festés lakkozás pár vizes blokk stb sok még a munka vele. És ha még bele is költöztem akkor sem lesz 100as mert apróbb díszítő elemek pl sok led forrasztás stb. jó lenne már ha kész lenne de az még pár hónappal odébb van.
-
_Voyage_
aktív tag
válasz
D1Rect #17868 üzenetére
Pontosan, pláne, hogy ezzel kereskedek.
5970 is januárba megy el, karácsonykor sokan kapnak pénzt, megveszik gyorsan, és utána esnek az árak. Eladom ezt, jön helyette egy X800gto, majd a estek az árak, akkor ismét 5970, aztán fermi előtt, eladom, X800gto, majd fermi...
Ha meg nem vizezek egyszerre mindent, semmi értelme, mert valami továbbra is hangos/meleg marad. Előbbi értelemszerű, utóbbi miatt kell venti, attól meg hangos lesz... -
UdVi86
aktív tag
-
total90
veterán
válasz
D1Rect #17790 üzenetére
Igen, kemény 1€ a különbség
Azért ez az új 690 II így drága. Olcsóbb a HAF922, ami azért szerintem jobb ház. Meg nem sokkal drágább a HAF932. Ez így nem lesz nyerő. Az kellene, hogy a CM 690-et ki a piacról és be a 690 II-t a helyére ugyanazon az áron. Akkor lehet ütne
-
válasz
D1Rect #17725 üzenetére
Engem leköt! Bár ma nagyon lusta voltam és semmit nem csináltam. Bár lehet ma még forrasztgatok!
Érdemleges haladás következő fizunál mert sok pénzembe van már nagyon. Mindig megvenni azt a szerszámot ami éppen kell.
Osynho
Megrajzolod és körbe furkálod majd reszelsz. Ez a legolcsóbb. -
Fr3eWar
őstag
válasz
D1Rect #17700 üzenetére
Értem, azt tudom hogy a szabályzókban csak a csicsa más. Csak félek kiadni 10k körüli pénzt egyre mert ha nem fog tetszeni a hang akkor b...hatom. A réginél már minimális csavargatásnál is jelentkezett a zaj. Mert a szabályzó árából kijön 3 Noctua venit 2x14 meg 1x12 és ahhoz van gyári ellenállás is csomagolva.
-
Fr3eWar
őstag
válasz
D1Rect #17697 üzenetére
Volt régebben egy Revoltec 3,5"os szabályzóm, meg néhány gagyibb ventim (gyári raidmax), és azokat szabályozva nagyon csúnya hangjuk lett, inkább hagytam őket maxon menni mert valami brutális motorhang vagy mi jött belőlük, ha vettem vissza a sebességükből. Az a ventik miatt lehetett? Tehát ha a mostani Antec meg Sharkoon ventiket szabályoznám valami minőségibb szabályzóval akkor nem jelentkezne az említett jelenség ilyen formában?
-
válasz
D1Rect #17659 üzenetére
á nem gáz! 3napra felosztva viszont a videon látszó súlyzot nem vettem a kezembe úgy bedurrant mindenem! És csak azért csiszoltam mert kiváncsi voltam mi lesz a végeredmény!
Elvileg marad így lakkozva majd januárban. a következő dolog a lábak lesz! Mivel alulról lesz a dual radi felcsavarozva igy kell a hely. -
-
Zájec
veterán
válasz
D1Rect #16068 üzenetére
egyébként lehet bárhol alkalmazni ezt a ventis dolgot.. csak egy M4-s menetesszár kell hozzá.... és bárhová teheted végülis ahol vagy egy 4-s lyuk ..
diszités képpen lehetne harisnyázni is és akkor nem látszik a menetes szár...
a menetesszár anyaga lágycél, ezért kézzel is szinte hajtható, tehát valami behajlitott flexibilis dolgot is meglehet valósitani, akár egy hosszabb darabal is ha szükség vagy igény tartja.... én ugye odaraktam a venti a kijelölt helyre, a levegöbe ... gondoltam milyen jó megálna igy a semmibe , ha nem tartanám...a házadból meg szerintem nyugodtan flexeld ki azt ami zavarja a szemedet
én is megtettem . mondjuk nekem adott a mühely a pinyóba.. felx ,fúró, na meg ugye a fö cucc a dremel .
Új hozzászólás Aktív témák
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- Gumi és felni topik
- Windows 11
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
- Autós topik
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged