Hirdetés
- Tízezres aksit tuszkolt a Honor a Power 2-be
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Bemutatkozott a Realme 16 Pro széria
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android szakmai topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
Új hozzászólás Aktív témák
-
_SPD_
tag
Ez a netezős gépem, egyben a HTPC-m is.... elfér a 42"os tv mögött

A házat olcsón vettem tápostúl... mint látjátok sima natur tápból is lehet "szépet" alkotni...sztm...

ez már régi kép, azóta van változás... pont holnap holnap után szedem szét, majd lövök még róla.
-
-
N.Ferry
senior tag
jobbnál jobb cuccok,am valóban ha lenne rajta valami rács,akkor lenne fullos a házikó.

-
imibogyo
veterán
Mire gondoltál? Mert ha valami olyan kell ami nem nagyon szól bele a szellőzésbe, akkor muszáj lesz valami nagyon szellőset tervezni rá, vagy valami ritka fémháló, rajzos lemez esetleg. Minden más fogni fog a szellőzésen. Plusz kérdés, hogy miből szeretnéd elkészíttetni?
Én amúgy valami ilyesmit készítenék (persze ez csak egy gyors skicc, lehet ezt még cizellálni):
-
Livio
tag
válasz
Ger_man
üzenetére
Nagyon szépen, alaposan kidolgozott terv, tetszetős!
A kábelkivezetés ötletes, +1 jó pont, főleg ha saját ötlet.
Esetleg megpróbálnám a PC polcot olyanra megcsinálni, hogy beférhessen az asztallap alá is, ha kisebb helyre akarja valaki paszírozni az asztalt. Például valami lepattintható lábat az aljára, hogy kb 1 bútorlapvastagsággal alacsonyabb lehessen az asztal alatt. Mellé helyezve a tappanccsal magasítva futna szépen a polc vonala mint most is. -
Mirman
őstag
válasz
KAMELOT
üzenetére
Én botor hallgattam a ház használati utasítására , ott külön javasolták hogyha minimum 12cm-es a venti a házon akkor azzal lefelé szereljem be. Azért gondoltam hogy ez így jó lehet mert a meleg levegő elviekben felfelé száll és így közvetve a tápon keresztül tudna távozni ergo hűvösebb van bent, de lehet hogy rosszul gondolom . Érdemes lenne megfordítani hogy felülről szívjon ? A VGA eddig 99% terhelésen játék közben is csak 66 fokos volt , ami szerintem jónak mondható.
(#47476) Grózi : Hát igen , a kábelezést biztos meg lehetett volna oldani szebben , de nekem nem jött össze , ez volt az első egyedül összerakott gépem , úgy gondolom ez még elnézhető. Másrészt nem tudom hova tudnám őket rakni , mert az alaplapi tálca mögött megy el az össes így is ?

-
KAMELOT
titán
válasz
Mirman
üzenetére
Ahogy nézem nem éppen jó a szellőzés. Meleg felfele száll.
VGA ventije lefelé fúj + a táp ventije meg szippantja a levegőt.
Ezért a legjobb megoldások az alsó tápos normál házak.
1. Táp alulról kap friss levegőt, ami egy önálló kör.
2. kártya ventije is alulról tolja a friss levegőt a hűtőre, amit oldalról kap. -
Ger_man
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom ezért kapok-e a fejemre radi8tor1 moderátortól. De emlékszem én hogy voltak idő mikor terjedtek itt a PC-asztalokról képek…
Én épp ebben a félévben tervezek egyet az O.A.C-hez, bár reményeim szerint mások is szívesen elfogadnák a gépjükhöz.
Teljesen szimmetrikus a dolog, kivéve a gépházat tartó polc, de az meg átrakható a másik oldalra. Vagy anélkül is megállja a helyét az asztal, ha valakinek nem volna elég helye hozzá.
A billentyű alatt egy bőr kárpit van, ami talán puhábbá teheti a felületet az alkarnak.
Az anyagokról, nos az asztallap tömörfa, a többi pedig laminált forgácslap. Csak hogy mérsékeljük az árakat.
Nem tudom sokan, hogy vannak vele, de engem elég bosszant, hogy az asztalokat kénytelenek vagyunk a falhoz tenni, mert annyi kábel fut mindenfelé. Ez próbáltam megoldani, azáltal hogy a periféria kábeleket az asztallapba mart vájaton keresztül levezetem az alatta lévő „polcra”. Ide szánnám a 230V-os hosszabbítót, amit az asztal oldalán lehetne lefutatni. Az oldallapokon megfigyelhető, hogy elhelyeztem kábel levezető nyílásokat (mindkét oldalon – attól függően ki hová rakja a gépét).Sokakban felmerülhet a kérdés miért nem raktam több tárolót. Nos akartam, de a mértekből adódóan nem tudtam – mert sok helyet akartam a lábamnak oldalirányba. Otthon elégé kicsi, olyan 60-70cm. Koliban lévő asztalnak elég széles, de ott nem középen ülök, és a bal kezem az asztal szélén van, ami nem kényelmes, ezért akartam itt hogy középre kerüljön a felhasználó - jobb és bal kezesek miatt szimmetrikus.
A renderen a 24colos monitorom van. A Logitech Z4-em (a polcra kényelmesen befér a mélynyomó, bár valószínűleg nagyobb gumitappancsok kellenek, hogy a rezgést kicsit tombítsam, bár lehet ad egy élményt a játékoknak
). Az egérpad az enyém, de NAOS-t meg sem próbáltam megrajzolni. A billentyű is töltött (GrabCAD.com).Mit gondoltok? Nektek kellene egy? Javaslatok?
Klikk a képre további képekért!
-
BRIKLY
veterán
válasz
BRIKLY
üzenetére
Tovább folytatódott a gány. Kicsit políroztam a hűtőn,és megkentem a procit forrasztó pasztával

Hőfok eredmény: 13 perc aida64 stabilitásteszt alatt a legmelegebb mag max 52 fok,"CPU" max 47 fok. és 2 méter távolságból nem hallom hogy megy a gép,közelebbről vizsgálva kiderül,hogy a videokártyám hangosabb a procihűtőnél.
-
N.Ferry
senior tag
válasz
pcgamer01
üzenetére
Ja már csak utána vettem észre,hogy belelógott a piroska segge a képbe

Köszi,remélem a többi is jól fog kinézni,házátalakítás már kész van,már csak a cuccoknak kell megjönni és jövök.

Lézerrel vágattam bele,nem mertem kézi szerszámokkal nekiállni,mert nem sima műanyag az előlap borítása,hanem ilyen gumírozott cucc,szóval inkább bíztam profira.

-
TomiLi
addikt
válasz
fatal1ty1984
üzenetére
Ránézek, köszi! 
-
TomiLi
addikt
válasz
fatal1ty1984
üzenetére
Igen már ismertem ezt a cuccot, csak nagyon drágának tűnt elsőre. Aztán rájöttem, hogy az mégsem annyira sok, mivel a fóliát is elméretezve vettem (túl sokat)....

Élőben ezt az anyagot még nem láttam, de gondolom akkor a tropper ház hasonló, mint a Bitfenix borítások.
-
Because
őstag
válasz
Hoorus
üzenetére
vagy próbáld ki a fehéret és akkor meglesz a kontraszt, de úgyis ott a zöld vinyó és ssd akkor azokkal is kellene kezdeni valamit...
(#47441) ZeroDK: minek stresszelünk ezen, a kutya se fogja nézegetni az ő gépét se kap itt 2-3 hozzászólást aztán megy a levesbe, az a megoldás amit mondasz

-
Hoorus
őstag
válasz
üzenetére
Köszönöm mindenkinek az elismerést.

Nekem bántja a szemem az a sárga, nem is a színe miatt vettem meg ezt a VGA-t, hanem a halksága és a hűtési teljesítménye miatt.. Igaz ezekre nincs is panasz, pedig szénné van húzva a kártya..

(#47437) fatal1ty1984 Köszi a tippet, lehet h kipróbálom..

-
törölt tag
válasz
fatal1ty1984
üzenetére
Akkor már a fekete szigetelő szalag, és csókolom

-
pcgamer01
senior tag
válasz
Snip3r_HUN
üzenetére
Lg-d van?

-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Snip3r_HUN
üzenetére
Azon filózom, hogy miért osztod meg ezeket a bevásárló listáidat ebben a topicban?

Kérlek itt csak gépekről osszatok meg képeket! -
Zsmester89
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
2.án veszem át a fekete 14PE-t
ha minden jól megy
Szóval azon vagyok én is 
Amúgy van egy két felhasználó, akinél láttam vagy olvastam róla
-
WaterWawe
őstag
válasz
Snip3r_HUN
üzenetére
Kicsit feltúrbóztad

-
válasz
Zsmester89
üzenetére
és mik a "meglátásaid"... sokan vannak ?

te is lehetsz Phanteks "tulaj"
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#47427) Zsmester89: előre is fogadd gratulációm !
szépen és csendbe teszi majd a dolgát... a CPU -t meg lehet OC -ni ezerrel !
L
-
Zsmester89
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Csak olvasgatok, de rájövök kik a Phanteks tulajok 
-
-
Atke
senior tag
válasz
Snip3r_HUN
üzenetére
Nekem egy ilyen rendszer 120+240 hűtött egy i5 2500K-t (4.5 GHz néha több is volt 5+) És egy GTX 570-et
74C°-volt a max mikor a VGA is húzva volt 100% terhelés majd egy óráig -
foka
aktív tag
Csatlakozom az előttem szólókhoz, a 360-as+120-as belső radik utáni szenvedést megunva kívülre raktam egy MO-RA 2-t az már passzívba is tud idle állapotban hűteni, a fullos hűtést még a 4890 CF-nél is bírta. Tudom hogy nem a legszebb de garantáltan és kiszámíthatóan működik. [link]
-
sorry az OFF-ér , de ez kell... (ez ám a szép szoba...)

L
[ Módosította: radi8tor ]
-
bombibmw
veterán
-
Snip3r_HUN
addikt
Lenne egy kérdésem : egy Alphacool NexXxoS ST30 Full Copper 240mm-es és egy EK-Coolstream RAD XT 120mm-es radiátor már elég lenne a proci és a vga hűtésére ?
-
bombibmw
veterán
Köszi Nektek.

Sajnos csak egy Lumia 620-am van fényképezés céljára,ami nem is lenne gond,csak nem tudok olyan fényviszonyokat teremteni,ami igazán élessé tehetné a képeket.
(#47409) tPedro_:
Z77 Sabertooth -
bombibmw
veterán
-
daveoff
veterán
válasz
hszilard666
üzenetére
A 350D-be már szép, és hatékony vizet lehet építeni 1 kártyához!
Nekem is tervben volt, de már ott tartottam, hogy 150k fölött állt volna meg, úgyhogy vissza táncoltam. Lehet jól döntöttem, túl sűrűn cserélgetem a cuccaimat, nekem nagyon nem érné meg... -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
mrbig25
üzenetére
+iszilard+daveoff: Korábban valakivel elég sokat beszélgettünk, aki egy ugyanilyen házba akart vizet. Lényeg a lényeg: Megcsinálható! Most már jobban és könnyebben, mint akkor.
Annak idején a képeken is látható 200-as Phobya volt az egyetlen ilyen radiátor. Azóta már vannak az Alphacool-nak 180-as radiátorai (nem 200-as!), köztük egy "monsta" is.
Maga a 180-as radiátor teljesítményben valahol félúton helyezkedik el egy hasonló vastagságú dupla120-as (240) és egy dupla 140-es (280) között. Tekintve, hogy az adott helyen egy monster is elférne, én amondó vagyok, hogy simán megoldható az adott gép hűtése, csak elszántság kérdése.
-
hszilard666
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- Tízezres aksit tuszkolt a Honor a Power 2-be
- Tőzsde és gazdaság
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Okos Otthon / Smart Home
- Hardcore café
- Autós topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Path of Exile 2
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Ultra Green 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, 200 MP kamera, beépített S Pen
- Samsung Galaxy Z Fold4 Graygreen Duplakijelzős produktivitás, 120 Hz, Garancia 2026. 03. 22-ig
- iKing - Xiaomi 14T Pro Titan Gray Vékony, prémium kivitel, nagy kijelző 12/512
- Honor Pad X8 / 4/64GB / Wi-Fi / 12 Hó Garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

A tápod király!