- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- One mobilszolgáltatások
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Breaker #68838 üzenetére
Amire Neked szükséged van:
Erre lett kitalálva, direkt furat szerelt alkatrészek eltávolítására.
Persze van más megoldás is, de ezt használtam, és nagyon precíz.
Ami kell az extra folyatószer/forrasztó zsír, és minden használat után ki kell takarítani ha azt akarod sokáig működjön -
KFORboy
senior tag
válasz
Breaker #68853 üzenetére
380-400°C -ra járatva a pákát (ami nemtom milyen típus, mennyire droppolja a hőt mikor neki tolod a nyáknak) meg némi exra folyatóval fel kellene jönnie... Akár egy kis friss extra ónt rárakva.
Ha nagyon nem megy akkor marad a jó öreg ón szívó pumpa.
Milyen fejet használsz ? BC2 tip is már jó szokott lenni vagy bármi amin van egy kis sík felület, a gyári tűfej conical tip gyak. semmire nem jó...
-
And
veterán
válasz
Breaker #68714 üzenetére
Helyes mértékegységekkel: 9,88 Wh= 3,8 V * 2,6 Ah. Tehát elvileg valóban lemerítené egy óra alatt 2,6 A-es terhelés, ha nem lenne igaz, hogy a névleges kapacitást C/10 (más kémiánál C/20) áramra adják meg, nagyobb áramterhelésnél a névleges kapacitásnál kisebb szedhető csak ki egy akkuból. Az 550 mA-es kívánt terhelés ennek csak a töredéke, C/5 érték közelében, ennyi egyetlen akkumulátornak sem okozhat gondot. Ezek Li-ion vagy -polimer akkuk, valószínűleg jóval nagyobb áram leadására is képesek, a feltöltésük sem tart sok-sok órán keresztül.
-
-
Janos250
őstag
válasz
Breaker #68621 üzenetére
Úgy 20-30 évvel ezelőtt mi is velük gyártattuk a PCB-t, de akkor is elég drága volt. Vannak persze magyarok is, több is. Kb. 8-10 évvel ezelőtt a Nagytétényi úton kifelé menet a sajtgyárral szemben lévő telepen is volt egy társaság, velük is gyártattam, az is elég drága volt, de nem ennyi, mint az itteni. Mióta valamelyik fórumon ajánlották a kínait, azóta azt használom.
-
Janos250
őstag
válasz
Breaker #68608 üzenetére
Ettől a PCB gyártótól már többen rendeltünk, eddig mindenki elégedett volt.
https://jlcpcb.com/
Az Eagle által generált fájlokat kell feltölteni, mutatja, hogyan és mit.
Jó minőségű, kétoldalas, lyukgalvanizált, zöld lakkos panelokat kaptam olcsón, mert az alap beállításokat használtam. Amikor feltöltötted, már mutat is egy képet a majdani panelodról, ami szinte fénykép. Folyamatosan nyomon tudod követni, hol tart a gyártás, ha érdekel. 5 db az alap csomag, és ha jól emlékszem elsőre az 5 db. talán 5 $ volt, mert próbapanelnak tekinti, és kedvezményes. Én akkorát gyártattam, ami az Eagle ingyenes verziójába még belefért.
Új hozzászólás Aktív témák
- Honda topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Horgász topik
- Battlefield 6
- Autós topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Drón topik
- További aktív témák...
- ASUS ROG Ally RC71L-NH001W. 512GB. SSD. AMD Ryzen Z1 Extreme. 16GB. LPDDR5X. RAM. CSERE IS.
- iPad Pro 11" M4 2024 256GB Cellular - Apple garancia, 100%, független, ezüst, doboz, számla
- Macbook Pro 16" M4 PRO - 2025 gyártás, 14/20 mag, 24GB RAM, 1 TERA SSD, 2 ciklus - Apple garancia
- Macbook Pro 16" M1 MAX - 2022 gyártás, 10/32 mag, 64GB RAM, 1 TERA SSD - garancia (108)
- Macbook Pro 16" M1 PRO - 2022 gyártás, 10/16 mag, 32GB RAM, 512GB SSD - garancia (105)
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B150M i5 7400 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB BitFenix NOVA MESH 400W
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC-Számítógép! I9 11900K / RTX 3090 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest