-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
Decoupling vagy bypass kondinak mondják angolban a szűrő / hidegítő kondikat, tehát ami jellemzően GND-re zárja a zajt / AC-t. Coupling a csatolókondenzátor jelátvitel, DC-leválasztás, ilyesmi.
Ami a lényeg, hogy DC-konverter kimeneti szűrőiként szerepel és végeredményben a melegedésből is lehet majd következtetni, üzem közben, hogy mennyire sikerült jól (az ohmos összetevőn hőt termelnek az impulzusok). Nyilván működjön és a hőmérséklet is legyen elfogadható, azután mehet elvileg.
#77795 PROTRON
Lehetne tölteni cellánként 4,2 V helyett mondjuk 4 V-ra, hátha úgy jobban kímélődne. Vannak most már ilyen aktív balanszerek is:
https://www.aliexpress.com/item/1005001408426052.html
Az egyszerűbb balanszereken csak ellenállás van, amit 4,2 V felett rákapcsol és visszameríti, de csak 4,2 V-ra, bármelyik cellát. Az aktív balanszer ennél trükkösebb, ahogy a Youtube videókon is látszik, képes egyforma szintre hozni a cellákat akkor is, ha lejjebb vannak merülve és a töltést nem elfűti, hanem átmozgatja egyik cellából a másikba.
Soros cellák lévén (DC-eltolás) a töltést impulzusokkal, illetve kondenzátoron átcsatolva lehet "odébb tenni", bár alaposabban még nem tanulmányoztam, noha nem tűnik bonyolultnak.
#77794 hcl
Trafónál ez úgy nem működik, hogy egyik szekunder mondjuk lehúzva zárlatba, másik meg adja le a normál feszültséget. Ha egyiken zárlat van, attól leáll a primer vezérlés.
Szakadás lehet esetleg az útvonalban vagy kondenzátor kiszáradása miatt nem pufferel.
-
-
A datasheeten 9mOhm ESR van a kondinál, a NEC/TOKIN pedig maximum 2mOhm.
Emellett az egyik képen amit betettél, konkrétan írja is, hogy ezek a kondik végzik a csatolást (coupling) amire pont nem ajánlott.
Én amondó vagyok, nem véletlenül olyan drágák ezek a NEC/Tokin kondik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- JBL Tour One M2 - Champagne
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5700/5800X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Sword 16 HX 16" FHD+ IPS i7-13700HX RTX 4070 32GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 128GB Megkímélt Független/1-3 hónap gar./Akku 88%/p4321
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest