- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
atesss
addikt
válasz
#68216320 #74021 üzenetére
Hát ha csak emiatt vennéd a körkivágót, akkor azért nem annyira olcsó. Ugyanis kell maga a körkivágó, és kell a központfúró is (utóbbi univerzális, bizonyos mérethatárok között a márka bármelyik körkivágó fejéhez jó).
Pl. Lidl-ben, Aldiban szokott lenni készlet, az nagyon megéri. Bár az enyémben asszem 70mm körüli a maximum. De gyakorlatban az is teljesen megfelel egy 80-as ventinek (kb. olyan 65mm alatt már növekedhet a zaj, amiatt hogy a részben le van takarva).
Amúgy a 80-as ventinek a lapát-átmérője asszem nincs is 80mm. -
válasz
#68216320 #73736 üzenetére
Esetleg megpróbálhatsz 1210-es SMD kondiból rakatot építeni.
2x10uF meg 1x2.2uF kapacitásút egymás tetejére tudsz forrasztani. -
atesss
addikt
válasz
#68216320 #73554 üzenetére
Na most létezik olyan, hogy "csőkulcs", aminek a falvastagsága kicsit vékonyabb a dugókulcsoknál. Pl. kerékpár-szereléshez szokták használni.
Nekem van is egy ilyen készletem, csak annyi a probléma, hogy abban ez a méret már pont nincsen.
De ettől még létezhet ilyen 5-ösben is.
Illetve annyiban egészíteném ki amit írtál a problémáról, hogy fogóval nem is könnyű elég erősen meghúzni.
Nekem legalábbis többször is előfordult, hogy - az általam egyszer már biztosan meghúzott - csavarok kicsavarodtak az eszközből egy kábel be-ki csavarása után. -
-
válasz
#68216320 #72926 üzenetére
Akkor át kell alakítani egytelepes táplálásúra, a szokásos 2 ellenállás-1 kondenzátor módszerrel tápközepet állítasz elő a műveleti erősítőknek.
Hátránya, mindenhol csatolókondenzátorokat kell alkalmazni a jelútba
és elveszíted a törésponti frekvencia változtathatóságát, pl ez a rajz, itt jól látszik a tápközép előállítása:Vagy csinálsz egy pár mA terhelhetőségű negatív segédtápot, erre számtalan lehetőség van, 555 IC-vel is megoldható egyszerűen. Így meglesz a +- táp.
Ha ezt választod, akár meg is építheted azt amit linkeltél, annak is fennt van a rajza a neten, ott még pluszba a fázis is szabályozható. -
válasz
#68216320 #72917 üzenetére
Szia,
abból nem nem tudsz +- 15 voltot csinálni sajnos.
A 78-7915 jó választás csak elé kéne egy szimmetrikus táp.
Akár egy 230/12V pár VA icipici transzformátor, 2 dióda, 2x470uF körüli elkó és a stab. ic-k.
Ha van ilyened és nem tudod hogyan kell magcsinálni, segítek, leírom, pofonegyszerű. -
-
KFORboy
senior tag
válasz
#68216320 #72666 üzenetére
Igen, a srácok nem mindig vannak hangulatban egy ilyen nagyon mélyremenő témára...
Lévén ez erősen feszegeti a képességek határát is.Nem szimpla matekról van szó ha mélyen akarunk architektúrális mélységekben elemezni egy core duo/core2duo vagy utáni processzort.
2 szálas számítás azaz "virtuális" magok megjelenésével meg főleg.És még csak a jéghegy csúcsa ebből az UV témakör.
Így tudom neked a legegyszerűbben elmagyarázni mint előbb, illetve a lényegi része ugyan ez, hogy a tápáramkör komponensei elbírják-e az x% többlet átfolyó áramot...
Az a processzorok többségénél -100mV az ideális cap limit(lejjebb menve hibázik), ez meg úgy 99.99%-ban biztonságos/szóra sem érdemes VRM Warning témakörben.
Évente felrepül a téma, többnyire a tavaszi új hadveres laptopok terén, pláne totál új szériáknál, és ekkor a berhelők is előbújnak, válaszul a safety userek is felsorakoznak és a fórumlakók tudnak mazsolázni a témában ha bírják cérnával.
-
törölt tag
válasz
#68216320 #72662 üzenetére
Egy rövid lista az AC/DC Load Line gyári fokozatokról :
Extreme: 210/210 (2.1 mOhms / 2.1 mOhms)
Turbo: 160/160 (1.6 mOhms)
Performance: 130/130 (1.3 mOhms)
Power Saving: 40/130 (0.4 mohms/1.3 mOhms)
Auto: 1.0/1.3 mOhms (4.7 ghz), 1.3/1.3 mOhms (5 ghz)
AC-DC értéket közel együtt szokás állítani, mintegy korrigálva az AC LL emelést a DC LL eséssel, így nem borul annyira a fogyasztás kiszámítása CPU esetében.Mint látod, itt a kisebb érték, kisebb korrekciót és így szerintem kisebb tápkör terhelést is jelent.
Szokták keverni a dolgot a VCore Load Line Calibration (LLC) megoldással, ahol pont fordítottan vannak az értékek. Ez valóban közvetlenül a VRM-et babrálja és tud is meglepetést vagy szép tüskéket is okozni.
Standard/Auto/Normal: 1.6 mOhms
Low: 1.3 mOhms
Medium: 1.0 mOHms
High: 0.8 mOhms
Turbo: 0.4 mOhms
Extreme: 0.2 mOhms (estimated)
Ultra Extreme: 0 mOhms -
KFORboy
senior tag
válasz
#68216320 #72658 üzenetére
Sorry, hogy feltépem a témát újra,
DE
Gamer lapos topikban gyakori a tiedé
Az egész arra épül, hogy az UnderVolt jó-e vagy rossz.
A válasz igen, mert kevesebb hő, jobb hűtés, jobb élettartam a nem a levegőbe eldiszipált fölös fesz. miatt. (Ami egy gyári spec. érték, de a "silicon lottery" végett minden procinál egyedi változó, hogy mennyi fesz. Táppal tudnak működni anélkül, hogy hiábáznának, azaz mennyire lehet kiporciózni.
De a válasz egyszerre NEM is !
Mert a betáp vonalra megnő az áramerősség igény a fesz. esés elkerülése végett (VRM) ahol a FET-ek füstölnek el.
Itt magyarázatul Ohm törvénye adhat választ.Lévén nagyon egyszerűsítve (tényleg nem részletekbe bonyolódva, bugyután, mert ez komplex téma a proci architektúra és PWR/Process management szintjéig ) a fogyasztás azaz W érték nem változik, a W meg a fesz. (V) és az áramerősség (I) szorzata...
Ha feszt csökkentesz = az átfolyó áram erőssége fog nőni, ami a betáp vonal 10A -re tervezett, eddig 7-8A-en járatott FET-jeire most 10-10.5 vagy 11A terhelést jelent és ez többlet melegedést és végül hőhalált/gyorsabb élettartam csökkenéshez vezet, minek következményei beláthatatlanok. (De átlagban elég csak újakat felforrasztani ha nem égetett lukat a nyákra)
A helyes megoldás az szokott lenni, hogy az abszolút min. UV mellett netezni, filmezni, stb... Szokás, játék és komolyabb teher mellett meg olyan max -100mV UV (aranyközépút)
De ennél gyakoribb az "átlagos" megoldás, azaz a beleszarás.
Ha megy így akkor megy addig míg megy, aztán lesz ami lesz, ha meg nem akkor is.Tudom mindez nem egy az egyben a te kérdésed, de erősen összefüggésben, szimbiózisban van vele !
Neked kell döntened ezen infók figyelembevételével !
Mi meg majd forrasztunk neked új feteket fél kilóméteres jump kábelekkel foltozva a deszkát jópénzért -
darvinya
titán
válasz
#68216320 #72656 üzenetére
Azért írtuk be a félvezetők viselkedését, mert minden abból áll.
Tehát bármilyen feszültség/áram változtatás kihat minden félvezető viselkedésre, függetlenül hol van (táp, CPU, RAM, stb.).
Írtam, hogy alul/felül vezérléssel vagy átbillen / zárlatba fordul.
Köztes állapot, amikor működése megfelelő.
Fórumtárs arról írt, hogy olyan köztes állapotban, mikor se nem nyitott, se nem zárt, akkor melegszik legjobban.
Mert félvezetőknek fenn kell tartania folyamatosan a félig zárt/nyitott állapotot.
Nem lehet egy dolgot kiragadni, mert minden összessége adja a működés.
Ha lehetne külön, akkor mindegy mivel táplálod, mindegy hol van, mert külön egység. -
válasz
#68216320 #72654 üzenetére
Üdv!
Amíg nincs egy pontos kapcsolási rajz és vagy a fórumban nem az adott MSI fejlesztő mérnök csapat írja,elemzi tárja fel a működést addig sajnos sok ismeretlenes az egyenlet.
Amúgy én a félvezetők alap fizikai jellemzőit venném alapul.Ha egy félvezető teljes nyitásban/zárásban van akkor elenyésző a hőtermelés de félig nyitott állapotban hatványozottan megnő a hőtermelés.Ez igaz egy analóg tápegységben lévő teljesítmény tranzisztorra és a laptopodban lévő CPU,GPU feszültség ellátó FET,duál FET-ekre is.
Majd 10 évig voltam laptop,PC szervizes a gyakorlati részéről tudnék mesélni.
Statisztikáim szerint az MSI nem állt valami jó helyen mert nagyon sok MSI síma és gamer notiba igen csak hamar tönkre ment a ventilátor.Volt olyan amiben 3x cseréltek a 2 év garancia alatt... -
PitLee
őstag
válasz
#68216320 #72648 üzenetére
Találtam egy ilyet is
Abu85
Tuning hatása
"Az alulfeszelés az mindegy, ha a rendszer nem a kitesztelt hőmérsékleti tartományokhoz lövi be a megfelelő működést. Nem a feszültséggel van a baj, hanem azzal, hogy a hőmérsékleti tartomány 50%-kal meg van emelve, ezzel elcsúszik a hőskála, ami alapján működik a paraméterezés." -
PitLee
őstag
válasz
#68216320 #72647 üzenetére
Nem értem miről beszéltek, de különös vágyat érzek, hogy beleszóljak
Itt nem találsz valamit ami segít ?
gugli kereső link -
válasz
#68216320 #72647 üzenetére
Az tuti, hogy a Clevo/Gericom/Kapok/Albacomp nem csak desktop lapokat rak össze, nemrég volt nálam egy Pentium M-es darab
Meg volt D410-es Alba is, amiben asztali P4 volt
De akkor ez jó hír, hiszen nagyon elrontani tényleg nem tudod a dolgot
BTW igen durva az a lapos...
-
-
darvinya
titán
válasz
#68216320 #72643 üzenetére
Képzel el, hogy minden program folyamat minden egyes fogyasztó.
Ha folyamat csak addig kell, míg másik tudjon tovább lépni, tehát nem kell tárolni.
Ekkor beállított 0.1V esés elég, de mikor tárol, akkor 0.2V kell, különben hiányzó feszültség miatt tárolás sérülhet, mivel már nincs tartalék. -
darvinya
titán
válasz
#68216320 #72640 üzenetére
Mint írtam, hogy ha lekorlátozod, akkor a nagy számítás igényt nem tudja teljesíteni.
Viszont, ha nincs beépítve védelem, akkor minden számítást elvégez, de megnövekedett energiát mástól veszi el.
Elvett energia miatt az átbillen.
Addig semmi baj nincs, ameddig nincs nagy számítási igény.
Tehát csak irodaiként, használod, akkor semmi gond.
De mikor játszol, akkor néha kell a nagy számítási igény, amit valaminek kárára teszi.
Vagy játék megjelenítést veszed 5fps alá, hogy mindent kiszámolva megjelenítsen.
Jobb CPU-k már magukban dobnak bizonyos számításokat, ezzel megjelenítés is elvész. -
törölt tag
válasz
#68216320 #72640 üzenetére
Azt elfelejtettem írni, hogy 180W-os táp van a géphez, a VGA 90W limitben van. Tehát a psu alapvetően képes kiszolgálni a gépet. Out: 19.5V 9.23A (130W-os VGA veziós változathoz is ezt adják, mondjuk ott elképzelhető, hogy a cpu 45W limitet kap, de azt nem tudom biztosan)
-
válasz
#68216320 #72633 üzenetére
Én sem tudtam volna pontosabbat, de azt tudom, hogy anélkül, hogy pontosan tudnád, mi mit csinál, és miért van úgy, ahogy, lutri.
"Hát, ilyen dokumentációja nem sok embernek van, netes fórumokat bújtam a témában"
Néha egész könnyen találni egyes alaplapokról rajzotMeg szoktam lepődni. Mondjuk sikeres javítást egyet csináltam eddig az alapján, ami abban volt.
A leírás egy sima load line leírás, nem kifejezett laposról szól. Különben milyen gép ez?
Amit írtál, én is arra gondoltam, hogy OK, a proci nagyobb áramfelvétele megrántja a tápot, amitől lejjebb esik a tápfesz, és annak adna többet a VRM. Na most alapból van egy feszültségtűrése a procinak, ami fölé amúgy sem hiszem, hogy mehet, csak nem olyan hülye a gyártó, hogy kinyírja a procit.
Ha meg nem kompenzál a tápáramkör nagyobb fesszel, akkor már csak az Ohm-törvény miatt sem lesz nagyobb terhelése a tápnak,VRM-nek. Az persze benne van, hogy akkorát esik a feszültség, hogy megfagy a gép, de ha másoknak nem, akkor neked sem valószínű. (Esetleg majd nyáron, ha 40+ fokban ülsz vele a napon, és szénné terheled. Volt ilyen asztali lapom, 42 fokos procinál fagyott, ha tuningoltam... télen, nyitott ablaknál 46-nálMindezt azért, mert nem lehetett feszt emelni, ugyanis olyan lapban, amibe lehett, kis túlfesszel 60 fokig ment. )
Meg ha instabil lesz, akkor teszel bele neki nagyobb ellenállást.
-
darvinya
titán
válasz
#68216320 #72631 üzenetére
CPU feszültsége kihat mindenre, RAM, stb.
Mikor nem kell annyi számítást végezni és tárolni, akkor nincs annyi mag fogyasztó bekapcsolva, vele együtt a többinél sincs.
Mikor korlátozod, akkor a több számításnál nem tudja elosztani, csak a rendelkezésre állót használja.
Túl csordulás nem lesz, max. eldobja és nem számol vele.Pl: elkezdesz játszani FPS-el, az veszed észre, hogy ellenfél eltűnik, táj is hiányos, stb.
-
-
-
-
-
válasz
#68216320 #71824 üzenetére
Ha 12voltos a led akkor ne kísérletezz mindenféle táppal mert ha nem holnap, akkor 1-2hét/hónap múlva elszáll a led.
Ismerősöm panaszkodott hogy a konyhabútor alján lévő világítása "eszi" a ledszalagokat, fél év alatt háromszor 2métert cserélt.
Megnéztem a tápot, sima transzformátoros+graetz+puffer és a névlegesen 12 voltos táp 14 voltot adott mert kicsi volt a terhelés.
Kicserélve egy kapcsolóüzemű 12 voltos tápra, 1 éve megy ugyanaz a ledszalag. -
And
veterán
válasz
#68216320 #71534 üzenetére
NTC = NTK, ami valóban termisztor negatív együtthatóval, vagyis a hőmérséklet növekedésére az ellenállása csökkenő (és erősen nemlineáris) értékű. A 10k ohm a szobahőmérsékleten mérhető jellemző ellenállása. Ilyen "10k NTC" alkatrészt keress, fizikai megjelenési formája többféle lehet: tárcsa 3..5 mm átmérővel, vagy épp cseppforma. A konkrét karakterisztika többféle lehet, ebben az alkalmazásban nincs nagy jelentősége.
Mosfet: a disszipáció a ventilátor áramának / névleges teljesítményének függvénye, egy 200mA (@ 12V) os venti mellett nagyságrendileg fél wattnyi hőt termelhet legrosszabb esetben, amivel a tok hőmérséklete külön hűtés nélkül kb. 60 °C lesz. -
Barret001
addikt
-
Attix70
aktív tag
válasz
#68216320 #70745 üzenetére
Topnik RF800 , nagyon jó cucc. Forrasztás után nem kell (nincs mit, no clean) tisztogatni.
-
darvinya
titán
-
mezis
félisten
-
And
veterán
válasz
#68216320 #70489 üzenetére
"A jelzés 270 rajta, amiből 27 ohm-ra tippelek"
Rámérni már próbáltál??
"E121R - Change to ferrite, E122R - Change to ferrite
Itt arra gondol, hogy huzalellenálásra cseréljem? SMD-ben létezik ilyen?"
Szerintem meg arra gondol, hogy kisértékű ferritmagos zajszűrőre cserélődtek, ezek neve ferrite bead (ferrit gyöngy), és ellenálláshoz nagyon hasonló, de jelöletlen SMD-tokban is beszerezhetők. DC ellenállásuk nullához közeli, az RF-komponenseket hivatottak csillapítani. -
törölt tag
válasz
#68216320 #70372 üzenetére
Amit csinálhatsz:
Veszel egy mérő kalibrált ellenállást pl 30A/75mVEs maris tudod merni precízen ha van mV skála a multiméteren.
Lehet venni iszonyatos árban olyan AC/DC lakatfogót ami képes mondjuk 10A tartományban mA felbontassál dolgozni. Gondolom nem vágysz rá
-
-
And
veterán
válasz
#68216320 #70369 üzenetére
"Azaz ha jól értem, olyan eszköznél, ami mondjuk csak 1-1.5A-el terhelné ezt az ágat, nem működne ez a tápegység?"
Szerintem működne, mellesleg itt egy másik adatlap ugyanarról a sorozatról a gyártó oldaláról: [link], ezen már nullától indulnak a current range tartományok.
"Van kisebb verzió (RT-65B), itt már 0.5-8A a tartomény, de hivatalosan csak 5A az 5V ág terhelhetősége."
Nem egészen. Az 5 V-os ág terhelhetősége 8 A, de csak akkor használható ki, ha a tápból kivett összteljesítmény nem haladja meg a 64,6 wattot (utóbbi értéket kapod, ha az egyes ágak rated current értékét kiszorzod a névleges feszültséggel, és összeadod mindhárom ágra). Lásd az adatlap első oldalán a 6-os megjegyzést. Az RT-65-nek is van olyan gyártói adatlapja, amelyen az áramtartományok alsó határa nulla. -
rednifegnar
senior tag
válasz
#68216320 #69942 üzenetére
az a legjobb, csak ne nezz bele, hasznald a szemcsit (ha van) de amugy se kell ott allni mellette. par perc eleg neki, visszaolvasassal le lehet ellenorzini hogy kiutotte e, kb fel meterre kell tenni tole.
en a furdoszobaban csinaltam, beallitottam a cuccot ele az eprom, drotot kivezettem a resnyire nyitott ajton es bedugtam a konnektorba igy nem kell belenezni az ivfenybe. -
törölt tag
válasz
#68216320 #69876 üzenetére
Más.
Előtérbe került régi gépeim esetén az EPROM kérdés.
Van egy USB-s EPROM égetőm, viszont nincs UV törlőm hozzá. Mivel csak nagyon ritkán használom lehet nem volna értelme vennem egy 4-5 db-os fiókos torlót ilyen célra. Esetleg valami másik megoldás nem létezik erre?
Gondolom a bankjegy vizsgáló UV fénye kevés lenne, igaz? -
válasz
#68216320 #69028 üzenetére
Ha a "Nemrég volt bekapcsolva" az 20-30 másodpercet jelent akkor már taperolhatod. Feltéve hogy a tervező nem spórolta ki a pár100Kohm-1Mohm kisütőellenállásokat a pufferekről, 50-100 voltra maga a táp süti ki a működéséből kifolyólag, ezt a maradékfeszültséget meg az ellenállások hivatottak nullára redukálni. Legbiztosabb egy nagyobbacska pár wattos 10Kohm körüli ellenállásal rövidre zárni a puffer(eke)t pár másodpercre. Vagy rámérni.
-
darvinya
titán
-
PHM
addikt
válasz
#68216320 #66755 üzenetére
NTK termisztornak nézem, de sajna a paramétereit nem tudom.
A pufferkondi csúcsáramát csökkenti.
Az ellenállása szobahőmérsékleten néhány ohm, ezért ha van kéznél,
próbaképp beköthető egy kb 4,7 ohm/5W-os ellenállás a helyére.
Esetleg rossz PC tápból bontható hasonló termisztor. -
válasz
#68216320 #66586 üzenetére
Mivel az elso fokozat invertalo bemenete testen van es az ellenallasokkal galvanikusan kapcsolodik a kovetkezo fokozathoz, azt is beallitja tapkozepre azaz nulla potencialra. A kimeneti csatolokondenzator mindket laba gyakorlatilag testpotencialon van a kapcsolasba, az offset max. ami esetleg par mV-par 100mV elterest okozhat. Az elkon csak a hangfrekvencias kimenofeszultseg van. Elvileg, ha az utana kovetkezo fokozat korrekt, azaz nullapotencial a bemenet, nem pl. egy tranzisztoros fokozat aminek a bazisa fell van huzva nehany voltra, a kimeneti csatolokondenzator el is hagyhato.
Amire Te gondolsz az egytelepes taplalasnal van, ott egy 1-1 ellenallasoszto es egy hidegitokondenzator allitja be a tapkozepet ami a mindenkori tapfeszultseg fele, pl. 24V tap mellett a kimeneten 12V merheto es ezt levalasztani kell az elko, ugyanolyan polaritassal bekotve mint a rajzon is van. -
Reggie0
félisten
válasz
#68216320 #65705 üzenetére
Mivel ferrintgyongy, illik kozel 0 Ohmnak lennie egyenaramon. Feladata a nagyfrekvencias zavarszures, szoval hagyhatod atkotve, ha nem okoz problemat vagy az EMC megfeleloseg nem kritikus.
Ha csak a rajzon van 200, akkor mindenbizonnyal 200 Ohmra gondolnak. CZB2BFTTE201P, EMI1206R-200, ILB1206ER201V mehet a helyere. (szemre 1206 tokozasu)
-
Reggie0
félisten
válasz
#68216320 #65702 üzenetére
FB=FerriteBead altalaban. Azaz ferritgyongy. Ezeknel a 100MHz-es impedanciat jelolik, azaz 20 vagy 200Ohm 100MHz-en. Abban nem vagyok biztos, hogy 200 Ohm, vagy 20, lehet itt is 20*10^0 -nak kell erteni a 200-at. Amiket en hasznalok, azokon nincsen felirat. Nezzel meg egy adatlapot, abbol kiderul.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Opel topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Macbook White 13" unibody
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest