- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
Kernel #46571 üzenetére
Illetve 1,6-ot akartam írni, nem 16.
1,4-1,6 között lehet általában kalkulálni, Ni-Cd gyári adatlapokon például 1,5 szokott szerepelni, C/10 töltés esetére.
Közben néztem a fotót, az is elképzelhető, hogy a gyorstöltés miatt hőérzékelőt építettek bele, talán azért van rajta harmadik érintkező is.
Ezt a fajta akkut egyszerű szétszerelni, a négy csavar kivétele után levehető a felső rész. Az akkucellák oldalán szokott szerepelni a kapacitás, továbbá lehet ellenőrizni azt is, hogy az elektrolit nincs-e kifolyva.
-
válasz
Kernel #46568 üzenetére
Köszi a választ! Na közben én is lefordítottam (kiszenvedtem inkább...).
Akkor szerinted kezdésnek milyenre állítsam az érzékenységet? Vagy legyen "default"?
A töltőn 100mA-es léptékben tudom állítani a töltőáramot, szóval marad a 100mA.
Ja, ha 1,5A-t nyom bele, akkor nem csoda, hogy forrósodik, de nem foglalkozok vele, kiviszem majd a hűvösbe, ha a gyorstöltőt használnám. Egyelőre az IMAX-szal kellene, de lehet, hogy elveszett a dolog, mert most épp 2,5V körül mérek rajta a 18V helyett - bár amikor feltettem 20 percre, volt benne erő! Lehet csak életre kell kelteni.
-
llaszlo
veterán
válasz
Kernel #46558 üzenetére
Szerintem csak kilazult a fejtartó csavar, vagy lehet, hogy a fej volt rossz. Kicseréltem jól meghúztam és most már egyből melegszik. Viszont az izzó érintkezői nem tudom, hogy hogyan voltak benne.
Itt vannak a képek. [link]
A szár mellett található furat a tokot összefogó csavaré, ami középen van és a tokozás szélénél azok tartják az izzó érintkezőit.Valaki tud segíteni, hogy melyik fület hová tegyem és hogyan?
-
szabifotos
senior tag
válasz
Kernel #46535 üzenetére
Köszönöm a választ!
Akkor ezek szerint az EHHEZ hasonló erősítőkben 4ddb végfok található?!Jó lenne külön szabályozni mind a 4-et, de akkor nem biztos, hogy megéri nekem 4 ilyen végfokot venni külön.
Talán maradok a 4 párhuzamosan kötött fülesnél. Egy darabig az is megfelel.Mi történik ha paraszt módon a kimenetek elé külön-külön potmétert kötünk, úgy hogy csak 1 végfokot használok? Úgy nem lesz szabályozható a kimeneti jel egyenként? (bocsi ha hülye kérdés..)
-
csubuka
addikt
válasz
Kernel #46536 üzenetére
Köszönöm szépen
A biztonságtól kicsit félek én is, majd megvizsgálom alaposan a beszerzett csodát.
A PC táp esetében a hűtés hangos lenne (az alap zúgás egy erősítőnél nem lenne jó tán), persze, ha tudnám mennyi hőt termel, akkor okosba kiszámolnám, hogy elég-e csak a hűtőborda neki, de ha gyárilag kényszeráramlásúra tervezték, akkor lehet nem lenne jó ezen módosítani. Valamint ott tényleg több a buhera.
Viszont minél feljebb megy az ár, annál inkább egy hagyományos trafó is megérheti. Ezektől a falba-dugós csodáktól félek, a kínai telefonok beszerzésénél is az első dolog a töltőjüket falhoz vágni általában.
Mondjuk 1200 Ft körül 12V2A-es táp fémházban még jó is lehet.
-
csubuka
addikt
válasz
Kernel #46525 üzenetére
Húha
Nagyon köszönöm a mindenre kiterjedő válaszodat!
A szűrőkondi beépítése felmerült bennem is a pulzálás csökkentése végett, abban reménykedtem, hogy nem zavarná meg a működését, viszont a kimenetet rákötve az erősítő egyenirányítójára működhetne.
Akkor elfelejtem, ha eltanácsolsz tőle stabil alkalmazásra, de 350Ft-ért nem volt szívem otthagyni. Kicsit mélyebbre olvastam és 30W-ot tud stabilan elvileg (0.14A/220V az input max), ezt a 60W-ot kamuból írják, rá, időlegesen biztos bírja, amíg valami el nem durran benne, de huzamosabb ideig tuti nem célszerű terhelni.
A linkelt cikk például elég érdekes, itt csöves erősítőkhöz mókolták némi extra bővítéssel...
A nem stabilizált feszültség nem probléma igazándiból itt, a többi általad listázott viszont igen
*De akkor szerinted ha már spórolni akarok, akkor inkább LED-ekhez való egyenfesz kimenetes dolgokkal próbálkozzak?
*Vagy netán egy ATX táp szétbuherálásával? -Csak kíváncsiságból kérdezem, veszélyes szitut nem akarok csinálni.
-
-
Kernel
nagyúr
válasz
Kernel #46525 üzenetére
Emlékezetből írtam, de nem jól, mert nem a kimeneti trafóról van visszacsatolva az önrezgéshez, hanem egy külön kisméretű toroid van erre a célra, ami három tekercset tartalmaz, lényegében a kimenőáram visszacsatolásához.
Mint a fénycsőelőtéteknél is, ami ugyanígy működik, csak ott a Graetz-híd után egy puffer is van, másképp vibrálna a fénycső (alulméretezett pufferrel így is vibrálhat).
A visszacsatolást természetesen úgy értettem, hogy a PWM-tápoknál megszokott DC-visszacsatolás itt nincs (DC eleve nincs), de még csak amplitúdóban sincs szabályozva.
-
-
válasz
Kernel #46499 üzenetére
Rendben. Akkor ha jól értem, itt is a névleges kapacitás tizedével kell tölteni, a manuálisban gondolom ezt adom majd meg.
12V/2A-es adapterem van az IMAX-hez, de persze, visszaveszem a töltőáramot.
Ha már itt tartunk, egy kérdés régóta foglalkoztat! Ez az IMAX töltő 11V-tól 18V-ig használható, mármint ekkora adaptereket lehet rárakni bemenetként. Én 12V-ossal használom, de az nem fér a fejembe, hogy hogyan tudja tölteni a 18V-os akksikat ekkora bemenetről? Bár ilyet nem töltöttem még vele, de igazából már azt sem értettem, hogy a 12V-os Pb akkumulátorokat hogyan tudja 14V fölött tölteni?
-
-
-
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Kernel #46413 üzenetére
Köszi!
Arra gondoltam, hogy TIC 246 M-re cserélem, ugyanis az anód és a gate közé mérek ~1Mohm-ot, gate-katód közé 600ohm, igaz be van ültetve még. Bekötni így nem merem mérőkörbe, nincs áramkorlátos tápom, az IC- ről, amin lóg nem találtam infót, még megpusztul a végén, az meg smd, úgy biztos megy a kukába az egész… ( elgőzölt egy kivezetést ez a panel a szélén már a haláltusájában, azt is meg kell majd javítani…
)
T1-T2 alapban szakadás, de nem tartom kizártnak, hogy vezérlésre is úgymarad. Maga a triac nem valami könnyen szerelhető, neki van szegecselve a hűtőzászlónak. Ha van esélyem, inkább nem fúrnám le onnan, de más nem nagyon van, ami a mostani hibát okzhatná, igaz ha nem nyitna, akkor nem nagyon kéne a motoromnak felpörögni maxra…
@Lompos48: Neked is köszi!
Szerintetek a leírtak fényében: cseréljem le inkább, vagy keressek további hibát, mert valamit nem vettem észre?!
-
Vidual001
tag
válasz
Kernel #46403 üzenetére
Nem ilyen duplasorosom van, hanem ez a fajta.
Karácsonyra kaptam, és nővérem egy Tabletet és egy okostelefont nem tud megkülönböztetni, szóval gondolom bement a legközelebbi elektronikai üzletbe, ahol árulnak Ledet, és megvette az 5méteres szalagok közül a legolcsóbbat. De gondolom ők is Kínából szerzik e-bay segítségével, ezért azonos a képen látható távirányító és adapter az enyémmel.
A fő problémám még mindig az, hogyan kellene bekötnöm a jack-et a rendszerbe?
Mert nem hinném hogy a jacken kijövő jel elég erős lenne, hogy szép erősen villogjanak a ledek. -
-
fpeter84
senior tag
válasz
Kernel #46380 üzenetére
Ezért kellene tudni a router típusát (és altípusát), mert akkor fotók alapján meg lehet saccolni hogy milyen tápja van
Az hogy a bemenő 9V-ot bármire használná közvetlenül azt cirka kizártnak tartom. Ha egy USB-s modellről beszélnénk DC 5V bemenettel akkor ott valószínűsíteni lehetne hogy az USB-t stabilizálatlanul kapcsolja rá (pl MR3020) - de ezeken nincsen pl LCD háttérvilágítás vagy ilyesmi más magasabb feszültségű kör. A legtöbbet az SD/DDR1 RAM csippek és a flash szokta kérni - 3-3.3V-ról mennek - illetve ezek miatt a SoC I/O feszültsége is ez szokott lenni, de a mag már általában csak 1.5-2.5V-ról megy, illetve ha igényel még 1-2 különböző feszt a rendszer, azok is ezek között a határok között mozognak
Általában a kapcsüzemű/PWM táp IC-k adják a legtágabb mozgásteret - vannak típusok amik még 35-40V-ról is etethetőek - persze ez okozhat némi plussz melegedést a házon belül ami a stabilitásnak nem tesz jót. Nyilván én se hajtanám feleslegesen ekkora feszről, csak elméleti maxnak írtam. Ha valóban kapcsüzemű az első tápfokozata és a felirata DC 9V, akkor 12-14-re még mindenféle aggodalom nélkül rákötném, 16-20-nál már okozhat a házon belül olyan melegedést amitől a SoC instabillá válhat...
Az 1117 családba eső feszstabok valóban korlátozottabbak - van olyan is ahol az absolute max rating mindössze 12V-ot ad meg, a megengedőbb adatlapok 15-20V-ig is elmennek. Pont a hetekben halt meg a kocsimban egy kínai arduino nano, aminek az onboard AMS1117-5.0 (többféle adatlap, egyik 12 másik 15V max) csippjére ráengedtem az akkufeszt - nem bírta, pár nap után csendben megfőtt az egész... Viszont általában az ilyen LDO típusokat tisztességesebb nyákterveknél csak olyan ágakra szokták használni ahol kevés áram folyik, nagy valószínűséggel ráadásul a 3.3V-os kapcsüzemű mögé kötik - ezt ugye könnyen ki is lehet deríteni egy méréssel hogy a Vin lábán mi található - akkor pedig szintén cirka bármilyen tápforrást rá lehet kötni...
-
-
-
válasz
Kernel #46355 üzenetére
Valószínűleg ez van, mert megmértem üzem közben, terhelés alatt, és 4-5W-ot ad le az adapter. Elvileg ennyi a max neki, de szerintem tudna többet is ideig óráig - szóval a router talán megelégszik ennyivel.
Nekem egyelőre marad a tapogatás: megfogtam a saját routerem burkolatát, és a szóban forgó routerét, hát az enyém majdhogynem melegebb, illetve a fehér burkolat meg is sárgult ott, ahonnan a hő jön...
-
zka67
őstag
válasz
Kernel #46333 üzenetére
Szia, nem akarok vitatkozni senkivel, csak szóltam, hogy normális analóg jelet a büdös életben nem fog leszedni egy PWM kimenetről senki. Persze, lehet mindenféle LRC tagokkal mókolni, de annak a jelnek semmi köze nem lesz az eredetihez.
Hogy mitől szól mégis jól egy hangszóró? Ugyan attól, amitől a LED fényerejét tudod szabályozni egy PWM-es fényerőszabályzóval: a tehetetlenségtől. (Itt a hangszórónak van tehetetlensége, a LED-nél pedig a szemnek)
A legegyszerűbb dolog, ha megnézed egy szkóppal, hogy milyen jel is van a hangszórón, és nem lesz több kérdésed. Én megnéztem.
-
-
zka67
őstag
válasz
Kernel #46327 üzenetére
Szia, bocs, hogy beleszólok, de a PAM8302 (és társai) PWM kimenettel rendelkeznek. Azaz hiába választod le egy kondenzátorral a kimenetről a jelet, semmit nem fogsz hallani, cserébe viszont túlvezérelné a végfokot. Kb 250kHz-es PWM-et használ, és nyugalmi helyzetben is vannak tüskék a kimeneteken.
-
kjani18
őstag
válasz
Kernel #46325 üzenetére
Köszi a válaszokat, de a harmadiknál erre az áramkörre gondoltam
A leirás szerint mono... -
GrooveHero
addikt
válasz
Kernel #46292 üzenetére
Sajnos nem tudom megmondani, egy csigahajtással egybekötött amcsi szállítószalagot hajtü motorról van szó 1/20 áttétel és 1/15 le, ezek vannak rajta. Ja igen, és még az, hogy 85 1/perc a fordulatszám, tehát akkor a motor 1700-at forog asszem. Sztem egyébként sima szénkefés motor lehet.
-
Batman2
őstag
válasz
Kernel #46242 üzenetére
Akkor valami talán már kezdem érteni, mert valami hasonlóra jutottam én is.
Köszi.Igenm, a feszültség duplázót ismerem 555-össel és erősítő IC-vel is.
Itt az a hülyeség, hogy egy LED fényszórót akarnék hajtani az autó elektromos rendszeréről, de a LED csak akkor világít igazán jó fényerővel, ha kap 14-14,2V-ot, az autó elektromos rendszerében pedig nincsen magasabb feszültség, mint 13,5V akkor sem, ha jár a motor és dolgozik a generátor.
Tehát ezt a kis különséget kellene valahogy áthidalnom, ehhez meg sok és felesleges egy kétszerező
Álló helyzetben nem annyira érdekesm nyilván akkor csak olyan 12,5V állna rendelkezésre az attrakcióhoz.Lehet csak megpróbálok fabrikálni egy hivatalos kapcs. üzemű táp IC-vel felépített tápot.
Üdv.
-
tupacamaru
veterán
-
darvinya
titán
-
vizimento
senior tag
válasz
Kernel #46189 üzenetére
Most szétszedtem újra a Li-ion packot, és megmértem minden cella feszültségét külön: A múltkori töltés óta amikor mértem a feszt és már leírtam hogy alakult nem volt töltőn, de használva is csak pár másodperc próbára: 4,00 + 4,01 + 4,01 + 4,02 = 16,04V
Most rátéve a gyári töltőjére felváltva villog a zöld-piros led.
-
kjani18
őstag
válasz
Kernel #46190 üzenetére
Ilyennel nem lehetne megoldeani?
Van, de pontosan én sem tudom mikre jóAdatok:
"- This PCB (Protection Circuit Board ) is designed for 7.4V Li-ion
and Li-polymer battery pack
Prevents 7.4V Li-ion or Li-polymer battery from over-charging, over-discharging and from discharging current more than 5A
Fully Compatible with both Li-Ion and Li-Polymer cells
designed for: 16340 17500 17650 18500 18650 or any other 2pcs 3.7V battery.
Dimension: 30.5 x 15 x 2.4 mmSpecifications :
Over Charge Detection Voltage : 4.35±0.025V
Over Charge Release Voltage : 4.15±0.05V
Rated Current : 3.5A
Over Discharge Detection Voltage : 2.3±0.06V
Over Discharge Release Voltage : 3.0±0.075V
Rated Discharge Current : 3.5A
Over Current Detection Current : 5-7A
Short Protection : Implemented
Release Condition : Cut Load
P+, P- Conduction Resistance : ≤60mΩ
Current Consumed in normal Operation : ≤10μA" -
vizimento
senior tag
válasz
Kernel #46159 üzenetére
Nos méricskéltem kicsit: igazad volt, töltés közben teljesen mást mutat a gyári töltő (a Li-ion akkupakkos)
Szóval felraktam a gyári töltőre a lemerült akkupakkot, ekkor a fesz 10,2V lett. Ami szépen lassan kúszott felfele (sajnos csak 1 multiméterem van így az áramot nem tudtam mérni közben). Kb 15-20 perc alatt elérte a 16,5V-ot!!! Mivel ezt én már veszélyesen soknak ítéltem meg, levettem a töltőről, de gondlom ment volna feljebb is... Ami ha jól tudom nem tesz épp jót a Li-ion akksinak!
Belekukkantottam az akkupakkba, egy "elég komoly" áramkör is lapult a burok alatt, gondolom ez a balanszer... Ha csinálok róla fotót az segít esetleg kikövetkeztetni hogy tényleg az-e?
Aztán visszaraktam töltőre újra (még mindig a gyárira) de már csak pár percre, áramméréssel. Alig 0,06A volt az átfolyó áram (gondolom emiatt emeli az égig a feszültséget hogy nőjön az áramerősség, töltődjön az akksi!?)
Az hogy a B6 miért nem tölti, azt nem értem még most sem, mert a beállítások stimmeltek, ezek voltak multkor is beállítva amiket írtál, és azt írtad szerinted a balanszer csati nélkül is töltenie kéne... Hisz valamiféle védelem úgyis van beépítve magába az akkupakkba...
A B6 vs 12V Nicd akkuval kapcsolatban pedig keresgéltem a menübe + olvasgattam a rövid kis manuálját, de erre az akkutipusra nem találtam meg hol lehetne beállítani, hogy hány cellás!
-
dave0825
őstag
válasz
Kernel #46182 üzenetére
Ja tényleg, bocs, össze vagyok keveredve már (közben más fontos dolgom is akadt, lásd. Arduino topicban, és nem tudok ennyi felé koncentrálni).
Már értem.
Köszönök szépen mindent.
(#46183) tatabike: néztem is 1-2-t, de igen drágák voltak. Meg így, ha nem is egyszerűbb, de legalább olcsóbb, ami nem hátrány.
-
dave0825
őstag
válasz
Kernel #46179 üzenetére
Tehát az izzó bal oldalán ott a kapcsoló és a 230VAC, csak azt nem rajzoltad be?
A motor alá miért rajzoltad oda a 230VAC-t? Azt nem simán rákötni kell a kontaktra?
Ha jól értem, akkor ST3PF-en a 2 és 7-re megy a 230+kapcsoló (ugyanide az izzó), a 6 és 8-ra pedig a motor? -
válasz
Kernel #46158 üzenetére
Értem de ez csak beruházás lesz, mert néhány márkatársát már beszereztem. Most a keresztmetszettel vagyok elakadva, mert amit linkeltem 2,5-(4)-6mm2, viszont ideálisabb lenne a 0,5-(1,5)-2,5mm2 változat ami persze hogy drágább
Nem mondanám hogy alkalmi használat lesz de intenzív se, csak amit eddig alkalmi használatra vettem azokból már elég volt. Kerítésépítésre vettünk alkalmi használatra kombinált fogót a vágó része profin tompa volt és azzal kellett egy hétig vágni a 3mm-es acélfeszítő huzalokat is... buli volt, főleg miután az egyik markolat állandóan lejött. Következő munkára már kevésbé alkalmi megoldást de dupla pénzért vettem, 2× annyit dolgoztam már vele és még szinte gyári állapot és vágja a huzalt mint kés a vajt. Szal inkább kiadok többet, de akkor esélyes hogy egy életre szól, ahogyan én fogom használni főleg. Kábelcicomát meg mindig nyomni fogok. Akkor az a lényeg hogy jó lesz ez a típus 0,5-2,5mm2 változatban.
-
dave0825
őstag
válasz
Kernel #46177 üzenetére
Kösz szépen, szerintem marad a relés megoldás, az szimpatikusabb.
Viszont akkor olyan kérdésem lenne, hogy úgy meg lehet oldani, hogy marad a rendes villanykapcsoló (tehát nem cserélném nyomógombra), és mivel a villannyal a ventilátor párhuzamosan van kötve, így bekötni a ventilátorral sorosan a relét, tehát amikor lekapcsolom a kapcsolót, a villany lekapcsol, de a ventilátort még tartja a relé x percig működni?
Így értem (egy gyors durva paintes rajz):
-
dave0825
őstag
válasz
Kernel #46160 üzenetére
A sima izzóbecsavarós-mozgásérzékelős megoldás azért is nem jó, mert van egy ventilátor is bekötve (hogy kifele "szívja" a "levegőt"
), és arra meg már bonyolult lenne (nekem) bekötni azt is.
Ezért gondoltam valami elengedés-késleltető relére, de akkor amit én linkeltem, azt mondod, hogy az nem lenne jó? Ez mennyire biztos? Olcsóbb, mint amit Te linkeltél.Pffff, most nézem, hogy ez power on delay relay, nem power off.Akkor amit linkeltél, az jó lenne, plusz a sima villanykapcsolót billenőkapcsolóra kell cserélni, igaz?
-
tatabike
őstag
válasz
Kernel #46125 üzenetére
Méricskéltem, mielőtt bármit leszedek róla. Ugye szimmetrikus a két oldal. találtam két alkatrészt a nagyfesz trafóknál, az egyikre ha rámérek, rövidzár, a másiknál szakadást jelez a műszer. Két SMD-cucc, kb. 3x4 milliméteres barna kocka, c231 és c232. Ezek kondik elvileg, és akkor a rövidzáras rossz, ha jól gondolom.
A trafóknál ugyanolyan értékek vannak mindkét oldalon.Képen a felsőnél rövidzár, az alsónál szakadás mérhető. A bal oldalt nem én firkáltam össze, csak ilyen képet találtam.
-
GrooveHero
addikt
válasz
Kernel #45985 üzenetére
Köszi
Na most az a helyzet, hogy a képeket fentről lefelé értem. Tehát a felső az nagyjából világos. A középső is, ott nem tudom a V2 és a W2 között mia akar lenni az az izéBocsi, tényleg nagyon hülye vagyok az elektróhoz.
Az alsó kép meg aztán tökkínai: DDDTehát a lényeg, hogy ha a felső 3at kötöm össze, akkor lassú fordulatú, ha az alsó 3-at, akkor meg gyors fordulatú lesz. Na de állítólag ha most a lassúra kötöm rá, meg még rakok hozzá kondit (asse tudom mekkorát és azt se, hogy üzemi, vagy indító) akkor állítólag olyan lassú, hogy 2 ujjal le lehet fogni. Na ez az amit írtam, hogy mosási fordulaton oké, hogy lassú, de kell lenni erejének, ha képes elhajtani a dobot, ami fullon vagy vízzel és ruhával= vizes ruhával, ami van vagy 30 kiló....akkor nehogy már két ujjal visszafogjam a motort. Már pedig múltkor sikerült. Akkor ott mi lehet a gond?
Igazából azzal lenne a legjobb...mármint a lassú fordulat, mert akkor nem kellene olyan nagyon áttételezni.
De ha már itt tartunk, és nem lesz jó ez a motor, akkor van egy másik alternatíva. Egy amcsi 110V-os hajtóműves motor, aminek valószínüleg jó lenne a kimenő fordulatszáma...na de azt hogy használom én 220V-on?
Köszi ha tudsz segíteni
-
sziamiau
csendes tag
válasz
Kernel #35685 üzenetére
A müködése:
Kivülről a kollektor köri tekercs közepéig fut a mágnes ez alatt NINCS áram a tekercsen, ezt vezérli a bázisra menő kondi elötti tekercs.
A kollektori tekercs közepétől (lendületbe van a mágnes) a tekercs egy impulzust, áramot kap TASZÍTANIA kell a mágnest.
Ezért nincs nem kell vasmag a tekercsbe ! Fékezné a müködést.
Visza felé ugyan ez a funkció.
(Néha a tranzisztort kb 1Mohm elöfeszítik) -
fraba
aktív tag
válasz
Kernel #45961 üzenetére
Úgy gondolom, hogy talán a megfelelően megválasztott transzformátor megoldja az általad említett problémát.
Az alapvető probléma az az, hogy eltűnik a négyszögjel az induktív terhelés hatására, így nem beszélhetünk PWM-ről. Jelenleg még nincs beépítve se visszacsatolás, se áramérzékelő ellenállás. De tervbe van véve. Jelenleg oda kéne eljutni, hogy ne egy felharmónikusoktól hemzsegő maszlag legyen a tekercsen, hanem valamiféle jel, amit lehet szabályozni (így a kimeneti feszültséget is, legyen az a kezdetben bármennyi is).Az áramkorlát megoldott, régi jó fokgyem tápról megy az egész max 0,5 A áramkorláttal 15 V-ról. Mivel van visszajelzés az aktuális áramról, így az mikor eléri az áramkorlátot, leveszem azonnal. IRFZ44 FETnek meg bírnia kell/kéne a kiképzést...
-
Kernel
nagyúr
válasz
Kernel #45926 üzenetére
Itt a tegnapinál kifelejtettem egy lényeges dolgot: nyilván az sem mindegy, hogy az alacsony tápfeszültségek miatt nagy áramon kell átvinni adott teljesítményt, vagy fordítva. Ezeket az elkókat viszont az áram nyírja ki, nem véletlenül lehetett kezdetben PC-alaplapokon találkozni ilyen speciálisabb kondikkal.
Klasszikus végfoktápban viszont a nagyobb feszültséghez relatív kis áram társul, ott ezért sem volt szükség Low ESR típusokra.
-
kovy79
őstag
válasz
Kernel #45917 üzenetére
"annak végére sem sikerült megjavítani ezt a szerencsétlen TV-t"
Vazze. most lelőtted a poént, már a második közepén járok...
Nekem az ónszippantó használata is nagyon tetszett.
Egyébként nem kell ebből messzemenő következtetéseket levonni, aki ért hozzá, az kb 3perc alatt rájön a dolgokra, aki meg nem és hozzá viszi javíttatni a dolgokat, az így járt. Kb, mint egy mese, amiből semmi sem igaz...
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó MSI B650 GAMING PLUS WIFI Alaplap
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB videokártya
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged