Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Kernel

nagyúr

válasz sziamiau #45969 üzenetére

OK, ámbár ezt én is leírtam, szerintem még szakszerűbben is, sőt kiabáló nagybetűk, indokolatlan felkiáltójelek és helyesírási hibák nélkül, de mindegy... Akár össze is hasonlíthatjuk:

Szerintem, amikor esik az inga, az L1-ben indukált feszültség a tranzisztort zárva tartja.

Középállástól felfelé haladva viszont a T1 nyit, az L2 rásegít az inga mozgására, vagyis emeli azt, ezáltal betáplálva azt a kis energiát, amivel pótolja a súrlódási veszteségeket.

Vasmag még szép, hogy nincs, magához húzná a mágnest és ezzel vége a mutatványnak.

Nyilvánvaló, mivel az örökmozgót máig nem sikerült feltalálni, ezt a problémát a korábbi mechanikus "örökmozgók" feltalálói is úgy oldották meg, hogy valamilyen rejtett energiát csempésztek a rendszerbe, ami a súrlódási veszteséget pótolta. Egy kis befújt levegő, meg hasonló ügyeskedések.

Itt is meg lett oldva ez a kis hiányosság, beleértve a bázis vezérlésének energiaigényét is, ami persze nem sok, de valahonnan azt is biztosítani kell.

Új hozzászólás Aktív témák