- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skillet
addikt
válasz
#22145024 #36799 üzenetére
igen. el. az elöregedést én picit másképp képzelem el. mondjuk kiszárad, kirepedezik, és elszakad. ilyennel már találkoztam is. itt viszont konkrétan a tárcsákra rá van ragadva az, ami a szíjakból maradt. mint ha valami nagy forróságtól megolvadtak volna.
van amúgy még egy deck a dual c814 mellett, egy aiwa f220. szintén megolvadt szíjakkal.
amiket írtál, ott szíjat lehet venni. de kicserélni ki fogja? gondoltam rá, hogy én, de nem az enyém a cucc. (ha az enyém lenne, én csinálnám) csinálja szerelő. én nem az vagyok. -
sörösló
aktív tag
válasz
kjani18 #36796 üzenetére
Az alapvető probléma változatlan. Ahogy Lompos írta, max. töltik egymást az akkuk. Rendben is van ez amíg valamennyire egyformák! De ha akad egy amelyik kilóg a sorból, akkor az Isten legyen irgalmas mindannyiunkhoz! Egy ilyen telepben egyetlen zárlatos tag iszonyú rombolást okozhat. Anno az ilyen targoncatelepeket gyorsan kiraktuk a mezőre, aztán vagy felrobbant, vagy kimerült és abahagyta a rosszalkodást! Egy aksiban ameddig van kakaó, addig potenciális akna. Az IFA soros-párhuzamos kapcsolója csak azért nem robbant rendszeresen, mert a belső vezetékelés hamarabb elégett.
És igen, a hálózati eszközök párhuzamos kapcsolása tényleg egy másik témakör. Bocsi az OFF-ért.
-
-
sörösló
aktív tag
válasz
rostiron #36792 üzenetére
Ha a hangszóró membránja mondjuk 400 mm átmérőjű, akkor lehet akár 200 W is, attól is függ hogy mély, közép vagy vegyes sugárzó. Ha a membrán 100 mm-es, akkor lenyelhet akár 50 W-ot is, nem fog letolni csak max 10 W-ot. Butaság ez a W teljesítmény, a membránfelület kitérése, dinamikája, a lehetséges mozgatott légtömeg (ami erősen függ a beépítési körülményektől) mindig erősen befolyásolja a keltett hangérzetet. Középiskolás koromban még a Sokol rádió volt a menő, maxi hangfalnak meg a Regent 50. Ebben a fő hangszóró ha jól emlékszem, kb. 300 mm átmérőjű volt. Ha hallgattál már zsebrádiót, fogalmad lehet a hangjáról. Na egy ilyen az 50 w-os Regent hangfalra kötve olyan felnőttes hangot produkált, hogy el se hiszed! Nem erősítés után, hogy félre ne értse valaki! Közvetlenül rákötve az 50 mW-os végfokra.
-
Skillet
addikt
kis segítség kellene. gáz forrasztópákát szeretnék venni. nem lesz minden nap használva. az autóban szeretnék néha dolgozni vele.
nem öltenék rá sokat, nem "munkaeszköz" lesz. megfelelne akár a conradban is kapható toolcraft 3 ezerért. csak az a 20 perces üzemidő kicsit zavar.
vagy esetleg EZ és EZ
bár ezeket már kicsit drágának találom. 5 ezret adnék érte még szívesen.
akár egy dealextreme-es is jó lehet, ha van pozitív tapasztalat.más. DUAL márkájú automata deck-en elolvadtak a szíjak. már korábban írtam.
szerelő kellene hozzá budapesten. 11 és 22 kerületek jöhetnének leginkább szóba, de távolabb sem kizáró ok... csak megbízható legyen. hátha tudtok ebben segíteni. köszönöm. -
sörösló
aktív tag
válasz
#24889344 #36790 üzenetére
Nekem egy intelligens, elektronikus vezérlésű (sőt számítógépes!) autóm van, simán el van az egyszerű trafós TESCO töltővel. Le sem szoktam választani, mert akkor újra kell állítani az órát. Mást nem zavar. Az aksi akkora pufferkapacitás, hogy azt megzavarni csak nagyon brutális, barbár módszerekkel lehet. Nyugodtan használhatsz bármilyen töltőt, bár a régi orosz tirisztorosok tényleg nem ajánlottak manapság, csak ha le van választva a rendszerről az akku. Általában nem okoznak ezek sem problémát, de ha valami gebasz van, akkor lehetnek érdekes jelenségek ( zárlatos dióda vagy tirisztor miatti AC a szekunderen ). De nem jellemző. Sokan a töltőre fogják a saját hülyeségüket. Pár órára (percre) rárakják a töltőt, aztán sírnak hogy a tél végére kifeküdt az aksi. Télen legalább havonta egyszer egy egész hétvégére rá kell tenni a verdát töltőre. Városi forgalomban soha nem képes rendesen feltöltődni az aksi, pláne télen nem. Ha kezd pezsegni, akkor minimális töltőáramon (2-3 A) hagyni kell még egy napig. Akkor kiegyenlítődnek a cellák, beáll az elektrolitszint, ha kell egy kis víz (de sohasem sav)bele, akkor rajta, de csak a teljes feltöltés után!!!
-
rostiron
őstag
Sziasztok.
Egy számomra érdekes kérdésem lenne. Honnal lehet megtudni hogy egy hangfal hány watt-os, ha nincs ráírva ?? Meg lehet ezt állapítani ??
-
sörösló
aktív tag
válasz
Lompos48 #36788 üzenetére
Qrvára nem tetszik, hacsak nem kimondottan egy állapotúak! Akkor se persze, de nem nyafognak annyira. Évekig javítottam IFA teherautókat, azóta is rémálmom a soros-párhuzamos kapcsolójuk! Ha meg valamelyik szorgalmas a tudtom nélkül berakott egy aksit egy másik mellé, akkor pár héten belül többnyire kakukk, pláne télen! Mindig párban cseréltünk lehetőleg közel egyformákat, de még így sem volt az igazi. Az indítómotor javítása meg egy igazi horrorshow volt, ha elszabadult a bendixkerék helyretolórugója.
-
törölt tag
Üdv.
Autóakkumulátorhoz töltőt tud nekem javasolni valaki, átlagos autóaku 45 amperórás ólom - savas akkumulátor. Intelligens töltőre van szükségem, amihez nem kell lekötni az autó elektronikáját az akkuról, intelligens töltésszabályozással, maximum 60-80 dollárt szánok rá.
Nem találtam jobb helyet, ahol kérdezhetnék, valamilyen szinten hozzátartozik ez a téma is a hobby elektronikához. -
Batman2
őstag
Vannak használt PC tápjaim, egy csomót már szétbontottam, de vannak még egyben, azokat megnézem, hogyan is vannak kötve, illetve a főtrafóból milyen vaskos vezetékek jönnek ki, mert éppen lehetne, hogy a 12V-os dupla táp tekercsének egyik fele vastag drót, másik fele pedig vékony drótból van.
Bár, mivel egyenirányítás van, ami mindkét fél periódusból dolgozik, értelmezésem szerint a pozitív ág minden második periódusa a trafó másik fél tekercséből származik, így két periódusonként sántítana (igaz a puffer kondi elnyomja)Üdv.
-
Batman2
őstag
Jó-jó,
csak közvetlen 230V-ra nem olyan egyszerű tápot készíteni és a mindenképpen nélkülözhetetlen, benne levő főtrafót sem olyan egyszerű csak úgy házilag kivitelezni !Ez viszont a PC tápban már adott, ezért akarom azt használni, és csak annyira átalakítani, amennyire muszály egy megnövelt kimeneti feszhez !
Védelem nekem nem kell, csak szabályozáés, az is csak egyetlen ágra, hogy nagyjából stabilizált legyen és kész.Továbbá azért is a PC tápban gondolkodom, mert annak már eleve van egy jó kis fém doboza, adott benne a hűtés is egy venti formájában, már csak egy ablakot kell a házon vágnom, ahová beépítem a LED chipet a hűtőbordájával együtt, a venti pedig a LED bordáját is hűti, így azzal sem kell külön problémáznom.
Az még megfordult a fejemben, hogy a PC táp főtrafóját felhasználva készítsek tápot teljesen maszek, amiben csak a számomra szükséges elektronika van, de szerintem akkor sem sokkal jobb a helyzet, mivel a főtrafót akkor is lehet hogy át kellene kicsit alakítani, ha viszont mégsem kell átalakítani, mert van a PC tápban annyi tartalék, akkor minek építsek egyet külön.
Üdv.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Lompos48 #36778 üzenetére
Mint erősáramú tanműhelyben is csináltunk ilyet, ott nem volt különösebb berendezés, lényegében egy háromfázisú megszakító volt. Csak előbb persze pontosan be kellett szabályozni a generátort a műszerekkel, hogy minden egyezzen, a feszültségkülönbség megszűnjön a hálózathoz képest, majd rákapcsoltuk. Utána már viszi magával a hálózat a generátort (szinkronban), lehet szabályozni, hogy rátermeljen vagy fogyasszon stb.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
moha21 #36777 üzenetére
Azokat egy prediktív berendezés (ne kérdezd a nevét!) köti össze, amikor feszültség, frekvencia és fázis pontosan és szigorúan meghatározott határokon belül vannak. A még így is fennálló eltéréseket a generátorok egymás utánahúzásával oldják meg. Ez már az energetika térfele.
Korábban egyenfeszültségűekről társalogtunk. -
Kernel
nagyúr
válasz
Lompos48 #36771 üzenetére
Pedig ez valóban így szokott lenni, nem csak AT, hanem ATX-nél is.
Adott egy középcsatolású szekunder, klasszikus +/- táp. A Graetz-híd 2 db (+) diódája nagyáramú, 2 db (-) pedig kisáramú. Simán csak az utóbbiakat kell cserélni.
Most látom a rajzot is, amit beraktál, csak az pont nem egy tipikus megoldás.
-
-
Ribi
nagyúr
válasz
Lompos48 #36769 üzenetére
Oké, sorba.
Arra gondoltam.
De egy ilyen szerintem sokkal egyszerűbb lenne -
-
Kernel
nagyúr
válasz
Batman2 #36764 üzenetére
Az olasz cikkben ennyit hoztak ki belőle:
30 V / 10 A (két ág összesen).
A magyar cikkben, csak a pozitív ágra vonatkoztatva:
Ha minden jól megy, akkor a kimeneti feszültséget 25-29V-ig tudnánk tekerni. 20V-tól azonban ne tekerjük feljebb, hogy a tápban legyen még tartalék.
A biztosíték 4A-től ne legyen nagyobb!Tehát itt már kisebb áramra kalkulál, viszont jobban megpörgeti feszültséget.
Ha bevonod a másik ágat is, ami a közölt megoldással teljesen korrekt (hiszen az amúgy is meglévő Graetz-híd 2 db, gyengébbik diódáját kell cserélni erősebbre, a szekunder huzalvastagság már eleve adott, a nagy áramhoz), akkor ennek duplája a feszültség. Plusz még opcionális, hogy a szabályzásba bevonod a teljes tápot, vagy továbbra is csak a felső ágat. Utóbbi esetben kisebb munkával is megúszható.
A leírásban közölt AT-tápok felépítése elég egyszerű, épp ilyenre gondoltam én is tegnap, nem olyan nagy kaland egyébként. Jók a cikkek, egyet lehet vele érteni, a diódák cseréje pedig egy jó ötlet. Elképzelhető, hogy én is hasznosítani fogom.
-
Ribi
nagyúr
válasz
Batman2 #36764 üzenetére
De még mindig nem látom értelmét az egésznek, mert összes kondit ki kell cserélni, összes szabályzót ki kell cserélni/kiszedni, összes védelmet ki kell szedni. Marad pár ellenállás. Plusz mire kideríted, hogy mit is kell pontosan, sokkal több idő, mint keresni/csinálni egyet 0-ról és az biztos olyan lesz amilyet akarsz.
-
Batman2
őstag
Jól értem, hogy a + és -12V-ból együttesen állítja elő a 25-29 V-ot és nem önmagából a +12V-ól ?
A +-12V nekem is eszembe jutott, de pont azért vetettem el, mert a negítv ág nagyon gyenge, mindössze pár száz milliampert tud.
Így a +12V-n gondolkodtam, hogy azt meg lehetne e emelni 36V-ig.Mondjuk sajnos nekem még a 29V is kevés, mert egy LED chipet szeretnék vele hajtani, aminek meg 32-38V-os feszültség kell, vagy 3,5A kíséretében !
A PC táp főtrafóhoz mindenképpen hozzá kell nyúlni, ha még nagyobb feszt szeretnék ?
Üdv.
-
KisBundi
őstag
Sziasztok! Van egy 100 Led-es fénysorom! 220V-ról megy, de nekem ez túlságosan is fényes. Hogyan tudnám csökkenteni a fényerejét?
-
Kernel
nagyúr
válasz
szabifotos #36755 üzenetére
Semmi különös, csak gondoltam szólok, hogy mire lehet számítani, esetleg még eredeti csatlakozó is kapható hozzá, noha nekem az még nem jött össze.
Természetesen sorba kell kötni.
-
szabifotos
senior tag
válasz
Kernel #36750 üzenetére
Ez miben befolyásolná a használatát, hogy 2db 110V-os betét van benne? Én valami olyasmit képzeltem, hogy rá lehetne szerkeszteni egy dugvillát meg esetleg egy kapcsolót és így melegítene. !?
Sorba kellene kötni, mert nyilván nem külön működne a 2 betét, nem?(Hú ezek nagyon kezdő elképzelések, Bocsi...
)
-
Kernel
nagyúr
Komparálni éppen anélkül is tud egy műveleti erősítő, csak a bemeneten a változás egy viszonylag lassú folyamat, a holtponton emiatt bizonytalanság, zajhatások jelentkezhetnek, ez küszöbölhető ki egy kis hiszterézissel.
Lompos: közben azt elfelejtettem, pedig előzőleg arra is nézelődtem.
-
Lompos48
nagyúr
-
Kernel
nagyúr
válasz
szabifotos #36745 üzenetére
A csatlakozója ismerős, ilyet rendeltem én is, lassan két hónapja, de még mindig nem kaptam meg.
Ez egy négypólusú csatlakozó, ezért feltételezem, hogy 2 db 110 V-os betét külön-külön ki van vezetve, amit igény szerint lehet sorba vagy párhuzamosan kötni.
A leírása szerint legfeljebb 220 °C-ig melegszik, ha igaz.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
szabifotos #36747 üzenetére
Szívesen.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
szabifotos #36745 üzenetére
Lehet. Ha nem fontos a pontos hőmérséklet tartása. Közvetlenül a hálózatról táplálva a véghőmérséklet föggni fog a melegített tárgy tömegétől, környezeti hőmérséklettől meg a hálózat változásaitól.
-
szabifotos
senior tag
válasz
Lompos48 #36744 üzenetére
Lehet, hogy rosszul tettem fel a kérdést! Bocsi,de nem vagyok még túl jártas ebben a témában.
Szóval értem, hogy lekapcsolná nekem ha elér egy hőfokot (ha jól értem a fenti kapcsolás erre jó), de konkrétan arra lennék kiváncsi, hogy ezt közvetlen 220-ról lehetne táplálni? -
Lompos48
nagyúr
válasz
szabifotos #36743 üzenetére
-
Lompos48
nagyúr
válasz
szabifotos #36740 üzenetére
A prés megvalósításához nem nagyon tudok hozzászólni. Asztalosszerszám használata esetén figyelembe kell venni azt a kb. 300 fokos hőmérsékletet.
Ami a pákatáp/forrasztóállomás használatát illet, azok között tudomásom szerint ritka a 300W-ot kezelni tudó konstrukció. Arról nem is szólva, hogy a létezők nem 230V váltót szolgáltatnak a pákabetétnek, hanem (jóval) alacsonyabb feszültségekkel manipulálnak. Ellenben, ha fontos a hőszabályozás, ahhoz lehet elektronikát építeni.
Ennyi. -
szabifotos
senior tag
válasz
szabifotos #36700 üzenetére
-
moha21
veterán
-
Kernel
nagyúr
válasz
Batman2 #36736 üzenetére
Ideális esetben a szekunder menetszámot kellene növelni, a visszacsatoló körben is természetesen megváltoztatva a táposztó tagot.
De ha nem szükséges az eredeti teljesítmény leadása, lehet próbálkozni simán az osztóval növelni a primer kivezérlését. Komolyabb terhelésre persze így már nem fog tudni reagálni (elfogy a szabályzási tartalék), leállhat a primer vezérlés.
Maximálisan a te felelősséged, ha elfüstöl esetleg, itt nem garantálható semmi. Bizonyos tartalék mindenképpen van a rendszerben, többi a gyakorlatban derül ki. Nyilván olyan tápon érdemes kísérletezni, amiért nem kár, és lehetőleg még rajz is van hozzá, hogy mindennel pontosan kalkulálni lehessen.
Ne legyen túl bonyolult, korszerűbb fajta, inkább egy régi, egyszerű típus.
-
-
Batman2
őstag
Egy ATX PC tápban mit kell változtatnom, hogy 36V-ot tudjon leadni ?
A átalakított részen a kondikat nyilván cserélni kell, mert csak. max 16V-osak vannak benne, ez tiszta sor, de nem vagyok benne biztosm, hogy a benne levő nagy toroid tekercs eredeti tekercselése alkalmas e erre, nem kell e a menetszámokat változtatni ?
Vagy akár ki is cserélhetném benne a több tekercses toroid induktivitást, egy 36V-ra alkalmasan tekert példányra.
Üdv.
-
PH-User
addikt
Én gondolkodtam tegnap óta ezen az autórádió-átalakításon és nem jutott eszembe semmi.
Nem vagyok ennyire jártas ezekben a dolgokban, de ahogy feljebb írtam, az audio procira nem lehetne csinálni bemenetet? A bemenetválasztás az ugye mechanikusan történt, ahogy a kazetta bekerült, de ezt kiváltottam egy egyszerű kis kapcsolóval. A kazetta kinyomó gombhoz csatlakozik. -
rostiron
őstag
Változás van. Egy kicsit bátrabban megnyomom a panel tetejét akkor bejön a kép kicsit zölden, ha még egy kicsit rányomok akkor minden ok. Nem tudom hol keressem a hibát. Átnéztem nagyítóval de nem látok hibát .
-
Kernel
nagyúr
válasz
rostiron #36720 üzenetére
Nem lehetett összeforrasztva, két okból sem: a fűrészfogas kiképzés ilyen helyeken mindig szikraköz, túlfeszlevezető.
BK: blue katód (noha angolban cathode lenne, németben kathode, de ez úgy látszik, mindegy nekik, a képcsőpanelokon K-val szokták jelölni). Lényeg, hogy nem lehet testelni, és valóban szokták ilyen szikraközökkel védeni a félvezetőket, a képcsövön belül keletkező áthúzások kivédésére.
További feladat pedig mérések végzése lenne, mert az, hogy nincs kép, így nem mond semmit. Való igaz, hogy ilyenkor először saját hibát érdemes keresni (vajon mit forraszthattam össze?), utána viszont mérni kell, például katódfeszültséget. A képcső működéséhez szükséges még megfelelő segédrácsfeszültség is, fűtés, nagyfesz, meg persze eltérítés is.
-
rostiron
őstag
válasz
Lompos48 #36719 üzenetére
Szerintem ahol bekarikáztad ott nem volt összeforrasztva. Csipogóval megnéztem és minden jónak tűnik. Egy pillanatra odanyomtam csak a pákát. Igazából az bosszant hogy tulajdonképpen nem csináltam vele semmit.
Adj valami tanácsot, mihez kezdjek??A monitor típusa LG T710B
-
Lompos48
nagyúr
válasz
rostiron #36718 üzenetére
Jó lenne tudni, hogy a bekeretezett részen a nyák fogazott részei össze voltak-e forrasztva eredetileg vagy nem. Kapcsolási rajz nélkül nehéz megmondani. Ugyanakkor a képcső foglalata és kontaktusai hevülnek üzem közben. Ilyenkor az újraforrasztások minőségét le lehet/illik egy műszerrel ellenőrizni.
-
rostiron
őstag
Sziasztok.
Ismét jelentkeznék egy furcsa dologgal. Került hozzám egy LG crt monitor aminek az volt a kis hibája, hogy néha a kép furcsa színű lett. ( zöld ) először a kábelt néztem meg nem -e az tört meg valahol ,de hiába mozgattam nem lett jó. Szétszedtem és ami a képcső hátulján van panel ha azt megmozgattam megjavult. Az egyik sarkát ha megnyomtam rögtön jó lett. Lehúztam a panelt és megnéztem a forrasztásokat de nem láttam gondot , de azért ami körbe rámegy a képcsőre azokat újrafórasztottam ( rámelegítettem kicsit ) Összeraktam már nem lötyögött annyira a panel, de most nincs kép semmi
.
Van valakinek ötlete ??? Mit rondhattam el ?? -
Doki16
addikt
Ha egy adott lámpába akarod berakni, akkor a méret ami leginkább számít. Hiába nézel egy jó ledet meg drivert hozzá, ha az nem fog beférni a lámpatestbe. Jobban járnál egy kész lámpával, ezt a fajtát szeretik az elemlámpa topikba.
A legerősebb COB led olyan 100 W körül van. Ilyet még nem nem próbáltam, mert a 20 wattos is bőven elegendő volt. Mondjuk ezek nem lámpába valók hanem inkább reflektorba és 12 voltos driver kell hozzájuk.
-
Peter789
senior tag
válasz
PH-User #36714 üzenetére
hmmm, ennek mindössze 1 sztereó bemenete van, valahogy máshogy van megoldva a forrásválasztás... az enyémben egy TDA7348 volt aminek 3 pár bemenete van és szoftverből tudja kiválasztani hogy melyik menjen a kimeneti mixer felé... így akkor marad a vadászat, hogy ebben hol hogyan választja ki hogy a rádió vagy a magnófej felől jöjjön e a jel és oda kell becsatlakozni a legutolsó pontba
-
Doki16
addikt
Ebbe ilyen pici ledek vannak nagy valószínűséggel. Van itthon ugyanilyen ledes spot lámpám ami 230-ró megy, ez is ugyanolyan lehet. Tapasztalatból mondom, hogy rém gyenge. Amit linkeltél ahhoz egy 12 voltos táp kell.
Ha mindenképpen ilyet szeretnél akkor az 5630-as ledek közül válogass, több helyen is ilyet használok és eléggé meg vagyok velük elégedve.
-
rii
nagyúr
válasz
Doki16 #36690 üzenetére
elfelejtettem mondani igen, hogy elemlámpához kell .-)
így keresve meg a cree led-ekhez dob fel driver-t?
-
Peter789
senior tag
válasz
PH-User #36702 üzenetére
Én annó úgy oldottam meg egy egyszerű blaupunkt rádióban a line bemenet kérdését, hogy megkerestem a mixer IC-t (valami TDA), és közvetlenül ott az IC-nél elvágtam a magnó felől érkező jeleket és a helyére betápoltam a külső forrást - működött teljesen jól, semmi zúhás, búgás. A kazetta mechanikában pedig volt egy fizikai kapcsoló, ami a beugratott kazettára összezárt - ezt is kivezettem és úgy lehetett aktiválni a külső bemenetet...
-
Lompos48
nagyúr
válasz
PH-User #36702 üzenetére
Oda vannak kötve, feljebb linkeltem egy képet, hogy mit hová kötöttem, de lehet valamit nem jó helyre kötöttem?
Most nem tudom megmondani, hogy mennyire lehet baj az, hogy az előerősítő IC körüli hálózatok, amik a magnófejkorrekciókat is végzik ott maradtak a jelutak szálaira kötve. Kapásból annyit próbálnék meg, hogy megpróbálnám a szálak másik végénél elvágni a nyákot és a jeleket direkt az R391 és R392 végeire kötni.
-
PH-User
addikt
válasz
VIPowER #36696 üzenetére
ZTE Blade 3 és Sony Ericcson W810i.
mezis - Köszi, nincs jelenleg toldóm, ezért is kérdeztem, hogy lehet-e forrasztani.
Igen, a fülhallgató csatlakozóról nyomja.Lompos48 - Oda vannak kötve, feljebb linkeltem egy képet, hogy mit hová kötöttem, de lehet valamit nem jó helyre kötöttem?
Mondom, ha kézzel megfogom a jack dugó gyűrűit akkor, mikor érintem bezúgnak.
Úgy tudtam, hogy úgy kell reagálniuk. Egyébként a kazetta egységet kiszereltem belőle.
Átkapcsolásnál nem tudom mi gond lehet, mert a két szálat érintem akkor mutatja is, hogy pörög a kazetta és elhallgat a magnó is.Készítettem egy képet amin megpróbáltam lemakogni, hogy hogy is követtem el a műveletet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Acer Nitro 5 AN515-54-77VS Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged