- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- A fejlődő országokban jobban bíznak az emberek az AI-ban
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Volkov #11307 üzenetére
Erre gondoltam, eddig rendben.
Tovább spekulálok, mert nem találtam meg a TO220-as tok termikus ellenállását (Rth). Próbálom úgy megközelíteni, hogy az a borda, amit rászereltél kb. akkora felületnek felel meg, mint egy TO3 tok önmagában, aztán még feltételezve pasztát, sima felületeket stb.
Ha innen indulunk ki és elfogadjuk, hogy az áram annyi, amennyit írsz, akkor az IC által disszipált teljesítmény (12.32-6.3)x0.36=2.1672W. Az adatlapból kinézett Rth érték a TO3 toknál Rth(Junction-to-Ambient) 39C/W, ami a kiszámolt teljesítménynél 84.52C hőmérsékletkülönbséget jelent a környezethez képest. Tehát a 100-at simán meghaladja. És ez ennél csak rosszabb lehet. Gondolom a LED-ek sem hidegek. Gyanúsan fényesek!
És "elsiklottál" az előtétellenállások kérdése fölött. Mindemellett nagyon szépen világítanak, de meddig? Kondenzátor fölösleges.
Új hozzászólás Aktív témák
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- Ryzen 7 CPU-k
- Lenovo ThinkBook 14 G2 - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 12GB - 256GB SSD - Win11
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF -Számla, garancia, WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest