- Yettel topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
TudorVigyor
aktív tag
Az első résszel egyetértek, de a Silentblade nem a potis leszabályzástól búg-ciripel (fordulatszámtól függően), hanem a PWM szabályzóktól. [Ugyanis potis megoldásom is van, és azzal az égvilágon semmi baj nincs, mégcsak nem is melegszik attól a néhány watttttól, csak a házibarkács már fáraszt, na.] Egyszerűen a DC motor technológia nem a PWM szabályzókra lett kitalálva, akárkitől is veszem. És szvsz ez a Noiseblockerre is igaz.
[Szerkesztve] -
KisApám
addikt
SUPER FLOWER DIGI MASTER:
Lehet kapni Magyarországon, 12 000 ft... TTS
5,5/10 pontból:
a teszt szerint az USB csatlakoztatása majd a szofver feltelepítése után a progi szinte másodpercenként olvassa az adatokat a panel felől, és kicsit lassítja a gépet (0-25 v.27 %-os proci leterheltség), valamint nem minden fontos infó található meg a kijelzőn.
Ettől függetlenül szerintem jól néz ki... és sok mindent mutat a a kijelzőjén...
Max nem dugja az ember az USB portra, elvileg tán úgy is műxik a kijelző része, nem kell a monitoron is nézegetni a dolgokat... elvileg, ezt még meg kell nézni. -
tts
addikt
ekkora gond egy szabályzó ?
ugye krábban azt írtad a kijelzősre gerjedsz - erre szerintewm lehet is - gyönyörű, ha ne adj isten még szabályoz is az már csak hab a tortán [link]
azt is írod, hogy 3,5''-ban nincs kijezős - dehogynem nem is akármi [link] egy Lian Li
ha jól megnézed, még egy apróság feltűnő - mindkettőtől becsukható bármilyen ház ajtaja - ez komoly gond szokott lenni -
Bandus99
őstag
En a tekerhetoseget azert gondoltam, mert ha csak netezgetek akkor allig van igenybeveve a gep, remenyeim szerint egy enyhe legmozgas is megoldja a hutest. Viszont mikor elkezdek jatszani akkor igenis tekerjenek majdnem teljes kapacitassal, akkor amugy sem erdekel a zaj. Ha radugom fix 5v ra felek jatekoknal keves lesz? Persze puding probaja az eves tudom.
azert meg probalkozom, hatha vki megmondja a tutit, tehat kerdes az, ha egy ventillator pl 5V nal kezd el forogni es huzamos ideig csak 4V ot kap, tehat nem mozog tonkremehet-e? lesz vmi baj belole? -
Bandus99
őstag
3 fele ventirol van szo
1db VF700 Cu Vga cooler
2db Zalman ZM-F1 8cm Fordulatszám: 1700-3000 fordulat / perc +/- 10%
Zajszint: 20-34 dB [link]
1db Zalman ZM-F2 9.2cm Fordulatszám: 1600-2800 fordulat / perc +/- 10%
Zajszint: 20-36 dB [link]
Vegulis ahogy nezem a ket hazhutohoz van is valami.
Marad mar csak a VF700 cu kerdes [link] lehet e ennek 4V-ot adni, max allig porog
Tegyuk fel az adott venti 5V tol indul be. Kerdes mi van akkor, ha csak 4V-ot kap?
Egyszeruen nem indul el es nem tortenik semmi, vagy tonkremegy, ha huzamos ideig csak 4V ot kap es meg semmozdul? -
FoBCRaistlin
őstag
Bezsélgettem a computermode-os haverommal. Ő azt mondta, hallott erről a Hardcanno sipolásról, de vagy 10-et eladtak már, teszteltek már és ő semmit sem hallott. És ha emellett döntök akkor ki lehet próbálni őket, és olyat viszek el amelyik nem sipol semmit.
Viszont az enermaxot is preferálom, mert ha belegondolunk milyen ventinek kellene 1000 fordulat alatt mennie. A 8 centisek nemnagyon mennek 1400 fordulat alá, a normális 12 centiseknek meg aliga van hangjuk 1200-on, szal szerintem az az 1000 minimum fordulat nem zavar be. Vélemény? -
gerjus
senior tag
hat ha vizzel lehet 45 is raadasul ez hutheti a vinyodat a VGA t aprocit meg a ram is megoldhato akkor lehet az es akkor nem lennenek ilyen gondjaid es csak azt a nehany ventit kene szabalyozni ami a radin van ahogyan pl en is csinalom !
es akkor maris egyszerubb lenne az elolapi panel esmeg hus islenne igaz egyszeri beruhazasra dragabb de megterul mert utana ez mindenre felrakhato !
Egyebkent tenyleg nem szerencses a radiator mellett tartani a gepet ! -
gerjus
senior tag
hat figy igazabol lehet az igenyeid furak
65 fok folott ? VIZET neki akkor nem lesznek ilyen gondjaid ! azert 65fok az nem keves !
a masik probleema ezzel hogy hova ragasztod a homerseklet sensort ? a bordara ? a borda azert nem lehet 65 fokos mert akkor aprocid sokkal tobb lenne !
Az egyetelen ertelme szerintem a homerseklet senzornak max a vinyora felrakni ! A gatewatchomon is volt 4 de azontul hogy eszetlen rumlit csinalt a gepben mas haszna nem volt a homersekletmeronek !
Az mondjuk tenyleg gaz hogy 1000 nel sipol ! -
FoBCRaistlin
őstag
SRY előre is, kicsit hosszu lesz!
1l fontos lenne, hogy olyan feszeket adjon le amivel ki tudom használni rendesen a ventijeimet. Értem ez alatt, hogy ha kell akkor maxon menjenek, de ha kell akkor qssoljanak, de mégis menjenek. Tehát a feszültségekkel jól bánjon. Van jópár venti a gépemben, de még nemtudom melyiket kötném rá, mert most akarom cserélni az Aerocool Aeroengine 1-esemet egy Aeroengine 2-esre. A procihűtésemhez (Tt Beetle)gyárilag van egy sima potis szabályzó, az marad mindeképp.A táphoz (Tt Purepower Butterfly) is adtak egy hasonló vezérlőt, de azon 2 poti van, elvileg az is maradna.Ezek a ventik jöhetnek szóba szabályzásra.
2X 12centis Revoltec Uv+ledes
1X Zalman OP1 a vga-n
1X Tt X-blower 8X8 cm
1X Tt A1012(ez egy 8 centis hőérzékelős/szabályzós procihűtéskieg.)
1X 8centis Aerocool T3 (ami gyárilag a plexibe van)
Azért írtam ilyen részletesen, mert nem vágom pl melyik ventinek mi az a fesz amin elindul. Meg olvastam pl az Enermaxnál, hogy 1000 a minimum ford. Namost nekem a 2db 12es Revoltec az asszem 600-1200ig forog, tehát azokat nem is tudnám szabályozni
2: Jó lenne a 4 hőmérsékletkijelzés is, valami normális kijelzővel (nem mint a Coolermaster egyik példányánál, ahol egy óra mire végigmutogatja azon az egysoros kijelzőn a dolgokat)
3: Az sem lenne utolsó, ha nem csak egy riasztási hőfokot lehetne megadni. (pl CPU+VGA nemártana)
Asszem kb ennyiTHX előre is!
-
Snitsky
csendes tag
Ez van. Tökéletes vezérlő egyenlőre nem létezik, vagyis ami megfelelne minden téren igényeinknek, bár a gyártók igyekeznek ilyet alkotni. Vagy csak egyszerűen nem csinálnak, mert igy jobban megéri nekik, hogyha esetleg valaki mást is akar vezérelni (pl. neonokat), akkor vegyen még egy másik panelt.
Szvsz egy értelmes vezérlő tuggya a következőket: 0-12V-ig vezérlés; egy csatornán nagy teljesítmény leadás; több mint 4 csatorna; kijelzője legyen igényes, jól látható és bővelkedjen kiírható adatokban, riasztás, stb, és ha lehet ne két 5,25ös helyet vigyen el a gépbe. Ja és esetleg belekombinálhatnának neon vezérlést is. -
Snitsky
csendes tag
Hát igen, ezeknél amiket linkeltem, már nem is inkább a szabályzás van előtérbe (ezeken ez már csak a poén kedvéért lehet rajta
), inkább a különböző memória kártyák olvasása meg előlapra kivezetett USB vagy Firewire.
A Hardcano 12 nem néz ki rosszul, még nekem is tetszik. -
LukE
veterán
ehez annyit tennek hozza, egyreszt hogy a Silverstone 10/10-es szabalyzojara kotott ventik sipakolnak/rezegnek, mert eleg alacsony frekvencias PWM-el szabalyozza a sebesseguket. Es hogy errol 1 szot nem szoltak, es ugyan ez nyertes lett a THG-n eleg komoly ketsegeket ebreszt bennem a ''tesztek'' szavahihetosegevel kapcsolatban.
Masreszt hogy a skill level a beszerelesi/beuzemelesi nehezseget jelenti a 3/10 azt jelenti, hogy meg a hugom is be tudna epiteni, a 8/10 meg kb azt, hogy egy fel emberi agy azert kell az uzembe allitasahoz.. ''Project Skill Level (10 being hardest)''. Szovegolvasas powah?
[Szerkesztve] -
gerjus
senior tag
Igen erre en is kivancsi lennek szerettem volna egy rendes szabalyozosat 0-12 v meg hang allitast es nem talatam olyat ami jo lett volna igy a 2x5,25 helyet foglalo gatewatchot csereltem 2 db singli helyre valora igy ugyanott vagyok helyben hasznalatban megis sokkal elorebb !
Tovabbi jo keresgelest -
erdoke
titán
Lassan indítja a ventit. Nálam 930 rpm a minimum, amit a 120-as Papst ventiknek be tudok állítani. Ez egyébként a ventitől is függ, vannak olyan 12 centis ventik is, amik 12 V-on is max. 1200 rpm-en mennek, ezek nyilván jobban leszabályozhatók.
Tehetsz közé te egy ellenállást vagy IC-t, ha sokallod a 7 V-ot, és bírná a ventid az 5-öt. Volt olyan 8 centis ventim (Panaflo), ami akadozott 5 V-ról. -
Bubu79
addikt
A dolog beállítható - ha akarod sosem látod az Aerogate3 feliratot ( nálam így van )
Az említett fesz érték saját mérés - a prospektusban valóban 5V-ot írnak, de van egy kis szórás.
A kijelzési program pedig úgy megy, hogy 3s-ig mutatja a csatorna nevét, utána 3s-ig az értéket és így lépeget sorba.
Kicsinek tűnne a felirat? Kb. 1cm-es betűkkel firkál - szvsz nem kicsi.
A legnagyobb hibájának azt találtam, hogy nem lehet egyénileg megadni a kijelzett csatorna nevét ( CH1 helyett mondjuk T PROC ), de ennyi pénzért ne legyünk telhetetlenek -
erdoke
titán
Nekem Aerogate II van, nem volt vele gondom, pedig már vagy másfél éves.
A 7V azért kell, mert sok nagyobb venti nem indul el 5 V-ról. Persze lehetne benne valami automatika, ami mondjuk 8 V-on indítja, majd szépen visszaveszi 5-re, de ez biztosan erősen megdrágítaná ezeket a ketyeréket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Macska topik
- Autós topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Yettel topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Bluetooth hangszórók
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Digital edition! OLVASS!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest