- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- MIUI / HyperOS topik
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Móci
addikt
Üdv!
Nekem is lenne egy kérdésem. Az Aerocool FP-01 típusú paneljával van valakinek tapasztalata? Elég pofás a felbukkano lcd kijelző, de vajon jó e maga a panel?
Remélem valaki tud egy kis tapasztalatot megosztani velünk. -
GG888
senior tag
Eléggé be van halva topik :p
Üdv, Gajdi -
GG888
senior tag
Sziasztok,
Tudtok nekem valami okosat mondani a Zalman ZM-MFC-2esről?
Csak mert nagyon beleszerelmesedtem, szerintem remek darab lett. Bár akinek nem elég a 4 ventillátor, annak nem bizos, hogy megéri.
Na, de nem is beszélek annyit, beszéljen helyettem a gyártó és a képek:
[link]
Egyébiránt felkeltette érdeklődésemet az MFC-1 Plus is
[link]
Tehát első és legfontosabb kérdésem, hogy ki tud olcsón szerezni bármelyiket?
A másik az, hogy honna?
És végül: Ki szeretné elcseréni/megvenni a Chromatic Windmillemet?
Üdv, Gajdi
[Szerkesztve] -
Akkor írogatok még egy kicsit így magamban...
Szóval a GateWatch2 egyenlőre otthon működik rendesen. Ez talán annak köszönhető, hogy kivettem belőle az elemet, mielőtt beszereltem? Ki tudja.
Az auto szabályozását el lehet felejteni, idegesítően változtatgatja a ventik fordulatszámát.
Viszont kézi beállításnál (sehol sem írják hány Voltot lehet kiadni belőle) jobbnak bizonyult, mint az előd Aerogate II. Az 7-12 Volt között szabályozott, a GateWatch2 viszont lejjebb engedi a fordulatokat. Kijöhet belőle 5-6 Volt is akár...
Kár, hogy mire leszabályoz, eltelik 3-4 perc is. -
-
KisApám
addikt
A venti fordulatszámát max. 30%-al lehet csak csökkenteni [link], ami szerintem kevés...
Az az 50% min. nagyon hiányzik nekem... Miért? Mert egy Thermaltake XP-120-as hűtőm van a procin egy 120 mm-es Noisetaker ventivel, és a ventit 50%-on tartva a PIV 3,2/3,6GHz bőven kellemes hőmérsékleten marad, és a venti hangja mondhatni hallhatatlan 50%-on...
Szóval erről a gépezetről is le kell mondanom... nálam megbukott...
[Szerkesztve] -
D.Zolika
csendes tag
Sziasztok.
CoolerMaster AeroGate II előlapi panelt keresek fekete színben.
Vki esetleg tudja hol lehetne kapni?
Nagyon örülnék neki. -
zabla
aktív tag
nekem olyan lcd-s front panel kéne, ami ugye a ventik szabályozásán kívül kártyaolvasóval is rendelkezik. amit idáig néztem az az aerocool coolpanel2, de hátha ti tudtok másikat ajánlani
-
GG888
senior tag
´I`
[Szerkesztve] -
Hulk24
senior tag
Hali!
Szeretnék a gépembe egy hőmérséklet figyelő és ventilátor szabályzós panelt! A házam Aerocool BayDream, 5 venti fér el benne. Kinéztem már egy párat,de kiváncsi lennék a véleményetekre!
1. Chromatic WindMill
2. Aerocool CoolWatch
3. Aerocool Power Watch
Melyiket válasszam?Melyik a jó?
Vagy esetleg van olyan panel ami venti szabályzós és esetleg kezeli a fénytechnikát is? Ilyen is érdekelne!
Köszi! -
GG888
senior tag
jah és még annyi, hogy aki nem gépszaki, az nem is tudja rákötni a kártyabeolvasót a gépére, ugyanis pinekre van bontva
-
GG888
senior tag
így fejből nemtom, majd ha hazajöttem a dokitól, akkor re.
-
GG888
senior tag
akkor lenne is egy kérdésem: hogyan lehet a hangjelzést bármilyen módon kikapcsolni a szerkezetben?
-
GG888
senior tag
Itt egy windmilles tulaj, ha kérdés van, majd próbálok re.
-
dbius
veterán
Sziasztok!
Van egy Sunbeam Rhoebus előlapi panelem, ami 4 ventit tud szabályozni 0-12 volt közötti tartományban, csatornánként 20 w terhelhetőséggel. [link]
Azt szeretném tőletek kérdezni, hogy szerintetek 3pin y elosztóval egy csatornára több ventit kapcsolhatok-e? (most rakok össze vízhűtést, és a radira 3 db. 12 cm-es NorthQ Silent Tornado venti kerül [link], ezeket szeretném közösíteni, ha nem halna meg tőle az egyik csatorna...)
Erre azért lenne szükségem, mivel a radin lévő ventiken kívűl lesz a házban is 2 db. 12 cm-es venti( Aerocool Silver Light, Tulajdonságok: Méretek: 120mm x 120mm x 25mm, Levegő szállítás: 61.17 CFM, Fordulatszám: 1000 +-10%RPM, Zaj: 19,58 dBA , Csapágyazás: csúszó, Súly: 130 g. , Fesz.: 12V , Áramfelv.: 0,33A (max.) , Telj.: 3,95W, (két darab vinyótartóban, mindkettőben 2-2 vinyóval).
Bár egyszerűbb lenne ezt a két ventit közösítenem....
Szal szerintetek merjek rákötni legalább két ventit egy csatornára, és fog is működni a szabályozás??
dbius -
KisApám
addikt
No, látott már valaki valami új előlapi panelt?
Tudja valaki, hogy hol lehet kapnihőmérséklet érzékelő diódát? -
kisninja
őstag
12v usb-n
eröl még én sem halottam. kinyirhat mindent.
-
KisApám
addikt
Ezt írja a Power USB-re:
A 12V-os USB ezekre van:
1. külső CD/DVD/Combo
2. külső 3,5 HDD doboz
3. LCD monitor
4. szkenner
Az 5V-os USB ezekre van:
1. USB Hub
2. külső 2,5 HDD doboz
3. mobiltelefon töltés
4. ipod töltés
Csak meg kell nézni mindegyik eszközt, hogy tényleg mennyi kakaót kéjván...
Amugy nekem külsőleg angyon tetszik, és sok mindent tud.
[Szerkesztve] -
KisApám
addikt
Aerocool PowerWatch (kb. 16500Ft) [link]
Széééppp...
Előlapi vezérlőpanel, színes kijelzővel,
kártyaolvasóval és a világon elsõként Power USB-vel
- 4 hőmérséklet figyelés és ventilátor szabályozás
- 25-az-1-ben kártyaolvasó
- Auto és kézi beállítás
- Színes kijelző
- Riasztási hőmérséklet beállítás
- Két 5.25''-os helyet foglal el
- Színkódolt 5V és 12V-os Power USB -
KisApám
addikt
Nem rossz, nem rossz,
de tényleg koppintás a Windmillről.
És ha ugyanazt tudja, akkor elég vackot csináltak.
Ha visszaolvastok a hozzászólásaimban a Windmill tesztjére, meglátjátok miért... -
KisApám
addikt
Az a Sunbeam az Yo lessz arra
-
zion04
csendes tag
Sziasztok,
adva vagyon:
- egy 250 GB Samsung SATAII erre lesz telepítve az op. rendszer és
- egy 400 GB Hitachi ATA ezen film, zene, word dokumentum lesz
Szerintetek melyiket érdemes egy Cooldrive6-osba helyezni. Melyiknek lesz inkább szüksége hűtésre, meg rezgéscsillapításra?
Köszönettel, Zion -
Hapcis
tag
Upszli..
Senki sem tudja van e ilyen? -
Hapcis
tag
Igen jól kiveséztétek a teljes piaci kínálatot
Jó lenne ezt egyben látni úgy mint az elején a főbb tulajdonságaikkal..
uplit neki
Kérdésem az volna hozzátok, hogy tudtok ilyen mütyürből olyat, amin esetleg van egy kapcsoló a ventikhez .. ha esetleg nem akarom pörgetni őket.
Vagy ezeken addig tekerem a potit míg le nem állnak a ventik? (ilyenkor nem melegszik a venti, gondolom azért folyik egy kis áram a tekercsein?)
(elvárásaim, 3- max 4 ventit szabályoznék: 0-12V-ig (0-rpm-től fokozatmentesen, ''finoman'')
legyen megbízható, olcsó, esztétikus, és ne fűtsön mint atom. A kijelző nekem nem szükséges..
Ha indításkor felpörögnek a ventik, akkor utána azért szabályozzon vissza a beállított értékre.
ha még tud esetleg hőmérséklet függvényében is változtatni a ventiken az már hab a tortánde ezt az opciót azért én kapcsoljam be.
A gépemben három venti van most beszerelve de csak 1 üzemel CPUn ( 1150 rpm)
Nincs most felrakva a burkolat ( a többi passzív hűtésű cucc)..
Ha fent lesz az oldalfal, a másik kettő is fog pörögni mint ezelőtt tették de már nem szoftveresen szeretnék bíbelődni a ventikkel.
Ház1 (befúj)(850rpm) Ház2(kifúj) (850rpm).
Célom a még megfelelő hűtés és a ''CSEND'' elérése.
[Szerkesztve] -
Steve boy
csendes tag
Sziasztok!
Meg tudná nekem mondani valaki, hogy hol lehet chromatic windmill tipusú előlapi panelt kapni (lehetőleg feketét)? Ha esetleg van ilyen valakinek szívesen hallanék róla véleményt.
Előre is köszi
[Szerkesztve] -
KisApám
addikt
A nagy ANULU-nak hála, van egy CoolerMaster AEROGATE II gépezetem, de sajna csak 2 db működőképes hőmérséklet érzékelő diódával.
Megnéztem a CoolerMaster honlapját, hogy hol van Mo-on distributor. Felhívtam mindkettőt, de senkinél semmi...
Tudja valaki hogy hol és merre lehet tán venni???
Ha nem, akkor marad az, hogy elektronikai bolt+otthoni fabrikálás... -
KisApám
addikt
Tud valaki mostanság újonnan megjelent előlapi panelről?
-
KisApám
addikt
Ki tudja, hogy hol lehet kapni a panelekhez hőmérsékletmérő diódát kábellel???
-
KisApám
addikt
Most a Nagy Anulunak hála, van egy CoolerMaster Aerogate II a gépemben.
Rendesen szabályozza a témakört, és az előlapon érezni, hogy az melegszik.
Szerencsére jól megy, nincs vele gondom mostanság.
[Szerkesztve] -
TudorVigyor
aktív tag
Az első résszel egyetértek, de a Silentblade nem a potis leszabályzástól búg-ciripel (fordulatszámtól függően), hanem a PWM szabályzóktól. [Ugyanis potis megoldásom is van, és azzal az égvilágon semmi baj nincs, mégcsak nem is melegszik attól a néhány watttttól, csak a házibarkács már fáraszt, na.] Egyszerűen a DC motor technológia nem a PWM szabályzókra lett kitalálva, akárkitől is veszem. És szvsz ez a Noiseblockerre is igaz.
[Szerkesztve] -
BoGyo[ME]
tag
Nem tudjátok, hogy hol lehetne kapni Budapesten fekete! Aerocool Coolpanel 1-t?
(Tudom, hogy a #72. hsz-ben tothjozsef már kérdezte, de a mstrl-ban már jártam, és ott csak ezüst színűt árulnak...) -
KisApám
addikt
SUPER FLOWER DIGI MASTER:
Lehet kapni Magyarországon, 12 000 ft... TTS
5,5/10 pontból:
a teszt szerint az USB csatlakoztatása majd a szofver feltelepítése után a progi szinte másodpercenként olvassa az adatokat a panel felől, és kicsit lassítja a gépet (0-25 v.27 %-os proci leterheltség), valamint nem minden fontos infó található meg a kijelzőn.
Ettől függetlenül szerintem jól néz ki... és sok mindent mutat a a kijelzőjén...
Max nem dugja az ember az USB portra, elvileg tán úgy is műxik a kijelző része, nem kell a monitoron is nézegetni a dolgokat... elvileg, ezt még meg kell nézni. -
KisApám
addikt
válasz
TudorVigyor #129 üzenetére
A gyártók a ''hülye'' vásárlókból élnek, meg abból, hogy némelyek márkaőrűltek és megveszik 2x annyiért ugyanazt, mert rá van írva az a bizonyos név. Itt is ugyanaz a helyzet. Ha meg soknak tartod a sima 4 potis bolti ventiszabályzót, akkor meg egyszerűen csak végy 4 potit ala natur, fúrj ki 4 likat a házad műanyag 5,25-ös takarólemezén és kész... csak csatlakoztasd rá a ventiket...
Az meg a ventigyártók sara, ha olyan ventit csinálnak, ha az le van szabályozva, akkor bizonyos fordulattartományban búr, ''zörög'' a venti.
Vegyél minőségi ventiket (lásd: én csak Noiseblocker ventiket használok, és nagyon jók, vagy még van NorthQ, Paps stb... annyi, hogy a 120 mm-esek 4-5000 forint körül kezdődnek árilag), azokra nem nagyon jellemző az ilyen.
Szűken ennyi.
Erről TTS-el tudsz bővebben tárgyalni, mivel ezzel foglalkozgat. -
TudorVigyor
aktív tag
Emberek, egy dologról sosem esik szó az előlapi panelek kapcsán, pedig fontos, t.i. a ventiszabályzást hogyan oldják meg, PWM-mel vagy feszültségszabályozással. A minap vettem egy egyszerű 4 potméteres panelt, semmi csicsa, és még az is PWM szabályzó volt. Na erre nem számítottam (főleg mivel rá volt írva, hogy 7V-12V-ig szabályoz, jaja), a silentblade meg például hangosabb PWM szabályzóval leszabályozva, mint teljes fordulaton (de más ventik is búgnak tőle). Sem tesztekben, sem sehol nem szokták nézni, pedig nem lenne bonyolult dolog ezt vizsgálni, csakhát tesznek rá magasról. Meg a gyártók is: félelmetes hogy egy olyan terméknél, aminek egyetlen értelmes funkciója a csendesítés, és szvsz eleve szemtelenül nagy haszonnal adják, erre nem gondolnak (vagy ezen akarnak spórolni).
[Szerkesztve] -
KisApám
addikt
SUPER FLOWER DIGI MASTER [link]
Teszt: [link] 5,5 pont a 10-ből
3 venti+3 hőmérséklet
szoftver telepítő lemez - sokminden látható a monitoron is ha kell
USB csatlakozás
sok adatot kijelez azon a szépképernyőn
(Mo.-n nem tudom hol kapni, de külföldön 40 euró körül van az ára (10 000 ft átszámítva))
[Szerkesztve] -
Bandus99
őstag
Tessek egy lehetoseg masik topicbol
[link] -
tts
addikt
ekkora gond egy szabályzó ?
ugye krábban azt írtad a kijelzősre gerjedsz - erre szerintewm lehet is - gyönyörű, ha ne adj isten még szabályoz is az már csak hab a tortán [link]
azt is írod, hogy 3,5''-ban nincs kijezős - dehogynem nem is akármi [link] egy Lian Li
ha jól megnézed, még egy apróság feltűnő - mindkettőtől becsukható bármilyen ház ajtaja - ez komoly gond szokott lenni -
Bandus99
őstag
sehol semmi mozgas?
-
KisApám
addikt
Valaki tud valami új, vagy régi előlapi kijelzőspanelről???
Esetleg van is neki? Legalább a tapasztalatok amilye van arról? -
t3v3h
csendes tag
3.5'' panelt tudtok ajánlani?
-
KisApám
addikt
PRIMECOOLER PC-MP I+
Tesztet tud valaki valahol? -
anulu
félisten
KisApám!
rendesen megy? -
KisApám
addikt
PRIMECOOLER PC-MP I+ [link]
Ismeretlen jószág...
Csak fordulatszámkijelzése van.
4 db ventire, csatornánként 24W-al (!!!) és 3-12V-ig (!!!).
Nem találtam tesztet róla, Magarországon kapható.
Nem tűnik rossznak... -
jakewyler
senior tag
Hali
Mi a véleményetek az Aerocool Gatewachról??ilyet szeretnék venni ,csak elég drága érte,miket tud tulajdonképpen?? -
-
Bandus99
őstag
En a tekerhetoseget azert gondoltam, mert ha csak netezgetek akkor allig van igenybeveve a gep, remenyeim szerint egy enyhe legmozgas is megoldja a hutest. Viszont mikor elkezdek jatszani akkor igenis tekerjenek majdnem teljes kapacitassal, akkor amugy sem erdekel a zaj. Ha radugom fix 5v ra felek jatekoknal keves lesz? Persze puding probaja az eves tudom.
azert meg probalkozom, hatha vki megmondja a tutit, tehat kerdes az, ha egy ventillator pl 5V nal kezd el forogni es huzamos ideig csak 4V ot kap, tehat nem mozog tonkremehet-e? lesz vmi baj belole? -
KisApám
addikt
válasz
Bandus99 #100 üzenetére
Hát alapon elég hangos hűtőid vannak, nem irigyellek... a Zalman márka, de nem azért, mert halk ventiket gyárt...
A 4V-ra meg nem tudok mit mondani... ha megy, akkor jó, ha nem, lehúzni és 5V-ot neki, attól beindul. Persze ha van értelme, és kever annyi levegőt, hogy jó legyen valamire.
Meg akkor minek neki annyi? A semmiért legyen rajta a tápon és nyelje a wattokat?
Min. 5 V neki és kész.
Az a legegyszerűbb, te is tudod:
adnak Zalman elosztót Normal (12V) és Silence (5V) üzemmódra.
[Szerkesztve] -
Bandus99
őstag
3 fele ventirol van szo
1db VF700 Cu Vga cooler
2db Zalman ZM-F1 8cm Fordulatszám: 1700-3000 fordulat / perc +/- 10%
Zajszint: 20-34 dB [link]
1db Zalman ZM-F2 9.2cm Fordulatszám: 1600-2800 fordulat / perc +/- 10%
Zajszint: 20-36 dB [link]
Vegulis ahogy nezem a ket hazhutohoz van is valami.
Marad mar csak a VF700 cu kerdes [link] lehet e ennek 4V-ot adni, max allig porog
Tegyuk fel az adott venti 5V tol indul be. Kerdes mi van akkor, ha csak 4V-ot kap?
Egyszeruen nem indul el es nem tortenik semmi, vagy tonkremegy, ha huzamos ideig csak 4V ot kap es meg semmozdul? -
gerjus
senior tag
az jo arban volt szerintem jo vetel nagyon !
Ha a fules fejeden vana kkor mehet a szelvihar de egyebkent anem tul hak 12 cm es ventk a radimon nem mehetnek maxon allandoan mert olyan hangjuk van mint egy helikopter felszallopalya!
ja nekem is kb 5v mennek de pontosan nemtudom mert ugye nncsenek fokozatok a tekeron ! -
Bandus99
őstag
4300Ft Mistral Pecsen.
Hatranya valoban a 7-12 tehat nem lehet kikapcsolni es hat neha sztem elegendo lenne a 3-4V is. Node meg tesztelgetem es kitalalom hozzaertok segitsegevel gondolom megoldhato 1-1 agba vmi ellenallas beiktatasa es akkor max nem 7-12V nak megfelelo lesz a fordulat, hanem mondjuk 4-9V ???
CHIEFTEC BG-02B-B-SL hazam van hamarosan belemegy min 2 de lehet 3 Zalman huto es akkor a 4 agra ramegy ez a 3 +Zalman VF700cu VGA huto. Szoval 2d ben sztem ha ezek a hazhutok mennek akkor elegendo lesz mindenhol egy igen alacsony fordulat. Aztan ha 3D jatek akkor felteker VGA ennyi a terv. Nyaron nagy melegben meg minden mehet maxon -
gerjus
senior tag
[link]
Uhh nem kijelzos de kijelzi ? ez elegge komoly cuccos asszem ! -
zLegolas
őstag
Szerintem ne tekergesd. Tégy rá egy bazi nagy bordát és adj neki friss levegőt.
Pl. fujasd meg az említett 8cm-es/ellenállásos ventivel. Néma, és tutira háromszor annyi levegőt nyom rá, mint akármi méregdrága, hangzatos nevű csoda.
A lényeg az, hogy ne csak a házban megrekedt meleg levegőt keringesd, menjen be friss, a használt, meleg meg dzsalázzon kifelé.
[link] -
Bandus99
őstag
Koszonom koszonom
Meg 1 utolso gondolat aztan huzok innen mert latom morog kicsit a topicfonok, a nem ide illo temaert
Szoval pl vgan levo VF700 cu ''hangos'' most nekem 5v rol. ha reteszem a Zalman fanmate2-t akkor mar jo minimumon, csakhogy az bent van a hazban nem tudom hol kihozni szepen es jateknal meg fel kellene tekerni.
Most teszek be a hazba meg hazventit uj haz meg nincs benne. Szoval ha elkezdenek vasarolgatni most mindhez zalman ford szab kutyut az nem keves penz es meg mindig gond a kivezetes es szukseg eseten feltekeres -
zLegolas
őstag
A kék világítás nem óccsít a dolgon, az a baj, hogy a megfelelő potikat aranyárban adják.
Ha a venti áramát közvetlenül akarod a potin átvinni, akkor olyan 2..3W-osat kell beépíteni (12V*0,15A=1W (kb)+tartalék)
Rég vettem ilyesmit, nem'tom manapság mibe fáj, olyan 500...1000Ft lehet darabja.
A többi elhanyagolható.
Jobb, ha valami elektronikával szabályzol, akkor elég kisebb poti, nem melegszik a hóbelevanc, és még olcsóbb is. Csak ehhez meg barkácsolni kell. -
zLegolas
őstag
Én ma dobtam ösze egy LED-es kijelzőt, 6 LED kezd el világolni egymás után a 7V...12V tartományban. (0Ft, ha boltban veszed meg az alkatrészeket meg kb 200.)
Az automatikus hőmérsékletfüggő ventiszabályzómhoz csaptam össze hirtelen talált alkatrészekből. Átépítettem a gépem egy új házba, ha már úgyis fúrkálok, hát miért ne alapon.
Mellesleg szerintem a világon semmire nem jó, ha kiírja, hogy pl. 1500-at forog a venti, ennyi erővel azt is mondhatná, hogy ipiapacs. Bár lehet, hogy jól néz ki. Ennél sokkal informatívabb, ha pl. a hőmérsékletet írja ki, erre vannak rém egyszerű kapcsolások.
Ugyanez áll a potis-szabályzós-világítós izékre: azon kívül, hogy csillivili, meg elfoglal egy nafflopy helyet a gépben semmi haszna.
Ha gyorsan olcsót és jót kell csinálnom hűtésileg, akkor beteszek a házba egy vagy két kommersz (pl.bontott) 8cm-es tápventit, egy befúj egy kifúj, velük sorba kötve egy 5-10 Ft-os 47Ohm/3W-os ellenállást, ezzel kb 7-8V-on mennek, szinte teljesen hangtalanul. -
Bandus99
őstag
Ertem en, hogy itt kijelzokrol beszeltek, beleolvastam es kedvet kaptam hozza, de rajottem nem lesz nekem anyagiak miatt kijelzos.
Ezert ugrottam ra erre az oldalra, ugyan ehhez sem ertek, (meg angolul sem tudok), de remenykedek ez kijohet kevesebbol (nekem meg kek vilagitas sem kellene bele). Tenyleg van valaki aki ert ezekhez a dolgokhoz es ranezve az oldalra, megmondja nekem mekkora anyagkoltsege lehet ennek kb?
Azt a sunbeam cuccost lehet kapni kb mennyi is ?
Talaltam vmit errol beszelsz?
[link]
[Szerkesztve] -
KisApám
addikt
válasz
FoBCRaistlin #78 üzenetére
A CoolPanel I-et kereste az illető, nem a II-t... !!!
-
FoBCRaistlin
őstag
Igen, sok. A64-em van és az jobban melegszik mint a korábbi AXP-m, főleg ennyire húzva.
Ott a konfigomban meg az aláírásomban is a hűtő. Egy Thermaltake Beetle+Thermaltake A1012 pluszventi. Meg a ház is egy Aerocool Aeroengine, szal emiatt sem nagyon melegedhet. Már a nyár sem fog sokat beleszólni a hőfokba szerencsére. Nemrég költöztünk, és a mostani szobámban Légkondi be, oszt jöjjön a melegedés.
-
Bandus99
őstag
Segitsetek egy picit nekem.
Olvasgattam topicot lehet talan eppen ezt vagy nem tudom es volt egy link kulfoldi oldalra, ahol otthoni barkacsban epitett 3db tekeros ford szab ventikhez kek megvilagitassal elolapi takarot feheret furt ki rakta bele aztan femlemezke stb stb ... ha valakinek remlik segitsen nekem most nem talalom a linket sehol sem
Vagy netan ha van vkinek erre jo megoldasa
koszonom -
gerjus
senior tag
válasz
tothjozsef #72 üzenetére
Mustarban van elvileg ,meg nehany onlany boltban
egyebkent google a jo baratunk
-
KisApám
addikt
válasz
tothjozsef #72 üzenetére
Egy kis teszt hozzá:
[link]
És hol lehet kapni AEROCOOL COOLPANEL-t???
Yahoo csak magyar nyelven, találat: Mstrl...
[Szerkesztve] -
tothjozsef
aktív tag
Tudja valaki, hogy hol lehet ilyet kapni Budapesten? [link]
-
KisApám
addikt
Egy kis összehasonlítácska:
COOLER MASTER COOLDRIVE 6 (Aerogate III alapján) &
MATRIX ORBITAL MX-411
[link]
[Szerkesztve] -
KisApám
addikt
válasz
FoBCRaistlin #66 üzenetére
Ha ki lehet próbálni helyben, akkor OK, de remélem nem olyan a témakör, mint néha szokott, hogy a helyszínen ok, majd az otthoni 1 hetes haszánlat után kezdi el a témakört...
A fordulatszámokról meg nem tudok sokat mondani, mivel még sosem volt mérőkészülékem ahhoz, hogy milyen fordulatra kúszik le a ventim amikor a potival leviszem a feszkót...
Végül is van voltmérőm, h már rpm mérőm nincs, majd azzl megnézem, hogy a potimmal mennyire tudom levinni a feszt. és akkor milyen a ventim..
Ezek után tudok mondani valamit is, hogy az az ezer fordulat (akkor kb. 12 V helyett 7 V, gondolom) mennyire lehet hangos, és fontos-e az ENERMAX esetében... -
gerjus
senior tag
válasz
FoBCRaistlin #67 üzenetére
ugye szerintem is sok meg akkor is ha neked mondjuk AMD d van az annyira nem kazan , milyen cooler van rajt az nem derult ki vagy csak nekem , akkor srry !
-
FoBCRaistlin
őstag
Még annyit, hogy sztem is sok az a 65 fok. Nekem is húzva van a gépem 2800+ról 3500+ra, és nyáron sem ment terhelés mellett 42 fok főlé. Nekem is húzott a memória 550 Mhz, a Vga is huzott. Tele neonnal, UV val. Szal meleget termelnek rendesen. De nagyon sokallom azt a fokot.
-
FoBCRaistlin
őstag
Bezsélgettem a computermode-os haverommal. Ő azt mondta, hallott erről a Hardcanno sipolásról, de vagy 10-et eladtak már, teszteltek már és ő semmit sem hallott. És ha emellett döntök akkor ki lehet próbálni őket, és olyat viszek el amelyik nem sipol semmit.
Viszont az enermaxot is preferálom, mert ha belegondolunk milyen ventinek kellene 1000 fordulat alatt mennie. A 8 centisek nemnagyon mennek 1400 fordulat alá, a normális 12 centiseknek meg aliga van hangjuk 1200-on, szal szerintem az az 1000 minimum fordulat nem zavar be. Vélemény? -
KisApám
addikt
No, vissza a panelekhez.
És: halleluja! Adj nekünk Uram egy hibátlan panelt! -
gerjus
senior tag
hat ha vizzel lehet 45 is raadasul ez hutheti a vinyodat a VGA t aprocit meg a ram is megoldhato akkor lehet az es akkor nem lennenek ilyen gondjaid es csak azt a nehany ventit kene szabalyozni ami a radin van ahogyan pl en is csinalom !
es akkor maris egyszerubb lenne az elolapi panel esmeg hus islenne igaz egyszeri beruhazasra dragabb de megterul mert utana ez mindenre felrakhato !
Egyebkent tenyleg nem szerencses a radiator mellett tartani a gepet ! -
KisApám
addikt
Hát nézzük...
Van egy saját magam által hangszigetelt házikóm
+ egy tuningolt proci
+ egy tuningolt memó
+ egy tuningolt vidikari
+ az egészet kiszolgáló táp
+ 1 db SATA vinyó, ami azért melegszik
+ a TV Tuner is kicsit meleg szokott lenni
+ az egész a radiátorhoz közel van, de az ablak alatt
Szerinted sok a 65?
Inkább a 75, akkor nézném nagyon, de így... -
anulu
félisten
pü ment!
-
gerjus
senior tag
hat figy igazabol lehet az igenyeid furak
65 fok folott ? VIZET neki akkor nem lesznek ilyen gondjaid ! azert 65fok az nem keves !
a masik probleema ezzel hogy hova ragasztod a homerseklet sensort ? a bordara ? a borda azert nem lehet 65 fokos mert akkor aprocid sokkal tobb lenne !
Az egyetelen ertelme szerintem a homerseklet senzornak max a vinyora felrakni ! A gatewatchomon is volt 4 de azontul hogy eszetlen rumlit csinalt a gepben mas haszna nem volt a homersekletmeronek !
Az mondjuk tenyleg gaz hogy 1000 nel sipol ! -
KisApám
addikt
Ha ez olyan lenne, hogy a fordultszámot le lehetne vinni úgy, hogy nem riasztgat be, vagy leghamarabb 600-nál riaszt, illetve
a hőmérsékletet fel lehetne vinni 75-80 C-ig és utánna riasztana,
megvettem volna... de így NEM
Hőm: a procim meg van húzva 3,7-3,8 GHz-re, a vidikarom 350/1000-ról 400/1100-re,és akár 1 órás játék után elérik azért a 65 C-ot néha némelyik.. .és hogy ekkor már riasztgasson.. neeeemmmm! -
KisApám
addikt
Bár ha az ENERMAX 4-12V, akkor a fordulatszám lejjebb is mehet nyugodtan szerintem...
viszont ha a riasztás 1000 rpm alatt jön ha akarod ha nem, akkor passz...
A 1. tesztben levitték a ventit úgy, hogy megállt, de jött a riasztás...
Ha ez van, akkor jó nagy baromságot csináltak...
A lényeg: mindegyik tesztben azt írták, hogy min. rpm = 1000 és ninóninóóó
[Szerkesztve] -
KisApám
addikt
válasz
FoBCRaistlin #54 üzenetére
Ahogy nézem, amugy sincsennek valamihalk ventieid... (lásd nálam: Noiseblocker...) szóval neked tényleg van mit halkítanod!
ENERMAX UC-A8FATR4 ULTIMATE CONTROLLER [link]
[link]
Fesz: 4-12 V
Venti: 4 db szab.
Szerintem hibája:
1. Hőmérséklet beállítás maximuma 65 C - e fölött már nyivákol... nem lehet megadni külön-külön csatornánként a riasztási értéket.
2. Fordulatszám minimális értéke kb. 1000 rpm - ez alatt nyivákol... bár írnak valami jumper beállítási lehetőségeket, de ahogy kiolvastam, csak a riasztási rpm-et emeli 2000-ig, és nem csökkenti kb. 600 felé, ami sokkal jobb lenne...
3. még írnak egy pár hibát a tesztekben...
UI: Super-Flower nincs a CoolComp-nál még mindig...
[Szerkesztve] -
KisApám
addikt
válasz
FoBCRaistlin #55 üzenetére
Én ott nem találtom olyat, nincs a neten náluk...
Hol láttad ott?
Lehet, hogy az árukeresőben benne van, de hogy kapod meg onnan?
Mert a CoolComp-nál nem kapható.
[Szerkesztve] -
FoBCRaistlin
őstag
SRY előre is, kicsit hosszu lesz!
1l fontos lenne, hogy olyan feszeket adjon le amivel ki tudom használni rendesen a ventijeimet. Értem ez alatt, hogy ha kell akkor maxon menjenek, de ha kell akkor qssoljanak, de mégis menjenek. Tehát a feszültségekkel jól bánjon. Van jópár venti a gépemben, de még nemtudom melyiket kötném rá, mert most akarom cserélni az Aerocool Aeroengine 1-esemet egy Aeroengine 2-esre. A procihűtésemhez (Tt Beetle)gyárilag van egy sima potis szabályzó, az marad mindeképp.A táphoz (Tt Purepower Butterfly) is adtak egy hasonló vezérlőt, de azon 2 poti van, elvileg az is maradna.Ezek a ventik jöhetnek szóba szabályzásra.
2X 12centis Revoltec Uv+ledes
1X Zalman OP1 a vga-n
1X Tt X-blower 8X8 cm
1X Tt A1012(ez egy 8 centis hőérzékelős/szabályzós procihűtéskieg.)
1X 8centis Aerocool T3 (ami gyárilag a plexibe van)
Azért írtam ilyen részletesen, mert nem vágom pl melyik ventinek mi az a fesz amin elindul. Meg olvastam pl az Enermaxnál, hogy 1000 a minimum ford. Namost nekem a 2db 12es Revoltec az asszem 600-1200ig forog, tehát azokat nem is tudnám szabályozni
2: Jó lenne a 4 hőmérsékletkijelzés is, valami normális kijelzővel (nem mint a Coolermaster egyik példányánál, ahol egy óra mire végigmutogatja azon az egysoros kijelzőn a dolgokat)
3: Az sem lenne utolsó, ha nem csak egy riasztási hőfokot lehetne megadni. (pl CPU+VGA nemártana)
Asszem kb ennyiTHX előre is!
-
KisApám
addikt
válasz
FoBCRaistlin #51 üzenetére
SUPER-FLOWER FAN MASTER SF-609 [link]
Teszt 1.: [link]
Kicsit veszélyesnek tartom, hogy ahogy itt majd 15 V-ig viszi a feszt, miközben az elektromos motorok 12 V-on mennek max a tápról...
Az alsó határa kb. 7,85 V, ami szerintem magas, legalább 5 V-ról kellene indulnia, ha a ventit jól le akarja szabályozni az ember.
Teszt 2.: [link]
Itt már 7-12 V-ig megy a témakör (egy 1800-as 120 mm-es ventit akkor olyan 1000-ig lehet lehúzni gondolom...)
600 rpm alatt riaszt.
A teljesítményleadással vannak gondok itt.
Kevesli a terhelhetőséget. Aki 24/7-ben használja, túlhevítheti a tranzisztorokat.
És a legfontosabb: Magyarországon kapható-e egyáltalán???
[Szerkesztve] -
KisApám
addikt
válasz
FoBCRaistlin #49 üzenetére
Ha itt rákeresel a fórumban
a THERMALTAKE HARDCANO 12 ill. 13-ra, mindegyiknál vannak bajok...
Az Aerocool Coolpanel II meg az Enermax... utánna kell nézni...
mindegyiknek van hibája.
Sajnos...
Milyen kívánságaid vannak vele kapcsolatban? -
FoBCRaistlin
őstag
Esetleg még ez jönne szóba.
Superflower FanMaster SF609 -
FoBCRaistlin
őstag
Üdv Uraim!
Engem is érdekel egy frankó kis előlapi panel. Én jelenleg 3 között gondolkodok.
1: Tt Hardcano 13
2: Aerocool Coolpanel 2
3: Enermax UC-A8FATR4
Tudnátok nekem erről a 3 ról Pro/Con véleményeket mondani? Ha valakinek van esetleg ebből a 3 kicsikéből bármelyik annak a véleményére főlég kiváncsi lennék!
Esetleg még a Tt HC 12.
[Szerkesztve] -
KisApám
addikt
Nálam:
1. 0-12 V
2. legalább 3 venti szabályzás
3. egy csatornán legalább 12 W
4. legalább 2 csatornán hőmérsékletmérés
5. kijelzője elég nagy, hogy legalább 4 adatot (2 ventiford.+hőm.) mutathassson
6. riasztás adott hőfok felett illetve venti leállása esetén
7.1 db 5,25-ös helyet foglaljon max
Ennyi.
Ezt melyik panel tudja?
És működőképes is? -
Snitsky
csendes tag
Ez van. Tökéletes vezérlő egyenlőre nem létezik, vagyis ami megfelelne minden téren igényeinknek, bár a gyártók igyekeznek ilyet alkotni. Vagy csak egyszerűen nem csinálnak, mert igy jobban megéri nekik, hogyha esetleg valaki mást is akar vezérelni (pl. neonokat), akkor vegyen még egy másik panelt.
Szvsz egy értelmes vezérlő tuggya a következőket: 0-12V-ig vezérlés; egy csatornán nagy teljesítmény leadás; több mint 4 csatorna; kijelzője legyen igényes, jól látható és bővelkedjen kiírható adatokban, riasztás, stb, és ha lehet ne két 5,25ös helyet vigyen el a gépbe. Ja és esetleg belekombinálhatnának neon vezérlést is. -
Snitsky
csendes tag
Hát igen, ezeknél amiket linkeltem, már nem is inkább a szabályzás van előtérbe (ezeken ez már csak a poén kedvéért lehet rajta
), inkább a különböző memória kártyák olvasása meg előlapra kivezetett USB vagy Firewire.
A Hardcano 12 nem néz ki rosszul, még nekem is tetszik. -
gerjus
senior tag
Okes sebaj de gondoltam ha kell akkor nagyon kell ! De az a matrix orbital mar csak a figurak miatt megeri
-
KisApám
addikt
Jahhh, és még egy gond van az itt nemrég bemutatott panelekkel:
szinte egyik sem kapható itthon...
[Szerkesztve] -
LukE
veterán
ehez annyit tennek hozza, egyreszt hogy a Silverstone 10/10-es szabalyzojara kotott ventik sipakolnak/rezegnek, mert eleg alacsony frekvencias PWM-el szabalyozza a sebesseguket. Es hogy errol 1 szot nem szoltak, es ugyan ez nyertes lett a THG-n eleg komoly ketsegeket ebreszt bennem a ''tesztek'' szavahihetosegevel kapcsolatban.
Masreszt hogy a skill level a beszerelesi/beuzemelesi nehezseget jelenti a 3/10 azt jelenti, hogy meg a hugom is be tudna epiteni, a 8/10 meg kb azt, hogy egy fel emberi agy azert kell az uzembe allitasahoz.. ''Project Skill Level (10 being hardest)''. Szovegolvasas powah?
[Szerkesztve] -
KisApám
addikt
Újabbak:
KINGWIN THERMAL CENTER: [link]
Teszt: [link]
Eredménye: Sirály!9,5/10
MATRIX ORBITAL MX412: [link]
Eredménye: 8,5/10 (Skill Level: 8/10)
JETART X-PANEL DT5000: [link]
Eredménye: 9,5/10 (Vigyázat!!! Skill Level: 3/10, vagyis majdnem hulladék...)
SILVERSTONE SST-FP52 Eudemon: [link]
Eredmény: 10/10
És a régiek közül teszt:
THERMALTAKE HARDCANO 12:
Eredmény: 8/10 (Vigyázat!!! Skill Level: 4/10... majdnem trágyadombi)
AEROCOOL GATEWACH:
Eredmény: 7/10 (Vigyázat!!! Skill Level: 3/10... hulladék szint)
[Szerkesztve] -
gerjus
senior tag
Hat mivel eddig nem jelentel meg gondolom nem is fogsz , ha megis es nagyon kell ebressz fel !
De szerintem lesz azert meg !
Udv Gerjus -
KisApám
addikt
Hát ez tényleg egyszerű...
de én kijelzőst szeretnék... látni mi hogy megy s mennyire forr a gépezetem...
Köszike azért...
UI: látom szoftveresen megy a témakör itt.. az is jó nekem
Latni a monitoron mindent ami kell... az is sirály
CSAK Magyarországon nem kapható, ha jól tudom... -
Oxi
aktív tag
Ezt lesd meg! Mindent tud a venti szabályozásról. Ráadásul nem is drága.
[link] -
gerjus
senior tag
Ja itt van egy picivel lejebb
[link] -
KisApám
addikt
Nem olyan csúnya az potikkal... szépen meg lehet csinálni a műanyag burkolaton. Ez a maximális egyszerűség
(Lásd egy venti helyet is kifaragtam a potit meg mellé
, de azóta még 2 poti került oda plusszba nem messzire tőle, mjad lefényképezem [link])
A következő lépés lenne a kijelző nélküli LED-es előlapi panel potikkal, majd a kijelzős.
A lényeg: működőképes kijelzőst szeretnék.
Max a én is meg tudom csinálni, hogy a poti vezetékére ráforrasztok LED-et és nekem is fog világítani a potin adott ellenállás függvényében és kész.
KIJELZŐST!
MILYET?
[Szerkesztve] -
KisApám
addikt
Én azért szeretnék (lassan már szerettem volna) kijelzős panelt, mert szeretném látni onnan, mi hogy megy... tudod, a teljes kontroll első látásra is
De lassan lemondok erről...
Amugy már szereltem fel 3 potit a gépemre, kifurva a műanyag dolgokat a gépen...
Ha kell még egy poti, lehet, hogy megint fúrok, éppen ezért gondoltam arra, hogyha már veszek előlapi panelt, azon ne csak poti legyen, hanem kijelző is...
Csak ezért -
gerjus
senior tag
Igen en is a Rheobus t hasznalom mint irtam felul , atbongesztem en is ezt azt ez a legjobb
szerintem !
oszinten nem ertem miert ragaszkodsz ahhoz hogy tudjad 900 on vagy 1132 rpm en forog e a venti ugyis a hang alapjan szabalyozod meg a fok alapjan ! Nem lehet hogy te inkabb barmilyen kijelzoje de legyen - hez allsz kozelebb ?
De az offot felreteve nincsen igazan jo multifunkcionalis elolapi panel plane ha az ember pl kartyaolvasot is szeretne bele ! Vegyek egy harmadikat is ?
Ja igen es azt magyarazza mar meg nekem valaki hogy mire jok a homerok ? Osszes elolapi panel ezzel jon, max a vinyo feluleti homersekletet lehet merni vele de pl a vizhuto blokkra sok ertelme van raragasztani ! Csak noveli a kabelrengeteget a gepben ! Szerintem ...
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
KisApám
addikt
Akkor várom a csodát, hátha lessz norma előlapi T és rpm kijelzős panel...
Már kezdek én is inkább sima paneleken gondolkodni.
Röhejesek a gyártók, hogy nem képesek egy OK terméket csinálni. -
Snitsky
csendes tag
Először nekem is CM Aerogate 2-őm volt. Csak meguntam hogy csipogott össze-vissza. Lecseréltem az 1-es változatra. De annál is csak 7-12V-ig lehetett szabályozni.
Jelenleg egy Sunbeam Rheobus [link] szabályozza a ventiket (2x12, 1x9, 1x8 és az chipset kis ventije). Igaz nincs kijelzője, ellenbem van rajta 4 LED, amik 7V felett kéken világítanak, azalatt pirosan, szvsz igen nagy fényerővel, de 0-12V-ig szabályoz és 1 csatornája 20 Wattot ad le, ami szintén ritka szavályzoknál (nem véletlenül van hűtőborda az tranyókon).
Másik panelem a Sunbeam Lightbus [link], amivel (majd ha végre készlesz) a neonokat szabályozom majd.
Mongyuk én is értélkelném, ha valamelyik gyártó csinálna végre egy tényleg értelmes vezérlőt, hamár két 5,25ös helyet elfoglal, akkor ne csak ventiket tuggyon szabályozni, hanem pl. neonokat is lehessen vele babrálni. -
gerjus
senior tag
Igen erre en is kivancsi lennek szerettem volna egy rendes szabalyozosat 0-12 v meg hang allitast es nem talatam olyat ami jo lett volna igy a 2x5,25 helyet foglalo gatewatchot csereltem 2 db singli helyre valora igy ugyanott vagyok helyben hasznalatban megis sokkal elorebb !
Tovabbi jo keresgelest -
gerjus
senior tag
Hat nekem, volt gatewatchom nem rossz cucc szep nagyon de teny hogy lassan szabalyoz le ha nem ragaszkodsz a kijelzohoz (ugyis hang alapjan allitod tok mind1 mennyin jar rpm ben )
akkor TTS tol vegyel sunbeamet ! Nekem most azvan 0-12 V ha nem indul el akkor beinditod es visszaszabalyozod !
Szep egyszeru es hasznos -
KisApám
addikt
Valakinek még valamilyen rpm, T kijelzős előlapi panele...?
Tapasztalat? -
KisApám
addikt
Köszi.
Buherálni meg nem akarok, mint ahogy páran csinálták a HARDCANO 12-nél, hogy a kijelzőt lekapcsolhassák, hogy ne sípoljon... röhejes... nesze neked márkanév, Thermaltake...
Amugy:
2 db Noiseblocker SX2 Pro 120 mm
1 db Noiseblocker S1 80 mm
1 db Evercool 80 mm
1 db Coolink 80 mm
1 db Thermaltake 40 mm RAM cooler
[Szerkesztve] -
KisApám
addikt
Ennyi pénzért (kb. 11 000) lehetne venni gyönyörű szépkijelzős paneleket is (AEROGATE GATEWACH - kb. 10 000, SUNBEAM CHROMATIC WINDMILL - kb. 12 000), csakhát...
Én a kijelző egysoros kis volta miatt nem nagyon szeretem az AEROGATE III-at...
Ha min. olyan lenne, mint az AEROGATE II, akkor már meg is venném... -
erdoke
titán
Lassan indítja a ventit. Nálam 930 rpm a minimum, amit a 120-as Papst ventiknek be tudok állítani. Ez egyébként a ventitől is függ, vannak olyan 12 centis ventik is, amik 12 V-on is max. 1200 rpm-en mennek, ezek nyilván jobban leszabályozhatók.
Tehetsz közé te egy ellenállást vagy IC-t, ha sokallod a 7 V-ot, és bírná a ventid az 5-öt. Volt olyan 8 centis ventim (Panaflo), ami akadozott 5 V-ról. -
Bubu79
addikt
A dolog beállítható - ha akarod sosem látod az Aerogate3 feliratot ( nálam így van )
Az említett fesz érték saját mérés - a prospektusban valóban 5V-ot írnak, de van egy kis szórás.
A kijelzési program pedig úgy megy, hogy 3s-ig mutatja a csatorna nevét, utána 3s-ig az értéket és így lépeget sorba.
Kicsinek tűnne a felirat? Kb. 1cm-es betűkkel firkál - szvsz nem kicsi.
A legnagyobb hibájának azt találtam, hogy nem lehet egyénileg megadni a kijelzett csatorna nevét ( CH1 helyett mondjuk T PROC ), de ennyi pénzért ne legyünk telhetetlenek -
KisApám
addikt
AEROGATE III
[link]
A kijelzőjével nem vagyok megbékélve... egyszerű egysoros, kár, hogy egyszerre csak 1 értéket mutat, illetve nagyon kicsinek tűnik.
A fesz. szabályzása jónak tűnik, olyan 5-12V közöttinek láttam, sőt, a venti le is állhat szépen, annyira csökkenthető, és ez jóóó...
Azt nem tudom, de ha nem nyúlok hozzá, csak a Cooler Master Aerogate feliratot nyomja végig???
Nem felváltva a ventik rpm és T értékeit???
[Szerkesztve] -
Bubu79
addikt
Hali!
Én Aerogate III-at használok ( bár ezt nem kérdezted ). A ventiket azon a fordulaton indítja, ami be van állítva. 6V-tól felfelé szabályoz, jó a terhelhetősége (4X18W), ha kell riaszt, a hőfokmérő érzékelőit pedig könnyen el lehet helyezni, mert a kivitele megegyezik a S370, S462, stb. régebbi procifoglalatok alatt található fólia alapú hőérzékelőkkel. -
KisApám
addikt
Az AEROGATE II-nek nekem valamiért kicsinek tűnik a kijelzője.
Az is, nem??? -
KisApám
addikt
ENERMAX ULTIMATE CONTROLLER (UC-A8FATR4)
[link]
Itt már 4-12V a kimeneti oldalon!!!
A hőmérsékletriasztási beállítások nem állíthatóak be külön mind a 4 érzékelőnél.
A fordulatszámbeállítási lehetőségek az adatok szerint: 1000-9000 rpm. Az az 1000 lehetne kicsit kisebbis, kb. min. 800...
A hőmérséklet érzékelő diódái pár helyre kicsit nagyok...
Max hőmérséklet riasztás már 65C foknál... -
KisApám
addikt
AEROGATE II:
1. ha bekapcsolod a gépet, hogy indítja a ventiket? Max fordulatszámon és onnan lassítja le vissza?
2. Az meg legyen a felhasználó gondja, hogy honnan indul a ventije...
Úgyis a maxról húzza lefelé a feszkót, és látja a fordulatszámot,illetve riaszt a panel, ha megáll a venti...
Szerintem elrontották a legtöbb panelt ezzel a magas alsó feszültségértékkel...
én halkítani akarom a ventit, és ahhoz 5-6 volt kellene sokszor...
CHROMATIC WINDMILL fordulatszám beállítási ''gagyizás'':
[link]
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
Nekem Aerogate II van, nem volt vele gondom, pedig már vagy másfél éves.
A 7V azért kell, mert sok nagyobb venti nem indul el 5 V-ról. Persze lehetne benne valami automatika, ami mondjuk 8 V-on indítja, majd szépen visszaveszi 5-re, de ez biztosan erősen megdrágítaná ezeket a ketyeréket. -
KisApám
addikt
Sziasztok!
Szeretném egybehozni a dolgokat ezzel kapcsolatban:
Szeretnék venni egy fordulatszám és hőmérséklet kijelzésével ellátott előlapi panelt,
amely legalább 4 ventillátor fordulatszámát tudja szabályozni úgy, hogy azok fordulatszámát legalább 50%-al lehessen csökkenteni.
Olvasgattam sokat errefelé, illetve külföldi lapok tesztjeit,
de igencsak nehéz a helyzetem. Miért is? Lássuk:
Thermalteka Hardcano 12:
[link]
sípol, búg a kijelzőjénél valami...
[link]
Aerocool Gatewach:
[link]
A 2000 fordulatszám alatti ventik csak 500 fordulattal vihetők lejjebb…
lassú fordulatszámbeállítás…, 2 db 2,25 helyet foglal
Chromatic Windmill:
[link]
Gyenge fordulatszámszabályzás, törékeny panel
Cooler Master Aerogate II:
[link]
Hőmérsékle beállítások, lekapcsolás utánniértékek meghagyása???
Kinek mi a tapasztalata, mit olvasott az adott hardverről?
Van egyáltalán nagy részében hibátlanul működő berendezés???
Remélem...
És miért csak legtöbbször 7 és 12 V klözött szabályozhatóak a ventik
ezekkel az előlapi panelekkel???
A 12 cm-es ventijeim szépen és halkan mennek 5V-on...
Azért veszek fordulatszámszabályzót, hogy este aludni is tudjak a gép melett!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Napelem
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! ÚJ 27% 3 év AMD RX 7900 XT / 7900 XTX készletről KAMATMENTESEN!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest