- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
KisApám
addikt
válasz
Bandus99 #100 üzenetére
Hát alapon elég hangos hűtőid vannak, nem irigyellek... a Zalman márka, de nem azért, mert halk ventiket gyárt...
A 4V-ra meg nem tudok mit mondani... ha megy, akkor jó, ha nem, lehúzni és 5V-ot neki, attól beindul. Persze ha van értelme, és kever annyi levegőt, hogy jó legyen valamire.
Meg akkor minek neki annyi? A semmiért legyen rajta a tápon és nyelje a wattokat?
Min. 5 V neki és kész.
Az a legegyszerűbb, te is tudod:
adnak Zalman elosztót Normal (12V) és Silence (5V) üzemmódra.
[Szerkesztve] -
gerjus
senior tag
az jo arban volt szerintem jo vetel nagyon !
Ha a fules fejeden vana kkor mehet a szelvihar de egyebkent anem tul hak 12 cm es ventk a radimon nem mehetnek maxon allandoan mert olyan hangjuk van mint egy helikopter felszallopalya!
ja nekem is kb 5v mennek de pontosan nemtudom mert ugye nncsenek fokozatok a tekeron ! -
zLegolas
őstag
Szerintem ne tekergesd. Tégy rá egy bazi nagy bordát és adj neki friss levegőt.
Pl. fujasd meg az említett 8cm-es/ellenállásos ventivel. Néma, és tutira háromszor annyi levegőt nyom rá, mint akármi méregdrága, hangzatos nevű csoda.
A lényeg az, hogy ne csak a házban megrekedt meleg levegőt keringesd, menjen be friss, a használt, meleg meg dzsalázzon kifelé.
[link] -
zLegolas
őstag
A kék világítás nem óccsít a dolgon, az a baj, hogy a megfelelő potikat aranyárban adják.
Ha a venti áramát közvetlenül akarod a potin átvinni, akkor olyan 2..3W-osat kell beépíteni (12V*0,15A=1W (kb)+tartalék)
Rég vettem ilyesmit, nem'tom manapság mibe fáj, olyan 500...1000Ft lehet darabja.
A többi elhanyagolható.
Jobb, ha valami elektronikával szabályzol, akkor elég kisebb poti, nem melegszik a hóbelevanc, és még olcsóbb is. Csak ehhez meg barkácsolni kell. -
zLegolas
őstag
Én ma dobtam ösze egy LED-es kijelzőt, 6 LED kezd el világolni egymás után a 7V...12V tartományban. (0Ft, ha boltban veszed meg az alkatrészeket meg kb 200.)
Az automatikus hőmérsékletfüggő ventiszabályzómhoz csaptam össze hirtelen talált alkatrészekből. Átépítettem a gépem egy új házba, ha már úgyis fúrkálok, hát miért ne alapon.
Mellesleg szerintem a világon semmire nem jó, ha kiírja, hogy pl. 1500-at forog a venti, ennyi erővel azt is mondhatná, hogy ipiapacs. Bár lehet, hogy jól néz ki. Ennél sokkal informatívabb, ha pl. a hőmérsékletet írja ki, erre vannak rém egyszerű kapcsolások.
Ugyanez áll a potis-szabályzós-világítós izékre: azon kívül, hogy csillivili, meg elfoglal egy nafflopy helyet a gépben semmi haszna.
Ha gyorsan olcsót és jót kell csinálnom hűtésileg, akkor beteszek a házba egy vagy két kommersz (pl.bontott) 8cm-es tápventit, egy befúj egy kifúj, velük sorba kötve egy 5-10 Ft-os 47Ohm/3W-os ellenállást, ezzel kb 7-8V-on mennek, szinte teljesen hangtalanul.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- iPhone topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- Eredeti játékok OFF topik
- Spórolós topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Corsair MP700 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Nintendo Switch Pro Controller (19000 Ft / db)
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest