- Milyen okostelefont vegyek?
- Gyűjtögeti a Xiaomi 16 az engedélyeket
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Yettel topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Magisk
- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
lapalapa #136659 üzenetére
Persze, hiszen jól megindokolt érv sosem szólt ellene. Amikor bármilyen zenét olyan pontossággal meg tudunk közelíteni, hogy bármilyen hibát elnyel a háttérzaj, sőt, ha az nem lenne, akkor a hallásküszöb, akkor egy teljesen helytálló állítás, és a high fidelity, mint végcél, teljesül.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
VoidXs #136655 üzenetére
Ja, a fizika makacs, diszkrét matematika pedig talán annál is makacsabb.
Egyébként az érintésvédelem kihagyása valami új dolog? Füles topikban is volt egy hasonló [link] egy hete.
---
Dolog azért problémás, mert ugyan a fórum szakmai részén szakmai alapon jellemzően nem moderálunk (ez nem kurált felület), van egyetlen kivétel: Ez a kivétel pedig bármi, ami életveszélyes vagy egyértelműen képes eszközt tönkretenni (brickelni).
Alapvetően ez egy régi és nagyon ritkán alkalmazott kivétel, viszont (érthető okokból) vasszigorral kényszerítjük, ha valaki magától nem fogja fel: Életveszélyes ötleteket egy fórumon NEM adunk, semmilyen indokból. Az eredeti indok talán egy legendás fórumozó volt aki fejébe vette, hogy ő bizony megtuningolja a CRT monitor elektronikáját. Majd elkezdett feltöltögetni a monitorról képeket, ahol monitorház nélkül üzemelt. Elvileg volt még pár ember, aki nem fogta fel, hogy pl egy PCs tápot ugyanúgy nem kéne kinyitni és a polcon nyitva tárolni, főleg nem a 20 évvel ezelőtti tápokat.
Láttam audiofil fronton ordenáré hülyeségeket utóbbi években (gondolom a switchnek konfigolt routerpogácsa megvan mindenkinek; vagy amikor tüskelábakra rakta pár ember a routert és szentül hitte, hogy az a hangzásra is hat), de az moderációs szempontból vélemény, ha valakinek megér párszáz eurot egy babzsákpatkány vagy üres unikumos üveg, akkor lelke rajta. Viszont ha bárki bármi olyat ajánl, ami veszélyes, az onnantól többszörösen minősített III.10.1.
Brickelésnél egyébként szakmai fórumként magas a határ: Pl Vízhűtéses topikban egy ilyen [kép] teljesen oké (mielőtt az ember [kép] ide jut), ugyanakkor az ott kb 1000+ euro az asztalon, amit kb egy rossz mozdulattal lehet kukázni. Ugyanúgy, grafitozni ellenállást van olyan topik, ahol teljesen normális. Mobilos custom romoknál engem néha sikítófrász kerülgetett, hogy a *NIX alrendszerbe hogy nyúltak bele (pl minek többszintű ütemezés, ha minden processt lehet legmagasabb prioval futtatni), de ugye az is saját felelősségre.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
fererencz89 #136658 üzenetére
-
fererencz89
őstag
Ha már vihar volt: Fura az élet
-
válasz
Dißnäëß #136656 üzenetére
Azért az erősen torzítja a képet, hogy a mérésben/kalibrációban tényleg mélyre ástam, és ezért abban a témában mindenhez hozzászólok, de például kabinettervezésben kifingok, ott meg se próbálok okoskodni. Analóg módon hiába kutatom a hallás biofizikáját és tanulok hozzá sok pszichológiát, mellette meg az alkalmazott mikroelektronikai ismereteim éppen arra elegek, hogy a megfelelő Google keresésekkel el tudjam dönteni, hogy valami igaz-e/működik, amúgy 5 éve még simán bekötöttem relével stroboszkópot, és csodálkoztam, hogy elfüstölt.
Attól még, hogy az audiotechnikát egy befejezett, bőven túlmérnökölt tudománynak tekintem, van mit tanulni, max máshol lesz hasznos.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
VoidXs #136655 üzenetére
Ugyan, sztem nem sokan merültek olyan mélyre itt hallásban-audio-ban el, mint Te. Nyilván nem vagy tévedhetetlen, ahogy senki sem, de elég durván tolod szerintem ezt az egész tudományt (Nálad legalábbis ennek nevezhetjük), mi pedig ennek farvizén elevickélve örülünk annak, hogy csak egy vékony fátyol takarja szemünket, ami pont elég is ahhoz, hogy jól érezzük magunkat és még ne menjünk neki minden fának. Nem b*unk be durván és egyebet sem engedünk.
A vonalzó túlvége amikor a Toxikómában a Győző karaktere leül a friss shottól a kanapéra, a csillárról elkezd esni az eső, felhők, stb. Amikor meg rávilágítasz valamire, jön az a jelenet, hogy "Nagyfiú vagyok már"
és beveszi az ampullát, helószia..
-
válasz
Dißnäëß #136654 üzenetére
Nem hiszem, hogy innen bárki is megkérdőjelezne Téged.
Ez azért hiba. Ahogy mindenki, én is nagyon gyakran tévedek, hetente-havonta van is korrekciós hsz-em. Amondó vagyok, hogy az igazságot nem érdeklik az érzéseid, és magamat pontosan ugyanahhoz a standardhez tartom, mint másokat. Csak hát eltorzítja a viszonyokat, ha személyeskedő féllel kell tárgyalni általános iskolás tételeket. Ennek is megvan a varázsa, lehet próbálgatni az érvelés-tárgyalás-meggyőzésből tanultakat, de szakmai fejlődés nyilván nem lesz. Sokkal szívesebben beszélgetnék a szokásos mély elektronikai témákról. Na akkor sokkal több korrekciós hsz-em lenne. -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
VoidXs #136651 üzenetére
A legjobb amit tehet ilyenkor az ember, hogy vállat von aztán lepereg.
Nem hiszem, hogy innen bárki is megkérdőjelezne Téged.Az pedig, hogy más körökben nem ez a helyzet feltétlen... wtfc
Az élet rövid. Jobb nevetni, mint morogni.
Ők morognak - Rajtad, másokon, mindenen.
Mi nevetünk.Előzőre: jah, tudom.
-
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Aszi123 #136650 üzenetére
Emiatt nem jövök ide sokakkal egyetemben.
Ez amúgy nem baj. Most nem mondom, hogy Isten tartsa meg jó szokásotokat, mert rosszindulatú nem akarok lenni (tényleg), viszont nincs semmi értelme ide még csak benéznetek sem, kerülhettek minket mint a bubópestist, nekünk ez nagyon kényelmes így.
-
válasz
Dißnäëß #136649 üzenetére
Nem ő az első, aki azzal büszkélkedik, hogy obszesszíven lestalkolta az online jelenlétemet, majd azt lebegtette pszeudotudományos állítások közepette. Kimondottan gyakran esik meg, ez a végstádiuma annak, ha kifogynak a pár napja említett mérnökellenes kérdéssorból. (Na de van-e jó cuccod? Na de hangszeren játszol-e? Na de...)
-
Aszi123
tag
válasz
Dißnäëß #136649 üzenetére
Igen, "ismerem-e topic-ot". Ennél is régebb óta:
HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek - Mobilarena HozzászólásokEmiatt nem jövök ide sokakkal egyetemben.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
VoidXs #136648 üzenetére
Amúgy fogalmam sincs, miért jött ide, nagyon olyannak tűnt, mint aki ismeri e topic-ot és a benne lévőket (virtuális audiofool-ok)
. Ilyen tök felesleges rage-nek tűnik.
Lehet Long volt.
Remélem, ennél nem lesz longer.Szerintem túl sokat áldoztál rá, 15 perc alatt simán össze lehet ütni egy bitperfekt hibatűrő raid-et, boot-olási idővel és gy.k. guglizással együtt
-
válasz
Dißnäëß #136647 üzenetére
Legalább oda eljutott, hogy le lehet ragasztani a random feszültség alatti antennáját, ha már ennyire ragaszkodik hozzá, így potenciálisan nem gyújtja a családjára a saját házát. Ha csak ennyit segítettem rajta, akkor már megérte az a 15 perc, amit ezek a kommentek elvittek az életemből.
-
válasz
Aszi123 #136645 üzenetére
Ez nagyon sok kedves szó, de most inkább csak a szakmai és nem személyeskedő állításokra reagálok, a többinél azért értékesebb az időm.
Kész.
Azért különösen jót nevettem azon, ahogy az én számba akartad adni a placebó felé vetett vak hitet, miközben placebót védesz, ráadásul olyat, ami a hívő életébe is kerülhet - ez már tényleg szekta szint.
A "nehogy válaszolj, mert a negyedik ismétlésnél már én is felismerem, hogy kínos" technika pedig durvább beismerése a vita elvesztésének, mint az ad hominem. Mondom, először tanuld meg, hova csaphat át az áram (hibásak a feltételezéseid), aztán a mérőszalag használatát (durván pontatlanul mértél szabványos távolságokat), majd egy kis érveléstechnikát.
-
Aszi123
tag
válasz
VoidXs #136642 üzenetére
Édes virágszálam, ez tényleg nagyon jópofa lett, úgyhogy erre még reagálok, aztán bőven elég lesz.
"A kiborulásod előtti kommentemben."
A kiborulásom előtti kommented nem játszik, ugyanis a "kifogásolt kommented" ez volt:
"Ez rohadtul életveszélyes"
Ez volt a kifogásolt kommented, ebben kellett volna benne legyen az IEC explicite. Mivel ugye explicite nyilvánvalóan nem volt benne az IEC, adtam esélyt, hogy hátha implicite belemagyarázod. Az esély elvi volt, hiszen ami lehetetlen, az lehetetlen.
A kifogásolt kommented kezdettől fogva változatlanul: "Ez rohadtul életveszélyes". Utólag próbáltad beleszuszakolni az IEC-t implicite!"A szikrázás a távolság függvénye, IEC-nél kb 3 mm-ről beszélünk a + és föld legközelibb pontjai között"
Előbb maradjunk a vezetőerek távolságánál, hiszen 230 V-ról beszéltél. Mint megmértem, a konnektor aljzat vezető érintkezői 15 mm, az IEC-é 13 mm távolságúak a legközelebbi pontjukon. Igazából több is, hiszen az érintkező nem a lik szájánál van, hanem beljebb, hiszen fedi egy jó adag szigetelő, de a te kedvedért írtam az általad kirobbantani próbált tűzijátékhoz 15 mm és 13 mm-t. A vezetőerek között.
Na most jössz a földdel új ötletként. Új ötlet, hiszen ha a + és a föld távolságáról beszélünk, akkor már nem az általad emlegetett 230 V a leendő tűzijáték feszültségháztartása (és nem javítom ki a pongyolaságodat, hogy a teljesítmény számít). A + és a föld legközelebbi pontja az IEC esetében nem "kb. 3 mm", hanem legalább 5 mm. Megmértem. Neked is javaslom ilyenkor a méréses módszert mérőműszerrel, hiszen ha esetleg füllel, hallomásra állapítottad meg a kb. 3 mm-t, akkor érthető, miért lett placebó az eredmény (és most kérlek feltétlenül ragadd meg az alkalmat, és magyarázd el, hogy a távolságmegítélés látási érzékszerv). Egyébként is, csak a szigetelőanyag likjának a legközelebbi pontja 5 mm, hiszen az érintkezők beljebb, jóval távolabb vannak (nem légvonal a távolság, hanem kétszeri kanyar, hiszen a szigetelésen ugye nem tud átszikrázni a piromániád még Indiában a monszunévszakban sem). Az IEC-hez képest a konnektoraljzatban valóban távolabb van a + likja és a föld kallantyúja, de máris ugye nem 230 V-ról (illetve ahhoz köthető hálózati teljesítményről) beszélünk szikráztatásilag, még akkor se, ha van föld abban az aljzatban. Hasonlíthatnád ahhoz is, ha nincs földelve a hálózat, így a tápkábel sincs földelve. Ha földelve van, akkor is töredéke tűzijátékképességet kell a + és a föld között nézni, mint a vezetőerek között. Ennek a bekezdésnek a további páracseppes, pin spacinges, hidrofób festékes állatmeséire ugye nem kell további szót vesztegetnem... (Ámbár, ha már pára, akkor miért nem higrofób az a festék...)"Mikor is beszéltünk arról, hogy kézzel belenyúlni veszélyes? Emlékszel még a folyadék definíciójára hetedikes kémiából?"
Még a legelső válaszodban:
"az IEC mama kontaktjai nagyon közel vannak a csatlakozó széléhez, közel nem annyira biztonságos érintésvédelmileg, mint egy aljzat vagy egy elosztó."
Itt beszéltél arról, hogy kézzel belenyúlni veszélyes. Ugye a kontaktok alig besüllyesztettségének érintésvédelmi következményeire utalás nem folyadékok definíciójára utalt? Vagy arra utalt, csak már nem emlékszel rá a hetedikes kémiából?"Tetszik, ahogy úgy torzítod a szabványos számokat, hogy a majdnem 10-szeres különbséget nüansznyiként eladhasd."
Valóban torzítottam, de a te javadra, hiszen nem 15 mm és 13 mm a vezetőerek érintkezőinek távolsága, hanem több, hiszen be vannak süllyesztve. Tehát még nüansznyibb a kettő közötti különbség, de hogy kedvedre tegyek, úgy írom, hogy Nuance-nyi a különbség. Torzítani meg ugye te próbáltál megint, a 230 V feszültséghez a + és a föld távolságát tárgyalásba venni, ráadásul az érintkezők erősen torzított távolságával. Megint javaslom a módszerem átvételét, én mérni szoktam távolságot pontos mérőműszerrel, nem pedig hallomásra füllel-szemmel beplacebózni. Az érzékszerveink tökéletlenek, becsaphatók... Mérjél mérőműszerrel!"Attól, hogy egy megcáfolt terelést megismételsz, nem lesz igaz. Ez egy szakmai és tudományos vitában tapasztalt társaság, itt a mélyhifis fórumokon bevett érvelési hibák nem mennek el asszertívként."
Természetesen nem cáfoltad meg, hiszen hajánál fogva előrángatott tereléseid nem cáfolják, hogy arról beszélgettetek, hogy csupasz drótok lengedeznek a falakon Long nyáladzó szájába. Erről beszélgetettek, emiatt reagáltad, hogy "Ez rohadtul életveszélyes". Long próbálkozásában pedig feltekert és gondosan elhelyezett gyári tápkábelekről volt szó. Egyébként pedig bárhogyan igyekszel, nem fogom felvenni az áltudományoskodó nyelvezetedet, amelyben még egy felmosás is valid.Azzal zárom soraimat, hogy ha netán végre akarnád hajtani Long említett kísérletét, mindenképpen két dolgot javaslok.
Ha ragaszkodni akarsz az itt előadott szélsőséges elektronikai tériszonyodhoz, tegyél az IEC aljzatra szabványos kupakot, amilyet konnektorra is szokás tenni gyermekvédelmileg. Ha te úgy akarod, akkor páravédelmileg tedd rá a kupakot. Vagy szigetelőszalagot. Vagy nyercbundát. Vagy amit akarsz tűzijáték ellen.
A kísérletet ne úgy hajtsd végre, hogy mikrofonnal valami virtuális adatokat betáplálsz a virtuális Nuance-ba és kiadod virtuális vaktesztre virtuális "audiofooloknak", hanem afféle gumicsizmás paraszti módszerrel, köpj a tenyeredbe (a lengedező drótvégek helyett), csaptyál oda valódi tápkábeleket a valódi konnektorokba, és azt igyekezzél vaktesztelni, hogy az élő anyag hatását hallod-é vagy sem.Üdvözlettel, Náncsi nénéd.
-
-
válasz
Aszi123 #136639 üzenetére
kisbogaram
Nagymama?Sehogyse jövök rá, hogy az IEC mely nyelven "volt közölve" implicite ebben a kommentben.
A kiborulásod megindulása előtti kommentben. De kedves, hogy erre a pici pillanatra megváltoztatod, melyik kommentről beszélsz, hogy úgy tűnjön, mintha a narratívád helyes lenne. Előzékenységből inkább azt mondom, hogy ez figyelmetlenség volt, nem pedig egy tankönyvi narcisztikus megnyilvánulás.Az implicit és explicit közti különbségnek utána kellene nézned, bár különösen vicces, hogy két sorral feljebb helyesen idézted.
De tényleg, egy IEC aljzat bele se merek gondolni, mennyivel életveszélyesebb, mint egy csupasz konnektoraljzat!
A szikrázás a távolság függvénye, IEC-nél kb 3 mm-ről beszélünk a + és föld legközelibb pontjai között, ahol kb egy lecsapódott csepp pára is rövidzárat okozhat (felületi feszültség és társai), míg egy aljzat/hosszabbító pin spacingje 19 mm, közte potenciálisan hidrofób festékkel, akár függőleges felületen, mint további biztonsági intézkedés. Nem kicsi a különbség.Belenyúlni nem volt könnyebb abba az IEC-be se!
Mikor is beszéltünk arról, hogy kézzel belenyúlni veszélyes? Emlékszel még a folyadék definíciójára hetedikes kémiából?A konnektor aljzat vezető érintkezői 15 mm-re vannak egymástól, az IEC-é 13 mm-re.
Tetszik, ahogy úgy torzítod a szabványos számokat, hogy a hatszoros különbséget nüansznyiként eladhasd.Mert nem olvastam el, és ezért azt hittem, hogy csupasz drótvégek lengedeznek a szél szárnyán a lakásban pongyolapitypangként
Attól, hogy egy megcáfolt terelést megismételsz, nem lesz igaz. Ez egy szakmai és tudományos vitában tapasztalt társaság, itt a mélyhifis fórumokon bevett érvelési hibák nem mennek el asszertívként. Inkább kínos.Hogy még egyet idézzek,
te rohantál bele tátott szájjal a lengedező drótvégbe bő nyállal.
-
-
Aszi123
tag
válasz
VoidXs #136634 üzenetére
"megpróbáltad a szánkba adni, hogy "szabadon lengedező drótvég""
ktommy: "Kapja be a lengedező drótot bőnyállal."
Nem én adtam a szádba, kisbogaram, te rohantál bele tátott szájjal a lengedező drótvégbe bő nyállal."miközben az IEC csati explicit közölve volt a kifogásolt kommentben."
A kifogásolt komment: "Ez rohadtul életveszélyes..."
Sehogyse jövök rá, hogy az IEC mely nyelven "volt közölve" implicite ebben a kommentben.De tényleg, egy IEC aljzat bele se merek gondolni, mennyivel életveszélyesebb, mint egy csupasz konnektoraljzat! Bele se merek gondolni! Az a tápkábel összetekerve le van téve valamire a fal vagy a hosszabbítóelosztó mellett, vagy tartja magát az IEC a drótja tekercsén, és ez milyen életveszélyes!!! Rohadtul!!!
Például a hibbant hifista a páratartalom végett egy kád vízbe rakja bele az IEC-t Indiában a monszunévszak kellős közepén! Odatesz három százasszeget is! (Mert hát közvetlenül ujjal csak nem olyan könnyed a belenyúlás abba a szűk likba az IEC végiben.) És még odatesz valami nem tudom mit mellé a hibbant hifista, hogy valamit statikusan feltölthessen az IEC a biztos lakástűz végett, ha esetleg az átcsapás nem lenne elég a kád vízben és a 99,9%-os páratartalomban! Mindenképpen valami olyasmit tesz oda a hibbant hifista kábelhívő, amire csak az IEC statikussága hat, a hosszabbítóelosztóé nem!
Csak a poen kedviért, megnéztem itthol hét IEC aljzatomat, mint a gonoszok. A PC kábelek között valóban volt olyan, amiben közelebb volt a szűk likacska szájához az érintkező, mint a szélesszájú konnektoréhoz. Belenyúlni nem volt könnyebb abba az IEC-be se! A hifi tápkábeleim IEC-iben inkább hátrébb van az érintkező a szűk likacskában, a nyomtatóéban jóval hátrébb!
A konnektor aljzat vezető érintkezői 15 mm-re vannak egymástól, az IEC-é 13 mm-re. Átcsapályveszély!!! Meneküljön, ki merre lát!Kisbogaram! Mennyivel egyszerűbb lett volna annyit mondani, hogy "Hoppá, téves képzetek járultak a fejembe arról, hogy mit is mond Long! Mert nem olvastam el, és ezért azt hittem, hogy csupasz drótvégek lengedeznek a szél szárnyán a lakásban pongyolapitypangként! Elnézést!" Mennyivel egyszerűbb lett volna.
-
válasz
fererencz89 #136635 üzenetére
Ezek is valid veszélyek, de én sajnos láttam csomagolásból frissen kivett tápkábelt szikrázni. Az Apple nem mellékel silica gel-t, és megvan az eredménye.
-
válasz
Aszi123 #136633 üzenetére
Most csak megismételted az állítást, majd mindössze annyit tettél hozzá, hogy szerinted hamis, miközben helytelenül foglaltad össze az alaptézist is. Ezen felül megpróbáltad a szánkba adni, hogy "szabadon lengedező drótvég", miközben az IEC csati explicit közölve volt a kifogásolt kommentben. Ez nem indoklás, és erősen arra ad gyanút, hogy valóban nem érted.
Kíváncsi vagyok, harmadikra látunk-e villamosságtani magyarázatot, hogy miért nem okozhat párás levegő átcsapást fél centin belül 230 volton, ha viszont így lenne, az miért nem tűzveszélyes, illetve miért nem tud egy földeletlen eszközt hasonló távolságból statikusan feltölteni.
-
Aszi123
tag
válasz
VoidXs #136632 üzenetére
Az állításaidon elég felnyeríteni. Különösen azon a párás közegű közelségi átcsapáson és lakásfelgyújtáson, meg hogy az IEC statikusan feltölt valamit, ami a közelben van a természetesen egyáltalán nem hozzáértő kábelhívőknél (ki szidja pusztán a személyt?).
Annyit kellett volna mondanod ktommyval, nLalival együtt, hogy nem volt okos részetekről azt képzelni, hogy szabadon lengedező drótvégeket reklámoz Long. Erre voltam kíváncsi, hogy bevallod-e.
-
-
válasz
vadkörte #136628 üzenetére
Sajnos a kereslet és a kínálat találkozik. Az oktatás javít a problémán.
Aszi123: az IEC mama kontaktjai nagyon közel vannak a csatlakozó széléhez, közel nem annyira biztonságos érintésvédelmileg, mint egy aljzat vagy egy elosztó. Nagyon közel is vannak egymáshoz, ami egy párásabb környezetben akár át is csaphat, potenciálisan felgyújtva a lakást. Statikusan feltölthet bármi földeletlent is, ha majdnem hozzáér, és hát akik annyira értenek az áramhoz, mint a kábelhívők, ott nem nehéz elképzelni, hogy szokott kinézni a földelés.
-
-
-
nLali
őstag
-
válasz
fererencz89 #136621 üzenetére
...ugye?
-
fererencz89
őstag
Na! Minél drágább, annál jobb:
After a Year-Long A/B Test, This Reviewer Claims to Bust the “All Amps Sound the Same” BeliefMeg akkor már egy kis Guataqui
-
Dißnäëß
nagyúr
Megbízható készülékeknél bemelegedésnek sincs hatása a hangra. Amikor járatják az eszközt, a fülüket szokatják. Amikor 2 napig vagy akár egy hétig be van kapcsolva, mielőtt jönnek a "kortársak" audiofülelni, akkor pedig a pszichéjüket.
Tényleg komoly hatása van a lelkünknek az egész élvezetre.
-
-
avl
senior tag
válasz
VoidXs #136616 üzenetére
ez igaz
...de miert "kellene" elitelni, mert olcsobb ? szerintem itt szerepet jatszhat sokminden, pl.
- nem is tudja, mi az ara, mert direkt ugy akarja összevetni (hosszu tavu "vakteszt" - nem mondom, hogy trivialis kivitelezni ;-)
- tudatilag önkontrol (...na persze !) es no elöitelet
- "eleve elítéled tudat alatt rossznak (pl. mert az volt olcsóbb)" epp forditva: a dragabbat itelem el, ha összevethetö az olcsobbal - egyreszt van, aki igy "müködhet", masreszt van, akiben pont mindkettö, illetve mas területen is ambivalens, sokfele gondolat, elöiteletféle lehet, amik ~"kioltjak" egymast -
-
avl
senior tag
válasz
VoidXs #136613 üzenetére
nem is az erzekelesre lehet gondolni, hanem, ha X idöt (3 het, 3 honap, 1 ev, fogalmam sincs) A1 komponenssel, majd X idöt A2 komponenssel probal "együtt élni" es az A1 eseteben 300 szor, az A2 eseteben meg csak 10szer van kedve leülni zenet hallgatni*, az szignifikans (lehet-e)
vagy a 2X idö utan ugy emlekszik, hogy mikor A1 volt, akkor ez is, meg az is, meg amakkor is (sok alkalom) nagyon jo elmeny volt, emlek lett a zenehallgatas, amikor meg A2, akkor egyszer sem
nem feltetlenül védem, nincs ilyen szandekom, csak probalom a "modszertant elemezni"
-
vadkörte
addikt
válasz
VoidXs #136583 üzenetére
Erről beszéltem a hsz-ban, ami után "belém kötöttél". Lehet, hogy nem fogalmaztam egyértelműen...
#136584 lapalapa
Emocionális dolgokat nem igazán lehet műszerrel mérni. Megtörtént eset, hogy ugyanaz a playlist, ugyanazon a láncon hallgatva egyik nap dinamikus és telt volt. Szinte a színpadon éreztem maga a zenészek között. Másnap meg egy fakó, mosott f***s volt. Vállalhatatlanul szólt, minden egyes hang olyan volt mint egy kalapácsütés a törött kis lábujjamra. Szóval kevéssé élveztem. Pár nappal később megint minden rendben volt. Mi változott? ÉN! Fáradt voltam, kimerült és zaklatott. Szorított egy határidő is és más problémákon is kattogott az agyam. -
-
avl
senior tag
válasz
lapalapa #136584 üzenetére
nem szemelyes, inkabb a "modszertan" kedveert:
"Akkor gondolom már azt is mérték és tudják hogy miért tetszik amit hallok vasárnap, és miért nem tetszik hétfőn, ugyan az, ugyan arról a cuccról, amikor sz.r napom van"
nagyon jo pelda arra, hogy miert nem lehet kizarolag a hallasra, a hallottra hagyatkozni -> mert nem csak a hallgatashoz hasznalt targyak (teljes audiolanc + szoba), hanem a psziche is befolyasolja, raadasul ez utobbi ismeretlen mertekben es iranyban : lehet, hogy epp 0, lehet -2, lehet +1, lehet -5, lehet +4 a hatasa
gondolom erre szokták a hosszu ideig "együttélést" javasolni, hogy a psziche ingadozasanak hatasa "kiátlagolódjon" ...már ha ez statisztikailag megbízhatóan elérhetö ...csak kérdés, mennyi idö vagy hany zenehallgatási óra, vagy hany hideg- es melegfronti szakasz, netan hany evszak, hany egyeb életérzet- es pszichebefolyasolo dolog ez, lehet akar évek is ...ami alatt általában öregszünk, változunk...igy ez egy sokáig tartó folyamat
-
Dißnäëß
nagyúr
-
Dißnäëß
nagyúr
Mmmmmm de még milyen estike
Dojcse gramó, essácédé, lülí. -
denesdr
addikt
válasz
barack1997 #136603 üzenetére
A mélysávban valószínűleg nincs nagy különbség a mikrofonok között, szóval az, hogy az egyik kalibrációja 64 Hz-től indul nem sok vizet zavar szvsz. Aztán, hogy tovább árnyaljuk a képet, a gyári UMIK-1 (vagy 2) mikik sem darabonként kalibráltak, hanem csak batch kalibrációs fájl jár hozzájuk.
-
barack1997
senior tag
Sziasztok!
Van valaki aki használ Eversolo DMP-A6-ot ?
Jött egy uj update (v.1.4.82) amivel megkapta ez a készülék is a szobakorrekciot. Ugye van az Eversolo saját mikrofonja az EM-01 ami egy UMIK-1 lenyegeben. A kérdésem az lenne, hogy van köztünk valaki aki UMIK-1-et használt a kalibráciohoz? Igazából a kalibracios fajl az EM-01 esetében olvasatom szerint csak 64Hz-tol indul, míg az UMIK lefedi a teljes spektrumot, emiatt az utóbbit venném inkább.Ha van valakinek bármi infója ezzel kapcsolatban kérem ossza meg. Köszi
-
Dißnäëß
nagyúr
Hans Zimmer and his Moog Modular Synthesizer, approx 1977.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 9600X / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 8400F / RX 9060XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 3080 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest