-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tothg86
tag
válasz vadkörte #127253 üzenetére
A Mac+Fosi jó lehet erre a célra szerintem. Ha ragaszkodsz a hangfalhoz, akkor cseréld ki azt a kondit benne, az sokat fog adni. Ha ennyit nem használtad, jó eséllyel már nem a gyári értékeket tudja a kondenzátor. Ellenben én inkább keresnék akár 10-20-30 körül egy masik hamgfalat. Sokkal jobbat kaphatsz szerintem,mint az a Sony.
-
ktommy91
addikt
válasz vadkörte #127253 üzenetére
Mivel a normális hanghoz jelenleg semmi sem áll rendelkezésedre, meg kellene határoznod egy keretet és kapnál segítséget, hogy azt hogy érdemes elköltened. Hiába veszel 40k-ért egy értelmes fosi erősítőt, nekem kétségeim vannak azokkal a sony dobozokkal kapcsolatban.
Részemről az egyszerű és nagyszerű megoldás az olcsó és jó hangra az egy pár swissonic v7 a hozzá való kábellel és egy SMSL M300SE.
A bonyolultabb az, hogy vadászni kell valami értelmes és olcsó 20-30-40 éves hangfalat egy fosi v3 mellé, plusz venni valami DAC-ot.Nincs kerítés.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz vadkörte #127522 üzenetére
Szokni kell az biztos. Nagyon más, mint mások.
Széjjel tudod konfigolni és elmenteni utána azt a kinézetet. Nagyon jó. + plugin hegyek..
Én Winamp 2.x-nél megálltam anno, cserélgettem alatta a dekódereket, így tartottam életben mindenféle legkésőbbi formátumra és jóságokra, még az mp3 dekódert is cseréltem alatta. De végül elengedtem, cimbi rábeszélt a Foobar-ra és némi szokás után el sem tudtam jönni tőle. Musical Spectrum component kötelező, gugli elnavigál hozzá.. nagyon addikt dolog zene közben nézni a frekimenetet (és hasznos is amúgy).
Windows - csak játék miatt tartom + Adobe, és ebből is csak a 10-esen vagyok, 11 offolós, de lehet a 10-et is újrarakom egy korábbi, régebbi állapotú installerből és míg a net kihúzva a gépből, ki is kapcsolom a frissítéseket, így nem szedi le a sok W11-re átterelős szemetet meg hülyeséget. Vagy majd egyszer nézek hozzá valami "széjjelmókoló" tool-t, ami kicsit megb*a a registry-t hátulról, hogy ne éljen önálló életet, de egyelőre a 10 az utolsó értékelhető Windows szerintem (7 a favorit amúgy).
Android - az nem ugyanaz ...
Mac - felejtő, beteg az egész..
Linuxon élek a 90-es évek vége óta már desktop-ilag és mindenileg, amit tudok, ezalatt oldok meg. Elindul a Foobar, de az emuláció (Wine) audio kimenete PCM/48kHz limitált és nem volt még erőm rávenni magam, hogy széttúrjam ezt valami épkézlábabbra, így a Foobar nem tudja direktben elérni az USB DAC-ot, ha meg USB port átirányítást csinálok mert mégiscsak megtúrom, recseg-ropog és minden baja. DeadBeef-et szokták hozni még alternatívának, hát az megint más világ és csak nagyonmessziről hasonlít a Foobar-hoz sajnos, közelebb érkezve hozzá abszolút nem.
Úgyhogy Linux alatt én le is jöttem a Foobar-ról, mert a Linux megléte a fájljaim miatt fontosabb .. -> JRiver.
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz vadkörte #127522 üzenetére
Külön "öröm" az ürömben, hogy az Android az Linux. (Csak ARM architektúrán jellemzően).
Tehát ha megvannak a binárisaik meg lib-jeik meg mindenük egy Androidra leforduláshoz is, meg többféle desktop-hoz is, nem lenne őrült nagy dolog x64-es Linuxra leforgatni.
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
FJC
aktív tag
válasz vadkörte #127526 üzenetére
"Az a jó Hi-Fi-zésben - mint bármi más "hobby"-ban (fotózok, tudom miről beszélek) - hogy olyan mint a mocsár. Ha nem tudod merre indulj el, két lépés és nyakig merülsz a trutymóban (eddig már szerintem derékig merültem el és még nem tartok kb. sehol). Ha tudod merre és hogyan haladj, akkor sem garantált, hogy nem kap el az örvény."
Ma szerencsére egészen kevés pénzből lehet elfogadható rendszert kiépíteni.
Jól kell megválasztani a célt...
Nem szabad beleesni a nyúllyukba. A sok hi-fi honlap, video, fórum nagyon könnyen vadvizekre tudja vezetni a gyanútlan érdeklődőt.
Nem is szükséges mindenkinek, aki szereti a zenét elmennie a durva hi-fi felé.
Remekül el lehet lenni egy komoljabb BT dobozzal, egy jó hangprojektorral, stb is.Persze, ha komolyan (fél komolyan) gondolja az ember akkor cél a végtelen.
Viszont akkor is csak ésszel!"A tudományban az ellentétes bizonyítékok megkérdőjelezik az elméletet. A vallásban az ellenkező bizonyítékok megkérdőjelezik a bizonyítékokat."
-
proci985
MODERÁTOR
válasz vadkörte #127529 üzenetére
[link] ASRen neznek korbe, hogy mi ajanlott
E30 az, Fosi V3 is az. csoves preampbol is van, ami jol szol. Topping D50 III kicsit dragabban tud EQt is, ha utana akarnal allitani (pl szobakorrekcio miatt).
suly mindegy, D osztalynak nem kell hatalmas (es hasonloan rossz hoatadasu) alutomb.
Klipsch RP160M ha talalsz olcson hasznaltan? (ha talalsz 300 eur korul) mondjuk fizikailag ezek eleg nagyok, de egy kisebb (<30nm2) szobara is elegek allo hangfal helyett. plusz konnyu veluk dolgozni.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz vadkörte #127529 üzenetére
A mítoszoktól el kell jönni, nem minden csöves jó - mint ahogy ez elmondható félvezetôs társaikra is - és nem feltétlenül kell minden csövesnek 20 kilónak lennie, pláne ami csak DAC, kis csövek + nincs kimenô trafó, sôt, lehet ma már a tápja is kapcs.üzemû, olyan minôséget tudnak azok is már, de DAC-ot egy kis toroid is elvisz, 1-3 kilóból meg lehet úszni..(De hülyeség errôl beszélgetni, az objektív/szubjektív hangminôséget NEM kilókban mérjük, a lisztet igen). Végfokot is tartalmazó csövesek nehezek az általában több trafó miatt, nagy kimenô teljesítményhez nagyobb trafót kell tenni a végére is, ami elbírja azt a teljesítményt.
Nem minden jó, ami csöves, mármint a megvalósítása.. van aktív elektronikus váltószûrô is csôvel megcsinálva, ritka dolog, de mûködik, DAC esetén jellemzôen nem maga a DAC rész van csövekkel megoldva, hanem a "line driver", azaz a vonal szintû erôsítés, ami a legutolsó fokozat a kütyüben az RCA/XLR kimenetek elôtt. Van, aki a táp oldalon használ csöveket, DAC esetén nyilván további elektronikus szûrés nélkül nettó hülyeség, sosem lesz mikrovolt szintû alacsony zajszintjei, de a legelejére betehetô, fancy, kinéz valahogy, csak aztán ugyanúgy mint a félvezetôs egyenirányításokat, ezt a "zajos" DC-t is stabizni/szûrni kell.
A csô nem mindenható, de lehet vele nagyon klassz hangú motyókat alkotni, a hôtermelése miatt a praktikuma limitált viszont (pl. zsebben nemigen fogod hordani a villamoson) illetve ha gyárit nézel, az ár az Aliexpress-esek legalja után exponenciálisan nô.
Ma - szerintem (!) - a legizgibb csô-design-ok vagy nevezzük felhasználási módnak, a hibridek, ahol feszültségerôsítés csôvel, utána pedig végfokban áramot félvezetô ad ehhez (FET).
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz vadkörte #127545 üzenetére
Használtam magas ezüsttartalmú ónt, nyákon kívül kerülném. Merevebb forraszt eredményez és a kevésbé minőségi pákahegyeket is eszi, mivel nagyobb hőfok kell neki. Ahol vastagabb ereket, vezetőket, lábakat kell forrasztani, akár nyák, de pláne nyákon kívüli amolyan "repülő kábelezésben", ott kerülném, pont amiatt, mert merevebb kötést alkot és könnyebben reped.
Menő ez a sok ólommentes meg mindenféle újfajta forrasztóón, én a jó öreg ólmos puhára esküszöm, aminek a belsejében vékonyan gyanta is van téve, vagy tömör, de akkor külön gyantázok mellette. (Folyasztókat sem szeretem, de sokan igen, ez ízlés és pofon kérdése).
Mindenesetre kábelekhez, dugókhoz inkább a hagyományos puha forrasztóón, nem lesz gond a minőségével, nem kell az ezüstözött űber cucc és akkor a pákahegyed sem kopik el x óra alatt.
A kis OTL fejes csövimet ezüstözöttel csináltam, még tart minden kötés, de megevett ez az egyetlen projekt (!) 2 teljes pákahegyet, pedig ügyeltem a hőfokra, de 2x cserélnem kellett. Utána elkezdtem a szobai nagy OTL-t is, de ehhez az Audiophonics-ról rendeltem extra tartós hegyet, na az viszont bírja mint állat, vállvonós, hány fokra teszem. Nyilván a túl meleg azért sem jó, mert a műanyagot a fémen olvasztja, ha sokáig kell odatartani vagy több cinnel befuttatni valamit..
Hagyományosra szavazok.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz vadkörte #127560 üzenetére
Forrasztóállomáson vagy a páka fogóján lévô LED hasznos tud lenni
Én is jártam egyszer úgy, hogy bekapcsolva felejtettem, a LED segített. De amúgy hasznos lehet idôzítôs konnektorba dugva is használni, mindig félórát beletekerve. Ha munka közben kattan, nem gond, ha pedig úgy felejtenéd, így akkor sem már.
-
turho
addikt
válasz vadkörte #127585 üzenetére
Igen, Tangent egy olyan "Fosi", amin nincs poti kiderült, irs2092 alapú.
Ha van valakinek eme 2 cuccból (vagy a Fosi valamelyik TPA3055 elődje, Aiyima), érdekelne a minőségi tapasztalat - közepes méretű és terhelésű álló dobozokhoz való viszony. Meghajt rendesen egy 150 wattos átlagos egyszerű hangdobozt pl. basszus vesztés nélkül? (Mert mindenki a magastartomány roll-offon lovagol most)
[ Szerkesztve ]
Eladó dolgaim, Klipsch R-28F tölcsér+magassugárzó pár, ebike
-
ktommy91
addikt
-
turho
addikt
válasz vadkörte #127847 üzenetére
Ok, csak alapvetően megy a laptop mindig, és benne egy 2 Tb hdd egy része a zenetár.
Én meg ezek szerint genetikusan hüjje vagyok a megosztásokhoz a Volumio streameremen múltkor klasszul működött 3 nap kínlódás után. Tallóztam az 5 mappámat.Arra próbálok rájönni, a Wiim Home-ban hogy érjem el ugyanezt.
(Nem akarom a 2 Tb hdd-t kivenni a laptopból, mert van rajta munkakönyvtár és partíció is).
Mit nem értek, azt nem értem. 5 mappát kellene láttatni a Wimm home-ban és folder nézetben tallózni.
[ Szerkesztve ]
Eladó dolgaim, Klipsch R-28F tölcsér+magassugárzó pár, ebike
-
denesdr
addikt
válasz vadkörte #127956 üzenetére
"220x350x280mm méretű, 2 utas bass-reflex (hátsó reflexnyílás) kialakítású
Impedanciája 4-8Ohm, terhelhetősége 80/150W frekvenciaátvitele 30-25000 Hz, érzékenysége(?) 91dB. 165mm-es mélyközép"Szvsz ezek az adatok így nem tudnak összejönni, hacsak nem kb -30dB-en (jóval a reflexhangolás alatt, ahol drasztikusan lecsökken a terhelhetőség) van az a 30Hz.
Amúgy ennyiből nemsokminden derül ki a használhatóságát illetően vagy, hogy neked épp mennyire tetszene a hangja. -
ktommy91
addikt
válasz vadkörte #127959 üzenetére
Nem gondolnám, hogy vita lenne belőle. Ez a hifi topic, a felvázolt "rendszer" pedig kb háttérzaj biztosítására alkalmas, többre nem.(ezen nem hiszem hogy bárki vitázna) Arra meg akár valami Logitech/Genius 2.1 is megfelelhet.
Ha meg hifinek nevezhető dolog érdekel, akkor legalább két Szent István(dobozra) és sok keresgélés szükséges, hogy találj a lomis cuccok között normális darabot. Ez pl nem fest rosszul: [link][ Szerkesztve ]
Nincs kerítés.
-
denesdr
addikt
válasz vadkörte #127959 üzenetére
Ehiszem, hogy nem te találtad ki, én csak arra akartam utalni, hogy az adatok kombinációja felettébb gyanús.
Ha Magnat akkor pl a Quantum 903-asra ezeket a számokat adja meg a gyártó:
Power handling (nominal/music): 140/220 Watt
Recommended amplifier power: 50 - 350 Watt
Efficiency: 90 dB
Frequency response: 21 - 75,000 Hz
Crossover frequencies: 3500 Hz
Impedance: 4-8 Ohm
[link]A valóság pedig:
Érzékenység: 86dB, a 21Hz-et pedig kb -20dB-en adja vissza, gyakorlatilag használhatatlan ilyen mélyen a hangsugárzó, mivel a reflexhangolás 40Hz környékén van.
[link]De ezekkel az adatokkal akkor sem vagy előrébb, ha igazak. Egy hangsugárzót számokkal és diagramokkal leírni nem egyszerű feladat, de még ha sokféle mérést is csinálunk helyesen elvégezve, akkor sem biztos, hogy megtudjuk, hogy a valsóságban, "teljes pompájában" hogyan fog megszólalni.
Korrekt, sok irányba kiterjedő mérések, amiket érdemes összevetni a szokásos prospektusi, néhány érteket feltüntető adatlapokkal: [link]Ha nem akarod/tudod vásárlás előtt meghallgatni a hangsugárzót, akkor akár fejest is ugorhatsz bele, hátha bejön. Ha meg nem jön be, akkor továbbadod.
Egyébként miért pont az a Magnat? -
FJC
aktív tag
-
turho
addikt
válasz vadkörte #128479 üzenetére
A hangdobozaim 29 kg/db, 15 kilós 40x40 OBI betonlapokon áll, 4 db lábon, tompa tüske.
A tetején pedig 16-16 kg beton súly van. Ilyen könnyű hangdobozoknál ez nekem mindig előnyöket hozott, még csillapít a dobozrezonancián.Eladó dolgaim, Klipsch R-28F tölcsér+magassugárzó pár, ebike
-
válasz vadkörte #128495 üzenetére
Hm, ez a ketyere-számononanizátor elég jól meghatározza a hifista gyűjtővágyát.
De sajnos azért nemigen lehet mélyebb analógiát vonni a kettő között, hiszen a fényképezőgép célja az alkotás lenne, míg egy HiFi csak az alkotás reprodukálásáért felel, hogy azt befogadd.
Make Asia Great Again!
-
FJC
aktív tag
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz vadkörte #128729 üzenetére
Hát én a kis orosz 6N1P-ket és 6N6P-ket kézzel majdnem kiveszem kikapcsolás után.
Ha véletlen hozzájuk érek, semmi elkapás, nem az a tűzforró liga.De van persze olyan is. Mondjuk én szolíd 6V-al fűtök, nem 6.3-al, de sztem nem ezen múlik.
[ Szerkesztve ]
-
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz vadkörte #128958 üzenetére
Nem, biztosan nem ezt, de több modellük hibrid.. na mindegy, éjjel volt, lehet már nem fogott az agyam. Sry. De amúgy igen, én hibridet biztosan vennék vakon is, félvezetőset meg fülre.
-
denesdr
addikt
válasz vadkörte #128991 üzenetére
"Hiába van egy olyan rendszerem, aminek a végösszegéből egy kisebb karibi ország elvegetálna pár hónapig, ha a falakban 1,5-es MN fali kábel van csomóra kötve a rézzel, földelést még képen sem látott a hálózat. Így a delej hiába fut a többször tápszűrőzött alkar vastagságú tápkábeleken át a komponensekhez."
Ha az említett áramellátással nem tetszik az a rendszer, akkor egy 'jobb' áramellátással sem fog. Amúgymeg sok készüléknek nem kell az elektromos hálózatból jövő földelés, ez tettenérhető pl tipikusan a régebbi (akár csúcsmodell) készülékelnél, ahol fix a tápkábel és egy 2 villás dugó van a végén vagy a maiakon (kb bármilyen árkategóriában), ahol a készülék IEC aljzatában 2 villa (nulla és fázis) van csak.
[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz vadkörte #128991 üzenetére
A Magnatokat sokan lenézik, pedig kellemesek tudnak lenni. Szüleimnek lôttem egy 5.1 szettet, 802-es széria azt hiszem. Jól pozicionálva meglepôen jók 2.0-ra is a frontok, majd a váltón picit lehet alakítok, picit a magasak visszafogottak az én ízlésemnek, bár most erôsítôn egyetlen treble fokozatot hozzáadva kiváló.
Hoznak olyan dolgokat, amiket elvárok ismert zenékben. Persze nem világmegváltás van, nincs meg a PA-k nyersessége (közvetlensége) és nincs meg a nagy lavór oomph-ja sem, de teszik a dolgukat.
Ja az uncsitesója (csaj) egyedül él, mozibuzi zenehívôm. Szintén lôtt magának egy ilyen szettet, elhelyezgettük jól, imádja, a kollégái meg kérdezik, ez mi, hogy.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz vadkörte #129026 üzenetére
Az ALC892 egy filléres eszköz, ami az alaplapi PCBn jellemzően nincs jól leválasztva. Több mint 10 éves, gyakorlatilag azért rakják a lapra, hogy legyen kimenet. Egyébként meg egy külön D/A egység. Persze máshogy fog szólni. Ez kb ugyanaz, mintha cserélnél egy abszolút belépő DACot egy elfogadható középkategóriásra.
Használtam ACL892t, ALC1220at es ALC4080at (utóbbi kettő kb ugyanaz, csak az illesztésük tér el), egy rendes stereo DAC más világ. Mondjuk árban is.
Winnél nagyobb a kéleltetés, MACnál jóval kisebb a latency (vagy 10-20 éve biztos az volt). utóbbi zenészeknél kritikus a valósidejű controllerek miatt.
Dißnäëß: De szerinted vagy szerintem 100? Hiszen szubjektiv!!44!! Te nem a zenét hallgatod?
Na szóval viccen kívül, a forrás változni nem fog, ettől még az, hogy az adott szobában az adott pozíciókban hogy szól a rendszer, azt így lehet optimizálni.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
lapalapa
senior tag
válasz vadkörte #129203 üzenetére
"-amennyiben a DAC rendelkezik minőségi órajel generátorral, tudja korrigálni?*"
Szerintetek egyértelműen és teljesen igen, szerintem részben. Hallgatva, ha külső eszközzel megtámogatom, akkor jobb lesz.
"-ha az órajel generátorral rendelkező DAC-ot még megreklokkolom, nem ártok többet?"
Nem, annyi történik, hogy a dac pontosabban ütemezett, zajtalanabb adatfolyamot kap.
"-az egyszerű hallgató a jitter-t magát hogyan hallja meg az hangfolyamban?**"
Ha nagy, akkor kásás, nagyon digitális hangot kapsz, ha kisebb, akkor előkerülnek részletek kezd elmúlni a digitális hang, elkezdenek élni a hangszerek, ha nagyon alacsony, akkor megjelenik a tér, több pontosabb bassz, szép magasak, közepek, ha minden ok, akkor analóg hang, minden valóságosnak tűnik, tűpontos 3d tér, nettó élvezet."*: sercenés, kattanás, elhallgat Sarah Boyle de a klarinét szól tovább, stb... "
Nem, a jitter és zaj hiba a hang minőségét pusztítja, konkrét pattanást, kattanást nem okoz, az akkor van, ha kimarad egy egy adatcsomag valamitől pl. Ha Sarah Boyle elhallgat de a klarinét megy tovább, azt Sarah Boyle-tól kell megkérdezni..
Az én tapasztalataim szerint persze, de ez csak az én fülem (mielőtt még ..).[ Szerkesztve ]
Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
VoidXs
Topikgazda
válasz vadkörte #129294 üzenetére
Ez egy jogos felvetés volt tőle. Általában a fizetésekért lesz valaki mérnök, nem azért, mert szereti. Ezért is esik ki több, mint fele az egyetemistáknak ("ja hogy a pénzért tanulni is kell?"). A jó termékeket kiadó cégek (beszélhetünk termék alatt játékokról vagy filmekről is) meg rendszerint kapnak a bevételüknél 5-8x nagyobb ajánlatot felvásárlásra (nyilván nem mondasz egy 100 milliós céggel 500-800-ra nemet), majd megpróbálják őket elflippelni, amíg a hírnevük még él. Jó ideje ez történik az audio piacon, most kezdték el az igazán nagy márkák beszopni. Vannak olyan eladások, amik jelenleg nem is publikusak. Általában a dolgozók is utoljára tudják meg (lásd Recaro/BBS balhé az autósok körében).
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
FJC
aktív tag
válasz vadkörte #129293 üzenetére
Ezt ügye nem komolyan mondod...
Amennyiben vannak is minimális különbségek (nem tartom valószínűnek, estleg zajszintben) azok kisebbek mint amit a Youtube kódolása átvisz...
Ezekből fejlődnek a mítoszok...
Van rá megfelelő kifejezés: elvárási torzítás."A tudományban az ellentétes bizonyítékok megkérdőjelezik az elméletet. A vallásban az ellenkező bizonyítékok megkérdőjelezik a bizonyítékokat."
-
FJC
aktív tag
válasz vadkörte #129323 üzenetére
Azért óvatosan a hang tesztekkel. Ne legyen túl hangos!
Könnyen hibás eredményre lehet jutni a magas frekikkel, mert a fej/fül hallgatóknak tud lenni olyan rezonanciája IM-je 12 kHz felett amire azt hiszed hallod a >14 kHz-t.
40 év felett gyanús a 16 kHz, nem azt mondom, hogy kizárt, de kicsi a valószínűsége (persze ha felnyomod a szintet + 20 dB akkor hallhatod)."A tudományban az ellentétes bizonyítékok megkérdőjelezik az elméletet. A vallásban az ellenkező bizonyítékok megkérdőjelezik a bizonyítékokat."
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz vadkörte #129614 üzenetére
Ja, dettó, én akkor fogtam padlót, amikor a jobbhátsó éneklő csajszi csak úgy lazán hátrafordult és megfogta a szamarat, hogy gyere mááár.. mintha mi sem történt volna és a világ legtermészetesebb dolga egy klipp forgatás közben, hogy egy szamarat húzok magam után.
Kész.
Annyi műanyagot kapott az ember a rendszerváltás óta (ez szerintem kimondható), hogy egy ilyen performancia nekem már-már a szűrreál kategóriát súrolja.
K* jó.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs