- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
tilla311
tag
-
.DLL
veterán
válasz
tilla311 #60672 üzenetére
WD40-et semmiképp! Ráadásul egy idő utána elpárolog belőle egy összetevő, és ami ott marad, az már nem teljesaíti keő feladatát.
De potméterbe amúgy sem ajánlok semmilyen folyadékot, főleg ha szénréteg ellenállás. Ha csak a mechanikára megy akkor oké, de az ellenállás pályát hagyjuk békén. LEgjobb lenne a) szétszedni, kiporolni, a futó érintkezőket eltisztítani, tengelyvégeket megkenni, összeszerelni, b) újat venni bele, és akkor évekig nincs rá gond.
-
krichd1
addikt
válasz
tilla311 #60662 üzenetére
Mindkettőre. Aminek 60-120k darabja újonnan, az még az olcsó kategória az én értelmezésem szerint.
Egyébként inkább csináld vagy csináltasd meg a JBL TI 5000-et, ne foglalkozz ezekkel. Milyen Denon erősítőd van ?(#60664) PrinceHerceg: Ezek szerint fentebb toltad a kereted. Szerencsésebb választás, mint amiben először gondolkodtál. ES90-hez remélem van elég nagy szobád.
-
.DLL
veterán
válasz
tilla311 #60662 üzenetére
Főleg az alaplapra kötött audio eszközök tudnak ciceregni az általában gyenge szűrés, és a rengetegféle frekvencián működő alkatrész miatt (proci, vga, hdd, stb.) egy jó DAC usb része megállítja ezeket, de nem ritka, hogy így is átjut némi zaj usb-n keresztül a DAC analóg fokozataira.
-
krichd1
addikt
válasz
tilla311 #60658 üzenetére
Ilyen esetbe van értelme az RCA->XLR kábelnek.
Viszont én ajánlom aktív monitorokhoz egy tisztességes szimmetrikus DAC/előfok beszerzését, mert aszimmetrikus bemenetükön keresztül hajlamosak összeszedni zajt a hangkártyán keresztül az alaplapról, ami elég idegesítő tud lenni. Főleg olcsóbb kategóriában fennáll ennek a lehetősége. -
blattida
nagyúr
válasz
tilla311 #60655 üzenetére
Semmi értelme xlr-be rca végű kábelt dugni, mivel az rca nem földfüggetlen, míg az xlr az. Tehát, ha csak rca kijáratú eszközöd van, akkor totál fölösleges az xlr csatlakozás használata. Csak akkor lenne értelme, ha nem lenne az aktív hangsugárzón más, csak xlr.
Milyen árlistán látsz Te ugyanannyiért rca-jack és rca-xlr kábelt?
-
krichd1
addikt
válasz
tilla311 #60654 üzenetére
Működési szempontból igen, amennyiben olyan fajta az RCA->Jack kábel, amit linkeltem.
Egyébként én a CD lejátszó, hangkártya és az aktív monitorok közé betennék egy analóg hangerő szabályzót, hogy a hangerő állítás kényelmesebb legyen és ne járjon digitális dinamikatartomány csökkenéssel. Például ilyet. -
.DLL
veterán
válasz
tilla311 #60649 üzenetére
Nem lenne jobb, illetve felesleges lenne, hiszen ha már a forrás oldalon csak két érintkező van (RCA aljzat) akkor az XLR harmadik érintkezője elpocsékolódna, nem lenne bekötve, nem lenne kihasználva, és a fogadó oldalon, az erősítőben is csak a bemeneti fokozat egyik fele működne (+) szóval egyáltalán nem lenne előnyösebb. Ha az erősítőn csak és kizárólag XLR bemenet van (igen ritka) akkor van egyedül értelme ennek lévén nincs más bemeneti út, de pont ezért szoktak az erősítőkre tenni aszimmetrikus csatlakozást is.
-
krichd1
addikt
válasz
tilla311 #60646 üzenetére
Ha DAC-on RCA kimenet van, akkor az csak aszimmetrikus (unbalanced) jelet ad ki, nincs értelme szimmetrikus kábelt venni. A TS (mono jack) aszimmetrikus (unbalanced), a TRS (stereo jack) szimmetrikus (balanced) bekötésre alkalmas. Van még TRRS is, de ezt most hagyjuk. XLR csak szimmetrikus lehet (kivétel ha elbénázzák a bekötést). Aszimmetrikus kábel kéteres, a szimmetrikus háromeres. Itt egy videó, elmagyarázzák hogyan működik.
Esetedben kell egy RCA->TS kábel. Például ilyen.
Illetve van olyan eset, amit most többen csinálnak, hogy három eres kábelből csinálnak RCA dugóval aszimmetrikus kábelt. Ennek már leírták többen a bekötését. -
blattida
nagyúr
-
Gabor970
addikt
válasz
tilla311 #60561 üzenetére
sajnos nem tudok érdemben nyilatkozni. Házfelújítás volt nálunk, el lettek téve a hangfalak. Kb 2 év múlva vettem elő, és akkor szembesültem a dologgal, hogy elporladtak a peremek. Mikor elraktam még hibátlan volt, de van olyan fajta perem, ami menthetetlenül így jár idővel. Ezek is ilyenek. Szóval két év távlatából nem tudok ítélni, hogy mi változott. Fiamnak is újraperemezett ugyanilyen B31-es Preludiumai vannak, nemrég kicseréltem egymással a két párt, én nem vettem észre érdemi difit a két pár hangjában. Nem ugyanott lettek peremezve, legalábbis nem hiszem, az övét már így vettük.
-
blattida
nagyúr
válasz
tilla311 #60559 üzenetére
Amióta elment onnan a Tüű Károly, ezek szerint nagyon megváltozott náluk a helyzet...akkor inkábbhagyd ki őket, mert űgy tűnik, hogy most szakember hiánnyal kűzdenek.
Ha komletten akarod felújítani, akkor vidd őket a hivoxosokhoz.dgyuri0123
Egy mai műanyaghab szél is szétporlad idővel, nyers fizika, főleg az olcsó kínai habszélek, amiket a legtöbb ilyen helyen használnak. Nézd meg őket majd tíz év múlva. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
tilla311 #60562 üzenetére
A "szétporlós fajta" perem, egészen biztosan nem létezik már, így nem is olyat fognak "beletenni", ergo nagy eséllyel nem ugyanúgy fog szólni, mint anno, viszont, mivel Te az életben nem hallottad még a hangját, Neked akár még jó is lehet a másféle hangzás. Szerintem.
A "spréjről" nem tudok nyilatkozni.
-
-
-
blattida
nagyúr
válasz
tilla311 #60547 üzenetére
A mostani árat kell figyelembe venni, nem az újkorit.
Ha helyreállítást szeretnél, tehát legyen olyan, mint eredetileg, akkor vagy alisca orange vagy keresd meg shalafit itt a fórumon. Ha viszont felújítást szeretnél, akkor válaszd akár az általad, akár krichd által linkelt cégek valamelyikét, esetleg a fehérvári h2000-et. -
krichd1
addikt
válasz
tilla311 #60547 üzenetére
Az egy dolog, hogy mennyi volt új korában, a jelenlegi használt piaci érteke számít ebből a szempontból.
Pontosan milyen típusokról van szó ? Hangszórókról tudnál csinálni képeket ? Ha még nem porladt szét teljesen a perem kipróbálhatod hogy szól-e egyáltalán, nincs-e még ezen kívül más baja is. -
krichd1
addikt
válasz
tilla311 #60540 üzenetére
Természetesen nem mindegy milyen szakember csinálja a peremezést. Árakról a cégektől érdeklődj, én szerencsére régen vittem bármit is a szervizbe, így nem vagyok képben.
Árakra már csak azért is figyelj oda, nehogy drágább legyen végül a javítás, mint az eszközök használt értéke, mert akár ez is előfordulhat. -
krichd1
addikt
válasz
tilla311 #60537 üzenetére
Peremeztetni kell a hangszórókat. Például itt foglalkoznak vele. Hivox címe, ha jól emlékszem: Budapest, Tátrafüred tér 13, de majd ellenőrizd le.
Totel tényleg drága, elég vegyesek róla a vélemények. A mostani pontos árakról érdeklődj, lehet már a többiek is drágultak, nem tudom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 - 49 mm - Használt, karcmentes - Gyári garanciás
- Eladó karcmentes állapotban levő Apple iPhone 14 Plus 256GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 12 Pro Max 128GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest