- Mobil flották
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
denesdr
addikt
válasz
adzam #136096 üzenetére
A pontosításnál ott vannak a csillapítási görbék. Látható, hogy nagyobb vastagságnál egyértelműen jobb az alacsonyabb sűrűségű gyapot. Kisebb vastagságnál is a spektrum nagyobb részén jobb az alacsonyabb sűrűségű. De a linkelt oldalon mindenki lemodellezheti magának amire kíváncsi. [link]
-
denesdr
addikt
válasz
adzam #136076 üzenetére
Illetve, ha ilyen egyszerű lenne, hogy annál jobb minél sűrűbb és vastagabb a porózus elnyelő, akkor a süketszobákat is így csinálnák meg. De ugye nem ilyenek, hanem kúpszerű formákból van kialakítva az elnyelés, így nem lesz nagy az anyagvastagság, de mégis van "mélysége" az elnyelő felépítménynek.
-
denesdr
addikt
válasz
adzam #136015 üzenetére
Egybéként bár nekem is van itthon C-Coil-om, de abból a szempontból sem szimpatikus, hogy terhelésfüggő az induktivitása és ez előjön valós helyzetben is. Elég kevés vezetékből áll és ezért nehezen mágneseződik a nagyméretű vasmag. Simán látszott ahogy csökkent az induktivitása, amikor egyre alacsonyabb hangerővel mértem a hangszóró frekiátvitelét.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
adzam #136011 üzenetére
"Vasmagos" és légmagos között mindig is volt különbség, de ez simán visszavezethető fizikára, nem határeset, hogy vagy halljuk vagy nem és akkor fülelgessünk.
denesdr-nek egy marék légmagosa van, Jantzen és talán más is, én is csak azt használok már, ha építek. Csak trollkodtam a hallgatásukkal, de hamár, akkor: egy háromutas PA lavór előtt vajon mennyit számít - mindkét esetben megfelelő méretezés esetén - hogy melyik van sorba kötve a hangszóróval ?
-
fererencz89
őstag
válasz
adzam #135325 üzenetére
Ahhoz képest, hogy "1millió alatt nem lehet értelmes hangfalat venni", ez 400eft-ért egészen jó mérési eredményeket produkált (sokkal jobbakat, mint amire gondolt a
kereskedőköltő). A szobai erősítés (room gain) miatt szvsz sima ügy a 30Hz, és ehhez képest egy kecses dobozról van szó. -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
adzam #135031 üzenetére
Aha értelek. Ezek esetleg ? Rendeltem kettőt, de végül a kis díszdobozokba nem fértek bele
De nem rosszak, masszív, tekercset bíró, erős nyákok, kifejezetten jó minőségnek tűnnek.
Vagy tedd Te is külső dobozba esetleg. Ismerősnél ez azért is lett így, mert később egyszerű átállni aktív biampra, bár esélyes, hogy ez így marad most. Hátránya az utankénti extra csatlakozópár a ládára, de megéri sztem.
5 éve a fene se gondolta volna, hogy egy tücsökpöcs Wiim Amp (Pro) kivált majd egy teljes Roon + DAC + erősítő láncot harmadannyiért és szerintem hasonló fejlődés, innováció a szobahifi ipar régóta stagnálása és az ebben történő nehéz verseny miatt megeshet. Gondolok itt arra, hogy jövögetnek az EQ-s DAC-ok, holnapután el tudom képzelni, hogy nem csak a Hypex FA széria lesz az, amivel aktív 2-3 utas erősítést lehet majd csinálni. Kézenfekvő lenne Wiim-éknek is az Amp Pro-t egy 3-utas DSP-s fullos egybekütyünek megcsinálni, ugyanilyen alapokon, harmadannyiért.
-
denesdr
addikt
válasz
adzam #134956 üzenetére
Az egész "eredeti hangra" való törekvés ott bukik meg, hogy felvételt hallgatsz, amibe az esetek kb 99%-ában belenyúlnak, pl DSP-vel. Szóval nincs referencia, mert a felvétel bármilyen lehet. De még ha nem is nyúlnak bele, a felvétel akkor is távol lesz a valóságtól. De ha már felvételi valóság, abból is megannyi létezik, attól függően, hogy épp honnan hallgatod az élő zenét és a mikrofont hová helyezték el, csak, hogy a legalapabb dolgokat említsem.
-
tranceplanet
addikt
válasz
adzam #134952 üzenetére
" És ez inkább a DIY közösség véleménye, mintsem a gyártóké, kereskedőké."
Egy dologban vagyok biztos, a gyártók és a kereskedők húznak le elég durván.
De nem akarok nagyon belevau... ahhoz túl kevés a tudásom, hogy megmondjam a frankót. Amúgy a DIY azért is lesz drágább mulatság a végére, mert eleve kezded a hangszórókészlet kiválasztásával és ilyenkor akarva akaratlanul jobb hangszóró készletet fogsz választani, mert szabad kezed van, te irányítod a saját gyártásodat. A kabinetnél hasonló, legyen jobb vastagabb és merevített. Passzív váltó meg inkább nem is kell bele, inkább váltsunk aktívan.
Én amúgy egy percig sem bánom, hogy belevágtam, mert paráztam, de nem értem magam miért féltem ennyire tőle. max. tapasztalatot gyűjtesz. Ez ráadásul egy full belépő cumó, de már el is értem a célomat, nem kapar a hifi bogár. A végfokokat lehet cserélni kell majd, ha tönkremennek egyszer. Én megérkeztem, lehetne sokkal jobbat is de minek, csak leülök és élvezem a zenét a magam kis buta módján és mosolygok. A következő szint a szobaakusztika, na az tré nálam. -
python1
veterán
válasz
adzam #134946 üzenetére
Nem tudom, jelenleg van itthon még azért eléggé komoly forrás, processzor stb, de a PC-s lejátszás/ és mint processzor magasan veri mindet.
Tudni kell használni, és soha nem lehet rugalmasabb semmi, arról már nem is beszélve, hogy akár aktív váltás is kivitelezhető, meg úgy általában bármi, ami a jó hang irányába vezet. -
válasz
adzam #134946 üzenetére
Meglepődnél, milyen jó képességei vannak ma már egy 200k-s hangszórópárnak is. Mondhatni zajszint alatti a torzításuk. Tranzienseket meg úgy változtatod, ahogy nem szégyelled. Ha máshogy látod, nem ismersz jó DSP-t. Egyenként is a tranziens hibák 99%-a a szobából jön. Biztos nem ütött be a marketing, hogy csak a drága lehet jó?
-
-
válasz
adzam #133903 üzenetére
A Föld alakja és hasonló dolgok mindig is tudományos kérdések voltak, csupán idő kellett az igazolásukhoz.
Az áltudományosság gyakorlatilag a babona. Amikor két dolog között ok-okozati összefüggést vélsz, miközben amúgy nincs rá bizonyíték, s nem is hajlandók bizonyítani, csak hinni benne.
-
válasz
adzam #133903 üzenetére
Az megvan, hogy a laposföldesdi vallási dogmából ered, és a tudomány ellen csak annyit tudtak felmutatni, hogy hangosabbak? Soha nem áltudomány volt a gömbölyű Föld, hanem az egyetlen mérésekkel bizonyítható dolog. Az egyházak persze üldözték, mert ha kiderül, hogy nincs igazuk, rengeteg pénzt buknának a kieső hívőkön. Nem ismerős valahonnan a sztori?
-
válasz
adzam #133715 üzenetére
A mérés pro-nál úgy néz ki, hogy végigtoljuk szabadon vagy visszhangmentes süketszobában 1 Watton. Otthoni dobozok ezt nem szokták betartani, ott 2.83 Volton mérnek, hogy szebbek legyenek a számok, de a mellékelt számok mutatják, hogy ez mit is jelent. 20 dB különbséget, akárhogy is próbálod cifrázni. Ezek nem túlhajtva lesznek az alsó frekiken, hanem bőven tartományon belül. Igen, van a drivereknek durva rezonanciája, de nem 100 watton kezd beütni, hanem 1000 körül. Ott meg úgyse tudod hifi cuccokkal hajtani, nem is kell. Bőven elég, hiszen 20 Hz-en 100 watton ezek a vadállatok 110 dB körül szólalnak meg, még bőven vissza is kell venni.
Nem mondanám másnak a felhasználási területet, amikor ugyanazok a driverek dolgoznak minimálisan különböző ládákban. A marketing különbözik csak drasztikusan, és te jól fogyasztottad.
-
válasz
adzam #133713 üzenetére
Az megvan, hogy ezek a tartományok 20 dB-vel a drágaságok feletti hangerőn vannak mérve, ugye? Az RCF 101 dB érzékeny, a Christie 104. A B&W 8 ohmon mérve 91, az a valós, 3 ohmos impedanciáján 86-ot jelent. Focal-nál egy fokkal jobb, 89 a valós (spec sheet alapján, 5 ohmmal számolva). Azon a szinten, amit a B&W vagy a Focal robbanás nélkül, de 10% THD-vel fel tud köhögni, ezek fogyaszthatnak 10 wattot, és akkor még nem beszéltünk arról, hogy mennyit viselnek el, konkrétan nem tudod őket bántani. Egy túlárazott hifis csodánál mindig benned lesz a félelem, hogy akár csak a tweetert lehajtod. Említettem, hogy ezeket csak egészben cserélik, míg a pro-kat driverenként?
No meg arra a 15 Hz-re mondjuk azt, hogy talán szobában látni lehetett, hogy kóstolgatja... Ez annyira 15 Hz, mint az SVS subjai, 90 dB-n DSP-vel. Ellenben pro hangszórók nem szoktak szépíteni a valóságon, ha náluk egy sub valójában 40 Hz-es (akár a 15 Hz-el árult SVS-ek), akkor tényleg az lesz a lapon. A legjobb sub, amit valaha hallottam, az RCF S-8028, -10 dB ponttal van 30-asnak írva, tehát valójában kb 40-es. Viszont a 40-et azon a hangerőn, ahol ismét a drágaságok fosva hánynak, 10 watton tudja. Színpadhangerőre (105 dB) kalibrálva, szobában, az a sub egy számjegyű tartományba lép. A frequency response méréseket nagyon át kellene már állítani CEA-ra, mert mindenfelé repdesnek a durva túlzások, becslések, vagy pl. a Klipsch esetében akár a straight up hazugságok.
És akkor csak a nagyon alap metrikákról beszélünk, hangminőségbe bele se kezdtünk. A Christie-k lesugárzása olyan tűpontos, hogy amikor sétálsz egy sztereó pár előtt, a középen szóló énekes "sétál veled". Az RCF is erre van optimalizálva, de a jelentősen kisebb árán látszik, hogy nem teljesen. Életemben kétszer éltem át ilyen akusztikai élményt, ahol az egyik egy profi német csapat teremakusztikai tervezése vagy százmillió forintból (ez tényleg az a kategória, amit csak sok pénzért lehet megvenni - bár nem ennyiért), a másik viszont az, hogy minden csillivilli nélkül elémcsapták két kistesóját(!) az említett Christie-nek. És a nem az éppen kisebb kistesóját, hanem a 600000 forintos 3 szinttel kisebb tesóját.
-
válasz
adzam #133703 üzenetére
801, igen. Nem kell aktív módban hajtanod, ekkor H1315-nek hívják, de azt csak tized áron találtam, nem huszadon. Olyan, mint a JBL Synthesis esete, megveheted ugyanazt a hangszórót jóval olcsóbban, ha kicsit máshogy hívják ugyanazokat a drivereket és a crossovert. Merész mellényúlásnak hívni, amikor többet kapsz olcsóbban. De ha úgy tetszik, dobjuk hozzá a Classé Delta Mono-t, így már majdnem 30-szorosan jobban éri meg. Ettől csak rosszabb lett a felelőtlen költés, amit védeni próbálsz.
A sok mélyközépet nagyon nagyon nagyon vad tévútnak hívni, főleg ha se nem hallottad, se nem mérted, se nem ismered az okait/előnyeit. Van tízmilliós hifi line array is, bár amelyiket eddig hallottam, az tényleg szar volt. Mi ez az általánosítás, sokszor bántottak a hifis slim szemetek?
-
fererencz89
őstag
válasz
adzam #133028 üzenetére
Nagy szavak tőle, de csak remélhette, hogy jól is mért a régi. Meg hát az az umik sem egy valódi műszer kategória. DIY szinten magas színvonalon űzi a hobbit, de már "profi" módon akarná csinálni, értsd pénzt kér. Innentől enyhén mókusvakítás. Arról nem is beszélve, hogy annyira már nem prifi a mérésben, hogy olyan grafikonokat közöljön, ami tényleg mutat is valamit, nem csak a saját igazát, valamint az is kiderült számomra, hogy valószínűleg eltorzult mérésekkel dolgozik.
Egyébként kikérem a gúnyolódást! Ha mint hobbista csinálná elismerném, burkoltan el is ismertem, de így nem hiteles, sőt.
Az meg különösképpen nem zavar, ha igénybe szeretnéd venni a szolgáltatásit!
-
válasz
adzam #132844 üzenetére
"Állandóan a vakteszten rugóztok... A hosszú távú "elviselhetőség" senkinek nem szempont?"
De, mindenkinek szempont. Viszont a vakteszt (általában) nem a hosszútávú hallgatást és az "együttéléspróbát" váltja vagy egészíti ki, hanem a szokásos cserélgetős tesztet. Amit gondolom te is szoktál végezni, és arra való, hogy megállapítsd két komponens főbb különbségeit. Pl. kábelt cserélsz, hallgatod hosszabb-rövidebb ideig, aztán vissza, azt is hallgatod hosszabb-rövidebb ideig, és így tovább. Mindenki csinálja, és extra rövid időintervallumok alatt is sommás vélemények alakulnak ki egyes hifistáknál, nem kell ahhoz hosszú táv!
Például.
A vakteszt annyival több, és amiatt fontos, mert a normál cserélgetéshez képest kizárja a pszichés befolyásolást a képletből, aminek ha tetszik, ha nem, jelentős valóságtorzító ereje tud lenni. Egyébként bármeddig lehet tesztelni vakon is, zenehallgatási-üzemmódban, hosszú távon. Nyilván nem mindent, és bizonyos szabályokat be kell tartani hozzá, de legalább elválik az ocsú a búzától: a valós hangi különbség a rárakódott infók és tudat alatti infók tömkelegétől, előítéletektől, amik befolyásolják az érzékelést.
-
orbano
félisten
válasz
adzam #132850 üzenetére
Igen, itt ha teszel egy kijelentést, az alá is kell támasztani érvekkel. Az "én látok ufókat, de a ti szemetek túl gyenge hozzá, nem kéne ezért engem kiröhögni" stílusú mondókát alsó tagozattól felfelé ki szokás röhögni.
Te vagy kb. az ezredik delikvens aki szó szerint ugyanezzel a mondókával jön. Aztán bemelegítésnek az érveléseihez megkapja VoidXs MP3 vs FLAC tesztjét és és huss eltűnik, vagy jön a pampogás. -
denesdr
addikt
válasz
adzam #132844 üzenetére
"de nem kéne folyamatosan lenézni azokat, akik jobb hangzással, több tapasztalattal rendelkeznek!"
Azért ez így szerintem elég meredek. Legalábbis én nem nézek le senkit a hifi rendszere vagy a tapasztalat mennyisége miatt.
"Egyáltalán, élt itt valaki hosszabb távon együtt valami tényleg nívós rendszerrel?"
Ehhez először is tisztázni kell, hogy mit értesz/értünk nívós rendszer alatt.
-
-
orbano
félisten
válasz
adzam #132844 üzenetére
Ki mondta hogy egy vakteszten nem lehet a hosszú távú hallhatóságot tesztelni?
Épp készül egy vakteszt DAC-ok között, nyugodtan hozhatod a Soekrist és ha 10-ből 9-szer eltalálod, hogy a chifi szól, vagy ez, akkor megborulunk előtted és MTI közleményt adunk ki, hogy az audiophooloknak volt igazuk. Hiszen ha hallod a különbséget, azt akkor is hallani fogod, ha nem tudod, hogy a méregdrága szirszar szól, vagy valami komolyabb motyó. És most adtam el egy Accuphaset és csöves R2R DAc-ot, vettem helyette chifit meg egyéb apokrif terméket.
Egy szó mint száz, itt a leereszkedő dumával nem mész sokra, bizonyítsd vakteszten amit mondasz. Egyszerű.
-
denesdr
addikt
válasz
adzam #132129 üzenetére
Közben rájöttem, hogy hülyeséget mondtam az előbb, mert ha elég mélyre van hangolva a port, akkor térfogatnövelés nélkül is megússzuk kiemelés nélkül a reflexnél. Többek között ez is látszik a grafikonról.
Nem is értem mire gondoltam.
Szóval jobban meggondolva inkább azt mondanám, hogy a zárt rendszer kisebb dobozt enged meg kiemelés nélkül, mint a reflex. Mondjuk ez lehet megint attól függ, hogy milyen mélyre van hangolva a port, na jó feladom... -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
adzam #132108 üzenetére
Yes. Van, ahol 3. Annyira nem azért, hogy úristen..
Mondjuk cimbi cimbije ma sztorizott h x1 új bömös, 0km, kihozta szalonból, beállt vele otthon a garázsba és check engine ahogy gurult befele. Tréler garba. Nem ütne meg a guta, áá..
És akkor nézek a sokkal egyszerûbb 2007-es S-Max-omra és.. és megsimogatom.
-
-
python1
veterán
válasz
adzam #130629 üzenetére
Ès akkor mi van, ha èn töredèkèből, sokkal jobb váltást hozok össze aktív váltóval?
Passzív váltás egyszerűen pazarlás, ès mi van egy negyedrendű váltóval, egy alkatrèsz temető passzívban, ami azonnal kinyírja az erősítő damping faktorát.
Ha valami költsèghatèkony megoldás kell, lehet passzív váltás, vagy ha èppen nincs annyi vègfok kèznèl, dsp elvègzi majd az egyengetèst a vègèn, de 2 csatornára nem alkalmaznèk passzîv váltót. -
fererencz89
őstag
válasz
adzam #130629 üzenetére
Annyiról volt szó, hogy tisztességes váltót már 5-10ezerFt-ból lehet építeni / oldal. Lásd konzumer (és DIY kit) "hangfalak" 99%-a. Aktív váltás esetén ez mennyi lehet? Elborulni a szélsőségek felé mindkét úton lehet.
Az érzékenységed (meg a "mienk") a jelentőségükre teljesen más történet.
-
Fercsa
senior tag
válasz
adzam #130613 üzenetére
Olcso, relativ, ha egyszerubb alkatreszeket hasznalsz akkor olcso tud lenni. Nyilvan itt is vannak csili-vili kondik meg tekercsek es konnyen el lehet tevedni a vudu dszungelbe is. Nem beszelve az extra kutyukrol amiket megsporolsz egy passziv rendszernel.
Itt egy pelda. A vegeredmeny FR tekinteteben hasonlo, fazis(nincs a kepen) mar kevesbe. Ami erdekes meg a passziv vagasbol adodo 25dB-lel alacsonyabb egyenetlensegek. Hallani fogod? Nem valoszinu. Szerintem, ha csak az a cel, hogy olcson kijojjon az ember es szoljon valami akkor meg mindig a legjobb valasztas.
Nekem ez eleg friss tema, mivel nemreg raktam ossze a rendszerem es vegul megis aktiv mellett raktam le a voksom. Az okok pedig. A gorbe minimalisabb szebb, igy a szummazott eredmeny is szebb. Flexibilitas, barmikor-barhol hozzaadhatok egy-ket decbelt szobakorrekcio cimszo alatt. Fogyasztas nincs elszallva, a 3db erosito osszz-vissz 15W-ot eszik, egy regebbi posztban mar megemlitettem, lemertem.
Tipikus ITguy mentalitas.. 1U-s racktalcara rogzit mindent amit lehet -
bkercso
nagyúr
válasz
adzam #130182 üzenetére
Mi a véleményetek a kondenzátorok, ellenállások, sőt, a különféle gyártmányú tranzisztorok hangjáról?
Nyílt hurokban többet számítanak, mint zártban. Tehát, ha erős globális negatív visszacsatolásod van, akkor annak az OPÁ-nak számít igazán a tápkondija, ahova visszacsatolsz. És persze a visszacsatolóellenállások minősége is sokat számít. Meg a bemeneten lévő tranyók. A hurokban lévő alkatrészek torzítását kioltja a visszacsatolás.Jelcsatolásra nálam kizárólag NP0 (=C0G). Állítólag a teflon ugyna ilyen jó, csak az nagy (nagyfesz elektroncsövikbe való). Az NP0-t nem hallom, minden más meg erősen nem kell...
-
denesdr
addikt
válasz
adzam #130194 üzenetére
Vannak köztük azért más különbségek is. Pl a Jantzen Superior valójában két, sorba kötött kondiból áll, kb 1,5 mm vastag, merev alu háza van, nitrogénnel van töltve, illetve OCC vezeték a kivezetése.
Szóval az, hogy az egyikben van cink, még nem biztos, hogy sokmindent elárul, de sejtem mire célzol. -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
adzam #130196 üzenetére
Mindenki leszólja az elektronikus zenét, pedig számtalanszor bizonyított már nálam, amikor minôséget kell hallgatni. Nincs olyan, hogy az elektronikus szarabb lenne az akusztikusnál, gyakran az akusztikusokat szarul mikrofonozva veszik fel, vagy közel sem fednek le olyan széles tartományt, mint az elektronikus. (Kivétel van, de nem ez a mainstream). Csak azért, mert valami gép generált, nem kevesebb vagy több a többi hangnál, csak másabb.
Nem kell messzire menni, Jarre..
De sorolhatnám napestig, csak minek.Szvsz full bullshit ez az "elektronikuson nem, csak akusztikuson" dolog.
Azon jön ki, ami alkalmas rá, mind frekiben/amplitúdóban, mind ismeretségben (pl. tudjuk, mit kell keresni, ismerjük a zenét), stb.
-
válasz
adzam #130196 üzenetére
Ezt tökéletesen cáfolja, hogy a legjobb eredmények vakteszten elektronikus zenével készültek (lásd ezt a szálat). Logikus is, hiszen kevés hang szól együtt, sokkal feltűnőbb, ha csak az egyik más. Ez viszont nem kábeles vakteszt (az valódi különbség hiányában mind bukik), hanem tömörítésekről szóló.
-
denesdr
addikt
-
-
válasz
adzam #129860 üzenetére
Ez a kommented nem volt túl SAE J1128 vagy ISO 6722 compliant. Ismételten nem csak a hő tesz kárt a forrasztásnak, de az is ki tudja nyírni. Az autók évekig rázódnak és hőciklusoznak, PCB-n kívül szigorúan semmire nem forrasztunk, azokat is jól disszipáló fémházban tartjuk, az anyagválaszték limitált. Szerencsés esetben egy ilyen dolog 5 perc alatt kiderül, szerencsétlen esetben 10 év múlva nem tudja a tűzoltó sem, mi volt a baj.
-
válasz
adzam #129858 üzenetére
150 fokon már olvadnak a rosszabb ónkeverékek, a motortérben rendszeresen felmerül ez a hőmérséklet, a réz pedig nagyon jó vezető. Aztán ott van az is, hogy a 40 amper autóhifiben simán repülhet, nem is túl nagy szám. Ezért használunk XLPE kábeleket autók hangjához. És ez csak a hő maga, a rezgésekről, különböző anyagok különböző hőtágulásáról nem beszéltünk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Mobil flották
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Austin F.: Intel Iris Xe driver frissítés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hardcore café
- Goddess of Victory: Nikke
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyúrósok ide!
- E-roller topik
- További aktív témák...
- EVGA SuperNOVA 750W GT 80 Plus Gold full moduláris tápegység / 53 hónap Alza.hu garancia
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Gigabyte AORUS B550I PRO AX ITX Rev 1.2 / Beszámítás OK!
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Apple iPad (9th Generáció) Wi-fi + Cellular, 1 Év Garanciával
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest