- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Tibiajax #128918 üzenetére
> mindazonáltal nekem is úgy 'tanították', hogy -persze, nem pontosan 20centivel- ha biwire-özöl, a magashoz menő párt hagyd hosszabra kicsit, mert arrafelé gyorsabban száguldoznak, mint a basszust szállítók, és akkor így kiegyenlítődhet jobban, ha a high 'hosszabb' utat járhat be
what the actual fuck did I just read
alairasba betehetem?
-
turho
addikt
válasz
Tibiajax #128911 üzenetére
Tudom. Az elv kiindulópontját érteni vélem...Csak ott sántított, mikor különböző anyagokat ajánlottak (a basszushoz elég a qwadrága, magashoz ezüst csillió mégqwadrágább) és egyértelműen meghatározták, hogy 20 cm.
(gondolom, olvastak valami csoportidő-futásról valami halvány szösszenetet google fordítóval)
Amúgy bizonyos tuningok helyett szívesen visszakapnám a 20 éves kori hallásom. Realista lettem. Cca. 14 kHz a bal fülem, a jobb kicsit 13 felett.
Hja, évekig tagadtam mindennemű eq használatot, holott nem tetszett igazán, illetve mindig kicsi és ratyi szobáim voltak. Most a Wiim és előtte az rpi4 rávilágított, hogy a digit eq-zás már más, mint a régi 2x20 tolópotis zajládákMindezek ellenére minden tiszteletem azoknak, akik ezekben lelnek örömöt, hiszen az a lényeg.
(Az elmúlt években túl sok tesztrack jellegű zenét, illetve jazzesebb műfajt hallgattam, ez az arány sem tett jót. Mert nem szerettem mindet.)
Szóval a Biamp jó. Hogy képzelném most el? 1 pár tisztességes állódoboz és 2 Aiyama A07 vagy ilyesmi.
-
Smiley
addikt
válasz
Tibiajax #128884 üzenetére
Ha XLR akkor az legyen szimetrikus, kulonben nincs semmi ertelme. Mivel ezek tenyleg a studio/szinpadi es a pro szegmenshez lettek kitalalva. Amikor villany es jel kabeleket kell egy csatornaban elhuznod a szinpadhoz, vagy esetleg az egesz keveronek a kifejtoje a szinpad alatt a rack-ben minden szarral egyutt ott van igazan szukseg az XLR-re. Biztos van olyan eshetoseg, hogy otthoni korulmenyek kozott kellhet, de ott is inkabb csak ilyen otthoni studio miatt tudnam elkepzelni.
De ennek tenyleg nagyobb a fustje mint a langja effektus... a hazimozi topikban volt mar emlekszem, ott is irtam hogy a procikra azert raktak/raknak XLR-t, hogy az mehet a moziszobaba, a tobbi hangos vegfok meg a pincebe 30m kabellel osszekotve, igy tutira kuss van. De lassan ez is ertelmet veszti, mert a legujabb cuccokat mar mind iPad-rol lehet vezerelni, tehat a proci is mehet a pincebe a tobbi vacak melle, ethernet meg wifi ugyis lesz ott. -
Smiley
addikt
válasz
Tibiajax #128877 üzenetére
Ez valamelyik topic-ban mar leirtam, az XLR-nek akkor van ertelme ha a proci/dac es a vegfok kozott 5+m tavolsag van. Egy normalisan arnyekolt RCA 5m tavolsagig boven jo. Az XLR-t a mikrofonokhoz talaltak ki, mert azok 30-50m-et kigyoztak a szinpad korul es oda kellett valami, ami nem szedi ossze a kornyezeti zajokat.
-
robi-k
őstag
válasz
Tibiajax #128877 üzenetére
Szia,
nincs 2 egyforma rendszer, így nincs univerzális megoldás sem.
Leírom a saját tapasztalataimat:
- Audio-gd SA-2 DAC (ez csak RCA kimenettel rendelkezik), A osztályú XTZ ClassA100D3 tranzisztoros és 30 W-os csöves Dyscus (DIY) erősítő: a DAC+tranzisztoros erősítő nagyon jól együtt tudtak dolgozni, semmi zaj, tiszta és zenei hang. A csövessel is jó lett volna a hang, de a folytonos 50 Hz-es hallható búgás megőrítet, bármit is csonáltam, 100%-ban nem tünt el (pedig át is építettem az erősítőt emiatt).
Összességében abszolut nem hiányzott az XLR hiánya az Audio-gd DAC-nál, ez volt ez idáig a legjobb hangú DAC-om.- Denafrips Ares I R2R DAC + Yamaha A-S2000 szeteró erősítő RCA összeköttetés vs. XLR: lényegében nincs hallható különbség, de ha már megvan, XLR használok a továbbiakban is.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Tibiajax #128062 üzenetére
Semmi, igazából inkább a második, értelme pedig annyi van, hogy valami témának hoztam, untam magam.
Szóval semmi különösebb célja egyébként, érdekes volt látni, mennyiféle-fajta minőségben szór a Tidal anyaga, a minőséget tehetném szinte idézőjelbe, mert a CD is meghaladja a hallásunk, ezek pedig felette történő változások, ergo kvázi agnosztikusak kellene hogy legyünk minderre, definíció szerint. A mastering sokkal fontosabb..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Windows 11
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Egyéni arckép OFF
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép. / I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 500GB SSD
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest