-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
looser #124107 üzenetére
Hello, hangszeres játszadozáson mit értesz ?
Mit kell tudjon ez a "hangkártya", ami miatt méregdrága stúdió cuccokban gondolkozol otthonra ?
Amúgy Topping DX1 de a postád akkor nem lesz ingyen, mivel Thomann nem tartja. Ha pedig Thomann, akkor Focusrite-ra +1 bár szívem szerint semmi.
-
válasz
looser #123449 üzenetére
A ciripelés földhurok jellegű zaj. Olyan hangkártyával fog elmúlni, ami galvanikusan le van választva. USB-nél trafóval szokás ezt, ha nincs a hangkártyávban ilyen akkor USB isolator szükséges, ami egy 2-3ezer forintos kütyü (ne itt vedd meg, állítólag nem megbízható bolt), de ezeknél figyelni kell hogy mennyi áramot tudnak átvinni, mert általában nem sokat, illetve sebességben is jellemzően csak az USB 1.1 van meg, bár ez elég szokott lenni. Nem idekeverendőek az ezoterikus kamutermékek, mint pl Audioquest jitterbug, amiben valójában nincs is semmi csak pár filléres tekercs, kondi meg ellenállás, cserébe vicc áron van. Ami izolál az egy chip, pl Analog Devices ADUM3160 / ADUM4160, ezzel kell lennie szerelve.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
looser #123434 üzenetére
Ez összetett.. jó jel/zaj arány érdekében igen, valóban jó a teljes input- és pre láncban végig a tervezett-maximum jelszintekkel menni és majd végfokon szabályozni. Analógban ez egy jó ökölszabály volt, fôleg a sok mindenféle RCA interconnect világában.
Ma, extrém halk erôsítôk és nagyon jó DAC-ok esetén szerintem mindegy a dolog, legalábbis azt tapasztalom, hogy forrás oldalon (pl. DAC) is lehet hangerôt szabályozni és végfokon is, ha úgy akarja az ember. A teljes lánc zajszintje annyira kicsi, hogy nem számottevô sem az egyik, sem a másik irány.
De a DAC-ok is olyanok, hogy lényegében egy elôfok van beléjük integrálva, egy IC/opamp kimenet, "line driver" buffer, szóval a "csalás" már itt bekövetkezik.
Aztán vannak a totál egybeintegrált cuccok, amik olyanok, hogy DAC és erôsítô 1 nyákon ülnek, van köztük pár milliméter (vagy max. pár centi) és nem nagyon van esélye a jelnek zajt, zavart felszedni útközben, mint egy nagyobbacska lengô random RCA esetén (amik minôségre is szórnak nagyon). Meg van olyan, mikor az erôsítô direktben fogyasztja a digi jelet, ergo kvázi nulla az analóg jelút, nem tud mi sérülni, zajosodni.
Mindenesetre klasszik felállásban, esetedben, a Behringert biztos, hogy lecserélném egy drágább, minôségibb eszközre, egy rendes USB-s DAC-ra. A fejhallgató kimenet megvan az erôsítôn is, szvsz a Behringernél jobb lesz, vagy legalábbis rosszabb nemigen. Vagy olyan USB-s DAC-ot nézel, amin van ilyen ($). Nálam az öreg Onkyo fejes kimenete eszméletlen jól szólt, szerettem, pedig az integráltakat nem szokták agyondicsérni, de én elégedett voltam vele.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
looser #123430 üzenetére
A Behringerben sztem gyenge a tápszûrés, ahogy látom, az USB-rôl eszik és az analóg kimenete nincs megfelelôen szûrve-izolálva a digi (usb) bemenettôl.
Valami spéci felhasználás van, hogy ilyet vettél, vagy csak szimplán ez jött, mint külsô hangkártya, hogy értelmesebb hangot hozz ki a gépbôl ? (Kellenek a bemenetek is, vagy azt nem használod?)
-
Ebit
addikt
válasz
looser #10635 üzenetére
A tuningról/modositásról/ az a véleményem,ha megfelelő felkészültségű, jó felszereléssel,rendelkező személy,ellenőrizhető modon,átgondoltan,a készülék műkődését , belső felépitését tőkéletesen ismerő személy végzi, előnyős lehet, bár a korrekt gyártókat sokszot nehéz túlszányalni, egy sufni tuninggal.
Én ,inkább a kiválasztásnál eldönteném, hogy egy gyárilag összhangban lévő készüléket vásárolok,vagy abban hiszek,hogy a modositással,válok,jobb- tőkéletesebb hanguvá.Hangfalak esetében,mindenképpen kétséges számomra az eredmény,amikor a rendelkezésre,álló hangszorókészletet,nem javitják, modositják, az esetelegesen,meglévő hibákat.
nebulo5
Változás a hangképben , nyilvánvalóan van, amennyiben, te a megrendelő, ezt hosszabb távon is jónak tarod,akkor, egy sikeres modositás volt.
Én azért javaslom,az otthon elérhető, vezetékek hangfal csatlakoztatáshoz való felhasználását,mert némi idő ráforditással, kedvezőbb hangképet lehet elérni, minimális költséggel. -
Ebit
addikt
válasz
looser #10617 üzenetére
A hivox tuningról többen jó véleménnyel vannak (
Én szándékosan nem irtam céget,ellenben a sorok között érdemes olvasni.
Mostanában, elég sokan elkezdtek hangfal modositással foglalkozni, hogy milyen eredménnyel, és mennyire kontrolálhatóak ezek a változások,az ,már izlés dolga.
Gyakorlatilag,több cég azonos hangszorokból,eltérő méretű, és hangzású hangfalakat készitettek, sok esetben lehet házilagos eszközökkel javitani rajta,vagy hinni azt, hogy az sikerült. -
KMT
addikt
válasz
looser #10592 üzenetére
Talán ez lenne a legjobb a három közül, de biztosat nem merek mondani. Sajnos, neked kell meghallgatni őket.
#10593:
Arra talán jó, hogy egy doboz nagyobb hibáit, valamint "sávhatárait" ki lehessen próbálni vele. De simán lehet olyan, hogy egy hangszóró nagyon kis sávban torzít csak, és pont két (a lemezen lévő) freki közé esik...(#10593) villamos:
Ez téveszme, nagy badarság.Van olyan zene ami sokkal jobb egy kis monitor dobozon annak jobb, pontosabb tere miatt, mint egy álló dögön. Viszont döngetni meg nem lehet vele, arra kell a nagy hangszórófelület... Csak egy példa.
-
Tristis
őstag
válasz
looser #10590 üzenetére
Nehéz megmondani, mert F4-em van és a B&W hallottam már egyik ismerősnél. Azt mondanám, hogy én úgy sejtem talán egy picit jobb lehet az F2-es.. De ez nagyon megérzés csak, mivel azt nem hallottam, csak a nagyobb tesót. A B&W is nagyon szimpatikus monitor csak picit doboz hangja van és az hosszútávon nem adja...
-
KMT
addikt
válasz
looser #10587 üzenetére
Nem, az nem jó, mert nem folytonos.
De basszus, ez a tömörítés most ledöbbentett. Gyanítom, hogy csak tiszta szinusszal lehet ilyet csinálni. Szép is lenne egy 1 MB-os teljes lossless album.
Nem ismerem azt a műsort. Az ajánlást szívesen, örülök, hogy tetszik.
A tannoy-jal valszeg nem nyúlsz mellé. Bár (ha ez az; a linked nem jó), akkor a 40k-t kicsit sokallom érte.
-
zH.
senior tag
válasz
looser #10542 üzenetére
Egyébként érdekes ,mert amikor nekem bekrepált anno a CD áthoztam a DVD-t. Igaz ,hogy egy alap cucc ,de olyan kib@szott szarul szolt. Hihetetlen. Beraktam egy eredeti Király Linda CD- t ( első 2szám meg talán még a hola vagy mi.
) kibaszottul jol van keverve. Olyan hulladék módon dinamika és közép nélkül szólt ,hogy hihetetlen.
-
Tristis
őstag
válasz
looser #10478 üzenetére
A hirdetést megtaláltam én is ;-). Mindenképpen jobban fog szólni. Ahol irgalmatlan különbség lesz az a közép-magas tartomány, ami ennél a hangszórókészletnél nagyon el lett találva (én ezért is szeretem főként a falamat, mert a zene nagy része itt szólal meg azért). Így sejtésként még megemlíteném, hogy valószínűsíthetően a mélyei is precízebbek lesznek és ugye egyenletesebb lesz a frekvenciaátmenet is.
Persze ez mind semmit sem mond, jobban fog szólni és annyi.
szerk.: mindig utólag jut eszembe valami.
Egy valamit jó, hogyha nagyon komolyan bevésel magadnak. Bár vannak csúful elrontott koncepciók, főként ebben az árkategóriában, de általánosságban mindenképpen elmondható, hogy a hangfal általában tudni fogja azt, amit a rendszer többi tagja. Teszem azt az én hangfalamat is egyre jobb elektronikára kötöttük és bizony a hangfal mindig sokat javult tőle; le tudta követni a fejlődést nagy mértékben. Sokan mondják, hogy a hangfal a lényeg. Én ezzel abszolút nem értek egyet. Megbízhatóan jó forrás (olcsó-jó stúdió hangkártyák), nagyon jó erősítő és utána a hangfal. Akarom mondani, szarból nem lesz vaskarika...Ebitnek igaza van, olcsó, jól bevált dolgokat használj a rendszeredhez, pl. "tűzálló, CAT stb."
-
Ebit
addikt
válasz
looser #10478 üzenetére
Ez utóbbiakban fut középen egy vékony szál, ez valamiféle zavar kiküszöbölésére való?
Árnyékolás -földelés,és a hangszorovezetéknek,egyforma hosszuságunak kell lennie,én nem javaslok spéci kábelt,inkább az anyagszerkezetre,és átmérőre érdemes figyelni,kipróbláni többet.
A banándugónak,nagyobb az illeszkedő felülete,és a gyors szerelést tesz lehetővé.
Archer
Ez egy AB osztály,de a max teljesitmény környékén,ez is melegszik.
-
Tristis
őstag
válasz
looser #10467 üzenetére
Nehéz döntés. Ha szükséged van sok mélyre, akkor azért jó a hátsó reflexes, mert rá lehet tolni a falra és úgy növekszik a mély hangok mennyisége. Az első reflexes szépen rátolható a falra és akkor se lesz zavaró a dolog, míg az M2-nek minimum 50-60cm kelleni fog a hátsó faltól. Alapvetően ez a legnagyobb különbség, amit első körben el kell döntened.
Hangilag nem tudok tanácsot adni, mert csak az M2-es dobozt hallottam. Gondolom igen hasonló konstrukciók, ám az F2-es átlagosan olyan 6-8 évvel fiatalabb körülbelül. (kiadástól függően).szerk.: jut eszembe F4-em van és a hangszóró készlet hasonló
Mivel az F2 méreteiben hasonló az M2-höz, így gondolom az elgondolás is hasonló a hangszóró pedig a kor miatt valószínűleg egy picit jobb.
-
Ebit
addikt
válasz
looser #10467 üzenetére
"én az antennára tippelnék, /egy,galvanikus leválasztást megérne,"
Igen ,alkalmas a KMT által linkelt eszköz,de ezenkivül én ismételten javaslok neked zavarszűrős hálózati elosztót,valamint,ahol tudod a jelátviteli kábeleket is érdemes a lehető legkisebb hosszal használni,és ha te szereled,érdemes csavaros jóminőségű dugokat használni. a hangszorókábelre is figyelj,és az sem kizárt,hogy,a használt hangszoró csatikra,érdemes,egy RC tagot beépiteni a nagyfrekis zajok szűrésére.
Én jel nélkül,végighallgatnám,az összes bemenetet,nagy hangerőn,mert a zavaró,zajok velünk élnek,nem olyan egyszerű száműzni a rendszerből.elég egy rossz kontakt,megfáradt kondenzator,vagy elmászott munkapont,és a hálózati zavarokat,még,nem is érintettem.
A videotonnal mi a helyzet?
-
KMT
addikt
válasz
looser #10456 üzenetére
De ezt elosztóval csináltad. Azaz a hurok hossza ugyanaz lett (kb). Tök mindegy, hogy fali vezeték, vagy hosszabbító. Rakd közelebb őket, vagy próbaképp szüntesd meg PC, vagy az erőlködő földelését.
Gondolom, az előző erősítőd kettős szigetelésű volt, nem földelt, azért nem búgott.
-
Ebit
addikt
válasz
looser #10447 üzenetére
Annyira nem,csak próbálkozni kell,melyik az az eszköz,amelynek az átdugásával,nem lesz érzékelhető a zaj,de az sem kizárt,hogy ezt ennyire egyszerüen,megtudod oldani,segédeszköz nélkül.:
Logikailag,ezen a táphálózatról lehúznék mindent,és csak a pc+erősitőt kötném be,főleg este,amikor csendesebb a környezet.
igy nem érzékelhető a zaj,akkor,én az antennára tippelnék, /egy,galvanikus leválasztást megérne,/,de egyenként visszadugva,az eszközöket,figyeld,hogy,mikor jelentkezik azaj,és az antenna,legyen utoljára visszadugva.Ez sem segit,akkor komolyabb szakértelmet,beavatkozást kiván.
-
Ebit
addikt
válasz
looser #10443 üzenetére
Viszont tápfüggetlenül egy laptopról (akksiról ment) a Behringert áttettem és a zaj nem jelentkezett.
Ezt irtad,innentől kezdve,egyértelmű,hogyelsősorban tápellátás oldalon,van a problémád,nem a jelföldel.
érdemes,még a jó öreg haálózati dugót elforditom 180 fokkal trükköt is bevetni. -
Tristis
őstag
válasz
looser #10425 üzenetére
Ha nem erősödik akkor valószínűleg zavarja valamely másik fogyasztó az erősítőt. Mivel írtad, hogy mindegyik bemeneten, így kizárhatjuk a bemenet kontakt problémáit, és mivel a zaj erőssége konstans valószínűleg nem is forrás okozza. Áramellátással próbálkozz elsőként.
-
Henryk
aktív tag
válasz
looser #10384 üzenetére
Oké, szétnézek ott is hátha találok többet még.
Nézegettem még erősítőket, a 670-es és a 610-es H/K között hangban van valami lényeges különbség? Árban jóval kedvezőbb lenne, és több jutna hangfalra, szerintem az jobban befolyásolja a végeredményt nem?
Na és Onkyo 9155? igaz nem H/K , de újabb. -
eclipse006
őstag
válasz
looser #10320 üzenetére
Szerintem ha tudod,hallgasd meg a kiszemelt erősítőt, és ha netán tetszik vedd meg. Ha meg nem jön be akkor szerintem a használt erősítő is szóba jöhetne, én ezt úgy fogom fel,ha valaki elad egy nagyon jó erősítőt,gondolom nem hajtotta szét,mert nem ez volt a célja vele, hanem a minőségi zenehallgatás,Az alkatrészek pedig ha márkásak akkor úgyis bírják a strapát... Biztos jó érzés lehet egy újat venni,csak sajnos tényleg így van a mai termékekkel ahogy az előző hszekben leírták,spórolnak mindennel, kitalálnak egy csomó fantázia nevű hülyeséget, aminek igazából szerintem semmi értelme. Ha vennék újonnan, Denont vennék. De ez sem lehet rossz: Pioneer A-209R,igaz ennek nincs pre-outja.
-
orbano
félisten
válasz
looser #10320 üzenetére
a tápláléklánc tetején ott vannak a tehetősek, akiknek nem kunszt kiadni százezreket egy jó hifiért. Te újonnan legyfeljebb egy közepesen gyenge darabot fogsz beadni a körbe, amit a legfeljebb a gombák hasznosítanak fel újra
persze ha találsz újat amit megengedhetsz magadnak és nagyon tetszik ah angja, akkor mákod van.
egy hangfal meg nem megy csak úgy tönkre. ha hajtották, akkor rosszul szól. ha nem hajtották, és vigyáztak rá, akkor szépen szól, és a külsején is meglátszik. elég nehéz ezeket úgy lestrapálni, hogy a bajuk majd csak később jöjjön ki. persze nem lehetetlen, de szerintem ennyi minimális kockázatot megér az, hogy kategóriákkal jobb hangfalakat vehetsz magadnak. -
-
Ebit
addikt
válasz
looser #10308 üzenetére
Szerintem,próbáld meghirdetni apron,és az igy nyert összegen,tudsz egy jobb terméket venni.
Sztereo-AV erősitő
Átgondolod,egy egyszerübb feladatot könnyebb megszervvezni,tervezni,/több a tapasztalat/mint egy összetettebbet,és nem lényegtelen,az alkatrészek,egymásra hatása,pl a jobb sztereo erősitőknél,könnyebb ,egy tükörképes/szimmetrikus/elrendezést kialkitiani,az alapegységek,megfelelő szétválasztásával,elhelyezésével.
a hangzásvilág,márkán belül tipustól függően is változik.
-
eclipse006
őstag
válasz
looser #10309 üzenetére
Nem tudom milyen az a "kemény" hangzásvilág a Japán erősítőknél. Most van nálam kölcsönben egy Philips FA 900 series erősítő, teli japán alkatrészekkel, többek között a tranzisztor végfokok is japán gyártmányúak,de nem értem ezt az elképzelést, szerintem nagyon jól szól, amikor komoly zenét hallgatok akkor nem keménykedik, alkalmazkodik a műfajhoz. Van hozzá egy Dual bakelit játszóm,ami szintén nagyon jó,legalábbis úgy vélem...
-
Ebit
addikt
válasz
looser #10301 üzenetére
Szerintem ez a VT Dc -2018,vagy valami hasonló tipusszámú.
alapvetően kicsi a doboz,és gondolom,a hangváltásért felelős eszközök,sem komolyak,ahangszorok közül a méllyel lenne édemes valamit kezdeni,de másik dobozba,ésinkább kétutas kialkitásban.
Én az eladás mellett döntenék,mert javitani lehetne rajta,de jó sosem,lesz.
Összegszerűségben,nem tudom,mennyit szánsz rá,de én használt hangafalat javoslnék,pl minz korábban is irtam kis Tannoy M2-t,vagy a Preludiumot.Erősitőre visszatérve,szerintem megértve az álláspontodat,hogy újat szeretnél,de használtban szintén kapsz jobb hangminőséget olcsón bejáratott hanggal,egyből tudsz dönteni,hogy számodra tetszik,de szinte bármit vásárolsz az előrelépés lesz,és még annyi észrevétel,hogy érdemes,olyan helyet keresni,ahol kompletten kapod meg a készülékeket.
-
villamos
őstag
válasz
looser #10297 üzenetére
Jaj...
Nem olvastam figyelmesen, neked erősítőd sincsen. Akkor az egész lánc cserére szorul. Egy sztereo erősítő, és hozzá két normálisabb hangfal...
Ha átjössz a hangfalépítős topikba, akkor talán akad valakinek ötlete, hogyan lehetne esetleg több mélyet kicsikarni ezekből a vidikből (hangszórók cseréje) de attól tartok, hogy nem sokat lehet kezdeni velük. -
orbano
félisten
válasz
looser #10297 üzenetére
így van. azoknak a vidiknek a magasa már kaputt. én is belépőszintre cseréltem őket és döbbenetesen javult a magas, mindenki azt jegyezte meg elsőnek.
de látom motoszkál benned a normál sztereo erősítő, úgyhogy én a helyedben tuti megpróbálkóznék pár valóban mélyet adó dobozzal. legalább meghallgatás szintjén, ha nem is fér be a lakásba, hogy tudd, merre menj tovább később... -
eclipse006
őstag
válasz
looser #10270 üzenetére
Mindenképp ragaszkodsz a mélynyomóhoz? Lehet hogy a mostani videotonnak,nincs olyan mélye mint amilyet szeretnél,nem tudom,de ha találnál egy neked tetsző típust,meghallgatnád mielőtt megveszed,és lehet hogy le is tennél a mélynyomó használatáról.Persze ez egyén függő hogy kinek mi a jó. Ajánlom figyelmedbe a Hifibazárt,itt vannak hangfalak is,nem is rosszak...
-
Ebit
addikt
válasz
looser #10270 üzenetére
Röviden,jó fejhallgatót vásárolj félig nyitottat,főleg a leirtak alapján szinte,ez az egyetlen megoldás számodra,/tekintve a jelenlegi lakás körülményeidet/a mélynyomót zenehallgatásnál,érdemes elfelejteni.
Vezeték nélkülit semmiképpen nem javaslok,viszont,van korrekt fejhallgató gyári 6 m-s kábellel.Erősitőnél használtat is érdemes.
-
Khaal
őstag
válasz
looser #10266 üzenetére
Pre-out a NAD, Marantz, Denon belépő szintű stereo erősítőjén sincs. Ha csak a sztereó a lényeg akkor semmiképpen se venném meg a linkelt HM erősítőt, inkább gyűjts még egy kis pénzt, pl. a Marantz PM7003-on és a Denon PMA-700-on is van már pre-out, de azok egy 20-30 ezerrel drágábbak is.
Én mondjuk most már tuti használtat vennék, még ha lutri is egy kicsit. -
orbano
félisten
válasz
looser #10270 üzenetére
javaslom hallgass meg egy olyan hangfalat, amibe "bele van építve" a mélynyomó. nyilván egy olyan hangfal, aminek gyengék a mélyei, abból hiányzik a mély, ha nincs mellette mélynyomó, de sokkal jobban járhatsz, ha egy tisztességes sztereó hangfalpárt keresel. szerintem ajánlanak majd itt párat tisztességes basszussal, hallgasd meg őket, mivelőtt fölöslegesen vered el a pénzd gyenge minőségű erősítőre.
szerintem. -
Ebit
addikt
válasz
looser #10266 üzenetére
Léteznek,olyan AV erősitők,amik alkalmasak minőségi,sztereo zenehallgatásra is,de ha most vásárolod,és nem használod ki a többpontos hangátvitelt,akkor teljesen felesleges ,ilyen erősitőt vásárolni.
A fejhallgatót,viszont érdemes bevenni az eszközök közé, a szoba akusztikájának kizárására.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest