Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • looser

    addikt

    válasz BBéci #10666 üzenetére

    Egy kicsit összetettebb, erre akartam utalni. Valószínűleg a leírással is gond van, mivel az oldalsó lyuk fogadja a másik banándugót (információim szerint), s az alsó lyukon kell befűzni a hangszórókábelt.
    Lényegében a következő: mielőtt belekezdesz, érdemes egy zsugorcsövet ráhúzni a kábelre, amit a művelet végeztével a banán alsó - kitekerhető - részéig felhúzol és rámelegíted, ez elodázza az oxidációt néhány hónappal, amikor érdemes visszavágni a kábelből és újradugózni a hangszórókábelt.
    Tehát: megblankolod a kábelt, 2-2,5 cm elegendő. Valamilyen tetszőleges irányban összesodrod, vagy összenyomod annyira, hogy átférjen a banándugó letekert alsó felén lévő lyukon. Miután kijött a másik oldalon, széthajtogatod valamennyire a szálakat (egy 4mm2-esnél ez elég macerás :) ), lehajtogatod a még mindig kitekert állapotban lévő banándugó alsó részre és egy picit rátekered a felső részt, hogy odalapuljon valamennyire az alsó részre, majd hagymaforma-szerűen visszahajtod előre, és összesodrod picit.
    Na ezt tekered már véglegesen bele a felső részbe, s az abban mozgó kis henger szépen kitölti vele azt a részt, amelyben addig (a kábel alkalmazásáig) szabadon mozgott. Ezután jöhet a zsugorfóliázás (imádom ezt a szót, még az Amerikai pite első részében hangzott el, némiképp más kontextusban :D ) és meg is vagy. A kábelt igen nehéz lesz kitépni, persze nem lehetetlen. Hajrá :)
    nebulo5, ugye jól írtam mindent? :B

    Mindent tudok a rákászszakmáról...

Új hozzászólás Aktív témák