- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Nem nyílnak a Foldok?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Íme az új Android Auto!
- Yettel topik
- Ultrafényes Pixel karórák érkeznek
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
orbano #114894 üzenetére
Az analitikus az a gyors, tranzienseket jól lekövető stúdió hangzás lenne, nem? De az fontos ám, hogy létezik olyan is, hogy álrészletező meg kamu tér, ami rohadtul nem pontos ám.
Az arcbatoló hangzást én szeretem, habár nálam az inkább azt jelenti, hogy kifejezetten neutrális karakterű és olyan középtartománya van, hogy nem ülhetsz hozzá közel, kb mint egy nagy PA. A mostani Eve SC208 hangfalpárom ilyen, valószínűleg nem véletlen hogy a gyártó inkább midfieldnek javasolja.
-
fererencz89
őstag
válasz
orbano #114805 üzenetére
Hát, én is érzem hiányát a kezelésnek, van még nekem is sok tervem.
Viszont, néha, ha a csillagok állása megfelelő (meg mondjuk csináltam itthon valami jó dolgot, nem is tudatmódosításra gobdolok), akkor bármeddig tekerhetem a hangerőt, egyáltalán nem bánt. Néha már halkan is. Ezen panel nem segít. -
fererencz89
őstag
válasz
orbano #114799 üzenetére
Nálam is egy viszonylag kompromisszumos nappali van. Egyszer volt nálam egy tag, dobozokat vett, aminek szerintem nem is volt jó hangja annyira. De rendesen ledöbbent, milyen "nyugodt" volt a hang. Szóvá is tette ezt, látszott, hogy őszintén mondta. Pedig neki is jó cuccai voltak otthon (elektronika, dobozok, kábelezés, alátétek, állványok), csak hát üvegpalota...
-
nLali
őstag
válasz
orbano #114762 üzenetére
Tesztelnek. Miután sok ezer munkaóra árán, szimulálva, szélcsatornázva, modellezve építenek egy autót, amivel kigurulnak a pályára és lám, konkrétan vezethetetlen volt év elején, mert úgy delfinezett mindegyik.
Maguk a csapatok sem gondolják, hogy a pilótáik, akik akár többszörös világbajnokok, azok holmi bullshitet mondanának. Aztat szakmai tapasztalatnak mondják. Ezért vesznek vissza egy 40 éves Alonsót, miközben huszonéves pilótáknak nem jut szék. Igen, a vén róka meg tudja fogalmazni a tapasztalatait, ami a 20 évesnek nincs is. Illetve van, csak kevés.És de. Lettek említe a gyártók, akiknek a termékei orbitális átverések amik hatalmas anyagi károkat okoznak. Csakhogy nem okoznak.
-
Gijon
senior tag
válasz
orbano #114721 üzenetére
Ez egy élő közvetítés volt annó. Én igazából nem az ő véleményükre voltam kíváncsi, hanem arra, hogy saját mércém, ízlésem mit mutat. Élőben persze érdekesebb lett volna ott a helyszínen lenni.., azért egy fülessel egész más próbálkozás a történet. Nyílván bele lehet kötni, de ha az anyagi, és technikai vonzatát nézzük, akkor nem valószínű, hogy épeszű kereskedő egy ilyet bevállalna, mert minek, kinek..
-
Gijon
senior tag
válasz
orbano #114668 üzenetére
[link] Itt van egy teszt.. + készültek mérések is. Elég hosszú, de vannak fejezetek, picit le lehet rövidíteni. Nem szarral gurigáznak, de nem is ez a lényeg. Szerintem nem sok ilyen teszt létezik. Én a 9-es kábelre tettem a voksomat hallgatás alapján. Készült kiértékelés is a szöveges változat. [link] Természetesen lehet élni ilyen kábelek nélkül is. Szerintem rettenetesen túl vannak árazva, de ettől még léteznek. Ésszerű keretek közt (szerintem) van értelme játszani. Ha meg szkeptikus valaki, akkor teljesen mindegy… A papok is nyitottak minden tudományra, mégis hisznek Istenben. Szóval kábeles kérdésben mindig lesz ellentmondás, csak azt nem értem, hogy aki szkeptikus, az miért akarja a hívőt meggyőzni. Nem mindegy?
-
migabi24
nagyúr
válasz
orbano #114668 üzenetére
Hogy értsd mi megy itt
Állításuk szerint csak hangerőkülönbséget okozhat egy kábel, na én rengeteg kábel elfogyasztása után ezt pont nem tudom alátámasztani, ellenben sok érdekes dolgot hallottam kábel csere után nem 1x volt, hogy egy kedvenc zeném teljesen máshogy szólalt meg, egy másiknál meg semmi nem változott, érdekes dolgok ezek ám
-
denesdr
addikt
válasz
orbano #102688 üzenetére
Fontos szempont szerintem, hogy akusztikailag minél jobban közelítsen a transzparens viselkedéshez, legalábbis az adott hangszóró átfogási sávjának megfelelően, különben komolyabb frekvencia- és fázisanomáliák is jelentkezhetnek.
Esetleg csak akkor használnád őket, ha nem szólnak a dobozok? -
AMDFan
addikt
válasz
orbano #102384 üzenetére
Van. Linkeltem a System wide DSP Guide-ot. Ha azt leforgatod kapsz egy "dsp" nevű cli toolt, és annak megadhatod bemenetként a zenefajlt, adsz neki egy "effect chaint" amiben használhatsz FIR és IIR filtereket is, rengeteg a lehetőséged. Majd kimenetként megkapod az effektezett filet.
-
AMDFan
addikt
válasz
orbano #102368 üzenetére
Amiről beszélszt azt gyakorlatilag FIR filternek hívják. Úgy képzeld el, mintha on the fly (1-2sec delayt beiktatva) zenehallgatás közben transzformálná át a lejátszó szoftver. Van olyan lejátszó progi ami tudja, nincs értelme file szinten "hardcodeolni" egy ilyen korrekciót, mert minden szobában máshogy fog szólni.
Ha arra gondolsz, hogy ezáltal mondjuk CD-re is ki tudod írni a korrigált hanganyagot, akkor igen, ez is lehetséges. Ha kézzel végig akarod nyomkodni akkor mondjuk egy sima Audacity is tudja, ha pedig otthon vagy mondjuk linuxban, akkor egy bármilyen parancssoros dsp szoftverrel le tudod scriptelni. Pölö: [link]
A FIR filter hatalmas előnye zenehallgatásná, hogy nem történik változás a fázismenetben.
#102371 Ear001: DSP-vel kikorrigálsz simán 15dB kiemelést mélyben. Ez 5 centivel odébb lehet, hogy 14,5dB, de akkor is hatalmas segítség. Fél méterrel odébb lehet hogy csak 12dB, de ott is hatalmas segítség. A sweet spot pedig mindenképpen 1 méteres körön belül van. Oda kell beállítani a rendszert, DSP-vel is, meg anékül is. Kivéve persze akinek tökéletesen tervezett zeneszobája van
-
Zοltta
senior tag
válasz
orbano #102289 üzenetére
Mivel nem volt olyan topik ami miatt , ide irtam igy gondoltam ,hogy sokaknak volt még otthon ilyen cucca
... Bocsi Makitám van ...
Sony? Jelenleg itthon egy LG, van de kritikán aluli a kazetta és cd része.
Ha nem akarok , garázsba szerelés közben több száz ezres cuccról zenét hallgatni, addig egy nagyobb hifi is megteszi..
BTW nem lehurógni kéne a másikat hanem ötletet adni, merre induljon... Biztos nagyon komoly cuccod van... Csak ez nem jogosit fel semmire.
haha
-
mert_csokis
senior tag
válasz
orbano #102275 üzenetére
Köszi neked is a választ.
Igazából az kavart be, amit denesdr fórumtárs is leírt a 102271-es kommentben.
Hogy a kettő "összeforrt". Tehát, ha a DAC potiját tekerem, akkor az a Win hangerőcsúszkára is hatással van. És fordítva.
Magyarul, ha a Win hangerejét 100%-ra állítom, akkor a DAC hangereje is a maximumon lesz.
Innen jött a teóriám. Mert ki hajt 100%-on egy fejes erősítőt? Senki. Szétrobbanna a feje. Az ott fellépő torzításról nem is beszélve.
Az is furcsa, hogy tiszta Win telepítés után a rendszer hangerő 67%-on áll. Ez se véletlen gondolom.
Volt nálam rövid ideig egy DragonFly Black kis USB DAC, telepítés után 26%-ra állította magát a Win hangerőt. Tesztekben is írják, hogy bizonyos hangerőszint felett azért érezni, hogy elkezd torzulni a hang.
Innen a bizonytalanság... -
fehér_ember
addikt
válasz
orbano #102258 üzenetére
Én sem tudtam eldönteni hogy poti, bemenetválasztó, hangszórórelé ...stb.-e a bűnös.
Sajna a régi erősítők többségével ilyesmi vacakolások vannak.
Esetleg megpróbálhatod valami ilyesmivel kezelni a potit, bemenetválasztót, kapcsolókat.
Vagy ha tudod a dac-on is szabályozni a hangerőt, akkor bontod az erősítő hátulján a hidalást és csak végfoknak használod (én így tettem a vintage technics su-3500-ösömmel). -
bta1
őstag
válasz
orbano #102216 üzenetére
"az elforgatás vs. basszus dolgon én is gondolkodtam. Múltkor amikor elkészült az állítható állvány a kicsi Dynokhoz, akkor kipróbáltam, hogy 2cm-rel magasabbra emeltem az elülső 2 lábat, hogy hátrafelé dőljenek kicsit a hangfalak, mert eléggé alacsonyan vannak. És ami a legtöbbet változott az a basszus. De betudtam a képzeletem szüleményének. "
A képzeleted szüleménye szerintem csak annyi, hogy auditív tapasztalatod ellentmondani látszik a tudásodnak, és ez rendkívül bizonytalanná tesz. (Üdv a klubban
!) Ráadásul nem csak előre/hátradöntésnél változhat meg a sávszélek jellege, hanem a dobozok oldalfalakkal párhuzamos helyzetéből való kiforgatásnál is...
-
fehér_ember
addikt
válasz
orbano #102198 üzenetére
Ez így már jobban tetszik
Ugyanis simán előfordulhat hogy hiába teszed centire pontosan oda, lehet 20-30-40cm-rel odédd fülre meg mégjobb (vagy csak a fülem rossz).
#102199 Kvardlipot
És attól sem kell ám megijedni ha középről hallgatnád, mert nem úgy van az hogy ott aztán hűde sokkal rosszabb; persze tény hogy azért nem ott van a "sweet spot" -
-
törölt tag
válasz
orbano #102180 üzenetére
"3 fő távolság van, a mély driver(ek) tavolságai a padlotol, a hátsó faltól és az oldalsótól. Ez 3 kiemelés a szoba modusain felül."
Nem feltétlenül kiemelések. A hangdoboz mögötti frontfal jellemzően durva beszakadást okoz az átvitelben 100-150 Hz között.
"Pl. Ha a melyhangszoro a padlotol 60 centire van, és te a hangfalat a sarokba rakod 60-60 centire a falaktol, akkor extra durva kiemeleseid és kioltasaid lesznek bizonyos frekvenciakon."
Lesznek, de az okfejtésed hibás. Nem a falaktól mért távolság a lényeges, hanem a direkt és a visszavert hullám által megtett út hosszának különbsége, mivel ez okozza a fázistolást
"Az 50hz-et meg nem ugy fest hogy otthon meg lehet zabolázni."
Ezt így ne terjesszük, mert nem igaz! A hagyományos porózus elnyelők valóban csak 70 Hz felett hatékonyak, de másféle akusztikai eszközök is léteznek.
-
denesdr
addikt
válasz
orbano #102060 üzenetére
"Én speciel azt érzem, hogy akármit rakhatok a DAC-om után, nem tudja azt a felbontást, amit hallani szeretnék a középtartományban."
Ebből nem feltétlenül következik, hogy a DAC-od a gyenge láncszem. Lehet egy olyan dolog amire eddig egyáltalán nem gondoltál pl.: szoba, vagy épp a passzív hangsugárzók. Próbáltál már jó aktív dobozt szobában? Lehet, hogy pont ez hiányzik neked, mert a komolyabb autóhifiben szinte csak aktív van (említetted, hogy ezzel foglakoztál korábban.)
-
bkercso
nagyúr
válasz
orbano #102052 üzenetére
Ahogy beszéltük
Fejlődés:
Ma már olcsón elérhetőek kiváló chipek, így, ha csak nagy vonalakban elolvassák a mérnökök az adatlapokat, egész elfogadható dolgokat tervezhetnek olcsón.
Az "igazi" high-end hanghoz azonban már analóg elektronikában is otthon kell lenni, amit nem kapsz meg olcsó mérnöki munkaerőként. -
s4tch
veterán
válasz
orbano #102050 üzenetére
DSP-t mindig lehet kapni a japán yahoo-n, a CD nehezebb dió. De ha ennyire telibe talált, akkor érdemes türelemmel kivárni egyet. Aztán mellé megfontolni egy ip-bus kiegészítőt, ami nekem is volt az RS2 mellé, és barkácsolni hozzá egy Raspberry Pi alapú "hamis iPodot". Ha egy buta dokkolóhoz lehet Pi-t csatlakoztatni, akkor egy ilyen kiegészítővel is biztos párosítható.
A világon nem lenne még egy olyan rendszer, mint a tiéd.
-
Polllen
félisten
válasz
orbano #102040 üzenetére
Sokkal jobb kérdés, hogy a pio árából kapsz-e ma jobbat? Vagy olcsóbban megkapod-e a pio minőségét. Ha igen, akkor nekem az fejlődés.
De nyilván máshogy látjuk, nem akarom ugyanazokat köröket futni. Az a vélemény lazán kapcsolódott ide. Lehet rá mondani sok mindent, de 10 éve 200 USD-ért nem kaptál ilyet.
fehér_ember
Pár embert nézek youtube-n alkalmanként, Currawong az egyetlen, aki nyíltan felszólal a mérési divat ellen közülük. -
törölt tag
válasz
orbano #101988 üzenetére
"Csak meg kell találnom a berendezéseket, amik nyújtják azt az élményt. És meg is tudom fizetni
Nyilván ha volna zsém, akkor ez egy 3 napos sztori lenne kb, pár millióból összedobom."
A magasabb kategóriákban ugyanolyan nehéz egy jó rendszert összerakni, mint kevés pénzből, hiszen amikor több pénzt áldozol valamire, az elvárásaid is emelkednek.
Hogy hol van a határ a kommersz és a felső kaszt között, az ismét erősen szubjektív kérdés. A többségnek már a félmilliós HiFi rendszer is túlkapás, miközben néhányak tízmilliókat költenek készülékekre különösebb lelki tusa nélkül. Ebben a topikban is rendszeresen felbukkannak olyan kérdések, hogy mit érdemes venni 20-30-40 ezerért, ami még az alap HiFi kategóriára is sovány, nem hogy komoly minőségre.
-
Jimy76
csendes tag
válasz
orbano #101926 üzenetére
Ebben igazad van, hogy kisebb a fejlődés a hangtechnikában. Viszont attól még fenntartom, hogy ha 25 éve 3 havi fizetésért vett valaki egy hifit, az nem azt jelenti, hogy most is 3 havi fizetésért kap ugyanolyan hangzás minőségűt. Vélhetően kevesebbért, vagy jóval kevesebbért.
-
dgyuri0123
nagyúr
-
Polllen
félisten
válasz
orbano #101937 üzenetére
A fő láncomban nincs kínai termék. Amerikai, magyar és angol termékek vannak. A DAC-m 10 évvel ezelőtt kb. 5x ennyi lett volna. Nem hogy 40 éve, amikor a jelenlegi kommunikációs megoldás nem is létezett. (usb)
Amúgy légyszíves olvasd el, amit korábban írtam. A hangfalakat szándékosan nem tettem bele a felsorolásba, erre most ezzel jössz.
Ez így nem korrekt, ne mindenáron akard bizonyítani az igazad. Bár igazából az is fontos, hogy nem kell bizonyítanod vagy meggyőznöd. Szerintem van fejlődés. (Történet vége.)
-
törölt tag
válasz
orbano #101926 üzenetére
"ugyanaz az árkategória régen simán jobb minőséget jelentett kapni"
Emlékeim szerint a 80-90-es években 2-3 havi átlagfizetésért lehetett hozzájutni belépő szintű, de vállalható kommersz erősítőkhöz, lejátszókhoz. Ez ma sincs másként, sőt talán kicsit olcsóbbak is lettek. A hangsugárzókat nem keverném ide, mert ott mindig is misztikus volt az árképzés.
-
törölt tag
válasz
orbano #101921 üzenetére
"És mire figyel szerinted a hifisták többsége? Erre nagyon kíváncsi vagyok
"
Pont erről írtam kicsit korábban, hogy milyen nagy szórás van emberek között és ennek szerintem mi az oka.
Sokszor szembesültem ezzel a nagy szórással. Egyik ilyen eset volt, mikor egy hazai forgalmazó nyílt napján ültünk egy helyiségben és a kiállított rendszer hangjával ismerkedtünk. Én már közelebbről is ismertem akkor a cuccot, ezért inkább a többiek reakcióit figyeltem. A forgalmazó volt olyan bátor, hogy kérdőre vonta a közönséget. Néhányan vállalkoztak is rá, hogy elmondják a benyomásaikat. Az első hozzászóló lelkesen dicsérte a berendezést és azzal zárta, ezt így, ahogy van, szívesen elfogadná. A következő felszólaló nagyjából az ellenkezőjét mondta el, hosszan sorolva az általa detektált hibákat. Mindezek után már senki nem mert nyíltan felszólalni, de a szünetben az előtérben még volt szerencsém hallani néhány véleményt, amik között nagyjából semmi átfedés nem volt. Hangsúlyozom, ugyanazt a produkciót hallgattuk végig, 4-5 féle muzsikával, több műfajból.
Másik tipikus eset, mikor kikértem ismerősök véleményét koncertek hangzásáról. Talán már nem lepek meg vele senkit, de a beszámolók között minimális összhang volt. Képesek voltak ugyanazt a hangélményt nagyszerűnek és élvezhetetlennek megélni attól függően, mihez és miként viszonyítottak.
Aki szembesül ezzel a jelenséggel, talán belátja, hogy a saját véleménye csak egy a sok közül és kizárólag rá érvényes, semmiképpen sem általános érvényű.
-
Polllen
félisten
válasz
orbano #101934 üzenetére
"nekem az nem fejlődés, hogy olcsóbb és keveset fogyaszt és _esetleg_ szól már úgy mint egy 40 évvel ezelőtti jól megépített vas"
Meg is rekedt a beszélgetés, mert ha nem ugyanazt értjük a fejlődés alatt, akkor parttalan az egész.
Másnak teljesen egyértelmű fejlődés az, ha ugyanazt megkapod hatékonyabb/olcsóbb működés mellett.
-
denesdr
addikt
válasz
orbano #101934 üzenetére
Nyilván itt nem akkora lépcsőkre kell gondolni mint pl az okostelefon megjelenése vagy ilyesmi. Kiváló minőségben zenét hallgatni már régóta lehet, ergo nem indokolt annyira a feljesztés. Meg aztán hová akarunk fejleszteni még? Már simán tudnak olyan berendezéseket gyártani ami meghaladja az emberi érzékelés határait izolált környezetben is, nemhogy egy átlagos nappaliban...
Idővel a számítástechnikai fejlődés is lassulni fog, de most még annak a korát éljük. De még ha nem is lassul, a zene az zene marad, nem minden esetben kell hozzá a legeslegfejlettebb berendezés, ahogy az a fenti példákban is olvasható. Valaki még mindig bakelitet hallgat. -
denesdr
addikt
válasz
orbano #101926 üzenetére
Van a hifiben is fejlődés, csak nem feltétlenül mindig úgy ahogy azt elképzelnénk.
Példának mondanám az újabb D-osztályú erősítőket (Hypex nCore, Purify, Pascal stb.), kicsit utánaolvasva meg lehet találni azokat a kommenteket, amelyek nem a régi nagyvasak dicsőítéséről szólnak, vagyis arról is, de leírják, hogy ezek az D erősítők már tudják ugyanazt a szintet (vagy épp többet), csak alacsonyabb áron, töredék fogyasztás (és hőtermelés) mellett és jóval kisebb helyigénnyel.
A sztereóban is egyre inkább terjedő digitális szobakorrekciót is a feljődéshez sorolnám. Vagy említhetném a hangsugárzók, hangszórók tervezését, ahol egyre több számítógépes segítség áll rendelkezésre, de a szobaakusztika mérését is ide lehet sorolni, már szinte bárkinek zsebpénzből lehet hozzá megfelelő berendezése.
Persze ez lehet, hogy sokmindenkinek nem igazi fejlődés, mert mást várnának fejlődés címszó alatt. -
bkercso
nagyúr
válasz
orbano #101904 üzenetére
Nem tudod mérni az emberek ízlését, vagy legalábbis fölösleges
Múlt héten linkeltem, érdekes: [link]
Ez egy olyan súlyozása a felharmonikusoknak, amiből jó eséllyel számolható a torzításprofil szubjektív ítélete. (Nyilván az IMD ebben nincs benne.)Aztán kéne tudni az agyi felépítést
Nem feltétlen. Humántesztek eredményére rá lehet tanultatni MI-t, mint a tanulmányban is tették (2008-ban).Az embereknek csak bizonyos százaléka lesz pl csak libabőrös zenétől, vannak emberek akiknek ilyen nincs, mert máshogy épül fel az agyuk.
Fél tucatszr fordulhatott elő velem, szóval tudom produkálni, de már nem jellemző. Inkább az érdeklődésre gyanakszom: akinek a hangminőség az érdeklődése, az az első komolyabb tapasztalatokra produkálhatja. Szerintem. -
törölt tag
válasz
orbano #101904 üzenetére
Mindezeken túl szerintem a hallgató vélemény alkotásának leginkább meghatározó összetevője az, hogy milyen kapcsolata van a zenével és a zenéléssel. Tud-e játszani valamilyen hangszeren, van-e fogalma a zeneelméletről, vagy legalább vannak-e közvetlen élményei hangszerek hangjáról, megszólalásáról. Sok esetben szembesültem vele, hogy a muzsikusok mennyire másként ítélnek meg egy hangzó anyagot. Azt is gyakran tapasztalom, hogy én is teljesen másra figyelek zenehallgatás közben, mint a hifisták többsége. Melyikünknek van igaza? Nagyjából mindenkinek, hiszen nem kell egyetértenünk ilyen szubjektív kérdésekben.
Tartsátok távol magatokat azoktól, akik szabványosítani, egyenruhába öltöztetni szeretnék a kiadványokat, vagy elvakult hitvitát robbantanak ki hangformátumokról, lejátszó módokról, készülék fajtákról, hanghordozókról, mert ők semmit nem értenek az egészből!
-
törölt tag
válasz
orbano #101904 üzenetére
pl A jazz a komolyzene nem olyan népszerű felkapott, de ezen a területen nem is ronthatják el nagyon, mert lejáratnák magukat.
Nem egy Billie Eilish előadás ahol nem lehet hibázni szint semmit, mert az egész egy semmi.
Nincs ezen nagyon mit beszélni.
Külföldi oldalon írták, hogy ez egy jó tesztzene pl fejesre [link] csak megvenni tudod nincs fent sehol.
Vajon miért nincs elb@szva? -
törölt tag
válasz
orbano #101904 üzenetére
Sajnos fapacinak igaza van, az emberek nagy részének az kell, hogy vagy kapahangon egyformán szóló órás rádión, hordozható cd-n, telefonon, mostanában a kínai akkus blútuszos sz.rokon halljanak minnél többet a zenéből (s ez ollyannyira így van, hogy nemrég a 64-es rádióadást jobbnak találta az ismi a 320-asnál, hiába mondtam, hogy de nem, ahhoz szokott hozzá), vagy pedig dübögjön és visszhangozzon, akkor is visszhang szóljon, ha már a hírek szól...szóval az embwrwk nagyhányada nagyívben tojik a minőségi zenehallgatásra, v eq, hangerő és semmi részletesség. Az is gyakori, hogy hallkan is halljon mindent. Szóval ehhez igazítva az igényeket fapacinak van igaza, a piaci igény diktál. Hogy mi az értékes minőség, az más kérdés és másodlagos, voltaképp jelentéktelen kérdés.
-
-
bkercso
nagyúr
válasz
orbano #101752 üzenetére
A búgás lehet földhuroktól (nem földelt készülék kóborárama a jelkbelen folyik át a földelt készülék földjére) vagy a trafó is szórhat elektromágnesesen. Utóbbi hálózati túlfesztől vagy DC-től lehet, ami túlgerjeszti a magot; akkor szór.
Ha nem zúg, hanem búg, akkor utóbbi lehet.
Mechanikai búgása nincs?
Mekkora a konnektroban a feszely?Ami egyébként elég magas minőséget képvisel
Alapvetően sziszegős a hangja
Ellentmondásra szeretném felhívni a figyelmed.A sziszegés sok mindentől lehet. Lemaradt RF-szűrőtől a bemeneten, nem kielégítő nagyfrekvenciás táphidegítéstől, rossz hangú csatolókondenzátortól (kerámia vagy fólia; elko-t még nem hallottam sziszegni, de bármi lehet).
Mi a típusa?
-
Ear001
addikt
válasz
orbano #101749 üzenetére
Miért szólnak másképp a kábelek. Rengeteg magyarázat van rá, de a helyes az, hogy még nem tudjuk. Kerres valahol valami bumszli sodrott réz tápkábelt autóhifiből, kösd be, aztán meg mondjuk 1,5-ös tömör réz villanyszerelő kábelt hangszóró drótnak, és csodálokozz.
B. A közeltéri hallgatás rengeteg akusztikai problémát kikerül, ráadásul egészen meglepő hangszóró kosntrukcuiókról derül ki, hogy alkalmasak erre. Például az Avantgarde, de egy Altec tölcséres is igen meglepő tud lenni 1.5 méterről, ahogy hallottam Martent is beköltözés előtt gyakorlatilag tök csupasz szobában szinte karnyújtásnyiról igen jól szólni. És igen, vannak láncok, komponensek, amik tökön-paszulyon átverik a jóságukat.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
orbano #101743 üzenetére
Ha valóban rossz az akusztika, akkor természetesen szükséges valami "kompenzáció". Én csak azt mondom, hogy hagyjuk lenyugodni és hagyjuk megszólalni a rendszerünket, aztán ha később sem klappol, akkor jöhet "faló". Ha meg valakinek bármi megfelel (mert van olyan is), annak nem tökmindegy, mekkora az utózengés?
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
orbano #101733 üzenetére
Ez is igaz. De... és mindig van egy de, legalábbis nálam... semmi nem fér el sehová, annyira tele vagyok bútorral és egyebekkel. Sem a dobozok mögé, sem mellé, sem tényleg sehova nem fér egy panel sem, max a plafonra, de akkor álmomban el lenne vágva a torkom, ha megtenném, hogy odarakatok bármit. Nagyméretű szekrények, képek, könyvespolc rogyásig könyvekkel, étkezőasztal nagyméretű ónémet székekkel. De megvan az az előnye is, hogy itt aztán nincs utózengés, illetve biztosan van, csak nem borzasztó mértékben.
#101734wolfman most találtam ezt [link] az Opticon 6-ot. Nem egy Opera Seconda, meg nem is Audio Physic, de ennek megvétele után bőven maradna pénzed akusztikai korrekcióra is. Csak hogy a kollégák ne legyenek már ennyire "idegesek", amiért azt ajánlottam, amit.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
orbano #101726 üzenetére
"Egy kifejezetten kellemesen sz*r nappalija volt"
Ilyen helyen én is jártam és én is hallom, amikor nagyon nincs rendben valami. Azt nyilván nem hallom, amit egy műszeres mérés mutatna, de nekem az is elég, ha a durvaságokat el tudom kerülni. Nem akkora királyság a rendszerem sem, hogy ennyire kinyaljam a seggét. Mutassa meg, így mire képes.
Ha rossz a szobaakusztika, az bizony simán kihallható és egy másik rendszer sem fog ott jól szólni, mert elviszi a hangzásképet...is.
#101727bkercso látod, ez nálam tökmindegy. Ha nyitva, ha csukva, én semmit nem veszek észre a hangzáson... lehet, velem van a baj?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- 16" Macbook Pro M4 Max 48 GB RAM, EZÜST, HU keyboard- 1 TB SSD 2025.11.11-ig gari
- Új, bontatlan SteelSeries Apex Pro TKL Wireless Gen 3 (2025) UK/ISO
- Nyugatinál gyerekeknek hétvégén is átvehető! Ps4 / playstation 4 lego és egyéb gyerek játékok
- 2018 MacBook Pro i7 16/256
- Lenovo T480 I5-8350U 16/512 Touch + windows hello
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest