Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • orbano

    félisten

    válasz Polllen #101945 üzenetére

    Értem amit mondasz, még azt sem mondom hogy nincs igazad, egyszerűen akkor csak nem ugyanarról beszélünk szerintem. A zenehallgatás módja tuti fejlődött. A zenefogyaztás is. Rengeteget. A gyártás is, a felhasznált technológiák bővültek. A hordozhatóság is. Régen nem voltak jó és olcsó akksik, meg nem voltak nagy kapacitású számítógépek olcsón. De ezek mind csak lehetőségeket jelentenek. Egy adott minőségű hang nem lett jelentősen olcsóbb, ha egyáltalán olcsóbb lett. Vannak olcsóbb, kényelmesebb, stb alternatívák, de az, hogy X forintért Y hangminőséget kapsz, az kvázi változatlan. És ha van is változás, azt a mobiltelefonok fejlődéséhez hasonlítani, ahol egy eszköz 5 évente elavul, szemben egy erősítővel, amiből a régiek egyre drágábbak, és ugyanúgy beilleszthető egy modern rendszerbe. Köss be egy 486-os gépet wifire.
    Szemléltetem még:
    A 80-as években a ghetto blasterektől voltak ki, most a JBL dobozoktól a hátizsákokban. Azon kívül hogy kisebb lett, kb ugyanaz a réteg veszi, ugyanarra jó.
    Régen walkmant használtál a metrón, most a telefonodat hallgatod, egy kábel mínusz, meg több számot tudsz hallgatni, meg van ANC-d. És oké, a walkmanhez képest jobb hangminőséget kaphatsz, de ez a minőségi ugrás is megtörtént már vagy 20 éve az mp3 lejátszókkal.
    Otthon mi van? Szeretnék egy jó hifit. Anyámék a nyolcvanas években három havi fizetésért vettek egy szépen szóló rendszert, ami nem a kínálat legalja volt, amit már lehet hifinek nevezni, volt benne kétkazis dekk, rádió, lemezjátszó. Most is kell 3 havi átlagfizu, ha akarsz egy okos, mindent tudó hálózati médialejátszót, egy tisztességes erősítőt és egy szépen szóló hangfalat, ami megüti azt a szintet és funkciót. Ugyanaz a réteg engedheti meg magának, nincs minden nappaliban B&W, vagy Monitor Audio, de még csak egy márkátlan állóhangfal sem, soundbarok vannak, meg JBL dobozkák.

    A vér nem válik VAZZE!™

Új hozzászólás Aktív témák