-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
bkercso
nagyúr
Ha nagyfrekin induktív az ellenállás, akkor gerjedhet a tranzisztor a BE-kapacitás miatt.
Kábelre viszont egyelőre nincs még ilyen szintű ötlet sem, hogy miért változtat annyit. Ami mérve lett, az túl kicsi effektus (tipikusan -80dB körül).
Áramgenerátornál lett méricskélve valami?Az erősítők mégiscsak egyre előrébb jutnak, az olyan cégeknek köszönhetően, mint a TI. Ld. OPÁ-k.
<20ms
Nem írtad el? Ez 7m-es útkülönbség csupán! -
nLali
őstag
Szerintem a cenzúra nem jó dolog. Viszont a feszültségkeltő stílus, úgy gondolom létezik.
Ne tarts vissza infót, én örülök, hogy olvasással sokan szerezhetünk hasznos infókat, amit máshol nem kapnánk, mert mondjuk az egyik olvasó állatorvos, a másik meg üzletkötő. Jó hogy vannak audióval is foglalkozó mérnökök. Gondolom, hogy ennek a fórumnak ez egy alap pillére. -
bkercso
nagyúr
Ezt sajnos megerősíthetem. Keveseknek kattanása az audio, mások meg mennek RF-re, lézerre, digitális területre stb.; mert ezek jóval bonyolultabbak, vagy legalábbis könnyebb meglátni, hogy bonyolultak. Egy rosszul megcsinált Bluetooth nem működik, míg egy rossz hifiről keveseknek tűnik fel, hogy rossz. A legtöbb ember nem hallja.
Amúgy örülök, hogy a félmondatom kirobbantotta ezt a vitát! Elegem volt már a kábel meg a placebo témákból.
Az említett szakikról amúgy semmilyen tapasztalatom nincs, ill. Fülelekről (Hivox) közvetve tudom, hogy épített jó hangú erősítőt (Couprepenis) és jó hangú RF tápszűrőket konnektorhoz. -
fehér_ember
addikt
Régebben az egyik moderátorral kicsit "összerúghatta a port", gondolom azóta jobban szem előtt van ...
Pedig sokan kedveljük itt a fórumon, mert rengeteget segített a kezdőknek, sokszor privátban.
A kitiltása amúgy szerintem is felháborító; nem olyan személy aki ilyenre okot adna. Ráadást az előzmények miatt sajna már 2015 nyarától önként visszavonult a hifis fórumon való szerepléstől és azóta csak elvétve tűnt fel. -
AMDFan
addikt
Egyáltalán nem tisztem az, hogy védjem fapacit, nem ismerem, bizonyos dolgokon vitatkoztam is vele, de az azért szerintem kicsit bicskanyitogató, ahogy te a monitor mögül névtelenül próbálod lehúzni. Kíváncsi lennék, hogy neked milyen tudásod van azon kívül, hogy olvasgattál egy csomó cikket hifi témában. Te komolyan azt gondolod, hogy a legjobb a készülékeket nem villamosmérnökök és IT mérnökök tervezik? Te komolyan azt a tanácsot adod ezen a fórumon, hogy ne foglalkozzon senki akusztikai kezeléssel mert jó az úgy ahogy van, nem baj ha összevissza zeng a szoba, lője be mindenki fülre, meg vegyen pár könyvespolcot? Úristen...
A többiektől elnézést, hogy ezt nem privátban írtam be, de ez azért szerintem nem kicsit pofátlanság.
-
Frogged
aktív tag
Mérést mindig végez ellenörző mérést nem szokott miután rendbe van téve a szoba mivel a legtöbb ügyfél nem kéri mert meg győzi az a javulás amit hall a fülével, meg nyilván az sincs ingyen.
De szivesen kimegy újra ha van rá igény.Azt szerintem nem gondolod komolyan hogy ebben esetben az emberek nagyrészét meg lehet dumálni arra hogy lehet te nem hallod de sokkal jobb lett a hangzás ugyhogy hidd el.
A kábelt az akusztikához hasonlítani teljesen értelmetlen nagyon más liga .
Kisebb hangolásokra jó lehet a kábel és ott előfordul hogy 2 drága kábel közt a placebo mondatja valakivel hogy igen ez jobb kicsivel.
Egy akusztikailag kezeletlen szoba meg egy rendbe rakott között akkora a külömbség hogy nincs az a bot fülü ember aki ne hallaná.
Nálam is úgy kezdte hogy mint ctrlaltdel13-nál hogy mit szeretnék mennyiből és ahoz ad tanácsot.Egyébként minden hónapban tart akusztikai tanfolyamot és szivesen lát olyan embereket is akik úgyvélik okosabbak a témában mert szét olvasták magukat a neten.
-
fehér_ember
addikt
Nem akarok olyat védeni akit nem ismerek. De annyi hozzáértése és szakértelme azért biztos van a dolgokhoz hogy ne kelljen attól tartani hogy nem előnyére változna meg a lehallgató helyiségünk, ha megfogadjuk a tanácsait. Tehát összességében hasznos a munkája a hifis társadalomnak.
Amúgy ha volnának vele kapcsolatban rossz vélemények, akkor itt a fórumon is elterjedt volna. -
fehér_ember
addikt
Azért vannak olyan hifisták is akik pl. saját bevallásuk alapján "süketszoba-hívők": Kammerer is az
Más meg "a kicsit visszhangosat szereti"; szóval egyéni ízlés is sokat számíthat. A mérés után majd kiderül én mivel élek együtt. Nem bánnám ha 0,3 és 0,5 között volna az átlag, de lehet katasztrofális lesz; mert nagy hangerőn a magasak azért hajlamosak kicsit feldúsulni. -
fehér_ember
addikt
Én kiegyeznék Dorian mérés előtti értékeivel sőt az se zavarna ha az utózengés kicsit több, igazából nem a tizedek érdekelnek, az a fontos hogy nagy eltérés ne legyen, ne legyenek durva kilengések, meg az is jó lenne ha a doboznak se volna katasztrofális az átvitele, amit persze nem is itt kellene megmérni, hisz az nagyjából úgyis olyan lesz mint a szoba akusztikája, de kivinni a kertbe meg nem tudom itt a város közepén (mert nincs és ha lenne akkor is zajos volna). Igazából az akusztikai mérés ami fontos, és az hogy mit mond majd az elképzeléseimre a csillapító elemekkel kapcsolatban. És persze az ő ajánlásai is érdekelnek majd az esetleges hibákra.
(#82772) Frogged
Csak 2-3 tized utózengési időből kerekedett egy kis nézeteltérés, ennyi belefér. Bár csak mindenkinél ennyi volna az eltérés. -
fehér_ember
addikt
Ott úgy emlékszem hogy a stúdiós
szabványvolt megadva és 0,32 körül volt a legkisebbre (80m³-re) megadva. Nagyobb termekre meg magasabbak. Amúgy meg nem emlékszem konkrét ideális számok emlegetésére a lakószobás részeknél; de lehet bele kellene kukkantani.javítottam, meglesés után: 0,2-ről-->0,32-re és négyzetméterről-->köbméterre
Tehát igazad lehet abban hogy átlagos lakószoba méretnél az alapján bizony nem kell 0,4 alá menni, sőt. Persze nem tudom hogy "A rádióstúdiók hangja" -nál emlegetett ajánlás mennyire igaz (még). De úgy látom a mélyeknek kellene ráadást kisebbnek lenniük; az bizony nem semmi. -
törölt tag
Fehérember írta hogy neki nem volt szellős az az arcam végerősítő ami nála járt, de nem ugyan az ami engem érdekelt volna.
Lehet félreérthető voltam. De elképzelhető a bkercso véleménye, hogy hiába kerültek 20 éve félmillába, ha elfáradnak a kondik, alkatrészek és nem úgy szól mint új korában. Egyébként ezt érezni a b&w 602s2 nél is.
21 évvel ezelőtt volt 600as bowersem. Ismerem a hangját, most is ismerős hogy újra vettem, de valahogy még sem olyan, valami hiányzik pedig akkoriban egy alap onkyo prologic av erősítővel hajtottam.
Vettem volna új bowerset, már nem tom melyikőtök jellemezte úgy hogy döglött, de igaza volt. Meghallgattam és szerintem sem tett jót neki a kínai tömeg gyártás. -
Oliverda
titán
Kösz! Időközben a Canton is írt:
“Thanks for getting in touch with us directly.
It means that our speaker run perfectly on 4, 6 and 8 Ohms.
I would recommend to set 4 Ohms on your amplifier cause on this setting the current resistance is lowest and the amplifier has the most power.”
-
Mindennap
csendes újonc
"10 perccel előtte még sztereó erősítőt akartál venni
Értem én az okot, csakhát így szó sem lehet nyugodt zenehallgatásra alkalmas hifiről (dupla pénzért sem).
150eFt alatt kizárólag jóféle vintage sztereó jöhet szóba. És még nem is beszéltünk a legproblematikusabb láncszemről, a PC-ről..."Sztereót akartam, de azokhoz elérhető árban nem volt bluetooth. Szó nincs semmilyen PC-ről. Két féle jelforrás a leginkább használt: Youtube (TV-vel szeretném összekötni optikai vagy hdmi kábellel az erősítőt), vagy iPhone-ról bluetooth-szal (iTunes-ról hallgatok zenét.)
Mivel jeleztétek, hogy ezek a jelezték nem az igaziak, szóltam, hogy van CD lejátszó is, ezért természetesen az lenne az "audofillllll" jelforrás
A kérdés továbbra is az, hogy az általam megjelölt hangfal-erősítő kombó be tud-e alapszinten szórni egy 24 nm-es szobát. Ha ebben az árban egyéb/jobb elképzelés, nagyon szívesen meghallgatnám.
-
nLali
őstag
" Így még érdekesebb ez a teljes tanácstalanság. "
Egyre kevésbé értem, hogy mit szeretnél mondani.
"No akkor gondolkodjunk, Béláim.
1) Azt állítod, hogy jó rendszeren nem hallható az efféle digitális ekvalizáció, átlag házimozin pedig igen. Kicsit talán át kellene értékelned a fogalmaidat.
2) Csapnivaló akusztika? Éppen ilyen esetekben a legerősebb a korrekció. Kb. a sarki rendőrnek is meg kell hallania..."1, nem volt ilyen állítás
2, ez teljesen alap, hogy nálam van a hiba.Szerintem hagyjuk. Az a gyanúm, hogy nem próbáltad ki.
-
nLali
őstag
Szerintem az, hogy "kéne vennem" valamit, mert vala"hol rontottam el" az eszközeim kiválasztását személyeskedés. Ha ismernél és a rendszeremet is ismerném, akkor még oké is lenne.
Tehát nem fórumozik a szett.
Gúnyolódás? Sértés? Ugyan már. Milyen önélzetes a latol.
Pont azok közé tartozok, akik képesek a kábelek bekötési irányával és járatásával foglalkozni. A panelok járatását azért dobtam fel, mert 1, kíváncsi voltam lesz-e tréfa belőle 2, tisztában vagyok vele, hogy ez csak egy szűk réteget foglalkoztat a hifi-s táboron belül is. Hátha olvasok valami érdekeset.Hogy miért nem hallom? "azért nem hallod, mert nálad mások sem biztos, hogy kihallanák..."
Ez még mindig tartogat további lehetőséget. Pl lehet, hogy a módosítás adott rendszeren, adott körülmények közt tényleg nehezen, vagy alig hallható. Próbáltad, nálad hallható a különbség? Milyen mikrofonokat használtál? Hány mérés átlagát fogadtad el? Lehet, hogy egyszerűen a funkcíó nem ad semmi pluszt. Ha ez bejáratott, frankón működő dolog lenne, biztos lenne róla fórumtéma, szakmai leírás, audiophile windows hack stb..Vagy esetleg ezt is be kell járatni, hogy hallható legyen?Hogy valami ON is legyen. Én mértem több mikrofonnal sokat, de szinte két egyforma mérés nem lett. Sőt, egymás után következő mérések rendre igen nagy szórást mutattak. Elég nagy lett a tól-ig a mért értékekben.
Remélem elnézitek nekem, hogy még nem rendelkezek sok tudással és tapasztalattal. Ilyen időket élünk.
Viszont igyexem nem csak olvasóként működni, hátha konstruktív beszélgetésekkel felemelkedhetek hifis magasságokba.A windows acustic varázsló hiánya tényleg fájó pont.
-
nLali
őstag
Írod ezt úgy, hogy szinte semmit nem tudsz arról, hogy mivel hallgatok zenét. Feldobtam egy kérdést, hogy ismeri-e valaki, próbálta-e valaki közületek a fent nevezett dolgot. Nem írtam, hogy ezzel próbálom javítani a "hifimet". Nem használom. Napokban ehhez hasonló dolgokról beszélgettetek, azért dobtam be.
Tényleg nem vicces a hifi. Semmi poén nincs benne. Nem tudom miért kell így ismeretlenül személyeskedni.
Hol rontottam el? Sehol. Tényleg, mi a rendes hifi? Ami neked van? vagy amilyen neked volt? Vagy amilyet te szeretnél venni? Ha majd valamit venni szeretnék, megkérdezlek, hogy az már hifi-e. Ja, nem. -
bkercso
nagyúr
Na ja. Tudás nélküli korban élünk, hát nem tudtad!
Nemrég implementáltam pl. a TPA3116-ot korrekt táppal (illetve egy Sure panelt tuningoltam). Seggreültem tőle. Szeretném mondani, hogy a kompozitom jobb. Talán egy nehezebben hajtható hangfallal... (?)De akinek a magnó jön be, az így járt.
Ribi: Konkrétabban? Azon nem tud segíteni, ha a hangszóró képtelen kiadni valamilyen hangot. Mondjuk ha 20Hz-en -20..40dB van az átvitelben.
-
Ear001
addikt
Alighanem kicsit másképp élte meg a dolgokat. Az én információim szóbeli közlésen alapulnak, így mesélte Guy Adams, Peter Qvortrup, meg Gary Dews. Guy Adams volt olyan kedves, és még az eredeti, általa rajzolt skicceit is megmutatta. De hát egy sikeres terméknek mindig sok gazdája van....
-
Ear001
addikt
Szerinted mégis mit lehet csinálni egy DSP-vel? Igen, bekötöttük és igen, használtuk.
A Voydot nem tervező csapat készítette és semmi köze Guy Sergeanthoz, akinek a rendszeréből a képed származik. A Voydot Guy Adams tervezte és készítette, aki az első AN UK erősítőket is, majd mindenféle jogok átadása után kiszállt a hifi bizniszből és számítógépes hálózatokkal kezdett foglalkozni.
-
bkercso
nagyúr
-
Ear001
addikt
Akkor fogalmazzunk úgy, hogy simán paritban volt egy AN UK CD 3-al. Az a Voyd-ra épülő analóg rész pedig mind a mai napig bőven megállja a helyét, egyfajta referencia a mai napig, és csak a lemezjátszó futómű vagy ötször annyiba került, mint az autós hóbelevanc.
Azt még hozzátenném, hogy a DSP-zés sem a világmegváltó csoda. Tapasztalataim szerint az autós és az otthoni hifiben is az vált be, hogy hagyományos eszközökkel össze kell hangolni a rendszert, amennyire lehet, dróttal, állvánnyal, tologatással, bútorozással mittudomén, és a végső finomhangolás mehet a DSP-vel.
-
Ear001
addikt
Most éppen nem, de nemsokára fogok, mert be kell majd lőni a DIY hangdobozom, és ahhoz zseniális eszköz.
Viszont elég sokat használtam:
Itt az analóg lánc egy Voyd .5, Helius kar, Goldring Eroica, EAR előfok, AN ezüst kábelezés, Kondo S9 trafó, vele szemben a digitális oldalon meg egy Alpine 7939 fejegység meg talán egy 510-es processzor. Nos, nem fakadtam sírva a hangjától az analóg után, pedig azt azért nem lehet nívótlannak mondani. A Glastonburyk pedig a sarokban, a fotón éppen egy autós hangszóróval szerelt doboz nyektetése zajlik.
Alpine fejegység és DSP meg egy MacAudió végfok vendégségben egy Voyd, ARC, AN UK láncban Innen sem lettünk kidobva, sőt a végfok hosszabb időre vendégségben is maradt. (Azt azért hozzátenném, hogy ez a MacAudio nem az, amit ma ismerünk, és erős átépítés is volt benne.)
Autós erősítőt meg rengetegszer. A végfok amivel a Glastonburyt tervezték a sarokban, a tuningolt csúcsra húzott Beag csöves dettó, helyettük egy amcsi autós végfok zenél, egy Chronic. (Mert mindnél sokkal jobb volt.)
A végére pedig jöjjön az egyik abszolút kedvenc erősítőm, a japán MCS, ami úgy volt nagyon 47 Lab rokon, hogy szerintem jobb volt nála.
-
Ribi
nagyúr
Sokszor az az érzésem, hogy a "hifisták" le vannak kissé ragadva (sokszor szándékosan). Mintha azt hangoztatnánk, hogy a lyukkártyás számítógép az igazi és minden amiben holmi elektronikai vackok vannak az csak szarabb lehet. És pont az ilyen lemaradt hifistáknak köszönhető, hogy bárki aki értelmes infőt szeretne az csak azt kapja, hogy régen minden jobb volt, most csak xart csinálnak. Aztán pislognak ha ezen 0 infó alapján megveszik a vackot.
DSP mint valami sátáni eszköz lenne, csak nem értem miért... -
python1
veterán
Csak arra reagáltam,hogy ennyire egységesnek még nem hallottam az OB falaimat,ahogy az avr bemérte és korrigálta a fázis késéseket.
Egyelőre nagyon meggyőző amit hallok,és a végeredmény számít,hogy azt egy processzor segítségével vagy más segédeszközzel érem el,az nem érdekel,hogy minek nevezik.Pisti. Nekem jókor jött amit írtál,pont most szenvedek egy csomót a rendszerem belövésével.
-
maxxxboy
tag
Igazából ez a tuning csak egy hirtelen jött ötlet lenne/volt.
Az eredeti felállás az, hogy magasabb kategóriás gyári dobozt veszek majd, és szerintem marad ez a felállás.
Fehér_ember kérdésére válaszolva: lehetne talán kicsit tisztább a hangja az ergóknak...
De inkább összegyűjtök akkor egy kinti akciós Reference-re -
bajnokpityu
félisten
a 7xx de talán még a 8xx szériát kár volt legyártania, de 900től fölfele sztem jó az ár értékük (aria mondjuk kakukktojás). Sőt, van aaz a piaci szegmens, ahol pl 43milláért én tuti a grandét kérném, mert szerintem sokkal jobban szól, mint a többi 60-70millás
Ugyanakkor a sopra és egyéb újabb szérián erőlködés jelei látszanak.
-
bajnokpityu
félisten
Nekem 1db jó állapotú bendix 6080wb beszerzése majd egy évembe telt, mire találtam, és cirka 45rugómba fájt.
Majd hozott annyit, hogy rászántam egy újabb évet, hogy legyen belőle tartalékIgen, azért 1db, mert egyenirányításban dolgozik. Szerencsére a cryozott EH 6h30 nem drága, és könnyű beszerezni, az a maradék.
-
bkercso
nagyúr
Nem jól gondolod. A kábeltechnológiában nincs olyan processz, ami bármilyen kvantumjelenséget felerősítene. De hagyjuk!
Ear001: Ezek javítanának a vezetésen, nem rontanak. Azért nem érthető számomra, mert elvileg egy mezei rézkábel is elég jó. Vagy, ha csökkented az ellenállását, akkor ezt egyszerűen ki lehetne mérni.
-
makinen
csendes tag
A hangfalakat egy és két éve vettem, harmadik hangfalra most nem költenék egy ideig. Mi a baj ezekkel és milyenre kellene cserélni?
Néztem én is olcsó, de komolyabb erősítőket, de azokkal a távolság a probléma, kipróbálás nélkül nem szívesen veszek használt műszaki cikket. De ezek szerint lehet látatlanban beruházni ilyesmibe... -
djlolo
tag
Tulajdonkeppen nem zavar semmi. Csupan mint kezdo ,,hifista''( ha nevezhetem magam igy ) a forumtarsak hozzaszolasai meg az av-online tesztek soran hasznalt cuccok alapjan probalok mindenre odafigyelni ami a jo hangzast elosegitene. Jelenleg egy egyszeru, olcso elosztom van , gondoltam egy dragabb erositonek kijar egy minosegibb,biztonsagosabb aramforras.
-
törölt tag
Hol találtál róla tesztet? Én csak lengyel oldalakat láttam, de fordítóval zagyva lett a végeredmény. A tesztekről meg. A fejhallgatómat csak meghallgatásra vettem, addig azt sem tudtam, hogy van ilyen márka. Így vásárlás után kezdtem teszteket olvasni, próbáltam részrehajlás nélkül tenni. Több teszteben is volt pár mondat, amit nem írtam volna alá. És nem ízlés kérdésben, (valószínüleg a hallásunk más). És ez egy egyszerü fejhallgató.
A cső csere csak kapóra jött, gondoltam, két legyet egy csapásra. Apró lépéseket mindig kész az ember tenni, ha azért jobb hangminőséget kap, mégha az utólag néha drága is. Ha meg nem változik semmi a láncomon, akkor is jól elvagyok. -
törölt tag
Jó kérdések.
1) Mióta megvan a cuccom, azon sírok, hogy nem tudom vele klasszikusokat hallgatni, mert.. (itt hosszas kifogások lennének), de egyszerűen, csak nem élvezem. Túl mélyen azonban még sem foglalkoztatott a dolog, mert eddig nem hallgatott, más zenék meg lenyűgöztek. Szóval nem jártam utána. Viszont most, amp hiány miatt kényszer fejhallgatós lettem. Itt meg csak klasszik, és szembeötlő volt a lényegesen jobb felbontás, és tisztaság, persze ez meg test nélkül nem az igazi. Ha a cső csere közelebb visz Bartókhoz, pitiáner ügy.
2) "Gondolta a fene." Azért kérdeztem itt.
Megjegyzem a te kérdésedből már több infó volt számomra a csövek szerepéről, mint eddig tudtam.
Az, hogy a hangra ez milyen befolyással van, meg nemsoká kiderül számomra. -
python1
veterán
AB osztályú erősítő,amit nem értek,hogy 2x100w 8ohm v 2x200w 4ohm ezekhez az értékekhez minek választott az építője 4x750w-os toroid trafót,a súlyáról már nem is beszélek,közel 50kg.
Egyébként a hangja iszonyat dinamikus,nálam nem járt még jobb hangú erősítő, ezt meglépni hangban tényleg zsebbe nyúlós téma lenne,de nincs is szándékomban.
-
bkercso
nagyúr
Mindig ide lyukadunk ki a hifi-topikban... A 230V-os relével kell hifizni??
Bakher: link. Az induktivitások áramterhelhetőségére ügyelni! Érdemes ezt 2-szeresen túlméretezni.
A kondik min. 230VAC szűrőkondik legyenek, SX1 vagy SX2-es minősítésűek! Az ellenállás 0,5-0,6W-os is lehet, de ne kisebb (szén vagy fémréteg, az nem induktív).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Thor II 1200W 80+ Platinum tápegység! Olvass!
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest