- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Mobilhasználat külföldön
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
dudika10
veterán
válasz
blattida #27532 üzenetére
Nyilván ha választ az ember egy dobozt, direkt rögzíthető nyákot tervez bele, akkor nem probléma. De egy ilyen "faék" kapcsolásnál meg egy trafónál, egy darab miatt nincs értelme ezzel szórakozni (kiválasztani a dobozt, a trafót, kimaratni a nyákot megint több idő mint maga az érdemi munka).
Több darabnál egészen más a helyzet. -
dudika10
veterán
válasz
blattida #27528 üzenetére
Nekem (és ha jól tudom bkercsonak is vannak hasonló problémái) az összes ilyen egyszeri projekttel az a bajom, hogy be kell dobozolni.
Szépen bedobozolni önmagában sokkal több munka mint a többi. Ráadásul egy ilyen egyszerű tápot még próbanyákon is össze lehet dobni, tehát maratással sem kell foglalkozni. -
_ak_
addikt
válasz
blattida #27470 üzenetére
Úgy tűnik képtelen vagyok megfelelően hangfalakat keresni még. Pedig biztos ellapoztam 3-ig a hirdetések között.
Még ha nem is dizájn bajnok ez már szimpatikus, bár 8 ohm-os a HM erősítő, nem találtam külön tiltást 4 ohm-os hangfalakra nézve, igaz azt sem, h van benne túlterheléses védelem. Ti mire tippelnétek? -
nebulo5
senior tag
válasz
blattida #27400 üzenetére
ez a szemlélet jellemző sajnos, az esetek 60 - 70 %-ban! Kicsit sarkított a párhuzam vonás, de ugyan ez a helyzet a HDMI mizériával is! Mindegy, mennyire silány minőséget képvisel hangügyileg, csak legyen rajta HDMI!
De ha véletlenül mégis beszerez egy aránylag elviselhető erősítőt, akkor meg a hangsugárzókon igyekszik spórolni! Pedig, nagyon is jó minőségű dobozok kellenek egy rendesebb hádéjemís erősítőhöz, hogy a technológia adta lehetőségek előnyeit élvezhető módon prezentálja.
-
Speeedfire
félisten
válasz
blattida #27319 üzenetére
A 3W-os genius után biztos, hogy felüdülés lehet.
Nekem (tudom most emiatt, sokan beugatnak majd...) az elektronikus zene a trance/house kategória (pedig Katy B is elekronikus és nincs köze egyik műfajhoz sem).
Azok meg elég közép hiányosak. Én occóban inkább Canton FR1, Jamo studio 170-180 vonalon nézegetnék (árban jók és az árukhoz képest jók szerintem).
bkercso:
Szép a hangjuk a tesláknak, de a mély nagyon nincs benne. Nekem is ilyenek vannak, 3k/pár áron vettem őket.Bár, árat még nem tudunk szóval lehet hogy valami komolyabbakat nézeget.
CAV/Wharfdale stb -
nebulo5
senior tag
válasz
blattida #27295 üzenetére
Khm.... úgy látszik, öregszem! Tegnap egy tízessel "elmértem" az általam vágódeszkának elkeresztelt klopfoló deszkát... Teljesen megegyezik a mérete a linken adottakkal.
Szóval, ez az, ami a linken van! De tényleg csak ajánlani tudom, nekem nagyon bejött hangügyileg! -
darvak
senior tag
válasz
blattida #27233 üzenetére
Végülis szépen lehalkítva a pc-t, már nem torzít rca kábellel sem, csakhát serceg,háttérzaj.
Ez nálam kivitelezhető?
"Background noise (vibrations and crackles) may sometimes occur. This means that there is a problem with the grounding between the computer and the hifi sound system. In that case, all you have to do is place a cable between the computer box and the ground jack of the hifi sound system in order to eliminate it!" -
bkercso
nagyúr
válasz
blattida #27197 üzenetére
Nagyobb teljesítményű autóerősítőnél probléma, hogy 12V-ból nagyobb tápfeszt kell csinálni, olcsón, kis térfogatban. Nyilván nem túl hifibe való inverterek (kapcsolóüzemű tápok) vannak bennük. Vannak jó autóba való IC-k is, pl. a TDA7375, de a legtöbb hangja valóban középszerű; bár az ilyesmit főleg autórádiókba teszik.
A linearitás annyira alapvető, hogy nehezen tudom elképzelni, hogy az átvitele ne lenne mérve lineáris. A hangkaraktere már lehet, hogy nem az, ez érdekes dolog. -
törölt tag
válasz
blattida #27118 üzenetére
De azért az szerintem nem axióma, hogy az autós erősítők elektronikusan eleve nem képesek linearitásra. Szerintem hangszínszabályzás nélkül a többségük képes, akár az egyszerűbb-olcsóbbak is, vagyis a "nemlineáris" autós hangzást általában inkább a hangszínszabályzás és az autóra hangolt szubbasszusok alkalmazása hozza létre. Értelemszerűen, nincs sok tapasztalatom lakószobában autós erősítőkkel, de amennyii van, abból én nem szűrtem le azt, hogy a "csupasz" elektronikájuk már eleve behatárolná azt, hogy eleve nem képesek linearitásra. Persze bizonyára hajlamosak az autóerősítők tervezői olyan kapcsolásokat, áramköröket kialakítani, amelyek az "autós akusztikához" valók, de szerintem általában ezt inkább a hangszínszabályzásra bízzák, és nem az elektronikát alakítják ki eleve így. Én úgy vettem észre, hogy (általában) tudnak az autós erősítők is lakószobában pontosan, lineárisan szólni, ha az a feladat. Az ár/minőség téma az persze megint más kérdés, de ebben sem feltétlenül olyan súlyos a helyzet. Némely típusokat kifejezetten nagy szériában gyártanak, sokkal nagyobban, mint a hifi erősítőket, ergo alacsonyan tarthatók a fajlagos gyártási költségek, ezután már a gyártó hozzáállásán múlik, hogy mekkora "haszonkulccsal" akarja eladni a terméket. Szóval, én az ár/minőség mutatóra is azt mondanám, hogy néha egész meglepő tud lenni, pozitív értelemben!
(#27111) cipofuzo87: Az ilyen típusú és színvonalú reakciót eleve beleszámítottam a mondandómba, pedig (mivel tudom, hogy a veszteségmentes tömörítés megkérdőjelezése itt sokakanak vörös posztó), kifejezetten árnyaltan és óvatosan fogalmaztam, hogy minél kevesebb ilyen érkezzen, mint a tied. A tömörítés egyébként már önmagában is egyfajta konverzió, azaz átalakítás.
-
Ear001
addikt
válasz
blattida #27115 üzenetére
Attól tartok, igen limitáltak az ismereteid ezen a területen. Valóban vannak szuberősítők, D-osztályú monoblokkok 300Hz-ig terjedő átviteli frekvenciával, de az autóhifi erősítők bizony simán odatehetők az asztali társaikhoz, a jók pedig igen komoly meglepetéseket is okozhatnak.
Az autók akusztikája pedig valóban nem jó, pont annyira nem, mint a legtöbb zenehallgatásra használt lakószoba, de egy jó rendszer installáció ezen felülemelkedik, mindkét helyen.
-
Stubi28
tag
válasz
blattida #26706 üzenetére
Így van, kinőttem már a tuc-tuc zenéből, hála istennek.
Azért egy zongora vagy hegedűnek is van mély értéke, ennyit azért lehessen várni egy hi-fi szettől.
Forrásként elsődlegesen CD-t használnék, de amennyiben, ha a lehetőség majd úgy adja, a lapit is szívesen használnám vele.
Amennyiben sikerül a retro vonalnál maradni, idővel, apránként minden képpen be szeretném szerezni a hozzá illő komponenseket még, ha kihasználatlanul csak a szoba díszét fogják képezni is. (tuner, stb)egyébként elnézést, ha kicsit érthetetlenül fogalmazok, de leszívják az agyamat teljesen a melóba.
-
Stubi28
tag
válasz
blattida #26704 üzenetére
Fejleszteni nem tudom, hogy tudnám-e, de kiegészíteni biztosan fogom.
25-30nm-es szobába, és cserélni is csak akkor cserélném, ha nem jönne be teljesen a hangzás.
Zenét tekintve eléggé vegyes lenne. De elsősorban a lágyabb, lazítós zenéket kedvelem. Al Di Meola és a régebbi klasszikusok sokat szólnak itthon. -
Stubi28
tag
válasz
blattida #26702 üzenetére
Hallgatózásra sajnos nem sok lehetőségem van jelenleg.
Nekem talán a még régebbi, műszeres kivitelek a legszebbek, de ezen ne múljon. Ha a hangzás rovására menne, természetesen inkább a fiatalabbakat fogom lesni.
Már csak a márkák a kérdésesek.
kb 60-70 ezret szánnék az erősítőre és a nhangfalakra kezdésnek, 40-60%-os leosztással. -
Stubi28
tag
válasz
blattida #26683 üzenetére
Ne haragudj, ha butaságot kérdezek, de ezt a kis kütyüt úgy kell elképzelni mint egy stereo erősítőt?
Amennyiben nem szeretnék nagy összegeket költeni stereo rendszerre, ez meg teszi, és ki válthat akár egy xy erősítőt is? Ebbe megy simán a jel (cd player, stb), és tovább a hangfalak. -
Boborján9
csendes tag
válasz
blattida #26648 üzenetére
Megerősítesz abban amire én is gondoltam!
Persze ez így egyben már 100 fölé menne. Gondolom, egy ilyen Lupus - tuningos Dali C6 láncban a NadC316 erősítő lenne a gyenge láncszem. Vajon mennyire fogná vissza a többieket? A (jövőre nézve) mit ajánlanál helyette erősítőt? Használtan vettem szerintem bukás nélkül ki tudnék kiszállni belőle. -
törölt tag
válasz
blattida #26596 üzenetére
Ezt még nem próbáltam. Nem is gondoltam, hogy adják páratlanul is, de ha így van, akkor tényleg lehet valami létjogosultsága őnáluk a darabárnak. Bár tamáskodom, hogy van aki valóban páratlan számút vett volna valaha. Hacsak nem egy elromlott példány helyett? Vagy esetleg öt darabot, valami torz házimozi rendszerhez...?
-
bkercso
nagyúr
-
bajnokpityu
félisten
válasz
blattida #26449 üzenetére
Mennyi az a bagó?
Innen indult. Itt még semmi trollkodás nem volt.Aztán jött az információáradat, hogy nagyobb teljesitményű, nagyobb trafó. Nah, akkor már volt trollkodás.
Abban viszont elnézést kérek, hogy az SE és a Ki ugyanaz. Valszeg én is félre lettem vezetve anno,mikor vettem,mert nem teljesen ugyanaz.
-
Pecc
őstag
-
Deadzone41
őstag
válasz
blattida #26345 üzenetére
ezt most nem értem, attól hogy fázishelyesen kapod a hangot a lehallgató helyen, még az eq az eq marad, nem sok köze van egymáshoz a kettőnek. azt meg el kell dönteni hogy audiofilkedni akar valaki, és van sok milliója külön szobát építeni a szenvedélyének, vagy kompromisszumokat köt. az audyssey és társai is kompromisszum, de még mindig jobb mint a semmi szerintem.
-
shalafi66
veterán
-
törölt tag
válasz
blattida #26090 üzenetére
Valóban meleg hangú, és nem lesz a QED miatt kemény a magasa. Az is megfontolandó, hogy amennyire magashiányos kissé, egyúttal annyira mélyhiányos is a PM66. Legalábbis nem megy nagyon mélyre, így bizonyos helyzetekben sovánnyá is tud válni a hangja. Ezt is ellensúlyozhatja szerintem valamelyest a QED (mert az elég jó mélyben is, nem csak magasban), na meg persze a Mission mélytónusa. Úgyhogy szerintem is érdemes kipróbálni, mert a PM66 kifejezetten középsávorientált, és a sávszéleken visszafogott.
(#26093) Faxxx: Én a tömör kábelek híve vagyok, de a PM66-hoz sodrottat használnék.
-
Tonyo
őstag
-
Lompos48
nagyúr
válasz
blattida #25753 üzenetére
A táp pufferkondenzátorai nem "tudják" kiválasztani melyik csatorna biztosítékát csapják ki.
. Ha ilyen baj volna, akkor a hálózati biztosíték szállna el.
Puffernek nem való a tantál. Azt másra találták ki.
A fotódon látszik 2 bazi nagy hibrid IC (Sanken vagy hasonló gyártmány) a hűtőbordán. 99%-ban azok egyike lehelte ki a lelkét. Generációs meg technológiai okok miatt olyannak a beszerzési esélye egyenlő a fennmaradó 1%-kal. Sajnos.
és szomorú.
-
SunSoul
tag
válasz
blattida #25730 üzenetére
Az átlag hangminőség valóban nem jó, mert borzalmas hangú dobozokat is gyárt. De vannak nagyon jó ár/érték arányú darabjai is. Sok olcsó típusa van.
Az újakról csak olvastam, hogy az olcsóbbak gyengébbek, a csúcsmodellek jobbak lettek.
A max 50 miatt erősen kompromisszumos lesz a választás. -
korner83
tag
válasz
blattida #25722 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Miért van olyan érzésem, hogy nem fogom ezt olcsón megúszni ha normális mélyeket akarok:/
Nincs valami ultimate cucc, ami megáll 50e alatt és minden zenehallgató imádja? Nem kell hogy nagy hangereje legyen, fontosabb hogy szépen szóljon és tudjon elég mélyre menni (én minimum 10 colosra gondoltam). Elsősorban zenéhez lenne és nem gond ha nem mai darab.
-
törölt tag
válasz
blattida #25714 üzenetére
Vannak itt felületes szemlélők?
Én továbbra is a minőségi forrasztásra szavazok, szerintem nem csak az oxidációtól véd jobban, hanem jobb kontaktust is ad. Tapasztalataim szerint jobban is szól a (jóféle) forasztás, akár még tápkábelnél is. De nyilván ebben nem jutunk közös véleményre..
-
dudika10
veterán
válasz
blattida #25671 üzenetére
25*25-ös alapterületű, 5mm magas közel 10 kilós gránitlappal mindent lehet csinálni, de felborítani azt piszoknehéz. Nagyobb sík felület könnyebben fekszik fel a "dombokra".
Ha raksz az aljára 3 pici öntapadós gumilábat, akkor a sík felület kérdése is ki van küszöbölve. Ráállítod a hangfalat tüskékkel és kész is, nem sérted meg a parkettát és stabil az alja. Egy álló hangfal könnyen felborul egy gránitlaphoz képest. Szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest