- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
KisTücsök
addikt
válasz
blattida #38022 üzenetére
Értem. Keresünk valami szakit, hogy átnézze tetőtől talpig, aztán majd meglátjuk. Ha semmi eredmény, megy vissza az előző gazdájához. Amúgy köszönöm mindenkinek a segítségeket, felajánlásokat.
Na de váltsunk témát.
Egy elosztó-szűrő, ami elvileg javít a rendszer hangján, egy másik mezei elosztóba is dugható? Vagy csak a konnektorból kapott áramot szereti? Azon az oldalon ahol a HI-FI rendszer van, egy árva konnektor sincs.
-
törölt tag
válasz
blattida #38003 üzenetére
Na de (KisTücsök visszajelzése szerint is) a lemezeknek nem ugyanazon részén hibádzik, hanem egyiknek az egyik részénél, másiknak a másik részénél, harmadiknál sehol. Ez esetben nem a szán előtolásával van baj, minthogy annak tisztítása-kenése nem is segített. KisTücsök leírása alapján egyes lemezek kiolvasásával van a baj, attól függően, hogy adott lemez mennyire olvasható az adott részeken.
Szerk.: látom közben még inkább egyértelműsítette KisTücsök.
(#38004) KisTücsök "Amúgy ezen mi került anno több, mint 300k-ba? Mert jó, jó, meg jobb is, mint a HK, de nem ennyivel... Legalábbis új árakat nézve. A Micromegát, mint nevet ennyire meg kellett fizetni? " A nevet is, aminthogy ebben a kategóriában más márkák neveit is meg kell fizetni, másrészt ezen a szinten már felettébb exponenciálisan nőnek az árak egységnyi minőségjavuláshoz, harmadrészt hibás a készülék, negyedrészt eben az árkategóriában erősen ízlés kérdése a készülék tervezése is és a hallgatása is, lásd Ear és Blattida az árához képest átlagosnak mondja a típust, én pedig jó vételnek.
-
törölt tag
válasz
blattida #37993 üzenetére
Hát én nem pontosan értettem KisTücsök leírását, de úgy véltem érteni, hogy bizonyos lemezek bizonyos helyein megcsúszik (kimaradnak másodpercek), mintha kiolvasási hiba lenne. Lehet, hogy rosszul értettem, de amit értettem, az nekem a lemezek kiolvasási hibájának tűnt. Bizonyos lemezekkel mindig csinálja, bizonyos lemezekkel egyáltalán nem, és a lemeztől függ, hogy mely hely(ek)en csúszik meg (nem akad, továbbugrik) - ha jól értettem.
-
törölt tag
válasz
blattida #37949 üzenetére
Hogyne lenne helyes vagy helytelen!
Én a barokk zenére legjellemzőbb 415Hz-es normál A hangot szeretem a legjobban (jó sprőd korhű hangszerekkel), tehát a 415Hz a helyes. Bármely ettől eltérő A hang "szabvány" tiltott, legfeljebb tűrt, de semmiképpen sem támogatott általam, tehát nem helyes. -
bajnokpityu
félisten
válasz
blattida #37942 üzenetére
Staxhoz való erősítő. Szerintem valamelyik gyári stax erősítő utánépítése volt, gyárinál optimalizáltabb alkatrészkészlettel. Mikor megtudta a srác,h néha én is bohóckodok építéssel, rögtön szétkapta a házat, nézzem meg, ő miből épít. Nagyon szimpi srác, erősen gondolkodom,h megkérem, pont azokból az alkatrészekből építsen nekem is egyet.
-
andorra
őstag
válasz
blattida #37898 üzenetére
Vicces, de előtte, tényleg valami ehhez hasonló volt. Viszont fejlődtem.
Ozzy
Amit Kammerer idézett a Hifi Magazinból, az neked nem elég válasz erre?
Teljesen természetes, hogy fejhallgató esetén is ugyanaz a helyzet azzal a különbséggel, amit a fejhallgatós zenehallgatás mínuszban produkál. -
KisTücsök
addikt
-
törölt tag
válasz
blattida #37826 üzenetére
Igazándiból az lenne az ideális, ha megvenné mind a hármat, és akkor ő is látná (hallaná), hogy mi a helyzet.
Egyébként az megfontolandó, hogy a konkrét esetben alkalmazott leírásod "...mert felbontásban, pontosságban ugyan gyengébb a francia, viszont ezeket nagyjából pótolja zeneiséggel..." tapasztalatom szerint máskor is eléggé érvényes, ha "audiofil kategóriás" készüléket hasonlítunk jó minőségű "hifi kategóriáshoz". Általában (vagy legalábbis sokszor) jellemző, hogy az audiofil kategória készülékei kevésbé informatívak, ellenben "zeneibben", szebben szólnak, mint az alattuk levő "élhifi" készülékek, mondhatni az audiofil tervezők sokszor részben az információelnyomás révén tudnak szebb hangot kialakítani, elnyomván a hibákat is az információval együtt. Az informativitás és a hangszépség valamelyest egymás ellen hatnak, és leginkább a high-end szinten tudnak újra együtt, egyszerre érvényesülni - kivételek persze a kivételek bármely kategóriában. (Ez is egy "próbaléggömb" az 1.hsz.-ből.)(Na és a Monsieur Hire, A fodrásznő férje, a Lány a hídon...? Az nem akármi!)
-
törölt tag
válasz
blattida #37824 üzenetére
Na igen, a Micromega korosságával arra utaltam én is, hogy manapság egyre fejlettebbnek minősülő DAC-csipek kerülnek bele egyre olcsóbb CD-játszókba, és ez (főleg ekkora korkülönbség esetén) nagy előny az újabbak típusúak számára (feltéve persze, hogy az egyre fejlettebnek minősülő csipek egyre jobban is szólnak).
A többi szempontban, mind a hangot, mind a belső felépítést tekintve azonban fennmarad a véleménykülönbségünk, az pedig KisTücsök számára lehet fontos, hogy véleménykülönbség esetén természetesen mindig Kammerer álláspontja a helyes - véleményazonosság esetén meg aztán főleg...(Mellesleg, igazi hifi topikba illő tett lenne összehozni egy ilyen témájú nagy összehasonlító tesztet, amelyben hasonló és különböző kategóriájú, egyúttal különböző generációkhoz tartozó CD-játszók összevetése történne, megvizsgálandó az esetleges fejlődés mértékét-gyorsaságát. Gondolom helyenként érdekes eredmények jönnének ki.)
Most pedig megyek aludni, menjetek ti is, hogy kipihenten ébredjetek. Jó éjszakát gyerekek.
-
törölt tag
válasz
blattida #37822 üzenetére
és KisTücsök
A csövesített Philipsekhez nem tudok hozzászólni, de a tárgyalt Pioneer és Cambridge CD-játszók jófélék a maguk szintjén, ám az ő szintjük legalábbis árban kb. a fele a Stage 3 árának, és ez persze a minőségben, kategorizálhatóságban is jelentkezik. A Stage 3 új ára a 300ezer feletti árkategória, és akárhogyan is értékeljük a maga kategóriájához képest a közepestől a jón át a kitűnőig, azért mégiscsak más lépcsőház/kávéház. A PD6 vagy az Azur 640 mind a hangját, mind a belső felépítését tekintve jóféle hifi, a Stage 3 pedig mind a hangkarakterét, mind a belső felépítését tekintve már bőven audiofília, még ha esetleg a maga szintjén túlárazott is, de mégiscsak audiofíl, nem csak a végeredményt tekintve, hanem a szándékában is. Nem csak hogy árban kétszerese a Stage 3 a másik kettőnek, hanem a habitusa is más, amint mondtam, hifi versus audiofil "versenyről" van szó.Szerk.: A Micromega persze jóval korosabb készülék, és elismerem, ez sem mindegy, hiszen azóta sokat változtak (talán fejlődtek) a CD-játszók.
-
KisTücsök
addikt
-
KisTücsök
addikt
válasz
blattida #37816 üzenetére
Nyugodtan lehet linkelni a típusokat.
Ilyen 50-60-as árkategóriában talán nincs is most fent CD játszó, vagy csak én repülöm át automatikusan a Philips, H/K, stb típusokat. Lehet nem kéne.Sosem a nevekre megyek rá. Azért is szoktam mindig itt előbb rákérdezni, amelyiket jobbnak vélitek, azt veszem.
Látom megosztó ez a CD játszó.
Az sose baj. Majd kiderül, mit mutat. Ebben az a jó, ha nem tetszik, eladom bukó nélkül.
-
törölt tag
válasz
blattida #37739 üzenetére
Persze az sem biztos, hogy az erősítőben keresendő a változás oka. Én még a hangfal magasára gyanakszom, hogy a ferrofluid megcsappant belőle és ezért. Marosi István szerint jobb így, mert magasabbra megy; viszont az itteni szobaakusztika miatt szerintem majdhogynem átlép egy tűréshatárt bizonyos zenéknél. Bár sosem bántó és tiszta is a magas, csak több picit a cin mondjuk a Metallica fekete lemezén.
-
törölt tag
válasz
blattida #37691 üzenetére
A Yamaha AX-530-ról én dícsérőbben szólnék mint te, az az erősítő széles körben best buy-nak számított a maga idejében és a maga árán - szerintem okkal, na de abból a magassugárzóból minden jel szerint hiányzik a membrán?!?!?!
Ezt hogy képzeli az eladó?!
Vagy én vagyok hülye?!
Ja, írja ClaydovE, hogy cserélve lettek a magasak, ezek szerint valami speciálisan furcsa típusra?! Amelynek a kosara pont úgy néz ki, mint az eredeti, fekete membrános típusé, csak ennek a típusnak nincsen dóm mebránja?! -
fokukac
nagyúr
válasz
blattida #37633 üzenetére
hello!
Hasonlóak a használati szokásaim, mint a kollegának, viszont most, hogy mondtad, eszembe jutott, hogy van nekem egy M-Audio Transit-om ami itt áll a fiókban évek óta.
Nem értek hozzá, de ezt a Transit-ot tudnám használni erre a célra, mint DAC? (a tévéből kijövő digitális hangot rákötve, majd azt rádugva a sztereó erősítőre)
előre is köszi,
@ -
törölt tag
válasz
blattida #37590 üzenetére
Kár, pedig már-már megörültem, hogy láthatok egy 800 sávos Micromacrogigamega equalizert belülről...
Egyébként szép belülről az Audiolab, KisTücsök okkal büszke, minőségi alkatrészek, rövid jelutak... Amúgy közhely, de számomra érdekes volt megfigyelni, hogy a korábbi kesze-kusza készülékbelsőkhöz képest mintegy 30 év óta már belülről is ilyen szép rendezettre, színesre, dizájnosra készítik az összes készüléket. Manapság már a csövesek belseje is ilyen dizájnosan kidolgozott, még a lábtól lábig forrasztott légszerelteké is. Jó nézni ezeket a belsőket, az meg egy más kérdés, hogy mennyivel többet fizetünk értük emiatt a korábbi kesze-kuszákhoz képest. De az ilyeneknek jobban el is hiszem, hogy szépen szólnak, a gányolt kinézetűekben kevésbé bízom - lásd még placebó hatás...
-
KisTücsök
addikt
válasz
blattida #37575 üzenetére
Hehe.
Ha már szóba került futólag az akusztika. 18nm a zeneszoba. A hangfalak mögötti fal tök csupasz, ez nagyon gáz? Ugye üres fal ne nagyon maradjon, ez maradt meg bennem, de oda mit rakjak? Szekrénysor kizárva, előrébb nem rakhatom a hangfalakat, mert már túl közel lennének a kanapéhoz. Fali szőnyeg esetleg jó ötlet?
-
törölt tag
válasz
blattida #37564 üzenetére
Csak arra utaltam, hogy a jó minőségűeket használhatónak tartod, én azonban semmilyen minőségűt semmire. Eleve azt mondom, hogy a hangszínszabályzó eleve rossz, akármilyen minőségű. Betiltanám, lerombolnám, helyét beszántanám, sóval behinteném, írmagját se hagynám, a történelemkönyvekből is kisatíroznám. Négy láb jó, hangszínszabályzó rossz.
-
Peti66
senior tag
válasz
blattida #37564 üzenetére
Én sem vagyok hipi'sta,de most komolyan, amikor a felvételek közben, ill.után is történnek "beavatkozások"
jól vagy rosszulMi, ezt miért ne korrigálhatnánk,természetesen korrekt eszközökkel
Gondoltam most,hogy felhozakodok az egyes régi hangfalakon található potméterekkel.Lehet, az volt az "igazi" -
Ear001
addikt
válasz
blattida #37509 üzenetére
Ezek szerint Dan D'Agostino úr erősítője teljesen gajdra vágja a zenét?
A Cello Audio Palette ugyan ennyire zeneirtó eszköz? Szegény Dick Burwen-nek ezt most kell megtudnia, hogy micsoda ócskaságot hozott össze?
-
andorra
őstag
válasz
blattida #37365 üzenetére
.....de ne felejtsd el, hogy egy nyilvános fórumon írogatunk, amit sok külsős ember is elolvas.....
Ez egy nagyon lényeges megállapítás, amit most gondolatilag megfordítok:
Olyannyira nem felejtem el, hogy egy-egy, valakihez szóló megjegyzésem, sokkal inkább szól másokhoz, mint annak, akinek címzem. A jelen eset is ebbe a körbe tartozik, hiszen itt már megtörtént valami, amin ez a hozzászólás garantáltan nem változtathat, sőt láthatóan nem is volt ilyen szándéka. -
törölt tag
válasz
blattida #37365 üzenetére
A kategóriasúlyozásban mutatkozó véleménykülönbségünket éppenséggel nem szünteti meg, de ha jól értettem, itt most az Audiolab 8000 CD és az Arcam Alpha 6 erősítő (tehát nem a CD-játszó) lehetséges együttműködéséről volt szó, én legalábbis ennek alapján reagáltam.
Az igaz, hogy Arcam Alpha 8 kb egyenlő szintű az Audiolab 8000 szinttel, de Alpha 6 nincs nagyon alatta az Alpha 8-nak, sem árban, sem minőségben, ezért mertem mondani, hogy az Audiolab 8000 és az Arcam Alpha 6 között azért nincs akkora súlycsoportkülönbség, mint Klicsko és Madár között. Egy kaszton belüliek, reálisan társíthatóak szerintem - mármint a 8000 és a 6. Múltkor (még az univerzumos időkben) Madár kevesebbet fogyasztott, és eggyel feljebbi súlycsoportban is szerzett világbajnoki címet, szerintem az Alpha 6 hasonlóképpen képes az Audiolab 8000 súlycsoportjában versenyezni (árkülönbség sem nagy). Na mindegy, úgyse ezeket fogja KisTücsök megvenni.Az általam készített kordbársony alátétek olyanok, hogy darabját milliós (fél darabját félmilliós) áron vinnék el tőlem, ha adnám. De nem adom.
Mindenkihez! - akit illet. Ha már kulturáltságról beszélünk, írjuk rövid u-val, mert úgy kulturált!
-
KisTücsök
addikt
válasz
blattida #37360 üzenetére
audiolab 8000CD lenne a jó, de az kb az erősítő árának környékén megy. Az meg, hogy megér-e nekem egy CD játszó ennyit (legalábbis egyelőre), még nem tudom. Meg a keret sem alakult még ki. Csak nézelődök még.
Köszi amúgy.
szerk: Igen, azokkal. Legalábbis egyelőre, csak így ahogy elvben vacillálok. Az az audiolab erőlködő elég bejövős, aztán szerintem az majd még egy hangfal cserét is megélhetne. Mondjuk árában kb 150k körül kerülő dobozoknál sem lenne gyenge pont szerintem. Amúgy egy olyan audiolabról lemaradtam pár hónapja (akkor saját akaratomból), most van fent még egy, ki tudja, lehet valaki égi jel, hogy nekem mindenképpen az kell.
Jut eszembe. A hm-es topicban téma volt a rezgéscsillapító kiegészítők. Pontosabban a fo.Q. Az én alap rendszeremben egy régi egéralátétből kivágott korongok is javulást hoztak. Egy alap csomagot (két csomag alátétkorong, egy csomag CD-re ragasztható bizbaz) majd biztosan kipróbálok, ha kialakult már a rendszer teljesen. Valaki próbálgatta már őket?
-
Afterdark
csendes tag
válasz
blattida #37319 üzenetére
"Csak egyszer adnád énnekem
Teremtő Úr hatalmadat:
Az elszabadult orkán erejét,
A felhőszakadás
Patakokat dagasztó hatalmát!
Csak azt a percet adnád énnekem
Én Istenem, csak azt a percet,
Amelyben a leomló görgeteg
Közepén vágja ketté az utat
És a lázadó elemek
Kitűzik zászlajuk
A halombadőlt szálfák barrikádján.
Csak ezt a percet,
Csak ezt a földrengető percet add nekem,
Isten!Tudnám, hogy mitevő legyek vele!... "
-
törölt tag
válasz
blattida #37319 üzenetére
Nem addig a'! Nagy Testvér mindent lát!
"Békétlen, békétlen
békétlen népet örzünk
Hálátlan, hálátlan
hálátlan sportot űzünk
Szívükben szenvedély
lelkükben lázadás
Vaskézzel fojtjuk el
Mer' nem hat rájuk semmi másÉretlen, éretlen
éretlen még a szóra
Nem képes, nem képes
Nem képes önkontrollra
Fejükben zürzavar
vérükben árulás
Kell hát a túlerő
Mert nem hat rájuk semmi más""Ha kiugrik a hámból
túl vad a kanca
Nálunk van az ostor
üssünk most rajta
Kezünkben a zabla,
Nyomjuk a szájba, hejAkárhonnan fúj a szél
jövőre, jövőre
Szegényembert mindig ér
sej, a szembeszél
Fogjuk hát ki a szelet
előre, előre
Kit a talpán alul ér
sej, az nem beszél" -
törölt tag
válasz
blattida #37316 üzenetére
Azt egyelőre én szabom meg, hogy mi az igazi, rendes film, nem pedig mások.
"De én vagyok a bíró most
Én vagyok, ki törvényt oszt
Én szabom meg, mit szabad
Hej, hát gondold meg magadÉn mérem az értéket
Én adom a mértéket
S ki nem barát, az ellenség
Annak nem lesz békesség" -
mp54
senior tag
válasz
blattida #37278 üzenetére
Ez a 15 ezres változat?
Igen...!!!
Bemenetek: RCA-n koax SPdif, és Toslink optikai SPdif. (persze a 220 betáp is bemenet
Nekem jó lenne 2db digit koax bemenet: Popi A210 és a CD lejátszó...(optikai a BD lejátszóé, mert neki csak ilyen kimenete van). Vagy a CD-t hallgassam a saját DAC-járól...? Az milyen minőségű?
Az USB az számítógépes lejátszáshoz kell? Azt én nem tervezek... -
Auratech
őstag
válasz
blattida #37225 üzenetére
...A spiné valójában is elég rendesen kóvályog... Csak a muzikalitás okán tettem ide, mert nagyon szeretem.
A hangérzékelés csak füllel történik. A hozzádadódó, azonos fázismenetű rezgést természetesen testszerte érezzük. Ez így van. Rezonátorok vagyunk.
A binaurális hallásról tényleg ne kezdünk előadásba. A fogalmi tisztánlátáshoz ajánlom Wersényi térbeli hallás munkáját.
-A csatornaszeparációt a buksim valósítja meg és a fülem. -
szakibá...
senior tag
válasz
blattida #37226 üzenetére
Képpel együtt még elmegy, de csak hangfelvételnek tekintve számomra hiba. Persze lehet, hogy valakinek esetleg így tetszik azt gondolva, hogy végre nem egy statikus hangkép, de én tudom, hogy mitől van és számomra ez nem koncepció, hanem a felvételi módszer következménye, amit én nem szeretek.
-
szakibá...
senior tag
válasz
blattida #37225 üzenetére
Az igazi térhatás éppen a múfejnél a legvalószínűbb, de ott nem is szabad áthallásnak lennie, kicsit félreérthető volt, amit írtál. A műfejnek sok egyéb baja van, ami miatt nem terjedt el. Sajnos én is sokkal többet hallgatok fejhallgatót, mint hangszórót, aki nem egyedül él, az így jár.
Csodálom, hogy nem hallod az ének ingázását, én is fejhallgatót használtam. Kiváncsi vagyok, hány embert zavar még ez rajtam kívül. -
Auratech
őstag
válasz
blattida #37221 üzenetére
Minden oké a válaszodban és elfogadom, a fejhallgatóra vonatkozó "működési módjából fakadóan a valódi térábrázolásra nem alkalmas" kivételével, mert ez éppen azért van, hogy a helység akusztikája ne legyen benn a sugárzott zenében és ne legyen áthallás az oldalak közt.
A Neumann műfejen felvett hang szépen tartalmazza azokat a hatásokat (fülgörbék, archatás, árnyékolás, binaurális szeparáció..) ami miatt épp ezért használatos mindenféle egész hallást alapul vevő mérésben. Zenei-, ipari-, terem-, -broadcast, járműakusztika, hangszerkészítés...
A keverés aprólékos része is fülesen megy. A direkt és tér rétegek arányítása, hangszínek. Az akusztikus felvételek terét is fülesen lövi be a hangrongálók többsége. Hangszórón nem hallom, hogy a kompresszált éneksáv épp elveszi a fuvola terének lecsengését vagy csak alig...Az MBL-nél 2004-ben voltam Berlinben. Km-re az MBL-től tanyáztam az Etage-ben. Meghallgattam a mbl 101 E párt. A nagy 101x nem volt háznál. Vokális kevés mikrofonos zenén gyönyörű, homogén.
-
nebulo5
senior tag
válasz
blattida #37121 üzenetére
Ezeken a képeken, én pl. nem látok koax kijáratot. Sőt! Csak analóg kimenete van. (vagy lehet, nem kellett volna belekezdenem a 2. sörömbe?
)
Még csak a Monster IC-vel próbálgattam. Nem akartam fejest ugrani a variációk tömkelegébe. Majd holnap kerül sorra a Luxor. Hét elején fülelgettem a Luxort, a cdx870-el. Picivel "szellősebbnek" hatott, és valószínűleg, hogy majd főszereplő fog lenni, de mivel a Monstert jobban "ismerem", így ma ő volt a tesztalany összekötője. Nem emlékszem, mennyit járatta Dorian, de nála hallgatva is jobban szerepelt, mint a Monster.
Majd a végére hagyom a Luxort, mint az ebédnél a desszertet -
nebulo5
senior tag
válasz
blattida #37102 üzenetére
NEM! Azért, annyira dilis nem vagyok!
naponta több alkalommal olvasom a fórumokat (nem csak ezt), és általában a hozzászólók stílusából/hangneméből, sok más emberi jellemzőt ki lehet "bogozni", vagyis inkább sejteni lehet többek közt, a tulajdonában lévő (általa árult) műszaki cucc megbízhatóságának "kockázatát is.... Pfűűű....
ezt most elég ramatyul fogalmaztam meg... de a lényeg, hogy eddig, még nem hagyott cserben a "megérzésem", hogy kitől érdemes vásárolni. Az ő által árult cdx890-esnek, nem volt távpiszkálója sem, na meg karcos volt a játékos. Szóval, egy tízesért sem kellett volna.
Igaz, ezért a 890-esért többet fizettem, de kellemesen meg is lepődtem! Valóban, olyan állapotban van a készülék és a távirányító, mintha egy hifi szalonból vettem volna újonnan!
Ma tesztelgettem vagy 2,5 - 3 órányit. Majd holnap délelőtt folytatom. Az első "benyomások" dióhéjban:
A saját dac-vel, szép zenei tere van. Aránylag, az egész hangsáv lineáris, nem vettem észre kiemeléseket/hiányokat. Bele tudnék nyugodni, hogy külső dac nélkül zenéljek vele. (azt hiszem...)
Digi coax kijárattal a Lupusra kötve, észlelhetően kifejezőbb, részletezőbb lett. Talán, a leghelyesebb kifejezés a "dinamikusabb" lenne. A zenei térleképzés változása nem észlelhető, nem hallottam különbséget.
Próbálkoztam a villásdugó forgatással is, és noha azt olvastam valahol, hogy az Alceszbe dugott készülékeknél ez nem érvényes, mégis úgy tűnt, hogy van némi javulás, ha egy bizonyos polaritással csatlakoztatom a játékost. De ennek pontos megítéléséhez, szükség fog lenni mások fülére is, mert olyan pici a "javulás", hogy akár placebó hatásnak is betudhatom... (majd kiderül)
A külső DAC-t használva, nem merném rámondani, hogy változás lenne a (már vagy 1 éve állandósított) cdx870-hez viszonyítva. Talán, nem is remélhettem változást, mert mindkét játékos olvasófejének típusa ugyanaz. Egyenlőre, ami megragadta a figyelmemet, az a 890-es saját dac-jának a kellemesen jó hangvilága.
Műszakilag, még nem találtam semmi kifogásolni valót. De holnap még, tovább nyomozok majd! -
mp54
senior tag
válasz
blattida #37111 üzenetére
Ha jól gondolom, akkor szükség lesz usb felületre is.
Mint kezdő, eddig úgy gondoltam, hogy közvetlenül számítógépről nem fogok lejátszani semmit: most a "kölcsönzött" film, zene egy 2 TB mobil vinyóra megy (laptop), azt átdugom a Popi-ra és mehet...Ez nem jó módszer? Hülye vagyok a számítógéphez, engem egy lejátszó program esetleges állítgatása semmi idő alatt kikészítene! -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
blattida #37055 üzenetére
Olyasmikre mint az Audiolab 8200CD (újonnan 230ezer), ezen az árszinten bőven vannak ilyenek, de most pusztán a polémia kedvéért nincs időm-kedvem utánagondolni-összegyűjteni, hogy alsóbb árkategóriákban melyek jöhetnének szóba. Ha arra kerülne a sor, akkor kerülne jónéhány alkalmas darab, akár használtan is.
(#37054) ozzy711 Bark at the Moon...
Screams break the silence...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest